Nyårsafton 2007

Sådär, nu är frukosten uppäten! :) Det blev en rejäl och nyttig frukost idag, äntligen. En skål med naturell yoghurt med hallon och fullkornsflingor i, plus en fullkornssmörgås med kalkon, lättkeso och soltorkade tomater. Mums! =) Skulle ju gå ut och gå efter frukosten, men nu tyckte mamma att det kunde vi göra efter vi kommit hem från våra ärenden istället. Visst, funkar för mig :P

Har en del andra grejer jag måste göra idag också... Bland annat måla på ett andra lager nagellack (Mavala's "Milano" :)), fixa i ordning kläderna tills ikväll, duscha, peela kroppen och ansiktet + smörja in mig med Dove's bus-lotion. Så ja, det är en del som måste hinnas med innan jag ska träffa M i eftermiddag för att göra mig i ordning helt och hållet. Ska nog plattånga håret idag tror jag :) Inte ofta jag får tillfälle att göra det, dels för att jag inte är allowed to platta håret för någon av mina frisörer (har alldeles för dålig kvalitét på håret för att det ska klara värmen..=/), dels för att jag pga den anledningen har sålt min plattång till en kompis. Men M äger vad jag vet en plattång, så det ska nog fixas till ikväll. :)

Vad ska ni göra ikväll?


Älskar denna låten... =)

Nyårsafton 2007

Godmorgon på er! :)

Ååh, idag är jag utvilad och det känns skönt att bara kunna ta det lugnt nu på morgonen, inte ha någon shoppingrunda eller ett arbete att stressa iväg till. Känns som att det har varit så de senaste.. hm.. fyra-fem dagarna. Och jag som inte är något stort fan av att stressa. Nej, så det känns superskönt att bara stta här framför tv:n, kika lite på Anders på tv 4's "Nyhetsmorgon", vänta på att mamma och A ska vakna (pappa jobbar) och sen äta frukost i lugn och ro. Efter frullen ska nog jag och mamma ut och promenera lite. :) Ska bli riktigt skönt att få röra på sig lite, även motionen har ju fått ta en del stryk dessa hektiska dagar. =/

Efter lunch, och när pappa har kommit hem från jobbet (vid halv ett I guess) så drar jag och mammi i alla fall iväg och ska göra lite ärenden.. Igår fick jag i och för sig sms av M och nu är mina nyårsplaner ganska så... krashade. Eller i alla fall så vet jag inte helt säkert hur det blir längre. Skittråkigt när det blir så att man har sett fram emot något en längre tid, och sen precis innan så.. nej det blir inte så. Usch. Men jaja, det är nyår, något händer i alla fall, och först ska jag och M på middag hos C, sen efter det får vi se! Det blir säkert bra :) Jag vill tänka så i alla fall!

Som sagt, ärenden med mamma. Jag ska kolla efter una camara digital, lite smycken tills ikväll, ett par pumps och en jacka/kofta/ellernågotliknande att ha över min LBD ikväll. Ska verkligen försöka att ta ett par bilder på outfiten ikväll! :) Och jag hoppas som satan att jag får tag i en kamera, då kommer det blir tusan så mycket mer bilder här i bloggen... :)

Nu ska jag läsa lite bloggar. Hörs sen hoppas jag :)

Söndag 30/12

Hej på er allihop. :)

Nu känns det på nåt vis som att jag bara måste be om ursäkt för extremt dålig bloggning. :( Även om jag inte direkt har så många läsare, så vet jag ändå att jag har några som läser varje dag, och jag kan förstå att ni kanske inte tycker att det är så värst rolig läsning just för tillfället. Inte heller är det någon frekvent uppdatering. Det beror på en rad olika saker. Dels har jag verkligen inte haft tid den senaste veckan. Det har varit jul, jag har varit iväg och jag har jobbat. Ganska mycket. Så jag har helt enkelt inte hunnit. Dessutom har jag mycket annat att tänka på just nu. Mycket snurrar runt i mitt huvud... Sen har jag inte heller någon inspiration eller några idéer för att föra blogge framåt, just för tillfället. Jag säger absolut inte att jag ska lägga ner bloggen eller något sånt, absolut inte. Jag älskar att blogga, jag älskar min blogg och jag vet att om jag skulle säga "nu slutar jag att blogga", så skulle jag sitta här och skriva ett inlägg imorgon igen. Tror jag har blivit lite beroende on some level. Men som sagt, just nu finns det varken tid, ork eller inspiration till en bra blogg så jag hoppas helt enkelt bara att ni kan stå ut ett tag. För jag kommer komma igen, med mitt vanliga gamla jag, blogga flera gånger om dagen, fota dagens outfit (även om det är sjukt svårt utan kamera..) och sånt där. 

Hoppas ni har lite överseende, och ändå fortsätter kika in här då och då! :) Kram. ♥ 

Lördag 29/12

Ååh vad jag verkligen inte hinner blogga these days. Mamma mia. Och idag som skulle bli en sån perfekt dag. Började ju så i alla fall. Lugn och skön frukost med familjen, men klockan halv tio ringer min chef. "Du vet väl om att du började jobba klockan nio?" Neeeeeeeeej. Det visste jag inte. Det var bara att sätta på sig kläderna och be pappa köra mig i ilfart till jobbet. Jobbade fram tll 18:00, och det var väl okej, skulle inte till festen förrän klockan åtta ungefär. Men vad händer då? Jo, tydligen skulle jag jobba imorgon också. Börja 08:30. Yay. Dessa tider är några jag ALDRIG har hört talas om att jag ska jobba. Ni fattar inte hur besviken jag blev när jag insåg att jag skulle vara tvungen att vara hemma ikväll... :'( Hade sett fram emot ikväll som.. jaa, hur mycket som helst!

Moa skulle dit, mina favvokillar skulle dit, G skulle dit... Åh. Och nu ÄR dom där. Och partar och har kul. Och här sitter jag alldeles ensam och ska upp sju imorgon bitti. Fy fan. Jaja, bra pengar är det i alla fall. Denna helgen ger mig tillräckligt för att köpa allt det fina jag hittade i H&M-katalogen igår. Och det var ganska mycket. :)

Nu ser jag i alla fall fram emot nyår istället, och även nästa helg kan jag parta, då är jag ledig och ska inte hoppa in extra om det så gäller livet. Men först alltså, nyårsafton måndag. Fy f*n vad kul det ska bli! :)

Nu ska jag ta det lugnt, och sedan gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon ju... :/ Puss! ♥

Fredag 28/12

Mischa Barton, Mischa Barton fast för rattfylla!!!

Så har även Mischa Barton åkt fast. Fy fan vad jag är besviken. Faktiskt. Kanske inte har nämnt det innan, men Mischa är en av mina absoluta favoriter av alla Hollywood-tjejer, ja alla kända tjejer över huvud taget. Kanske beror mycket på att jag älskar OC, och förknippar såklart henne med det, men också för att jag faktiskt har uppfattat henne som en jordnära, smart, ambitiös tjej med både fötterna på jorden. En tjej som tydligt gjort klart att hon inte vill bli som Paris Hilton, Lindsay Lohan och gänget. Och jag trodde faktiskt inte att hon skulle bli det heller. Mischa är ändå en smart tjej, hon hade MVG i alla ämnen när hon gick ut skolan och har verkat seriös med sitt skådespeleri. Därför tycker jag detta är så synd, och det är galet vad hon sjunker i mina ögon nu.
Just det, hon åkte fast för rattfylla, droginnehav och olovlig körning...

Fredag 28/12

Hej på er ;)

Äntligen lite tid att blogga! Har verkligen inte haft någon tid alls den här veckan, men så blir det ibland. Idag vaknade jag vid halv tio, gick upp och åt en macka till frukost. Konstigt, en grej jag har börjat märka, förut älskade jag verkligen att äta frukost. Det var verkligen bästa målet på dagen, även enda tillfället under dagen då jag var riktigt hungrig och också sugen på mat. Njöt liksom av att äta en ordentlig frukost med havregrynsgröt och fullkornsmacka. Men på det senaste har jag börjat märka av en dålig trend, nämligen att jag inte alls äter bra frukost längre. Eller bra är den, jag äter fortfarande nyttig frukost, men inte alls lika mycket. Dricker inte heller något till frukost så ofta. =/ Inte alls bra. Jag vill kunna få ner mer än en macka på morgonen, frukosten är dagens viktigaste mål, spelar ingen roll vad folk säger, och min dag blir bättre om jag äter en stadig frukost. Så, det jag vill säga med detta är att jag ska gå tillbaka till min gamla, goda vana, alltså att äta en bra frukost och dricka mitt stora glas vatten till, som jag alltid gjorde förut. Nyår på måndag ju, men varför inte börja redan imorgon. Känner att även andra delar av mitt hälsosamma liv har fått ta en del smällar, jag tänker på träningen. Men, istället för att låta det vara ett problem så ser jag ljust på det, jag vet att jag kommer att komma igång med träningen igen, det handlar bara om planering. Imorgon blir det i alla fall en powerwalk.

Anyway, efter frukosten moppade jag till skolan där jag städar och gjorde mitt jobb. När jag kom hem tog jag det lugnt en liten stund innan jag tog bussen in till stan. Eller först åkte jag till ett köpcantra som ligger här i närheten, fick presentkort på hela stället i julklapp :) Såklart glömde jag det hemma... Jaja, jag ska dit med mammi och pappi imorgon i alla fall. Sedan tog jag spårren till stan, där jag skulle byta mina GKSS-bralls. Ville ha ett par XS, men det fanns inte ens! Minsta storleken var small. Gah. Jaja, såå stora är dom ju inte, så det får gå bra. =)

Hann inte mer än komma hem innan det var dags att åka iväg till farmor & farfar, för middag. Fisk blev det, som vanligt :) Jättegott. Jaa, och nu sitter jag ju här :P När jag kom hem så låg H&M-katalogen, Ellos-katalogen och nya Veckorevyn på köksbänken =) Wiie. Har läst igenom alla tre nu. Hittade skitmycket i H&M-katalogen, men inte en enda sak i Ellos... Måste börja spara ihop pengar nu så jag kan beställa alla fina saker! :)

Ikväll blir det bara deg tror jag, ska ju som sagt ut imorgon. Vad ska ni göra ikväll? :)

Dita Von Teese, Hayden Christensen, Rachel Bilson, Sharon Stone, Rachel Bilson ger stjärnglans åt Dubai

Torsdag 27/12

Hej hopp ;D

Äntligen hemma, sjukt trött efter en lång dag! Gick upp kvart i sex imorse.. Och kom hem vid fem-tiden, så jag är typ halvt levande/halvt död vid det här laget. "Resan" idag var i alla fall hur trevlig som helst, vi hade jättekul. =) Tog tåget till Helsingborg och åkte sedan med färjan över till Helsingör. Klart minnesvärd dag! :)

Imorgon ska jag bege mig in till stan ganska så tidigt, ska hinna med massa olika ställen. Måste byta en del julklappar, och även kolla mellandagsrean som sagt. Sedan blir det middag hos farmor och farfar, och efter det ett träningspass. Vet inte om det händer något speciellt imorgon kväll, får se, men jag har en ganska stor lust att bara ta det lugnt eftersom jag ska på fest på lördag kväll och denna veckan har varit rätt så jobbig. Förresten, har ni varit ute något på rean än? Hittat något fint? Som sagt så ska jag ju mest kolla efter teknikprylar, även om jag antagligen inte kommer att ha råd att köpa dem, gjorde av med tusen spänn idag och lite pengar vill jag gärna ha kvar till nyårskläder, samt andra kläder. Men men, vi får se om jag hittar något!

Nu ska jag äta äpple och se på TV!

Onsdag 26/12

Har ju tjatat ett tag på mamma & pappa om att få göra en tatuering. Själv tycker jag att det skulle vara en perfekt 17-årspresent till min födelsedag i februari. Men mamma säger att "varför kan du inte lika gärna vänta ett år?" Men hallå! Ett år. Det är ju hur lång tid som helst. Och jag vill ha den färdig till sommaren. Vet redan vart jag ska ha den (på höften/magen, på sidan ni vet), men kan inte bestämma mig för vad det ska bli för något. Har funderat på fiskarnas tecken men det känns lite.. tråkigt. En annan grej är mitt namn i kursiv stil, eller mitt födelsedatum. En tredje grej, den som det lutar mest åt, är en elefant. Kanske låter konsigt, men jag ska förklara. Jag fick nämligen en gosedjurselefant av min pappa samma dag jag föddes, och ändå sedan dess har den funnits hos mig i sängen om natten. Varje natt i snart sjutton år. Visserligen är det inte direkt så att jag ligger och kramar den varje natt längre, men den finns ändå där. Och jag älskar den. Min nalle. Ja, jag har alltid kallat den för nallen även fast det är en elefant... Vet inte varför. Men så har ju jag alltid varit lite egen också ;)

Det var faktiskt pappa som kom med idéen att jag skulle tatuera "snabeln" som han kallar den. :P Och visst vore det häftigt? Eller häftigt kanske är fel ord, men... gulligt. Och ändå lite coolt. Det är ändå ett föremål som har betytt/betyder väldigt mycket för mig, och jag kommer aldrig att glömma av honom. Jag skulle mer än gärna ha en söt liten grå elefant med en rosa rosett om halsen, tatuerad vid troskanten. Ja, ju mer jag tänker på det, desto säkrare blir jag på att det är just den tatueringen jag vill ha. Men jag vill ändå ha tips! Så, ni som har tatueringar, ni kanske vet någon bra sida där det finns coola, snygga, söta tatueringar, eller så har ni kanske lagt upp bilder på era egna tatueringar i era bloggar. Tipsa mig om dessa sidor!! :)


Onsdag 26/12

Ja, så imorgon bär det alltså av till Danmark :) Har inte nämnt det här i bloggen förut, pga att min bror kikar in här då och då (tror jag i alla fall), och jag skulle inte uppskatta ifall han visste om det. Det är bara min mamma som vet, anledningen är att hon råkade hitta tågbiljetterna i mitt rum.. =/ Inte riktigt meningen.

Men imorgon klockan 07:40 går tåget, och på det kommer jag att sitta tillsammans med Moa, Felix, Joakim och Jesper. :) Ska bli otroligt kul! Det innebär ju dock att det inte kommer att bli någon bloggning imorgon. Lite tråkigt, men så blir det ibland.

I övermorgon, fredag alltså, ska jag in till stan för att checka rean lite. I år är det faktiskt mest teknik-prylar som jag vill ha. Konstigt nog. Det brukar alltid vara min bror som är into alla tekniska grejer, jag brukar hålla mig till kläder och sånt. Men nu vill jag verkligen ha en digitalkamera och en iPod nano, den nya alltså. Åh, jag vill verkligen ha dom två! Vet dock inte vilken kamera som är bra... Något tips?? Skulle verkligen behöva lite tips på vilka som är bra och inte.


Onsdag 26/12

Hejsan allihop!

Äntligen har jag fått lite tid att blogga! Sitter at mormor och morfar's place nu, vi har ätit en liten julmiddag precis. :) Mycket gott, jag måste säga att mormors julskinka är MYCKET godare än våran.

Har inte bloggat så mycket nu det senaste, vilket både har berott på att det har varit jul, men också att jag jobbade både igår och idag. Har inte haft tid helt enkelt. Imorgon åker jag till Danmark tidigt på morgonen och är inte hemma igen förrän sent på kvällen, så det är inte säkert att det blir någon bloggning då heller.. :/ Men men, hoppas i alla fall att ni har haft en underbar jul och hunnit njuta av allt "det goda" :P

Försöker hinna med lite bloggning ikväll när jag kommit hem! Puss <3

Tisdag 25/12

Så var julafton över.
Usch, det känns verkligen tråkigt, även fast det är långt kvar till skolan börjar igen, och vi har fortfarande många mysiga dagar kvar att njuta av. Men, som den Christmas lover jag är, så tycker jag att själva julafton är något speciellt. Det tror jag i och för sig inte att jag är ensam om.

Dagen igår var helt underbar. Träffade mormor, morfar, farmor, farfar, moster, morbror, farbror, farbrors tjej & kusiner. Åt supergod mat som farmor gjort och hade det allmänt trevligt. Julklapparna blev jag också jätteglad för. Fick första OC-boxen, en fön, en box till min tv, GKSS-joggingbyxor, delar till min servis, presentkort, parfym (Escada Sunset Heat), Bruce Springsteen's skiva (wiie!) och en massa annat. Tack för alla fantastiskt fina klappar! :)

Så, hur var er julafton? Lika bra som min? ;) Det hoppas jag verkligen. Vad händer idag nu då.. Jo, jag ska bara slappa, ta det lugnt (vad är skillnaden?) och titta på mina julklappar, som jag alltid gjorde när jag var mindre ;) Sedan klockan fyra börjar jag jobba -.- Jobbar till klockan tio ikväll, antagligen blir det 22.30, eftersom man alltid blir kvar lite längre när man är med och stänger.

Men nu får ni ha en riktigt bra juldag, njut så mycket ni bara kan! :)

Kram <3

Måndag 24/12



Äntligen är det då julafton! Och jag måste säga att även om julafton kanske inte är precis så som när man var liten (alltså själva känslan), så är det inte långt ifrån. JAG tycker fortfarande att de är något magiskt över julafton, och i motsats till vad många andra i min ålder säger så ser jag fortfarande mig själv som ett barn i det här avseendet! ;) Julafton är barnens dag, och visst jag är 16 år, men i min släkt är jag fortfarande tillräckligt ung för att räknas som barn. Jag tycker jag är i en sån där bra ålder, där jag ibland kan räknas som barn, men i andra situationer räknas som vuxen. Jag kan både äta kakan och ha den kvar :) Haha.

Jag kommer, som så många andra, inte att blogg något mer idag. Ska iväg alldeles strax till farmor och farfar. Där blir det jullunch, Kalle Anka, julklappsutdelning och allt det andra :) Sedan bär det av hemåt, och då kommer andra sidan av släkten hem till oss. Kanske förresten att det blir ett inlägg ikväll, men det får vi se. Vill helst inte sitta vid datorn på julaftons kväll.. :P Men det kan hända att jag slänger in ett inlägg om vad jag fått, plus dagens outfit.

Hoppas i alla fall att ni alla får en toppendag, en riktigit mysig julafton, vad ni än ska göra. Passa på och njut ordentligt av ledigheten, sällskapet, maten eller vad det nu är ni tycker om. Det är bara julafton en gång om året, så se till att verkligen ta till vara på den här dagen!

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLIHOP!

Massa kärlek // Matilda ♥

Söndag 23/12

Mums, nu är jag mätt och belåten! ;) Har precis käkat tacos med familjen + kusin Anna som är här. Hur gott som helst. Skulle ju egentligen tränat förut. Mamma och pappa skulle köra mig och sedan ställa bilen och ta en promenad med Elsa, men när vi kom fram till Friskis så var grindarna stängda =/ Skit också. Jag som hade tänkt att bränna lite kalorier innan ikväll. För ikväll kommer det bli svullo på hög nivå :P Men men, vi tog en promenad istället, plus att jag var ute och gick i morse också så.. Ja :)

Halv åtta börjar Bingolotto, och jaa visst det är säkert pensionärvarning på det, men whoo cares?? Inte jag i alla fall :) Det är som sagt TRADITION i vår familj, och traditioner är till för att följas, haha :P Så då åker allt julgodiset fram, även julkolan som jag kämpade med förut.. Ja, jag sa ju att den var lätt att göra, men tyvärr så glömde jag den lite för länge ute så den blev jättekall och jättehård. Så när jag skulle klippa isär den så typ sprack den. :P Haha. Som tur var bara en liten bit, så jag lät den bli rumstempererad och sedan var det mycket lättare att fixa små fyrkantiga bitar! Hoppas att de andra också tycker den är god, fast det behöver jag nog inte oroa mig för.. Mamma och A är de största sötsaksälskarna jag känner. :P

Nej, nu kom min moster också, får gå ner och hälsa på henne! Kanske skriver lite sen, men jag tror inte det. Mamma och pappa vill inte att jag sitter vid datorn mer och för att vara ärlig så tror jag inte att jag har lust att sitta och blogga på uppesittarkvällen. Men, man ska aldrig säga aldrig, den som lever får se! :) kanske hörs vi ikväll, kanske imon. I vilket fall som helst så får ni ha en supermysig kväll! Och ät mycket godis :) Puss på er! ♥


Söndag 23/12

Ne, nu var det inte roligt att göra listor längre.. Haha :P Ursäkta om det har gjort att bloggen blivit skittråkig ett tag, men aja. Nu ska jag iaf städa lite! Ha en fortsatt mysig söndag så hörs vi sen =) Kram! ♥

Söndag 23/12

Vad blir ditt namn baklänges:
adlitam
Platt eller lockigt hår?
Platt!
Har en dröm gått i uppfyllelse:
Ja :)
Vad har du för startsida på internet:
Olika.. är med på nån sån där konstig sida som ska ge en fler besökare.. :S
Vem ringde du senast:
Mamma tror jag.
Tycker du att sengångare är söta:
Öh, vet knappt hur dom ser ut.. :P
Har du haft vattenkoppor:
Jaaaa, TVÅ gånger! Fast man kan typ bara ha det en gång, men aa de e väl min vanliga otur. ;)
Har du någon gång testat karate:
Nej
Vilken mobilsingnal har du:
Mariah Carey - All I want for Christmas is you
Minimorötter eller pommes frites:

Minimorötter såklart, det finns ett skäl till att jag kallas för 'kaninen'. :P
Vad längtar du mest till just nu:
Tills ikväll :)
Vilken tv-serie är bäst:
Vänner, OC :)
Kan du gå ner i spagat:
Nej..
Vad är du mest rädd för i hela världen:
Att bli lämnad ensam.
Har du varit kär i en kändis:
Jahaaa!
Läser du på baksidan av mjölkpaketen:
Dricker aldrig mjölk.
Vad ska du döpa dina barn till:
Stephanie, Olivia och Hampus! Plus typ femton mellannamn var.. :P Höhö.
Sol eller snö:
Sool! Fast snö är mysigt när man åker skidor. Eller aa, det är ju ett måste.. :P
Snyggaste läraren:
Öh, ingen?

Är du mörkrädd:
Ehh. JA!
Ljust eller mörkt när du ska sova:
Mörkt, haha. Men då sover jag ju!
Godaste drickan till frukost:
Hm. Dricker alltid vatten till frukost, men typ juice kanske?
Duscha eller bada:
Bada är mysigast, duscha är fräschast!
Kan du ditt mobilnr utantill:
Ja, klart jag kan :P
Sjunger du på toan:
Haha, nej men i duschen!
Är du höjdrädd:
Ja!
Vilket land vill du åka till:
Grekland, jag älskar Grekland :)
Vad var det senaste som fick dig att skratta:
Jag minns aldrig sånt.. :P
Vad tänker du göra nu:
Fortsätta fylla i listor tills jag ramlar av stolen, mohah :P Nej, men sen ska jag städa och lite sånt.


Söndag 23/12

Vad är klockan just nu? 13.34
När gick du upp ur sängen i morse? 9.30
Vad har du ätit idag? En macka, yoghurt och ett äpple
Vad har du på dig just nu? Tights, linne, hoodie och duntofflor
Har du städat på ditt rum? Inte idag, men igår!
Dagens händelser? Promenad, städa, myskväll :)
Vad gjorde du igår? Degade, var på kalas hos farmor
Vilken film såg du senast? Sweet home Alabama, igårkväll
Den bästa filmen? Lejonkungen
Hur många fingrar har du? 10
Flyter golfbollar? Öh, nej ?
Var är du just nu? Vid köksbordet
Är det någon annan i rummet? Pappa ibland, han springer omkring och dammsuger:P
Hur många signaler innan du svarar? Olika
Skiter du ibland i att svara? Ibland på mobilen, inte hemma
Har du en bokhylla? Japp
Om ja, vad har du i den? På väggen i mitt rum
Vilken årstid är bäst? Sommaren
Vilken dag är bäst? Lördag!
Vad händer i sommar? Malaga med mina tjejer :) sola & bada
Vad såg du senast på tv? Nån tråkig film som min bror såg på
Favorit program? Hm, vetinte
Vad köpte du senast? Hm.. jag har dåligt minne :P Ett vitt linne tror jag!
Skall du köpa nåt särskilt inför sommaren? KLÄDER!! :D
Veckans roligaste: Höhö, som jag sa, mitt minne.. :P
Veckans tråkigaste: Men hallå eller..
Veckans dummaste: Att det inte kommer någon snö till julafton?
Ris, pasta eller potatis? Fulkornspasta. Eller färskpotatis, på sommaren =)
Hus eller lägenhet? Hus.
Vara ihop eller singel? Vara ihop.
Skid- eller solsemester? Både och
Dusch eller badkar? Både och :P
Pussar eller kramar? Gaaaaah, både och! ;)
Vill du ha en snigel på ögat? Tack, men nej tack!
Tom Cruise är? Ful.
Vem är den bästa rapparen? Rapparen..? Petter?
Tycker du det är skoj att svara på frågor? Som fan :P
Hur mår du? GREAT :)
Vad är klockan nu? 13.42
Hur lång tid tog det att svara på alla frågor? 8 min.

Kul eller? ;) Höhö, kanske inte..


Söndag 23/12

1. Vilken BH har du på dig just nu? En vit i spets
2. Vilka trosor har du på dig just nu? Vita i spets
3. Är du nöjd med dina bröst? Jaa ;)
4. Är du nöjd med din röv? Ibland, eller oftast kanske jag ska säga..
5. Uppsatt eller utsläppt hår? Uppsatt!
6. Hur skulle du beskriva killen/tjejen som du just nu tycker om? GO
7. Vad är det första du kollar på när du möter någon av motsatt kön? Håret, ögonen
8. Har du haft sex? Återigen: min bror läser.. :P
9. Vad är din åsikt om homosexuella killar? Dom får vara det om dom vill..
10. Vart vill du helst bli kysst? Munnen/halsen
11. Och om inte där? Nacken
12. Har du några snygga killkompisar? JA :)
13. Har du kysst någon av samma kön? Ja.
14. Vad är ett plus på motsatta könet? Kroppen.
15. Vad är ett minus? Kroppen, om den inte ser bra ut (?!)
16. Har du sex med strumporna på? Hrm..
17. Vad är avtändande under sexakten? Slöhet
18. Vad är det pinsammaste du har gjort under sexakten? Hmm..
19. Vad är det pinsammaste den andra partnern har gjort? Hmm..
20. Skäms du över att ha gjort denna listan? Haha, neej :P

Har lite tråkigt, så jag kör på listmarathon nu.. :P Häng gärna på ni som vill! =)

Söndag 23/12

Åh. Ibland blir jag bara såå trött.. Pratar precis med en "kompis" på msn. Vi träffades förrförra våren, i Spanien. Han gav mig sitt telefonnummer och msn, och sen dess har vi hörts av lite då och då, både på msn och sms. Han har även varit här I Göteborg två gånger och hälsat på. Innan idag hade jag inte pratat med honom på aslänge.

Shit va människor kan förändras. Och shit vad jag inte klarar av omogna killar. Allvarligt. Jag frågade "Vad ska du göra på lovet då?" Han bah "Ska väl träffa bruden, om jag lyckas slita mig från datorn. Annars ska jag supa skallen av mig" Men hej hallå eller. Han är ändå 17 år. Åh, jag orkar faktiskt inte ens återberätta allt det korkade han sa.. Blir bara så trött.

Jaja, vad ska ni hitta på idag då? =)

Söndag 23/12

God morgon ..! =)

Eller, god morgon, snarare 'goddag'. I alla fall för mig! Jag har varit uppe i två och en halv timma nu, och jag är riktigt nöjd med mig själv faktiskt. :) har hunnit med riktigt mycket. Vaknade som sagt vid halv tio, och trots att det såg ut att vara ganska ruskigt ute, lväldigt disigt/dimmigt och grått, så fick jag en väldig lust att ta en promenad. Så jag tog med mig Elsa och gick i fyrtio minuter, jätteskönt verkligen =) Pappa och bror sov fortfarande och mammi var på jobbet. Sen när jag kom hem satte jag på tvättmaskinen (för att hjälpa mamma lite:P) och hoppade in i duschen. Åt lite frukost och hängde upp tvätten, sedan ställde jag mig och gjorde julkola! Haha :P Fyfan vad jag kände mig som värsta husmoran.. :P Och sådär äckligt effektiv ni vet. Jaja, det var i alla fall skönt att få gjort lite grejor. Julkolan står ute på logen och stelnar nu, den ska vi ha ikväll på ppesittarkvällen (ja, jag vet att jag tjatar om uppesittarkvällen, men den är nästintill helig för mig.. :P). Pappa vaknade precis när jag stod och rörde som bäst i kolan, och sen när jag hade hällt upp den på plåten tänkte jag att, ja jag sätter lite plastfolie över så att inte mössen springer omkring i den (ute på vår loge finns det nämligen ibland små möss :S) Pappa bah "Nej Matilda, gör inte det" men såklart gjorde jag det iaf, för vem vill ha råttskit i kolan? Och vad hände då, jo hela plasthelvetet la sig i kolan.. =/ Haha, så jag fick stå där och droppa av kolan från plastfolien i typ en kvart.. Höhö, jag är nog ingen mästerkock kanske, men ändå..

Tänkte lägga in receptet på kolan, den är superlätt! Vem som helst kan göra den, den heter ju till och med "5-minuterskola". Rekommenderar verkligen att göra den tills ikväll, eller imon. =)

Du behöver:

100 gram smör/margarin
2 dl socker
4 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 dl sirap

 
Ta fram en bakplåt, lägg på ett bakplåtspapper och droppa på lite olja som du penslar ut med en bakpensel
♥ Blanda i ingredienserna i en kastrull och låt koka upp (svag värme)
♥ Låt koka i 5 minuter så att den tjocknar lite och rör om samtidigt
♥ Häll ut smeten på plåten och justera lite i kanterna med en kniv så att smeten blir någorlunda fyrkantig
♥ Låt stelna och klipp/skär sedan i fyrkantiga bitar. Slå in dem i små bitar av t ex bakplåtspapper eller plast

Sådär, klart! :) Det lät väl inte så svårt? ;)


Lördag 22/12

Sådär. Nu har jag duschat och fixat i ordning mig för farmors kalas. :) Vi ska sticka alldeles strax, väntar bara på att mamma ska komma hem från jobbet. Det blir nog ganska snart, hon slutar klockan sex, men jag tänkte hinna lägga in några oufitbilder innan!

image481
Höhö, sorry för sura minen.. :P Kolla min söta julstrumpa i bakgrunden! :D


Grå bomullstunika, Gekås (!)
Svarta strumpisar
Randiga overknee's, Lindex
Svart armband, H&M
Armband med pärlor, gåva
Svart sidenband

Nu kom mammi, så nu ska vi sticka! Hoppas ni får en supertrevlig kväll, vad ni än har planerat att göra. =)
Puss på er ♥

Lördag 22/12

Asså här händer inte mycket idag vill jag lova. Skittråkigt har jag verkligen. Funderar på att prova lite kläder inför jul, men orkar jag släpa mig upp för trappan..? NEJ. Så jag sitter kvar. Har precis räknat lite pengar, haha, känner mig som värsta Joakim von Anka när jag staplar upp allting i små fina högar och buntar.. :P Dom ringde från jobbet också, ville höra om jag kunde jobba idag och imon till kl 22:30 (ooh, det är ju verkligen så sent man vill jobba på uppesittarkvällen..), men jag sa som det var, tyvärr så kan jag inte. Hoppas dom inte blir sura eller nåt =/ Tycker det är asläskigt som nyanställd att liksom säga nej när dom ringer.. Men vafan, man måste ju inte ta alla tider. Faktiskt inte. Det är klart att det är bra om man gör det, men kan man inte så kan man inte. Så är det ju.

Händer det något roligt hos er idag då? Dåligt med besökare i bloggen idag, kanske tyder på att folk har bättre saker för sig än att sitta och häcka vid datorn. Till exempel handla julklappar.. Någon som varit ute i sista rusningen idag eller? ;) Usch, jag skulle hellre hugga av mig foten än ge mig in till stan idag! Massa sura, stressade människor som armbågar sig framåt för att komma åt det dom vill ha. Fyfy. 

Min pappi ska faktiskt vara hemma nu. Men det är han inte. Han slutar ju två, så egentligen borde jag höra bildörren smälla igen när som helst, men icke. Stackars pappsen som får jobba från så tidigt på morgonen! Han är ledig imorgon i alla fall :)

Någon som har tips på vad man kan hitta på en sådan här rolig tråkig dag? :P

Lördag 22/12

Nu har jag precis kommit hem från min sista GT-runda ever. Woh. Lite blandade känslor, samtidigt som det är grymt skönt att slippa gå upp vid nio och stressa iväg varenda lördag, så är det lite vemodigt. Tråkigt också att se att alla kunder blev så besvikna när jag sa att jag skulle sluta. =/ Fast iofs så är det ju roligt att se att dom kommer sakna en liksom, att man har gjort ett bra jobb. :) Fick extramycket dricks idag, allt från 40 till 80 kr! Det är riktigt bra. Dessutom fick jag tre julklappar :) En halsduk, en Marabou NonStop och ett jättefint armband. På den ena ettiketten stod det God Jul till vår duktiga GT-flicka! Naaw. Nästan så jag blev lite rörd. Haha :P

Nu sitter jag i alla fall här och tjockar mig med lite godis, mums. Det är ju lördag :) Lyssnar på julmusik gör jag också. Just nu är det Tomten jag vill ha en riktig jul. Riktigt bra är den faktiskt!



Okej, lite geeky med "Peaches" som sjunger.. "Busungarna" ska det ju vara, men men, allt finns inte på youtube.. :P En annan grej som är lite kul är att det i början av videon stå "Bagarmossen 1972" och så sitter hon ena tjejen och läser 'Systrar i jeans*. Höhö, för den fanns nog då..

Lördag 22/12

Hur gammal är du om fem år? 21!
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Haha, ingen än så länge, eftersom ingen i min familj är vaken, men det kommer nog att bli en hel del personer.
Hur lång är du? 174 cm
Vilken är den senaste filmen du sett? Bruce den allsmäktige igår. .:P
Vem ringde du senast? Hm. Pappa tror jag ;)
Vem ringde dig senast? Nån snubbe som ville prata om Afrikas barn, men hjärtlös som jag är slängde jag på luren.. =/ ;P
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Haha, Carro vad tycker du jag ska svara?? SMS!!
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta! =)
När såg du senast din mamma? Igår vkäll
Vilken ögonfärg har du? Grågrön
När vaknade du i dag? Tjugo över åtta
Vilken är din favoritplats? Att vara ute på havet, och på Kreta :) Och i skidbacken!
Vilken plats föredrar du minst? Hm.. En hiss?
Var tror du att du befinner dig om tio år? Om tio år.. Jag har flyttat hemifrån, pluggar kanske, har en underbar pojkvän, och vill skaffa barn inom de närmsta året.
Vad skrämde dig om natten som barn? Brand och tjuvar
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Åh shit, jag minns inte.. :P
Hur stor är din säng? För liten!
Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar :)
Sover du med eller utan kläder? Utan. Haha, neeej, med pyjamas såklart.
Hur många kuddar har du i sängen? 3
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota på sommaren, annars strumpor.
Är du social? Ja
Vilken är din favoritglass? Gb Straciatella, yummie :)
Tycker du om kaffe? NEJ!
Vad dricker du till frukost? Vatten
Kan du spela poker? Yes indeed, jag äger på det.
Tycker du om att mysa/kela? Aaa :)
Är du en beroendemänniska? Med vissa saker..
Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig? Nej..? Jag tror inte det.
Kan du några andra språk än svenska? Yes
Har du någonsin åkt ambulans? Nej som tur är
Äger du dyrbara smycken? Nej inte särskilt dyra
Vad har du närmast dig just nu som är rött? Juldukarna i fönstret =)
Flirtar du mycket? Mycket är väl att ta i, men är det någon jag gillar så visar jag det rätt tydligt..
Kan du byta olja på bilen? Eh nej :P
Vilken var den senaste boken du läste? Shit, hinner aldrig läsa nufortiden, men jag tror det var Kejsaren av Portugallien i skolan..
Läser du dagstidningen? Ja, när jag åker till skolan ochhar tråkigt läser jag Metro, City och .SE.
Prenumerera du på någon veckotidning? Veckorevyn, det är väl en veckotidning?
Dansar du i bilen? Självklart.
När var du i kyrkan senast? När jag konfirmerade mig i våras.

Lördag 22/12

Bara jag som är vaken i bloggvärlden? :P

Godmorgon i alla fall, om det nu är någon som vaknat redan. 22:e idag, helt sinnes, i övermorgon är det JULAFTON. Men vet ni, redan idag så fyller min kära farmor år! Grattis farmor! :) Vi ska på kalas till henne sedan, hoppas du får en bra födelesedag, fammo!

Ja, jag är uppe med tuppen som vanligt. Vad beror detta på tro? Hm.. :P Vet inte, jag är nog helt enkelt bara en morgonmänniska. Fast jag är kvällsmänniska också.. Aja, konstigt det där. Idag är jag i vilket fall på strålande humör! =) Yes, det känns som att livet leker. Jag har bestämt mig för att fokusera på alla positiva saker i livet istället för att gå runt och grubbla på en massa tråkigheter. Och vet ni, det funkar! ;) Gör det ni också..

Vad ska ni göra idag?? =)

Fredag 21/12

Juste, Godnatt på er allihop. :) Kanske inte var så många, eller ens någon som orkade läsa mitt inlägg, men det gör inget. Huvudsaken var att jag fick skriva av mig lite. Känns sjukt mycket bättre efteråt, när jag liksom har fått det out of my system. Nu ska jag lägga mig och... precis, kolla Vänner. =) Hörs imorgon, kompisar. ♥

image480

Fredag 21/12

Har precis sett på "Bruce den allsmäktige". Tänkte ju inte göra det först, eftersom jag trodde att mamma hade hyrt "Ensam hemma", plus att jag har sett den så många ggr. Men så var "Ensam hemma" slut, så det blev inget med det.. =/ I brist på annat satte jag ändå på Bruce, och shit jag hade nästan glömt hur rolig den är. Haha :P Hur rolig BRUCE (Jim Carrey) är. Så klockren :)

Nu har mina päron krupit till kojs. Gått och lagt sig alltså. Dom ska upp tidigt och jobba bägge två imon, så jag förstår dem. Pappa börjar klockan femnollnoll!! Hua. Jag hade aldrig klarat det. Så nu sitter jag alltså här i min ensamhet och vet inte riktigt vad jag ska göra... Blev ju inget roligt ikväll alls, verkar inte som folk är så partysugna. Eller ja, jag har iofs inte hört med så många (kanske är jag on some level ganska så sugen på att bara dega här hemma?). Är skithungrig, har iofs ätit ett äpple, en clementin och tre pepparkakor efter träningen, men för mig som är van vid att äta ordentligt efter ett träningspass är det ju inte så mycket. Magen skriker, men jag vägrar proppa i mig något vid den här tiden. Nej, jag får äta imorgon. Och dagen efter det. Och nästa igen, och nästa och nästa och... Usch, det kommer att bli mycket mat, godis och andra onyttigheter den kommande veckan. =/ Blir så himla schitzofren av hela grejen. En del av mig säger "Matilda, för i helvete, ge dig. Det är jul EN gång om året!". Men den andra delen säger "Skit i att det är jul, VARFÖR ska du äta alla de där sakerna??" Och så bildas någon slags ångestpanikfuckingjobbigkänsla. Gillar det inte, men jag kan heller inte göra något åt det. Eller kan kan jag säkert, men jag vet inte hur. Jag skulle verkligen älska att vara en sån där person som inte brydde sig så mycket. Eller, det är klart, bry sig ska man ju.. Det är ju inte många som kan äta vad dom vill och inte träna och ändå vara jättesmala. Dessutom är det ju faktiskt bra för hälsan att träna. Men jag verkligen hatar att vara så satans besatt av det som jag är. Och fine, vissa dagar är det bättre än andra, vissa dagar är det till och med riktigt bra. Som till exempel lördagar då jag har bestämt mig för att unna mig grejor. Mina kompisar känner liksom inte igen mig på lördagar, när jag också kan beställa en kladdkaka vid fikan, eller när jag kan föreslå att vi ska äta pizza på kvällen. Och jag förstår dem. För jag skulle aldrig drömma om att göra det en vardag. Sjukt, jag vet, men så är det. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: har man en gång fått in dom jävla tankarna i huvudet, så går dom inte bort. Såklart att man kan lära sig att leva med dom, och liksom bit för bit sudda ut dom, men någonstans i bakhuvudet ligger dom alltid och lurar. Och det är därför man måste passa sig. Jag har fått tänka på det mycket denna hösten. I och med stress och press har detta jävla tvivel och ångesten krupit tillbaka. Men jag har ändå tagit ett stort kliv. När jag kände att Miss Tryckanersjälförtroendetibottenochtvingadigtillattbaratränaochinteäta knackade på dörren så visste jag vad jag skulle göra. För fan heller att jag vill tillbaks, även om min ena hjärnhalva säger åt mig att Joo, det vill du, du vill bli smal, du vill bli smal, smal, smal. Trots det vet jag att jag inte vill tillbaka, och jag tror inte att jag kommer falla tillbaka heller. För jag är klok i grund och botten, jag har alltid undrat hur i hela helvete man kan få en ätstörning, hallå eller, det är ju bara att äta lite! Jag har aldrig kunnat föreställa mig själv som en sån som spyr och vägrar äta. Nej, för en sån är inte jag, och en sån vill jag inte vara. Och en sån ska jag aldrig bli igen.

Fredag 21/12

Godkväll på er. Nu sitter jag här och har tråkigt igen. :P Höhö. Fan vilken rolig person ni måste tycka att jag är! Men, som jag har sagt innan, det är första dagen på lovet och då FÅR man ta det lugnt och inte göra någonting. Dessutom är det ingen som gör något såhär inpå jul.. faktiskt! Alla är typ hemma och chillar med famljen, eller bara tar det lugnt helt enkelt. Och det kan ju vara rätt skönt. Eller hur?

Var i alla fall iväg och tränade förut, ett medel/puls-pass. Jäkligt skönt var det :) Så nu kan man ha helg med gott samvete. En väldigt lång helg kommer det ju att bli, med mycket godsaker i princip varje dag. Men det är lugnt, vi tar nya tag efter nyår ;) Faktiskt så gör jag det. Det är inget jag bara säger, jag har bra koll på min träning och vad jag äter, men nu för tiden kan jag unna mig ett break vid exempelvis jul. Och det mina vänner är jag stolt över.

Men, vad gör man ikväll då? "Bruce den allsmäktige" går ju på 4an klockan åtta, men trots att den är såå skön, så tror jag inte att jag vill se den. Har sett den jättemånga gånger, senaste gången var inte alls längesen. Mamma lovade att hyra "Ensam hemma" (mitt önskemål, jag ÄLSKAR DEN FILMEN :P), men hon slutar inte jobbet förrän klockan nio.. Får göra något annat fram tills dess då! Har ni några planer för kvällen? =)


Fredag 21/12

Sådär nu är jag hemma igen! Har varit på fika/promenad med Rebecca, som sagt =) Det var jättetrevligt, vi hade mycket att prata om eftersom vi inte setts på en vecka. Vi åt lunch på 'Skafferiet', ett jättemysigt fik nära mig, jag åt en superod kyckling och pestopaj med sallad och bröd till. Yummie :) R tog en ciabatta med kyckling och currydressing. Dom är så himlans trevliga där nere, jag fick till och med ta med mig Elsa in! =) Jag frågade innan förstås och hon i kassan bah "Ja men visst, vänta lite bara så ska jag höra så att det inte är någon som allergisk!" Och så frågade hon alla där inne! :P Och Elsapälsa var så snäll, hon la sig under min stol och väntade tills vi var klara, och hon servitrisen kom dit och gav henne en köttbulle, haha ;)

Just det, i bytte ju julklappar också! Jag fick två par örhängen, ett par stora silverringar och ett par sådana där hängande hjärtan ni vet, från H&M. Dom som finns i guld också :) Dessutom fick jag ett par jättesöta trosor! Precis vad jag behövde :) Nu har jag dock haft tråkigt en stund, funderade ju på att göra julkola, men kom fram till att jag inte orkar/hinner det. Så jag ska nog ta en sväng förbi mormor & morfar istället, och se hur dom mår. Hörs senare! :)

image478
När jag har tråkigt brukar jag ta ego-pics.. :P

Fredag 21/12

Nu har jag precis kommit ut ur duschen, och klätt på mig. Usch, vad seg man blir av att vara ledig, haha :P Såhär sent brukar jag aldrig klä på mig annars, men nu har jag släpat omkring här i pyjamasen alldeles för länge, så det var dags att sätta lite fart. Rebecca ringde för en stund sedan, hon var på väg hem från skolan, hade julavslutning idag. Hon frågade om hon kunde komma direkt hit, men jag kände att det kanske skulle bli liite stressigt, haha :P Hade ju inte ens duschat då.. Men nu ska jag bara sminka mig lite, föna luggen och sen ska jag ringa henne! Vi ska nog gå till ett litet mysigt café som ligger ganska nära mig här, käka lite lunch, byta julklappar och sedan gå en härlig promenad =) Mys!

Dom ringde från mitt jobb också, undrade om jag kunde jobba idag från 15-21.. Men jag sa faktiskt nej. Visst det är bra pengar, men jag ville faktiskt vara ledig såhär på lovets första dag. Fick dra en vit lögn om att jag var bortbjuden.. =/ Men vad ska man säga liksom? "Nej jag har faktiskt inte lust att jobba idag, det är min första lovdag!" Hm, nej kanske inte. Jaja, så nu får det i alla fall bli såhär :) Kommer bli en mysig dag, det känner jag på mig. Först träffa R då, sedan tänkte jag ta en sväng förbi mormor och morfar, har även planer på att baka lite julkola här hemma. Sedan i eftermiddag blir det mysig middag hos farmor och farfar (som vanligt på fredagar:P) och förhoppningsvis ett träningspass, men det får jag se om jag känner för. Ikväll vet jag inte hu planerna ser ut än, inga än så länge, men vem vet kanske dyker det upp nåt kul. =)

Hur ser er dag ut?

Fredag 21/12

Tre dagar kvar till julafton nu. :)
Dan före dan, före dan, före dan, före dopparedan! Wohooo :D Can you get high on Christmas? I think you can! :) Jag kan det i alla fall, haha, juldrogen - bland dom bästa ever.

Hur går era tankar nu såhär nära inpå jul? Är ni superstressade och har fortfarande inte fixat klapparna, eller har lugnet infunnit sig? =) Hoppas att det sista alternativet stämmer bäst, så är det för mig i alla fall ;) Och, ni som har lov från skolan (som mig) NJUT! =)


Fredag 21/12

Godmorgon! =)

Känns som att det var jättelänge sedan jag skrev ett inlägg som började med 'Godmorgon'.. :P Första dagen på lovet idag, heelt underbart verkligen! Visserligen sov jag inte så länge, vaknade av att tandläkaren ringde till min mammi vid halv nio. Men jag kände mig ändå utvilad, så det var skönt. Låg och kollade på OC och Vänner en stund igår, innan jag somnade vid halv elva-tiden ;) Haha.

Åh, igår var en bra dag. Dels att vi slutade skolan, men också en annan grej. Det där lilla, korta, oläsliga inlägget jag skrev igår.. haha :P Det handlade om det i alla fall! Jag vet inte om det är något mer ännu, men jag tror och hoppas det. Pratade skitlänge med en killkompis på msn igår, om kärlek och sånt. Det kan vara riktigt skönt att prata om sånt med killar ibland! Dom vet ju liksom hur killar tänker, kan liksom se en sak ur ett annat perspektiv.. Kan få ordning lite på tankarna när man själv inte fattar någonting. För visst är det så med killar, ibland kan man verkligen inte läsa av..? Blandade signaler hela tiden, gaah jag blir galen på sånt! :P Så det var skönt att få lite hjälp med att tolka signalerna...

Så, vad ska ni göra idag? Själv ska jag först och främst ta det lugnt och NJUTA av lovet. =) Sedan ska jag även träffa Rebecca för att byta julklappar :), gå ut och gå med henne också, och sedan i eftermiddag tänkte jag försöka ta mig i kragen och åka och träna. Även om det inte känns så lockande, så vet jag ju hur skönt det är efteråt!

Ni får ha det så bra, vi hörs väl snart igen antar jag ;) Puss! ♥

Torsdag 20/12

Äntligen. Ett litet tecken, ett litet något. Det var det jag väntade på =)
Jag hoppas, hoppas nu. Och jag hoppas att du också gör det. Att du vill, någonstans, någonting.
Det känns rätt, eller? ♥


Torsdag 20/12

Har precis kommit hem från en liten promenad med Elsa. Var härligt att få komma ut lite i friska luften, plus att få lite motion. Appropå motion, jag har inte tränat på hur länge som helst känns det som.. =/ Tränade iofs lite här hemma i tisdags, styrka + kondition á la Matilda, men ingen annan riktig träning. Har verkligen ingen lust, heller ingen motivation. Blir väl så nu när det är jul kanske, man slappar av lite, men det tycker jag faktiskt att man får lov att göra! =) Det är bara jul en gång om året.

Ikväll tänkte jag inte göra mycket alls, typ slappa, umgås med päronen lite, försöka vara lite snäll :P Mamma tycker att jag skriker så mycket till henne, vilket jag typ inte är medveten om själv.. Inte bra, får väl försöka göttgöra det lite kanske. Är ju inte kul om det ska bli dålig stämning här hemma nu till jul och allt! Ha ni några planer för kvällen? =) Jag känner att det ska bli grymt skönt att bara få ta det lugnt och veta att det inte är skola imorrn :) Så skön känsla, eller hur?

Jaja, nu ska jag nog göra lite middag till mig, har inte ätit så mycket idag så jag är hungrig som ett djur. Pappa kommer nog snart också, så då kan vi äta tillsammans. Blir nog en god sallad med skinka, keso, pesto, grönsaker, soltorkade tomater, krutonger och cashewnötter. Mums =) Hörs senare!

image477

Torsdag 20/12

Åh gud. Jag hatar mig själv när jag skriver inlägg om saker som alla andra redan har skrivit om. Känns bara uttjatat, tråkigt och meningslöst. Plus att alla andra inte direkt är sena med att påpeka att "Hallååå, det där skrev ju hon, hon och han om för typ EN VECKA sedan!!" Men trots det så kan jag inte stå emot frestelsen att skriva några rader om Jamie Lynn Spears, Britney's syrra.

Som de allra flesta säkert vet vid det här laget så är hon gravid. Och många, många går i taket allra mest på grund av hennes ålder. Jag ska villigt erkänna att jag också blev chockad när jag hörde det, och min första tanke var faktiskt 'Åh nej, hon kommer också bli som Britney'. Men sedan tänkte jag efter varför jag tänkte så, vad jag hade för anledning att döma ut henne. Och faktiskt så var det inte för att jag tycker hon är för ung för att bli mamma. Inte alls. Jag anser inte att åldern på föräldrarna spelar någon roll för hur bra barnet blir omhändertaget, uppfostrat eller hur älskat det blir. Enligt min mening kan man inte sätta en ålder eller någon slags gräns för exakt när man är redo att bli förälder, eller vid vilken ålder det är okej att bli gravid. Det är bara löjligt.

Varför det då? Jo, allt handlar ju om mognad. Det är ju så puckat att säga, "Man är inte mogen nog att skaffa barn när man är 16" t ex. Det är ju att generaliser något så in i bänken, att dra alla över samma kam. En femtonåring kan ju vara tio gånger mer mogen för att skaffa barn än en tjugofemåring. Det beror ju helt på omständigheterna och hur personen i fråga är. Sedan kan jag naturligtvis hålla med om att det finns många som faktiskt inte är mogna och redo att skaffa barn vid så tidig ålder, men det har inte alltid med åldern att göra.

För har ni tänkt på en grej, om det är ett per på 25 som ska bli föräldrar så är det ingen som säger något. Även om dessa två är så långt ifrån redo för att skaffa barn som man kan komma. De kanske inte har fast jobb, de är ute och festar varje helg och bor i en sunkig etta. Men sådant är det knappt någon som tänker på, nej för de har åldern inne.

Den största anledningen till att jag fick en obehaglig ilning i magen när jag hörde om Jamie Lynn var att jag genast kopplade till Britney, och hur det liksom sakta men säkert rasade för henne när barnen kom på löpande band och allt gick åt skogen. Men, hey, det är ju inte säkert att det kommer gå likadant för lillasysyter Spears. Förhoppningsvis inte. En annan anledning till att jag reagerade är att hon är lika gammal som mig. Och jag tänkte genast, 'shit, tänk om jag skulle ha barn nu!' Men återigen, vi är ju olika, och jag hoppas bara att fördomarna mot unga föräldrar kan försvinna en gång för alla, för det finns faktiskt strålande bevis på att unga föräldrar klarar sig lika bra som.. mindre unga föräldrar. Till exempel en tjej som jag beundrar djupt, Emelie (<-- länk).

Så snälla, tänk efter innan ni öser ur er massa dumma grejer om unga föräldrar!


Torsdag 20/12

Ja, idag var det ju julavslutning :) I Konserthuset var vi, hela stora Sam. Faktiskt roligt att se och höra på alla som uppträdde, my ass vad duktiga alla var! Värsta sångbegåvningarna hela bunten typ.. :P Sedan delades det ut stipendier, 4 i varje klass. Ellinor och Cornelia fick varsitt, dom var för fan på 4 200 kronor!! :O Whaat. Jaja, dom var värda det =)

Fick inga bra bilder på  dagens outfit (som vanligt), då jag är tvungen att använda mobilkameran och det finns aldrig någon till hands dom kan hjälpa till så.. Ja. Men jag har i alla fall på mig en svart tunika, under det ett vitt ribbat linne och svarta strumpbyxor. Hade även mina svarta, högklackade stövlar från Din Sko.

image474


Ni ser ju, grusiga bilder hejsan.. Nagellacket är en stoor favorit, "Milano" från Mavala =)

Torsdag 20/12

Nu är jag GLAAAAAD! ;D Vet ni varför? Joo, för nu är det jullov!! Wiieee =)

=)=)=)=)=)


Onsdag 19/12

Haha, det här var det sjukaste på länge! Ett test där man ser hur mycket man är värd i kronor liksom.. :P Hallå eller, det verkar ju helmysko. Ska nog inte tas på för stort allvar, men varför inte göra det..? :P

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Annan - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200 kr
[x] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr

ÖGONFÄRG ?
[ ] Blå - 1000 kr
[x] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[x] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[ ] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr (haha, den e ju schysst.. :P)

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[ ] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[x] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[X] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[x] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45-52 - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA] (den e ju bra liksom, bara att välja de med mest poäng, mohah :P)
[x] Röd - 6000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[x] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[x] Rosa - 1000 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Annan - 500 kr
[ ] Blå - 450 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[x] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

36 500, så mycket är jag värd alltså.. Hm. Kanske ska be mammi sätta ut mig på Blocket.se?

Onsdag 19/12

Provade lite olika saker idag i stan, men jag har bestämt att jag inte ska köpa en massa kläder och sånt innan detta året är slut.. :P Får se hur det går på mellandagsrean, haha. Till nyår är tillåtet, men inte annars. Tog iaf lite pics, ifall ni är intresserade av att se vad det var för godbitar jag hittade. =)

image469image470
Mysig tunn tröja i lite farfarsstuk, från Zara, 249:-
image471

Stoor jeansklänning, H&M, 398:-

Fina, eller hur? =)

Onsdag 19/12

Hallåå på er! xD

Mår ni bra? Det gör jag i alla fall! =) Kom precis hem från stan, där jag har varit ändå sedan skolan slutade tjugo i tolv. Fick inte köpt så värst mycket, kollade mest runt, men jag fick i alla fall med mig ett vanliga, vitt baslinne hem + en sista julklapp till mammi och pappi. Det blev en flaska vildmarksglögg och två påsar med te, julkola-te och glögg-te! ;) Om det smakar lika gott som det luktade då... :P Mums! Skulle egentligen inte köpa något mer till mina föräldrar, inte till nån annan heller för den delen, men jag blev så frestad nu när det är så nära jul, och julstämningen på stan är HÖG. :D I Nordstan har dom ju värsta julmarknaden med en massa fina grejor, även om det inte var mycket som föll mig i smaken så är det mysigt att gå runt och titta. =) Marie Picasso var där också, hon hade uppträtt precis innan jag kom, och satt sedan och signerade skivor.

Ååh, nu är det inte alls långt kvar till jul! =)=) Jag är värsta exhalterad, blir typ som ett litet barn när det börjar närma sig jul... ;) Visst är det typ den mysigaste tiden på året? Ikväll ska hela familjen åka och välja ut en julgran, som vi sedan ska klä :) Mys! Jag måste också välja ut något fint att ha på mig imorgon på julavslutningen.. Undra vad jag ska ha.. Hm, så kom den vanliga beslutsångesten :P Jaja, får se va det blir, provar det nog i eftermiddag och då slänger jag kanske in en bild också. Annars får ni vänta tills imorgon! :P

Nu ska jag käka lite här, vi hörs senare! <3

Tisdag 18/12

Både mami och papi är lediga på tisdagar, och idag så skulle dom sticka iväg och köpa julgran. Men tror ni att här finns någon julgran när jag kommer hem, förväntansfull och allt? NEJDÅ. Då hade det förbannade gran-stället inte öppet på dagen... Suck! Jag hade faktiskt sett fram emot att klä granen och så, låter kanske lite geeky men det hade jag! Tycker det är supermysigt, och ännu mysigare när den väl är på plats, färdigklädd och allt, och när man sedan kommer ner på morgonen och granen står där och lyser. Då är det fan jul.

Vi brukar alltid ta in granen minst en veckan innan själva julafton, men i år har vi typ inte hunnit. Fast jag har en känsla av att min familj ändå är ganska tidig, de flesta av mina kompisar tar inte in julgranen förrän dan före dopparedan ;) Men hallå eller, man ska ju ha den några dagar innan, så man hinner få lite feeling. Eller, vad tycker ni? När brukar ni köpa/klä granen?


Tisdag 18/12

Hej hopp på er :P

Hoppas ni mår bra allihop! Det gör jag :) Är lite trött dock, men det är jag jämt nuförtiden så... :P Vet ni varför jag mår bra? Jo, för imorgon går jag i skolan från tjugo i elva till tio över tolv! Wiiiee =) Och på torsdag slutar vi! Sååå skönt så det går nästan inte att beskriva. Sedan har man ett helt, långt, härligt jullov framför sig... ;) Åh, jag ska verkligen njuta av ledigheten, och vila upp mig. Ska ni göra något roligt på lovet?

Hann inte blogga någonting i morse, det brukar jag ju göra. Men jag fick lite bråttom i morse, så jaa.. Helt okej dag i skolan, film på svenskan (Million Dollar Baby, skitbra!!), sedan lite film på engelskan följt av uppsatsskrivning. Gick riktigt bra, kändes det som i alla fall. Efter det skulle vi egentligen ha historia, men vår lärare var sjuk så vi drog in till stan istället. Klockan kvart i två skulle klassen samlas för att spela bowling så vi hade ett par tre timmar att fördriva. Jag ville gå på jakt efter accessoarer och skor till nyår, men icke, mina slappa kompisar ville sitta på Donken och dega istället. Så så fick det bli.

Måste säga att jag ägde på bowlingen! :) Fick 210 poäng på två serier, det är väl ändå rätt så bra!? Tyckte jag i alla fall, jag var skitnöjd :P Haha. Det var så kul för vår klassföreståndare, som även är vår gympalärare sa innan vi började: "Ja, jag antar att alla här har spelat bowling någon gång och kan 'reglerna', men jag ska bara säga att ni måste tänka på att om två stycken på banorna bredvid varann vill kasta klotet samtidigt så är det högerregeln som gäller! Det kan stå ett proffs på banan bredvid er, och kastar ni då samtidigt kan han/hon bli förbannad!" Hahaha. Så himla kul. :P Som att man inte kan kasta samtidigt som någon annan, det var det löjligaste jag har hört...

Jaja, hur har er dag varit?? =)


Måndag 17/12

Nu ska jag alldeles strax sticka till Liseberg. =) Ska bli mysigt, även om jag är väldigt trött. Gillar inte riktigt att man alltid äter så förbaskat mycket när man är där, men jaja. Får väl unna mig lite. Ha en trevlig måndagskväll!


Måndag 17/12

Nej, gud va sur jag blir nu. Har ju suktat ett tag efter denna (<-- länk) stinjackan från Lindex barnavdelning. Ja, ni läste rätt :P Har provat den och sett den IRL, och den är mycketmycket finare än på bilden, det kan jag lova. Och eftersom det är barnstorlekar så blir den sådär snyggt midjekort. Men. Nu när jag äntligen fick arslet ur vagnen och bestämde mig för att beställa hem den (för att jag inte orkar springa omkring på stan och se just vilken Lindex-butik som har kvar den), så är den slut!! I den storleken alltså. Och ÅH, vad jag ville ha den över min klänning på nyår =( Den finns i 164, den som jag testade i affären, men den var liite liten. I värsta fall får jag ta den. Men nu behöver jag er hjälp! Någon därute som jobbar på Lindex, kanske vet om "slut på lagret" är lika med slut för alltid..? Eller om det kanske är någon av er som har denna fina jacka i stl 170, men som av någon anledning inte vill ha den? Skulle blir jätteglad om ni lämnade en liten kommentar isf! =)

image468

Måndag 17/12

Sorry om jag uppdaterar typ fem gånger i minuten, men jag har så sjukt tråkigt. Och jag älskar ju listor så.. :)

Namn: Matilda
Ålder: 16 år
Längd: 173-174
Vikt: 56 kg
Skostorlek: 38-39
Klädstorlek: S
Jeansstorlek: 27/32
Kläder just nu: Mysbrallor, topp och hoodie
Frisyr just nu: Lugg och resten uppsatt
Favoritsysselsättning: Shoppa, lyssna på musik, festa
Humör: Trött, men för övrigt bra

Kanske något där som ni inte visste?

Måndag 17/12




Ett par av dessa skorna funderar jag på att köpa till nyårsafton. Vet inte vilka bara. De överst kommer ifrån Skopunkten och de underst finns på Din Sko. Vilka tycker ni var snyggast? :)

Måndag 17/12

Såg denna utmaningen på Tobias (<-- länk) blogg, och tänkte att varför inte göra den.. ;) Eftersom jag är något av ett namnfreak var det svårt att välja bara tre av varje. Fatta, när jag får barn kommer det ta mig år att bestämma vad dom ska heta. Antagligen kommer dom att få typ fem mellannamn, och när folk träffar dom kommer dom att tänka men shit, vafan e de me hennes/hans föräldrar, varför 15 namn?? men men, sån är jag. :P

OBS! Utan inbördes ordning..

Flickor:
1. Olivia
2. Stephanie
3. Nikita/Nicole

Pojkar:
1. Hampus
2. Isak
3. David

Vad ska era barn heta?

image467

Måndag 17/12

Hemma från skolan nu, som jag sa förut så slutar jag egentligen inte förrän klockan kvart över fyra, men jag orkade verkligen inte vara kvar i skolan. -.- Hade ingenting att göra på EA:n och inga gympakläder med, så det kändes rätt onödigt faktiskt.. Dock har jag lite dåligt samvete nu, men men. Jag får säga till mitt försvar att jag har onte i magen, och jag skolkar nästan aldrig.

Hur mår ni idag annars? Jag mår rätt bra, har en del att fundera på bara.. Lite kärlekstrubbel. Eller trubbel vet jag inte om jag vill kalla det, det är mer... funderingar. Både allmänt och med specifikt angående en person. Åh, jag både hatar och älskar sånt här på samma gång. På ett sätt är det underbart när man precis börjat tycka om en person, man undrar om det kan komma att bli något eller inte, det är nytt, spännande och allt det där. Men på ett annat sätt är det jobbigt, man grubblar, ska jag skicka det där smset eller inte, man vet inte vad den andre känner osv osv. Känner ni igen er?? Jag tror det. Åh, blir galen :P Vill ju inte vara för på heller. Men men, det ger väl sig.

Några tips från erfarna personer? ;)

Måndag 17/12

Godmorgon!

Hinner inte skriva nåt egentligen, satte bara på datorn s kitsnabbt för att ladda över lite musik till mobilen.. Min buss går om en kvart, så jag är lite stressad. Idag går jag iaf i skolan till 16.15, sedan blir det antingen Jul på Liseberg eller träning. Har inte riktigt bestämt mig ännu :P

Vad ska ni göra idag? <3

Snart, snart är det jul

Asså jesus kristus, jag har just insett att det är en vecka, observera en vecka kvar till julafton. Om exakt en vecka, är det uppesittarkväll, typ den heligaste dagen på året haha :P Nej, men det är en dag då traditioner verkligien inte för rubbas.

Om en vecka kommer jag sitta parkerad framför tv:n tillsammans med mor, far och bror. På bordet kommer det att vara uppdukat med knäck, kola, ischoklad, pepparkakor, lussebullar, choklad, clementiner och julmust. Bingolotten kommer finnas där, och granen kommer att stå där och lysa så fint. Julklapparna kommer att vara staplade under granen och med all säkerhet kommer min bror att ha tagit på sig sin tomtemössa. Rikard Olsson kommer att vara lika kärvänlig och skojfrisk som vanligt, och antagligen kommer någon av personerna i rimstugan 1. vara lite på örat, 2. byta kläder i varje paus, om inte oftare eller 3. ha så dåliga rim att jag till slut kommer att bygga upp en egen tävling för att komma på ett bättre rim. Hela familjen kommer att sitta på helspänn när de lottar ut bilarna, resorna och de andra högvinsterna, och vi kommer att beklaga oss lika högt som vanligt när det visar sig att det faktiskt inte var vi som vann den där V70:n.
Jag kommer att vara jättetrött vid halv-tolv-tiden, men ändå tvinga mig själv att se klart på Binoglotto, för hålla, det är ju tradition. När det väl är slut, så kommer vi att säga gonatt och gå och lägga oss, och innan jag går in i mitt rum kommer jag att ta en titt i julstrumpan som hänger på dörren för att se att där inte ligger nåt paket än. Minutrarna innan jag somnar kommer att vara galet härliga, känslorna kommer att vara en blandning av förväntan, glädje och nostalgi. Ja, så kommer det att vara.

Jag är ingen jättekonservativ människa eller någon förespråkare för att man ska hålla på alla traditioner, men jul är familjens högtid, så är det bara. Och visst är det skönt att någon gång bara få göra som man alltid ha gjort? Slippa behöva välja mellan familjen och vännerna, att bara kunna konstatera att man inte har något val, att man heller inte egentligen vill ha något val. Just den tiden. Så är det i alla fall för mig.


Söndag 16/12

Oj vilken tråkig dag det här har varit. Riktigt degigt hela dagen. Singstar förut gick som en dans, jag utklassade både min bror och min kusin. Över 9000 poäng var det bästa jag fick, alltså blev jag en äkta singstar. Haha :P Så sjukt roligt är det med singstar, jag är helt hes nu. Jag och min bror tävlade med Främling, den var nog inte lite jobbig att sjunga. Hey, jag är Carola liksom. Not.

Nu har jag suttit här vid datorn hur länge som helst. Pratat med lite folk om gårdagen och så. En sån himla äcklig kille som hette Hampus som var där igår. Usch, jag typ ryser bara jag tänker på honom. =/ I slutet av kvällen lackade jag ur totalt, typ skrek på honom. Uschusch.

Har ingen inspiration till rolig bloggning =/ Hoppas ni har överseende.



.. G - tack för igår! <3

Söndag 16/12

Nu har jag varit duktig. Yees. Jag har slagit in alla mina resterande julklappar. Och fint blev det också! =) Jag äger seriöst på att slå in klappar. Tycker det är jättekul att göra dom fina och verkligen lägga ner lite arbete på det. Även om den som får presenten bara sliter upp papperet på typ två sekunder. :P

Idag är en riktig slappdag känner jag. Har inte riktigt lust att göra någonting, men det känns gött att bara kunna dega utan att ha en massa plugg som väntar. Snart kommer min bror hem och då ska vi sjunga Singstar =) Antagligen är våran kusin med då också, så vi ska ha en lite mini-competition. Jag kommer lätt vinna! Jag tycker det är askul att sjunga, men jag är inte särskilt bra. Haha :P Brukar vara så. Men min bror sjunger faktiskt riktigt bra, och jag ska slå honom!

Nej, nu ska jag göra mig i ordning lite här! Hörs sen ♥

Min nya frisyr!

Skulle ju visa före- och efterbilder på mig, efter att jag klippt mig. Har bara tagit en bild ännu, hann inte mer, och den blev inte särskit bra, men aja. Ni ser ju på min visningsbild hur jag såg ut innan, men jag lägger in en förebild i alla fall. =)



Sådär! Vad tycks? ;) Haha, såga mig inte totalt, snälla. Nej, jag är i alla fall supernöjd!

Söndag 16/12

Godmorgon .. =)

Sovit gott? Jag har sovit jättegott, fast inte särskilt länge. Kom hem klockan två och vaknade vid halv tio. Jag är ingen sova-på-morgonen-människa.. Men men, jag är faktiskt glad för det på ett sätt, för jag skulle tycka det var hemskt att vakna upp vid två och känna att hela dagen är förbi typ. I alla fall så var kvällen lyckad/misslyckad. Var på fest hos M's kompis, rätt så kul till en början, en massa sköna killar som jag och M känner kom dit. Men festen var rätt lam, trots att jag och G förgäves försökte få igång lite drag, genom att ensamma gå loss på dansgolvet. Men hallå eller, hur lätt är det när det bara finns askass musik, inga högtalare, och festen är i en lägenhet med en massa klagande grannar.? Ja, för grannarna klagade, 3 gånger. Sen kom väktaren. Men det gick bra.

Sedan spårade allt ur, och till slut var det bara jag och Felix kvar av dom som jag kände. Vi tog nattbussen hem sedan vid ett-tiden. Synd att en från början trevlig kväll slutade så.. konstigt.

Innan festen var jag ju som sagt hos Cornelia. Vi bakade pepparkakor, lussekatter och julkola. Bytte även julklappar, och åh vad glad jag blev för mina! =) Fick en söt låda från Lancome med mascara (Hypnose, min favvis!), kajal och makeup-remover. Åh, så himla bra =) Tänkte precis på det när jag sminkade mig igår, min  kajal suger. Kanske beror det på att jag har en från Veckorevyn.. :P Jaja. Men nu har jag i alla fall en superbra från Lancome. För superbra var den verkligen. Testade den med en gång. Så nu har jag all ögon-makeup från Lancome; mascara, kajal och ögonskugga. Rekommenderar verkligen alla produkterna!

Nåja, vad ska ni göra idag?? =)

Lista

Pommes frites - Bröd 
Oliver - Champinjoner 
Ost - Skinka
Pizza - Popcorn 
Idol - Top Model
TV - Musik
Dans
- Sång 
Sylt - Ketchup
På gröt: Kanel - Socker  
Tomtar - Påskkärringar
Lucia - Tärna 
Pepparkaka - Knäck (Mums!)
Sommar - Vinter 
Flygplan - Båt 
Hallonbåt
- Lakritsbåt 
IdolMarie - IdolAmanda
Bada i pool - Bada i havet 
Fullkornsmakaroner - Vanliga makaroner
Gymmet - Soffan 
DVDbox - Serien på TV

Ja, där fick ni en liten rolig (läs: tråkig) lista! Kopiera och gör själva, ni som vill =) Nu har jag precis kommit hem från stan med mami och papi. Var mest dom som skulle göra lite ärenden, men jag fick också köpt en sak, nämligen den svarta klänningen!! =) Yippie yay. Såg även ett par vanliga, svarta pumps på DinSko. 180:-! Tror jag ska köpa dom, och även försöka hitta en midjekort jacka att ha över. Det plus mitt svarta armband blir perfekt nyårsoutfit! =)

Nu sitter jag här och käkar naturgodis och snackar med M om ikväll. =) Ska bli så himla kul, vi ska på fest till hennes kompis. Ser verkligen fram emot det, men jag vet verkligen inte vad jag ska ha på mig.. =/ Ska snart vörja gå igenom garderoben haha :P

Vad gör ni annars idag? =)

Lördagsfrukost

Nej, nu ska jag pallra mig upp från sängen och gå ner för att göra en supergod frukost till min familj. Då kommer dom att bli glada =) Egentligen var det min bror som skulle göra det idag (han gör aldrig det nämligen), men han ligger fortfarande och sover, så jag får väl offra mig.. :P


Lördag 15/12

Godmorgon alla pigga! =)

Jag vaknade tidigt idag.. Har inte kunnat sova bra på hela natten faktiskt, har vaknat flera gånger av olika anledningar. Sist nu så var det vid sjutiden, då jag trodde att min vovve var inne i mitt rum.. =/ Men det var hon inte, så jag undrar verkligen vad det var. Hoppas inte det var en råtta eller något sådant! Det har hänt förr kan jag ju säga :S Eller ja, inte en råtta, men en mus. Vaknade en gång av att den knaprade på benet till min säng. Mums. Och jag hatarhatarhatar råttor och möss! Jag vet, jag vet, möss är så små och osyldiga och blablabla men still, dom är obehagliga, creepy och jag gillar dom inte på något plan. I alla fall så vaknade jag vid halv åtta igen och insåg att jag inte skulle somna om. =/ Även fast jag är skittrött. Jobbigt. Men jag får vila idag på dagen istället.



Såg förresten på "Legally Blonde" igår. Superbra ju! =) Hade inte sett den innan, men åh jag älskar såna filmer. Ska se till att få tag på tvåan också, någon som sett den? Är den lika bra? För övrigt så är det sista gången på mitt gamla "jobb" idag, dvs sälja tidningen. Har ju fullt upp med mitt nya jobb nu, och jag kommer ju mest att jobba på helgerna så då hinner jag inte med. Plus att jag behöver inte dom pengarna nu. Eller ja, behöver gör jag ju, men jag klarar mig utan dom.

Glöm förresten inte alla hjälpa mig att välja klänning (<--- länk) =)

Ha en trevlig lördagsmorgon nu! =) Pussis <3


Dagens..

Tyvärr uteblir dagens outfit pga skitkassa bilder. =( Tråkigt, men så är det. Hade i alla fall på mig ett vitt linne med pärlor, grå kofta över det, svarta strumpisar och lite rockig, blekt sliten jeanskjol. Plus mitt nya armband som jag fick av mami häromdagen! =)


Kommer från H&M

Dagens vill ha: Julledigt =)
Dagens klädsel: Se texten ovan..  
Dagens frisyr: Lugg!! :P
Dagens smink: Concealer från H&M, solpuder från IsaDora och mascara från Maybelline
Dagens händelse: Att jag finally vågade cutta luggen :)
Dagens låt: Bleeding love - Leona Lewis
Dagens planer: Slappa gärnet, glo på "Legally Blonde"
Dagens saknad: Moa
Dagens dummaste: Hm, försov mig imorse.. :P
Dagens sjuka: Kommer inte på något
Dagens drog: Såna där Läkerol Kids med Raspberry-smak.. Var tvungen att köpa två såna paket i kiosken för att få ta ut pengar. :P
Dagens roligaste: Jag och Carro på bussen
Dagens favorit: Klänningen jag hittade! =)
Dagens köp: Ingenting =/
Dagens godis: inget, imorgon är min godisdag :P
Dagens humör: Glad!
Dagens citat: Inget speciellt..

Klänningar

Tjoho, nu är jag hemma från frissan! =) Är själv riktigt nöjd, även fast det såklart är väldigt ovant.. :P Hey, en massa hår i pannan helt plötsligt, den självklara reflexen för mig är att stryka bort håret.. ;) Men men, imorgon kommer jag väl ha vant mig lite mera! Bilder kommer senare, har inte hunnit ta någon 'efter'-bild ännu..

Just det, kollade ju på klänningar förut! Båda finns på Rutan (Rut m fl.) och personligen tyckte jag att båda var skitsnygga. Den svarta är ju lite mer klassisk och antagligenn den som jag kommer att få mest användning av sedan, men den i metallic är såå cool! =) Har inte riktigt bestämt mig, men det lutar nog åt den svarta.


Den i grå metallic kostar 249:- (?) och den svarta 349:-. Riktigt billigt tycker jag! =)

Vilken tycker ni jag ska satsa på?

Hörni

Nu måste jag hoppa in i duschen, måste tvätta håret innan jag sticker iväg till FRISSAN! Yes, you heard med =) Jag ska klippa mig, och inte hur som helst, utan jag ska klippa lugg! Wohoooo :P Har gått och funderat på detta SÅ länge, och nu ska jag äntligen våga! :D Tänkte slänga in före- och efterbilder ikväll när jag kommer hem, bör bli vid sex, halv sju. Ska till farmor och farfar och äta först också. See you later, då med ny frilla.. :P:O Hoppas det blir bra!!

Fredag 14/12

Heej allesammans! =)=)

Usch vad det var längesen jag bloggade nu! Nåja, typ två dagar men ändå.. =/ Märker bara på en sån kort tid hur mycket jag saknar att blogga. Även om det ibland bara blir tråkiga, ointressanta inlägg så är det skönt att få skriva av sig lite. =) Anledningen till att det inte har blivit något bloggande varken igår eller i förrgår är att jag jobbade hela dagen igår och i onsdags var det först skola och sedan folkdans och lussefest hela kvällen! En stressig men rolig vecka har det varit! =)

Har ju inte hunnit blogga då som sagt, inte hunnit vara inne på datorn över huvud taget, och en rolig sak med att "komma tillbaka" såhär, om än bara efter två dagar, är att kika in hos alla ens favoritbloggare och (förhoppningsvis) mötas av en massa nya inlägg! :) Det är jättekul.

Idag har varit en lugn, slapp och jätteskön dag verkligen. Fast den började inte så bra, haha :P Vaknade av att telefonen ringde klockan åtta (min brors kompis) och första tanken Shiiiet, jag har försovit mig, mitt prov börjar om en kvart!! Höhö. Yes, I'm the best. Förstår inte hur jag lyckas.. Antagligen var jag väldigt trött, hade stängt av klockan. På ett sätt kan jag tycka att det var bra att jag försov mig, behövde verkligen de där extra två timmarnas sömn. Så jag hade bara två lektioner, historia och engelska, båda kollade vi på film. :) Efter skolan åkte jag till stan med Rebecca, hittade en superduperfin nyårsklänning (bild kommer sen), köpte den dock inte, utan la undan den tills imorgon. Men jag är nästan säker på att jag ska ha den =) La också undan ett par shorts med hög midja, tror jag ska ha även dem.

Hur har ni haft det dessa två dagar? Hoppas att ni har haft det bra, och nu lovar jag att jag ska ta igen all den missad bloggningen =) Ikväll ska jag bara vara hemma och slappa och då blir det kanske en dagens outfit också.. :)

Dagens outfit

image455


Rosa skjortklänning, mammas (KappAhl)
Rosa linne (H&M)
Svart sidenband (hittat i garderoben..)
Jeans (Levi´s)
Örhängen Lindex)

=)

Onsdag 12/12

skriv ditt namn med lillfingret: matilda
skriv ditt namn med armbågen: matilda

skriv ditt namn med pannan: jma5roisdaq (weeeej :P)

skriv ditt namn med foten: matilda
Skriv ditt namn med näsan: jqtioda (..?)
skriv ditt namn med örat: .ylägggf (haha)
skriv ditt namn med munnen: matilda

Haha, ganska grym var jag i alla fall! =) Men pannan och örat var ju inte sådär värst jättebra haha.. :P Testa själv, det var rätt kul faktiskt! :P

Onsdag 12/12

God morgon .. :)

Hoppas ni mår bra allihop! Jag mår fint, är lite trött dock men det är sånt man får leva med ;) Dansen igår gick skitbra! Haha :P Inga misstag alls, i alla fall inte ifrån min sida. Dock hade jag ett litet problem med min "väska" som hängde på förklädet, den satt bara fast i en krok och när jag hoppade så höll den på att ramla av.. :P Men man ska ju ändå ha händerna i sidorna, så jag höll fast den med ena handen.

Ikväll blir det folkdans igen -.- Vet att jag har sagt att jag gillar det, men två kvällar i rad liksom... Gäsp. Och jag vill verkligen träna! Har inte tränat sedan i fredags, har fan ångest.. Ett av mina favoritpass är det dessutom idag. =/ Jaja. Idag är det 'lussefesten', då vi elever ska dansa för varandra, mingla, äta lussebullar (?) och leka lekar. Från typ klocken fem till klockan tolv (!) Herregud. Men så är vi lediga imorgon också =) Wiie.

Idag har jag egentligen bara två lektioner, men jag var så trött (läs: ÄR trött) så jag bestämde mig för att komma lite sent till första lektionen. Det är inte så farligt som det låter, vi har EA första lektionen, alltså Eget Arbete. Där man får jobba med det man behöver göra, typ läxor eller plugga inför prov. Och denna veckan har vi verkligen ingenting. Mer än ett dataprov på fredag, men det räcker att jag pluggar lite imon. Så anyway, jag börjar vid halv elva, och sedan slutar jag vid kvart över tolv. =) Härligt!

Ska försöka lägga in några bilder från dansen igår, om jag hittar sladden till kameran... Vi hörs sen! =)

Kramar ♥

Tisdag 11/12

Nej, nu ska jag ge mig ut på en snabb promenad. Rensa tankarna, och få lite frisk luft och motion. Sedan blir det något snabbt att äta, innan jag byter om och åker till Svenska Mässan. Skriver kanske lite ikväll, annars hörs vi imorgon! Ha en trevlig kväll, och håll tummarna för att jag inte ramlar.. :P Kram!

Tisdag 11/12

Har du pojkvän/flickvän? Nej
Är du kär? Nej
Hur tidigt stiger du upp? TIDIGT på vardagsmornarna, rätt tidigt på helgerna också faktiskt haha :P
Vem/vilka vet mest om dig? Mamma, Therese, Rebecca
Gillar du att slåss? Nej. Men ibland när jag blir tvungen slår jag min bror. Hårt.
Vad ska du göra ikväll? Ha dansuppvisning :P 
Har du utländska föräldrar? Nepp
Var har du ont? I hjärtat när jag tänker för mycket. 
Är du bra på att måla? Nej det vill jag inte påstå. 
Vem kramade du senast? Cornelia.
Sparare eller slösare? Både och. Mest sparare. 
Bio eller promenad? Promenad!
Är du kittlig? JAA ;)
Rädd för insekter? Nej, eller jag var inte det innan i alla fall. Men i höstas blev jag ILLA biten av en getingjävel.  
Anser du att du är stark? Ja, faktiskt.
Nämn något som gjorde dig glad igår: Ingenting faktiskt. 
Vad gjorde du kl 8 i morse? Var i skolan.. -.-
Vad har du druckit idag? Vatten.
Vad var det senaste du åt? En clementin. 
Vad var det senaste du köpte? En thai-rätt.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Inte kärlek, men jag tror definitivt att något kan börja växa fram efter bara ett möte.
Favoritklädsel? Mysbralls, tee och hoodie =) 
Vad gör dig glad just nu? Jag ser fram emot helgen :)
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött
Sommarplaner: Spanien med mi amigas, mycket ute på havet och SOLA. 
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Tidmaskin.
Gillar du att sjunga? Jaa, särskilt Singstar! =) 
Vad längtar du mest efter just nu? JUL =)=)

Tisdag 11/12

Hemma från skolan nu, eller ja, rättare sagt hemma från genrepet. Hade ju bara två lektioner idag, varav vi kollade på film en av dom. "Dead Poets Society" var riktigt bra, tyvärr han vi inte se hela idag, men vi ska se klart resten på fredag! =)

Genrepet gick bra, tror att det kommer bli en riktigt bra uppvisning ikväll :) Vår dans sitter och nu hoppas jag bara att jag inte får total blackout i hjärnan eller något liknande.. Glömmer av stegen eller så. Man vet ju aldrig :P Sprang även runt på läktaren lite och checkade vilka platser som var bäst, haha, och det visade sig vara läktare A. Så jag sa det till mamma och pappa, att dom ska sätta sig där så att dom ser mig ordentligt! ;) Dom ska ju ta med videokamera, och självklart vill jag ju vara med.. =) Det kommer annars att finnas en DVD att köpa om själv traditionen med folkdansen, så det ska vara ett filmteam på plats ikväll för att filma. Vi fick hem en lapp för ett tag sedan där man fick godkänna om man ville vara med eller inte. Haha, om man inte ville det så skulle det där filmbolaget klippa bort personen i fråga! :P Haha, shit vad sjukt det blir för de personerna vars danspartner inte vill vara med! Det kommer att se ut som om de dansar med sig själva.. :P Stackarna :)

Efter repet stack jag in till stan med Cornelia, Ellinor och Carro x 2. Vi gick till Arkaden och åt thai-mat. Yummie :) Jag tog äggnudlar med kyckling och vårrullar, hur gott som helst! Rätt enkel rätt, inget avancerat precis, men ofta tycker jag att de enkla rätterna är de godaste. På vägen hem kom det på kontrollanter på spårren, hjälp =/ Haha, jag blir alltid så skraj när dom kommer, även fast jag vet att mitt busskort (oftast) ligger i plånboken.

Jaja, nu kom mormor och morfar hit, dom ska fika lite. Mamma & pappa har nämligen bakat lussebullar idag :) Höhö. Fast jag ska inte ha några. Tänkte ta mig en powerwalk innan det är dags att åka in till stan i eftermiddag igen.

Kramar <33

Tisdag 11/12

Godmorgon på er allihop!

Idag gäller det. Ja, idag ska vi ha uppvisning i Lisebergshallen! För tvåtusen föräldrar ska vi dansa folkdans ;) Wiiieee.. :P Det ska faktiskt bli kul, även om vår dans bara är typ drygt fyra minuter och kommer vara över på ett kick, så vi kommer få sitta och vänta typ heela kvällen. Men wtf :P Det ska bli skitskoj, och alla kommer att se SÅ dumma ut i sina folkdräkter, I can tell you! Ska be mamma och pappa fota lite, dom ska även filma så om jag kommer på hur man lägger upp en film på youtube så kan jag visa här i bloggen (någon som vill förklara?). Tihii, åh det ska blir skitkul!

Min danskavaljer, Sebbe, har varit sjuk i typ två veckor, men jag antog liksom att han skulle poppa upp från ingenstans idag när det var dags att dansa. Bara stå där helt plötsligt liksom, frisk och redo att dansa. Men icke. Igår fick jag reda på att han har körtelfeber, gaah! Så han kommer inte! Jag fick en ny partner igår, han hette Hampus och går i tvåan. Så vi har övat en, jag repeterar: EN gång tillsammans. Men ooh, det kommer gå alla tiders. Inställningen ni vet.. ;) Höhö.

Så skönt är det för vi slutar skoldagen efter två lektioner idag, alltså klockan tjugo i elva! =) Yay. Efter det ska vi till Lisebergshallen för genrep, och sedan får man kila hem om man vill, sedan ska vi ses ikväll igen. Så det kommer bli en riktigt chill skoldag idag, iofs är väl svenskan inte så värst mycket att hurra för, men engelskan ska blir riktigt kul, vi ska se filmen "Dead Poets Society", ni vet den där boken jag skrev om för ett tag sedan..? Det ser jag verkligen fram emot, för boken var skitbra =)

Ska ni göra något skoj idag? =) Ni får ha en bra dag, så hörs vi förhoppningsvis innan uppvisningen ikväll, annars så får ni önska mig lycka till!! :) Kraam ♥

Bruuuucan!


Jag vill se honom i sommar!
4 Juli, Ullevi. I WILL be there <3 

Richie

Nicole Richie, Nu är Nicole Richie jättegravid!

Haha, jag vet att typ ALLA har med fjorton miljoner bilder på Nicole Richie i sina bloggar, men who cares? :P Jag vill i alla fall ha med den här jättesöta bilden, där man verkligen ser att hon är gravid! Herregud, när kommer bebben egentligen? Hon ser ju ut att föda när som helst. Jaja, tyckte i alla fall att hon såg sjukt söt ut i den rosa baskern, som piffade upp den svarta outfiten! :) Vad tycker ni?

Gäsp

Åh, äntligen hemma. Kom för typ tjugo minuter sedan, har bara proppat i mig en snenat- och laxpaj, var så sjukt hungrig. Helt galet vad jag blir trött, snurrig och ofokuserad när jag är hungrig. Plus att jag får grymt ont i magen... =/ Satt på vagnen hem och var så borta att jag missade min hållplats... Vilket ledde till att jag fick vänta på spårvagnen för att åka tillbaka och när jag kliver av ser jag min buss rulla iväg. -.- Så typiskt. Liksom allt bara sket sig. Så jag fick sätta mig och vänta på nästa buss, därför var jag inte hemma förrän ÄNNU senare än vanligt. Så nu när jag väl är hemma vill jag liksom inte ge mig iväg igen. Vilket är jobbigt, eftersom jag verkligen behöver träna. Och vill göra det också, för man känner sig så himla duktig efteråt! Men när kroppen bara säger stanna hemma, stanna hemma, ja då är det svårt. Får se hur det blir, men det lutar verkligen åt ingen träning. Man får lyssna på kroppen.

Så hur har er dag varit annars? Bättre än min hoppas jag :P Usch, vill bara förtränga den här dagen ur mitt minne.. Hatar dagar då allt går åt skogen. Finns det någon som gillar såna dagar?


Måndag

Morron! =)

Så var det måndag igen, härligt härligt! En hel, ny veckan framför oss... Gäsp. Jaja, man kan ju iaf försöka. Har man en positiv inställning så känns det kanske lite bättre. Och precis som förra veckan tycker jag att måndagsångesten lindras rätt bra av allt fint julpynt och julkänsla som jag möts av när jag kommer ner på nedervåningen. Advenstsljusstakar, tomtar, hyacinter och julkänsla helt enkelt! =)

Idag är det som vanligt lång skoldag, kvart över fyra slutar min sista lektion -.- Efter det ska jag hem, äta och sen ska jag, A och mami till Liseberg med T och hennes mamma och lillebror. Ska bli mysigt faktiskt, även om jag känner att jag hellre skulle hinna med ett friskis-pass. Men men..

Ska försöka hinna blogga lite innan jag åker iväg sen igen, och ikväll kanske jag slänger in en 'dagens outfit', så håll utkik! :) Ha en bra dag nu.

Pussar ♥


Kväll

Tänkte bara skriva några rader innan jag somnar. Ligger och kollar på OC just nu, men ska nog släcka ganska snart. Är trött efter helgen, har varit riktigt mycket på G. Sorry för tråkig bloggning idag, lovar att det blir bättre imorgon. =) I veckan tänkte jag visa lite bilder på hur mitt rum blev nu när det är julpyntat.

Nu får ni sova så gott, så hörs vi imorgon! =)

Puss! <3

Hann ingen träning

=( Hann tyvärr inte sticka iväg till träningen, var nämligen inte klar med städningen förrän efter fyra, och då hade ju passet redan börjat.. Ååh. Fan också. Skulle gärna velat sticka iväg, så skönt att komma bort och få göra sig av med lite aggressioner. Blir galen på mamma snart, bara för att jag gick upp satans tidigt igår, var i stan hela dagen och sen var på fest på kvällen så tror hon automatiskt att jag ska vara skitsur idag, så varenda grej jag säger som inte håller med om får man en sådan här kommentar typ: "Ja, jag visste väl att du skulle vara sur ida, du klarar inte så mycket som du tror", eller "Här har vi en som får gå och lägga sig tidigt ikväll!" Sådär megapräktigt och äckligt. Gaah. Och så får jag inte spela musik heller, här sitter jag på nedervånningen, var alldeles ensam hemma (SKITSKÖNT) så kommer resten av familjen hem och vips blir man uppskickad på sitt rum. Seriöst, får man göra så?

Håller på och laddar ner lite musik, dels till nästa helg, men också för att ha till mitt träningspass jag tänkte ha här hemma sen. :P Jag vet, det låter lite småcorny med träningspass hemma, men jag har det ibland när jag inte hinner sticka iväg till gymmet. Och då är det så himla mycket lättare och roligare när man har bra musik. Särskilt ny musik, då blir det liksom ååh men jag kör en låt med styrka till, för jag måste bara få höra den där låten! :) Det är bra, musiken liksom pushar en utan att man tänker på det.

Men jag hittar inte sådär jättemycket bra riktig partymusik. Några tips? Det ska vara riktigt danslåtar, typ som Alla som inte dansar, Oh Laura- Remix, What's hurts the most och sånt där. Typ Bob Sinclar World hold on, liksom! =) Riktigt ös, fattar ni? Haha. Jaa, det hoppas jag. Så snälla, ge mig tips nu! =)=)

Julmarknad

Har precis kommit hem från julmarknaden nu! :) Det var rätt trevlig faktiskt, om än lite långtråkigt i början. Men sedan kom Madde och vi hade massor att prata om, så det var jättetrevligt! =) När pappa kom fick jag lite pengar och gick och köpte chilli con carne med baguettebit till. Mums :) Så nu är jag proppmätt, man fick en stor skål full typ. Men jag ska träna om en timma, så det var nog bra att få lite mat i magen. Åt två våfflor till frukost med sylt OCH grädde.. Fy på mig, har typ bara blivit skräpmat idag. Inte bra alls. Så det är tur att jag ska iväg och träna, ska faktiskt bli riktigt skönt.

Men innan dess ska jag iväg och "jobba" en stund, alltså städa. Det brukar gå ganska snabbt, eller så är det jag som är slarvig.. =/ Men men, idag hinner jag inte med någon storrengöring i alla fall.

Förresten, pratade lite med Madde angående att jag ska klippa lugg. Hon har en jättejättefin raklugg, som hon klippt själv! Och jag ska ta med ett kort på henne till frisören, för exakt en sådan lugg vill jag ha :P Hittar inga fina bilder på "luggar", så det får bli som hennes.

Nej nu måste jag verkligen sticka, vi hörs senare! =) Kraam <3

Julklappar

 Har läst lite olika bloggar nu, och förstår att det råder en viss panik hos många. En hel del som inte har börjat köpa julklappar. En hel del som inte är lika duktiga som mig. :P Haha. Nej, jag ska inte säga ett skit. Detta är första året ever jag är klar i tid med julklapparna. Förra året köpte jag sista julklappen 23 december...

Dessa är de personer jag köper julklappar till:

Mamma & Pappa
♥ August
♥ Mormor & Morfar
♥ Farmor & Farfar
♥ Rebecca
♥ Carro x 2
♥ Ellinor
♥ Ida
♥ Cornelia
Elsa <3

Sådär, tror inte att jag glömde någon där. Så, hur går det för er, har ni köpt några julklappar än? =)

I'm about to become a freak

Ja, ett tävlings-freak då alltså :P Var aldrig med i några tävlingar förut, främst kanske för att jag verkligen aldrig aldrig aldrig vinner. Men, så tänkte jag, att what the fuck det skadar ju inte att vara med i lite tävlingar som landar framför fötterna på en, det kan ju hända att man vinner. Eller hur?

Så nu häromdagen var jag med i Kenzas tävling (och oh yes, men min fenomenala motivering kommer jag säkert att vinna. NOT). Nu idag var det en tävling hos Nathalie (<-- länk). Man skall gissa hur många hårnålar hon har i håret på bilden, och man kan vinna ett hemligt paket, nagellack från Mavala (älska) och ett sött smycke! Vem vill inte ha det liksom?

Så gå in och tävla nu med er allihop! Kanske blir det just du som vinner!? :) Haha.

Söndag

Godmorgon och glad andra advent! =)

Gud vad snabbt tiden går, tänk om två veckor är den dan före dopparedan. Haha :P Helt stört vad tiden bara rinner iväg. Men som sagt, igår fick jag köpt min sista julklapp, så nu kan jag bara slappna av. Sen kommer jag säkert hitta en del klappar till, men då behöver man i alla fall inte känna pressen. Bara köpa några små klappar till om man verkligen hittar något. Idag tänkte jag slå in mina klappar också. I alla fall några av dem. Bättre att dra ut på det, för jag älskar verkligen att slå in julklappar! =) Gör det värsta noggrannt och jättefint, tycker det är jättekul att hålla på med olika papper, snören och ettiketter. :P Och så har jag lackstång och stämpel. För såna där riktigt gamla, fina paket, ni vet :) Med brunt vanligt, hederligt papper, haha.

Idag ska vi julpynta också. Eller pappa städar, August pyntar undervåningen och jag pyntar mitt rum :P Vilket faktiskt tar tid! Jag har skitmycket julpynt och slingor och glitter och allt sånt. Men det är roligt att verkligen göra det ordentligt, och så blir det ju så fint efteråt :) Så är hela huset julpyntat och fint när hon kommer hem från jobbet sen.
Julmarknad blir det idag också, vet inte hur jag ska hinna med allt. Tänkte träna i eftermiddag, men jag får se om jag hinner. Vad ska ni göra idag? :)


Mjuka klappar från Abercrombie

Jag har bloggat om det förut, och jag gör det igen. Jag pratar om Abercrombie & Fitch's underbara plagg =) Ska slänga iväg en beställning någon gång efter jul och nyår, men jag är inne på sidan och spanar titt och tätt ändå. Idag hittade jag några jättefina plagg för honom :P Kanske som julklapp till pojkvännen eller pappa? =)


 


Eller hur är dom snygga? =)

Lördag

Hej allihopa!

Har precis kommit hem från jobbet/julshoppingen. Är typ helt slut, känner bara för att sova. Klockan ringde klockan sex imorse... Jobbade från halv nio till ett sedan gick jag och Ida och letade efter julklappar =) Hittade en till pappa, en till Ellinor och en till Carro. Sen så fikade vi på Espresso house =) Jättemysigt!

Kollade även lite på GinaTricot efter nyårsklänningar. Åh, där finns så himla många fina! Jag vill köpa NU. Och det måste man ju typ, ifall man vill hinna köpa den man vill ha innan alla e slut.. =/ Men just nu har jag inte pengar till det. Måste spara till en grej, plus att jag måste vänta på min lön. Men sen, då jävlar. =P Kan tyvärr inte visa klänningarna jag kollade på för Gina's hemsida är så jävla dålig. Ja, det är den faktiskt! Jag vill gärna kunna spara bilder på plagg jag gillar, så att jag till exempel kan ha med dom här i bloggen. Men det går inte där.

Nu ska jag bara ta det lugnt en stund, käka lite godis och sedan ikväll ska vi iväg till några kompisar på glöggfest. Ska bli jättetrevligt =) Åh, och dom har alltid så himla mycket gott att bjuda på, haha ;) Ett helt långbord fyllt med godsaker; knäck, julkola, skumtomtar, ischoklad, alladin, pepparkakor, lussebullar, skinkmacka, gröt mm mm. Yummie =) Så det kommer antagligen bli riktig svullo-kväll ikväll... Ska kanske vidare sedan med några kompisar, men det får vi se.

Ha nu en fortsatt trevlig lördagseftermiddag! <3


Idol!

Amanda kommer vinna! Jag känner det på mig bara, hon var så grym ikväll =) Hon har verkligen DET. Marie Picasso sjunger som en gudinna, det gör hon verkligen, men hon är inte i närheten av så mycket idol som Amande är. Och visst, "All by myself" var skitbra, höll fan på att börja lipa, men det känns som att om hon vinner kommer vi få en ny... Sanna Nielsen? Sonja Aldén? Lite så känns det, Marie känns mer som en svensktoppsartist. En Helen Sjöholm, en Carola. Något sånt.  

Så nu hoppas jag på att Amanda vinner. Innan det började höll jag på Marie, stenhårt. Men jag tycker faktiskt att Amanda också visat upp en ny sida ikväll. Efter sista låten, vinnarlåten, var hon så rörd att hon inte ens kunde svara på Jihdes fråga. Så har jag aldrig sett henne innan. Tycker hon har varit lite för spexig innan, har inte tagit någonting på allvar känns det som. Men ikväll visade hon upp en ödmjuk sida. Vilket gör att jag tycker hon förtjänar att vinna.

Just det, hur söt var inte Maries pappa liksom? :) Inslaget innan hennes första låt, när han pratade om Marie och sa lycka till. Naw. Han hade ju tårar i ögonen och kunde knappt få frsm orden. Men herregud, hade min dotter sjungit i globen hade jag storbölat! Sötpappa :)

image454


Hej

Har precis kommit hem från träningen nu. Var skönt att få ta ut sig och skingra tankarna lite granna. Nu tänkte jag bara slappa, se på idolfinalen och kanske äta något gott. Vem tror ni vinner?


Namn:
Matilda
Piercingar: Näe, öronen om det räknas..
Tatueringar: Nej tyvärr, men vill göra en på höften när jag fyller 17 =)
Längd: 174 cm
Skostorlek: 38/39
Hårfärg: Blond
Fräknar: På sommaren
Vikt: Har absolut ingen aning, och orkar verkligen inte bry mig om det för tillfället heller
Motto: Lev livet
Kär? Inte särskilt
Önskar du att du bodde någon annan stans? No, gillar Svea Rike rätt bra, kunde dock regna lite mindre. 
Tänker du på självmord?
Nej?
Tycker du att du är attraktiv? Brukar faktiskt inte tänka på det
Dricker du? Vatten
Använder du droger? NEJ
Röker du? NEJ
Vilket schampo använder du? Typ Naturelle just för tillfället, oftast det som finns hemma
Vilken parfym använder du? När jag använder parfym använder jag DKNY's "Be delicious"
Vad är du rädd för? Döden, att bli lämnad ensam
Gillar du att tvätta? Har aldrig tvättat i hela mitt liv
Personen du ringde? Senast eller? Pappa i så fall.
Personen som ringde dig? Hm, antar att det är senaste där också.. Pappa där med.
Person du tänkte på? Moa, väntar på att hon ska logga in på msn
Långdistansförhållanden? Njae, skulle nog inte funka för min del
Utnyttja någon? Beror på omständigheterna
Självmord? Jävligt egoistiskt
Sex före äktenskapet? Varför inte?
Förhållanden? Mys.
Gråtit över en pojke? Hm, ja.  
Gråtit över en flicka?
Jo, men inte på det sättet..
Ljugit för någon? Ja, vem har aldrig ljugit?
Varit i slagsmål? Nej
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Nepp, varit på väg dock
Gånger du vart kär? Ingen
Gånger ditt hjärta brustit? Ingen gång på riktigt
Hjärtan brustet på grund av dig? Det vet jag inte
Tjejer du kysst? Hrm. 7 :P
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ingen =(
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Några gånger.
Ärr du har på kroppen? Ganska många små på benen, tyvärr =/ Från när jag spelade fotboll
Pålägg som gäller: Kalkon är gott
Dagens dryck: Vatten
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Igår
Saken du köpte? Hm, ett busskort?
Vad har du gjort idag? Varit i skolan, tränat
Var det kul? Nja, sådär
Brukar du svära mycket? I perioder
När stiger du upp på morgonen? Sex eller halv åtta
Kan du stå på händer? Näe
Håkan Hellström eller The Ark? HÅKAN
Salt eller socker? Socker
Gillar du ketchup? Gillar är nog att ta i
Är du glad nu? Njae..
Var du glad igår? Ja
Vad dansar du till? Partymusik
Stockholm är... ? En stad jag skulle vilja besöka
Kan du sjunga? Ja, alla kan väl sjunga, om de låter bra kan ju nån annan bedöma..
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti
Land du vill besöka? Grekland, för jag älskar det landet =)

image453
Bild från gamla tiden.. =/

Besvikelse

Besvikelse gör seriöst ont. Läste precis en grej på Facebook (varför är jag medlem där?), och kände liksom bara hur jag fick en stor klump av besvikelse i magen. Kan inte berätta exakt vad det handlar om, men ni har säkert alla varit med om lättnaden när något riktigt jobbigt plötsligt är över. Ni är av med det, känner att ni kan gå vidare med ert liv och lägga det där bakom er. Hela tillvaron blir plötsligt ljusare, ni känner hur ni lever upp, blir en bättre version av er själva. Allt blir mycket roligare, ni känner liksom att är det såhär det ska vara egentligen?

Men så plötsligt kommer det där krypande tillbaka, det där jobbiga, det som ni trodde ni var av med, för gott. Det som ni absolut inte, på några villkor, vill ha att göra med. Ni tycker så illa om det där att ni helt inte ens vill veta av det, inte vill se det, ni går hellre omvägar för att slippa tampas med det. Det där, det kommer tillbaka. Sakta smyger det sig in i ert liv igen, utan att ni kan göra något åt det. Ni trodde att ni skulle slippa all den där skiten när ni gjorde er av med det där. Men nu inser ni att det inte blev så.

Hopplöshet. Det är en sak ni känner vid sidan av besvikelsen. För det finns ingenting ni kan göra åt saken, ni får helt enkelt bara acceptera det. Trots att det enda ni vill är att skrika högt och länge, slåss hårt och mycket eller helt enkelt bara ge upp och se er besegrade.

Varför?

Parfym.se

Tänkte tipsa om en jättebra sida, nämligen parfym.se! Har ett stort utbud av pafrymer för både tjejer och killar, och till RIKTIGT bra priser =)
Låter det inte bra? ;) Ta en titt i alla fall, kanske hittar du en julklapp till flickvännen/pojkvännen, mamma eller varför inte farfar?

Parfym.se
Själv har jag önskat mig den underbara doften "Sunset Heat" från Escada. Och jag vet, typ ALLA har den, men who cares, den luktar så gott! =)

Dagens outfit

image450


Grymt tråkig oufit idag med, jag har verkligen ingen inspiration just för tillfället. Kanske är för att jag verkligen är i behov av nya kläder... =/ I alla fall så ska det bli roligare, bättre outfit-bilder SNART, mycket snart.

Tunika och armband, H&M
Svarta jeans, Replay



Haha, en annan störd grej. Jag brukar alltid lyssna på musik när jag sitter på bussen/spårvagnen. Men idag hade jag av någon anledning glömt hörlurarna hemma, så jag hade astråkigt på bussen (satt iofs och spelade Quadrapop hur länge som helst, haha =P). I alla fall, det är stört vad man börjar lyssna på vad människor runt omkring en pratar om, när man inte har något bättre för sig. Själv kan jag ibland vara ganska högljudd på bussen om jag är med kompisar, eller inte högljudd, men jag tänker sällan på att sänka rösten. Det ska jag nog göra i fortsättningen, haha =P Det satt en tjej och en kille bredvid mig och dom disskuterade helt öppet hurvida tjejen hade haft sex med en viss person eller inte. Jag menar okej, man kan vara öppen med sex och liknande, det är väl bra, men hallå eller..? Någonstans får man väl tänka efter. Hela bussen kanske inte är intresserade av vem hon har haft sex med eller inte... Iofs tyckte jag det var rätt roande att lyssna på =P

Anyway, tänk er för när ni pratar på bussen, och ibland kanske det är bättre att sänka volymen lite.. ;)

Min lilla sötnos! =)

Har precis kommit hem från skolan nu, och som vanligt på fredagar så satt Elsa och väntade på mig i sin hage.. =) Hon har precis börjat löpa, första gången, och även om det inte direkt är någon störtflod så är det bättre att hon är i hagen så mycket som möjligt. Dessutom får hon ändå vara där de korta stunderna vi lämnar henne ensam, annars finns risken att hon biter sönder pappas älskade uppstoppade fåglar. Fy, dom är hemska tycker jag, men dom ligger pappa varmt om hjärtat så..

Ringde papi också, tänkte höra om jag verkligen inte skulle fråga om jag skulle ha någon med mig imorgon på jobbet också.. JAG VET, jag är världens mesigaste människa! =P Seriöst, hur svårt kan det vara liksom, jag har en telefon bredvid mig och en kollega bakom mig, bara att fråga om det är något. Och, som pappa sa, man lär sig mycket bättre och snabbare om man börjar själv. Har jag någon som står där bakom mig så frågar jag ju den personen HELA tiden, utan att ens försöka själv. Så det blir nog bra såhär =)

Snodde min brors kamera och tog några outfit-pics, och hittade även dessa nytagna bilderna på Elsa =) Söta eller hur?

image448
image449
Och jag vet, ögonen blir alltid jätteläskiga. Nedre bilden har hon på sig sin lilla tomtedräkt! =)

Fredag

Hej allihopa och god morgon!

Jag har varit uppe en stund nu, vet inte varför jag gick upp så tidigt egentligen, klockan 06.00 ringde klockan. Hua. Vaknade klockan fem och gick upp på toa och då satt pappa där och åt frukost. Gissa om det var skönt att kunna gå och lägga sig en timma till då..? =P Har redan ätit frukost, glott lite på burken, och så. Ska snart göra mig i ordning, för jag vet att när jag sitter vid datorn går tiden så himla snabbt. Men bara lite till. Får bli lite plugg på bussen idag också, bara läsa igenom det sista.

Idag slutar jag 12.15, ska nog hem efter det. G ringde igår och frågade om jag ville hänga med till stan en sväng, men jag orkar inte. Asså, det är hemskt, jag har gått och blivit tråkig! Så fort någon frågar mig något är liksom de självklara svaret jag orkar inte. Nej, men det är i alla fall så jag oftast tänker. Men asså, man blir grymt trött, jag hinner aldrig vila nuförtiden. Skolan är ju ett heltidsjobb, sen när jag kommer hem ska jag plugga, blogga och försöka hinna med träningen (som nuförtiden får ta mer och mer stryk). Och när äntligen helgen kommer, så ska jag jobba. . . Fast jag ska inte klaga, det är mina val, har ingen annan att skylla på. Högt tempo, och jag är inte van vid det, det är väl det som är grejen. Jag är en sån där slappis-person, älskar att bara glida runt hemma i mysbralls och raggsockor, tycker det är superskönt att ha en hel lördag framför mig med inget planerat, en mysig hemmakväll med film och god mat is the best. Sen är det ju såklart skitkul att gå ut och göra saker ockå, fest och så, men jag är mycket mer åt hemma-hållet egentligen. Och nu på det senaste har suget efter lugn och ro blivit ännu större, pga att jag haft så mycket att göra. Well well.

Just det, en till grej =P Någon där ute som har ett j*vligt bra 'anti-finn-tips', typ.? Har nämligen haft en finne nu, like forever!! Blir galen =/ Brukar aldrig ha särskilt mycet finnar, och om jag väl få det är dom oftast små och försvinner snabbt. Men denna... Gah, den är nog ditsatt av djävulen själv. ;) Och naturligtvis kan inte jag låta bli att pilla. Har försökt klämma den, men det går inte, den är bara röd och konstig. (trevligt samtalsämne, eller hur?) Har även testat att inte klämma, men inte heller det fungerar. Så snälla, HJÄLP MIG. Jag står inte ut längre. Alla tips är varmt välkomna :)


Tihi..

Färdig!

Sådärja. Nu tror jag nog att provet imon ska gå finemang! =) Haha. Får i alla fall tänka så, för inställningen är ju A och O, eller hur? ;) Just det. Jag ska vakna upp med ett leende på läpparna imorgon, tänka att yes det här kan jag. Ska försöka iaf...

Nu är det i alla fall slutpluggat! Ska gå ner till mami och papi och se på lite tv, käka äpple (mums) och bara ta det lugnt. Pratade med min chef förut också. Jag ska jobba nu på lördag, 8:30-13:00. =/ Inte bästa tiden, men wtf. Nu i början får man ta det man får. Dessuom skall jag jobba juldagen. På eftermiddagen/kvällen. Usch, jag som är så traditionell av mig och är sån där som vill vara hemma hela juldagen och leka med julklapparna :P Haha. I alla fall var det så när jag var liten. Men men, får ju vara hemma hela dagen, och dessutom, betalningen är ju grym då :) Alltid något att muntra upp sig med, när man sitter där på juldagens kväll i sin ensamhet och alla andra sitter hemma och myser, knäcker nötter och äter pepparkakor. Nejdå, det är inte synd om mig.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll allihop, vi hörs imorgon! =)

Pussis ♥

Tävling hos Kenza! =)

Just nu pågår en tävling hos Kenza =) Och priset är inte mindre än en sprillans Skype-mobil! Så gå in och där om ni vill ha chansen att vinna. :)


Varför just jag ska vinna:

Jag kan nog inte räkna med att vinna mobilen genom självömkan eller något sådant. Säkerligen finns det dem som skulle behöva mobilen bättre än mig, men för den sakens skull är det inte sagt att jag inte vill ha den. För det vill jag! =)
Skulle bli galet glad om jag vann en av mobilerna, skulle nog se det som en julklapp till mig själv. :P Ska jag vara ärlig så tycker jag nog att jag är värd det, har kämpat hårt i skolan denna terminen, det har varit toksvårt att få ihop skola, två gamla jobb, ett nytt jobb, träning och blogg. Dessutom är jag en sådan som verkligen älskar att köpa julklappar till nära och kära, och så även i år. Därför har det inte blivit så mycket pengar över till mig själv, så min stora passion shopping har det inte blivit mycket av.
Jaja, SÅ synd är det verkligen inte om mig, vet att det finns dom som har det mycket värre, men åh, jag vill så gärna vinna en av mobilerna, och jag inser nu att jag SUGER på motiveringar :P Kenza, hoppas du förstår hur glad jag skulle bli! =)

PS. Pallar inte att försöka vinna extrapoäng genom att "tipsa" folk om Kenzas blogg. Kenza, hoppas att du ändå vet genom mina kommentarer och mitt mail hur mycket jag gillar din blogg och att jag beundrar dig starkt som person.

Här har ni länken igen ifall ni skulle missat den där uppe: http://kenzaas.blogg.se/1196859776_tvling.html#comment.

148935-3070

Vegetariskt inlägg

Åh, blir så trött. Hade skrivit hela inlägget, ganska långt, och så råkade jag komma åt knappen för 'förhandsvisa'... Fuck. Allt försvann. Tycker verkligen att det är något som blogg.se borde fixa, inläggen skall inte försvinna bara för man vill förhandsgranska det...

Anyway, jag skrev i alla fall att jag just ätit middag. Det blev soppa, milanese. Med kött i. =/ Så idag var jag tvungen att börja äta kött, både mamma och pappa är i stort set emot att jag inte äter kött och jag klarar inte att leva på sallad. Visst köpte pappa hem en påse vegetarisk färs häromveckan när vi skulle ha tacos, men utöver det har jag inte fått någon veggie-mat. Är lite besviken faktiskt. Jag är 16 år, och bestämmer jag mig för att inte äta kött tycker jag att jag kan bli respekterad för det. Men nej, tydligen inte. Jag hann ju bara vara det i drygt en månad, och jag själv hade inga problem med att inte äta kött, däremot verkade ett flertal personer i min omgivning ha det, av olika skäl. Så nu antar jag att jag får äta döda grisar igen.

Ska jag vara ärlig så kan jag säga att det faktiskt ska bli gott att äta den första skinmackan, på vörtbröd med senap på. Det är riktigt julkänsla det. Även om jag med all säkerhet kommer att tänka på hur den döda grisen, vars kött jag äter, säkert fick lida när den dog. Och korvar tänker jag då fan inte käka ändå.

Hur är er inställning till köttätande? Många vegetarianer där ute? Jag tycker det är coolt med vegatarianer och respekterar verkligen dem. Skulle vara kul att höra era åsikter kring detta, så skriv gärna ner ett par rader om vad ni tycker! =)

image446

Outfit!

Hej på er!

Kom hem från skolan för en stund sedan, nu ska jag sätta mig och panikplugga historia inför provet imorgon hade jag tänkt. Visst låter det kul? Hrm. I alla fall så tänkte jag slänga in en 'dagens outfit' innan dess, det var ett tag sen sist eller hur? ;) Men här kommer en iaf, även om den inte är mycket att hänga i granen... En dagens-lista fick det bli också!

dagens låt: Britney Spears - Piece of me
dagens tv/film: Hm, har inte sett på tv idag än..

dagens frisyr: Uppsatt och rufsigt =/
dagens smink: Mascara och rouge
dagens klädsel: Se dagens outfit =)

dagens händelse: PLUGGA
dagens vill ha: Lov och ledighet =)
dagens drog: Vatten, as usual
dagens finaste: ?
dagens köp: Inget
dagens mat: Yoghurt i morse, sallad till lunch 
dagens mående: halvdöd

image442


Och yes, man ser typ nothing på dom här bilderna, som jag har sagt tidigare så SUGER min mobilkamera stenhårt. Hoppas hoppas hoppas, att jag får en digitalkamera i julklapp! =)

Anyway, outfiten idag var väldigt enkel, men ack så skön ;)
Mörkgrön oversizekofta, KappAhl (mammas)
Svarta tights och vita knästrumpor, H&M
Halsband, vet ej vilket märke

Hade även svarta stövlar, från Din Sko, men villeinte gå in med dom.. =P

Torsdag

God morgon på er .. =)

Allt bra idag? Med mig är det bara fint, lite trött som vanligt men så ska det ju vara. Eller, det kanske det inte ska, men det är så det alltid är i alla fall =P Ute regnar det, behöver jag säga att jag absolut inte har lust att åka till skolan.? Nej, tänkte väl det. Men som tur är går jag bara till klockan ett idag. =) Ändrat schema!

När jag kommer hem ska jag plugga -.- och även LÄGGA IN EN DAGENS OUTFIT. Seriöst, jag är kassast i världen på det just nu. Och vad, är jag typ senil eller? Glömmer av det heela tiden. Så dyker det inte upp en dagens i eftermiddag, så säg till! =P

Nej nu måste jag faktiskt sticka.. =/ Har blivit ganska korta 'morgoninlägg' på det senaste, men det är bara för att jag går in på bloggar tillhörande er som kommenterar.. =) Tycker det är jättekul att även se vilka det är som kommenterar, inte bara läsa kommentaren och sen skita i personen bakom den. Dessutom är det tevlig för ofta hittar man en riktigt bra blogg, som man sedan fotrtsätter följa.

Ni får ha en bra dag, så hörs vi sedan! Kramar på er <3

Kvällsinlägg

Heej! =)

Äntligen hemma från jobbet och skolan, det har varit en mycket lång dag. Är sjukt trött, både i benen och huvudet. Har käkat lite och kollat på Bonde söker fru =P Haha. Det är precis på upplösningen nu, de har bara två tjejer/killar kvar på gården och nästa vecka ska dom välja vem som ska vara kvar 'för evigt' ;)

Jobbet idag var jättekul, satt i kassan hela tiden, även om det stof en tjej bakom mig hela tiden.. =P Inte Carro idag, utan en annan. Det var sista inlärningsdagen idag, så nästa gång jag ska jobba är det på riktigt! Gaah, hjälp :S Jaja, det kommer nog gå bra. Jobbigast är när det kommer unga människor som ska köpa öl, cigaretter eller snus. Så svårt att veta om man ska fråga efter leg eller inte.. Och om jag ska vara ärlig så är det faktiskt lite pinsamt om det kommer typ tre killar som ser ut att vara i artonårsåldern. Men men, jag vet, det är bara löjligt. Såklart jag frågar efter leg ändå!

Nej, jag måste faktiskt gå och lägga mig nu. Vet att det har varit riktigt tråkig och dålig bloggning idag, men det blir bättre imon jag lovar. Då slutar jag ett, och inget jobb efter skolan. Sov så sött kompisar =)

Kramar <33

image441
Gonatt ;)

Onsdag

Godmorgon! =)

Halva veckan har gått, skönt skönt :) Sitter nu och äter frukost och kollar på 'Morrongänget' =P Dom är så skööna! Skulle seriöst kunna sitta och kolla på dom en hel dag.. ;) Har ätit lite yoghurt med banan, nötter och torrfoder. Haha. Nej, i själv verket är det såna där havreringar från Frebaco eller nåt sånt, jag tycker dom är helt okej faktiskt. Fast det är jag nog ensam om haha =P Bara jag i hela familjen som käkar dom, och mina kompisar tycker jag är dum i huvudet för att jag äter dom typ. haha :P

Oh, nu kom Radio Nowhere på tv:n, med Brucan ni vet =) Åh, biljetterna till hans konsert på Ullevi i sommar släpptes IGÅR. 100 000 biljetter såldes på 2½ timma. Aah. Jag vill ju köpa, men liksom, har jag pengar till det nu? Nej. Helt idiotiskt att släppa biljteer nu såhär i juletid, när man ska köpa julklappar och massa annat. Jaja, får se, det kommer säkert finnas massa överblivna på blocket i sommar. Då ska jag allt haffa en! =)

Just det, idag blir det jobb! 14-20 som jag sa igår. Så det blir väl lite bloggning ikväll kanske, om jag hinner. Måste plugga :S Usch usch. Det är så dumt för jag kan inte blogga från mobilen! Har 3 som operatör och då går det inte =( Jaja. Men ni får ha en bra dag allihop, så hörs vi nog sen! =)

Puss & Kram ♥

Läggdags och lite skit till Blondinbella!

Sådärja, nu ska jag lägga mig. Ska kolla ett Väner-avsnitt och sen nana =) Och nej, det är ingen tvångstanke eller något sådant, att jag MÅSTE kolla ett avsnitt innan jag somnar.. =P Är helt enkelt så att jag fullkomligt älskar Vänner, skulle nog nästan vilja påstå att jag är lite beroende. Och jag tycker det är mysigt att kolla lite innan jag släcker! =P

Jo, en annan grej. Har kämpat hårt för att stå emot lusten att skriva ett riktigt elakt inlägg om Blondinbella. Delas för att jag tycker att hon är en sådan vidrig, patetisk människa och egentligen inte vill tillägna henne ett helt inlägg, och dels för att jag inte vill ge henne läsare. Ska inte skriva något längre inlägg nu heller, men ville bara säga att jag faktiskt är rätt stolt över mig själv. Har lyckats stå emot frestelsen att besöka hennes blogg på två veckor. =) Haha. Bestämde mig för det för nån veckan sedan när jag fick denna kommentaren:

"från och med den första december till den 20e ska alla som läser http://www.blondinbella.se/
INTE gå in på hennes sida så att hon inte ska fortsätta skryta om att hon tjänar pengar genom oss. hon och hennes patetiska bolag ska härmed gå i konkurs, kämpa på! SKICKA VIDARE"

Det var då det slog mig att JAG faktiskt, genom att jag går in på hennes blogg varje dag, bidrar till hennes "enorma" bloggintäkter. Som hon sedan skryter om i sin patetiska blogg. Det är tack vare att vi så troget går in på den varenda dag som hon langar in cashen. Och nu undrar ni kanske varför jag läser den.. Jo, som så många andra så kan jag inte låta bli att kika in där då och då, för jag tycker 99% av det hon skriver är så urbota dumt, att jag bara måste kommentera. Klarar inte av människan.

Så, om ni som jag stör er på BB, bojkotta hennes blogg, stå emot frestelsen att klicka in er där. För utan oss läsare är hon ingenting. Just det, ingenting.

image440

Ensam hemma =)


Asså jag älskar denna killen, och jag älskar Ensam Hemma-filmerna. =) Så himla bra. Brukar alltid sitta bänkad framför tv:n när dom sänds kring jul.

Julsånger! =)

Som ni säkert har listat ut vid det här laget så älskar jag julen, och allt som hör julen till. =) Tycker det är supermysigt helt enkelt. Och julsånger är ju såklart ett måste för att den riktiga julstämningen ska infinna sig. Därför tänkte jag lista sångerna som spelas flitigt på min dator under julen. =P

# Something about Christmas time - Bryan Adams
# Happy Xmas (War is over) - John Lennon
# Oh Holy Night - Mariah Carey
# Where are you Christmas - Faith Hill
# The most wonderful time - Amy Grant
# My grown up Christmas - Kelly Clarkson
# Jingle Bell Rock - (olika artister)
# Last Christmas - Wham
# Why couldn't it be Christmas everyday - Bianca Ryan
# Mary´s boychild - Carola
# Oh ye faithfull - Faith Hill and LeAnn Rimes
# All I want for Christmas - Mariah Carey

# Julen är här - Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebö
# Himlen i min famn - Carola
# Tänd ett ljus - Triad
# En stjärna lyser så klar - Carola
# Decembernatt (Hallelujah) - Peter Jöback
# Jag kommer hem igen till jul - Peter Jöback

Ja, det var nog dem =P Haha. Ganska många jag vet, rabblade typ upp hela min jul-spelningslista här.. ;) Men kanske fick ni lite tips om låtar att lyssna på..? Tycker själv alltid att det är så svårt att "komma på" låtar som är bra liksom. Jag menar, dom vanliga låtarna som tex 'Det strålar en stjärna', 'Rudolf med röda mulen' osv, dom kan man ju utan och innan och dom är ju jättemysiga, men iaf jag vill ha lite andra också =)

Har ni fler bra jullåtar, gärna lite ovanliga, så tipsa! =)

Lika..?

Hej allihop!
Kom hem från skolan för en stund sedan, har suttit och checkat lite bloggar en stund. Ska strax gå ner och göra i ordning lite middag till mig tänkte jag, pappa steker pannkakor till sig själv och August, men njae.. Jag ska göra en sallad med kalkon tänkte jag =) Och massa andra smaskiga saker. Dagen idag har varit bra, dock har jag varit jättetrött och haft ont i ´huvudet, precis som igår. Undra om jag håller på att bli sjuk kanske..?

Har tänkt på en sak ett tag nu, hon som man ser när man kommer in på blogg.se, ni vet den söta, blonda tjejen.? 'Nya fröken Sverige' tror jag att det står eller nåt sånt. Hon är skitlik Mat-Tina! =P Trodde det var hon först, haha.. Fast den här tjejen är ju yngre (tror jag), men likheterna är slående. Bedöm själva.. =P

image439
Hittade ingen sådär jättebra bild, som riktigt visade likheterna tydligt, men visst påminner dom om varann? Kisa lite så tror man nästan att dom är tvillingar, haha.. =P

Tisdag

Godmorgon, godmorgon..

Sovit gott? Det har jag, även om jag gärna hade legat kvar en extra timma.. =P Eller två. Släckte nog lite för sent igår tror jag. Men det blir så, jag ser typ alltid på ett Vänner-avsnitt innan jag somnar. Har jättesvårt att bara lägga mig och sova på en gång, såvida jag inte är jättejättetrött. Hursomhelst, när man väl kommit upp är det ju faktiskt inte så farligt..

Idag är det lång skoldag igen, men ingen träning ikväll vilket känns ganska skönt =) Behöver vila och ta det lugnt lite, dessutom måste jag fixa till det sista på monark-uppgiften som ska in på torsdag. Och imorgon hinner jag ju inte göra något för då är det jobb igen =) Så ikväll får jag nog en del tid till att blogga hoppas jag! Och förhoppningsvis blir det även en 'dagens oufit' =) Hoppas verkligen att jag kan få till ett par någorlunda bra bilder med min mobil. Men, det vet man aldrig, den kameran SUGER =/ Men vi hoppas på det bästa!

Just det, och så har vi folkdans idag också! =) Alltså, jag tror inte att folk fattar hur kul de är på dom lektionerna... =P När jag berättar för mina kompisar som inte går på min skola, så typ höjer dom på ögonbrynen och ser på mig som om jag vore en idiot. Haha. Och jag kan iofs förstå dom. Folkdans liksom, eeh? Så tyckte jag också innan jag började. Typ, fan va corny att hoppa runt i folkdräkt och göra bort sig. Men vet ni vad? Det är kul, för alla gör bort sig. Och igår gick det SÅ sämst! =) Haha, ingen kom ihåg ett enda steg typ.. Eller var det bara jag kanske.? =P

Nej, nu måste jag kila till bussen! Ha en bra dag allihop, och kolla gärna på föregående inlägg och ge mig tips om vart jag kan köpa snygga träningskläder. =)

Puss! ♥

Träning

Har precis kommit hem från träningen, ett medel/puls-pass var det som sagt. Helt okej, inte jättejobbigt, men det kändes ändå. Och det är ju alltid bättre än att bara sitta hemma =P Förstår dock inte riktigt varför det är så himla populärt.. Av alla de pass jag går på under veckan, och alla pass jag nånsin testat på så är det bara detta som är helt fullt. Liksom 100 pers där inne :S Lite äckligt tycker jag, för man kan inte ta ut rörelserna ordentligt utan att snudda vid någon svettig gubbe. =/ Men jaja, så är det ibland. Skönt att få träna i alla fall!

En sak jag kom att tänka på är att jag verkligen behöver nya träningskläder! Har ett par svarta löparbrallor som jag nästan alltid har (tvättar som såklart emellan, haha), och ett bar röda Aqua Limone-byxor, också såna där tighta som går till knäet. Gillar den typen, mest dom svarta iofs, för dom "andas" bäst. Jag skulle aldrig kunna träna i joggingbyxor, ni vet sån i bara bomull, jättetjocka liksom. Uuuh. Alldeles för varmt. När man blir svettig så känns det liksom som att det kliar och.. Nej usch! Men dom där byxorna har jag haft since forever, och dom börjar bli lite slitna. Samma sak är det med träningslinnen, jag har liksom inte något som jag gillar så värst mycket. Jo ett, från Freddy. Men det kan jag ju inte ha hela tiden. =P

Nej, så jag vill ha nya, fräscha träningskläder i fina, starka färger =D Synd bara att de flesta är så dyra... =( Här har jag i alla fall plockat ut några favoriter, från Nike =)

image438
Gillar det i mitten bäst, svart med guld - skitsnyggt! =)

Dead Poets Society

image437

Denna boken har vi precis läst i engelskan. Tycker altid att vi brukar få så grymt tråkiga böcker att läsa i skolan, men denna var grymt bra. Ska inte berätta hela handlingen, men det handlar om en pojkskola på typ 1950-talet. Asså, shit, det lät grymt tråkigt =P Men den är jättebra, det är svårt att återge handlingen kortfattat utan att ruina hela spänningen. Läs den. Vi ska se filmen i skolan också, ser verkligen fram emot det. =)

Hej igen

Okej. Sådär, nu har jag lugnat ner mig litegranna. Jag och mamma har pratat, och vi är inte osams eller så =) Känns skönt. Hon låter mig åka i alla fall, även fast hon inte riktigt gillar idén. Tack mamma <3

Har precis ätit middag med familjen nu, det blev kalkon och fullkornspasta med pesto, keso och soltorkade tomater. Mums =) Jag älskar verkligen pesto och s.t tomater! Så himla gott. Nu hade jag tänkt att plugga lite, innan det är dags för träning klockan sju. Ett medel/puls-pass blir det idag, Carro ska med också =) Ser verkligen fram emot det! Är nästan alltid roligare att träna med någon, hellre än att träna ensam.

Håller på att plugga in alla PLU-nummer också, haha =P Ni vet, "koderna" som man knappar in till frukt, färskt bröd mm. Man behöver ju inte kunna alla dom utantill, särskilt inte såhär i början, men jag tycker ändå att det verkar lättare och det går dessutom snabbare. Så slipper man sitta och leta i datorn i en kvart när det kommer någon som har köpt nån konstig blomkål.. =P

Jaja, nu ska jag plugga! Har ni haft en bra dag annars? =)


image436
Hittade denna bilden på underbart söta Kate Hudson =) Älskar outfiten, så enkel och så snygg!

Hej

Har precis kommit hem från skolan, hoppade över spanskan idag.. Var trött och hade huvudvärk. Är skitförbannad nu. När jag kom innanför dörren står mamma där och ser minst sagt bister ut. Hon bah "Matilda, jag var inne i ditt rum förut och letade efter en tidning, och då trillade det ut två tågbiljetter där.." WHAAT THE FUCK!? Jag blev helt jävla ställd. Sen blev jag förbannad (visste inte vad jag skulle säga, så jag skrek istället). Stackars mamma, men jag blev så jävla förbannad. Inte så att hon hade snokat, hon skulle bara ha den där tidningen, men ändå. HON SKA INTE VARA I MITT RUM! Hon ville ju naturligtvis veta vart jag ska åka, och varför jag beställt tågbiljetter.

Även om mamma nu vet det, så vill jag inte skriva ut det här. Min bror och min kusin är inne här ibland. Men i alla fall så hade jag sagt en sak till henne, alltså ljugit om vart jag skulle den dagen. Inte bra. Så ja, nu är det väl lite kaos här kan man säga.

Kan inte skriva mer nu, hörs sen. Kram <3

Måndag

God morgon.! =)

Så var det måndag igen då. Tiden bara rusar iväg. Var rätt trött när jag vaknade, höll på att somna om vilket i princip aldrig händer mig, men när jag väl var uppe så ble jag pigg nästan med en gång. Kanske beror de på att pappa hade tänt alla adventsljusstakar och det var helt mörkt ute, så det kändes bara mysigt att dra omkring härinne.. =)

Tog på mig det ena halsbandet som vi köpte på smyckepartyt idag. Skulle ju egentligen ge det i julklapp till T, men så bestämdes det att vi skulle gå på 'Jul på Liseberg' istället. Som en julklapp typ.. Kanske låter konstigt, men våra föräldrar känner varandra, och jag och T och min lillebror och T's lillebror har bytt julklappar since forever. Så de blir lite som det blir, och i år bestämde våra föräldrar att vi skulle gå på Liseberg istället. Jaja, det blir nog mysigt. =) Jag ska på Liseberg en jäkla massa gånger nu i jul.. Med kompisar, med familjen, med kompisar igen, med någon annan... Ja. Men jag tycker det är jättemysigt, man går runt där i mörkret, käkar pepparkakor, dricker glögg, äter våfflor, brändamandlar (inser ni att man i princip bara äter?=P) och åker skridskor på den stora upplysta isen. Sjukt mysigt! Ni som inte bor i Göteborg, har ni något liknande i er stad? Stockholm antar jag har något sånt på Grönan kanske..? Men ni andra? Skulle va kul att veta =)

Nej nu måste jag rusa, hörde på radion att det var lååånga köer, så antagligen kommer jag ändå inte hinna fram i tid till skolan. Som vanligt då =P Ni får ha en bra dag allihop!

Puss & Kram ♥

image435
Visst ser det mysigt ut? =)

Hejsan hoppsan

Har precis kollat på julkalendern och fikat mysig adventsfika med familjen =) Pepparkakor, ischoklad och glögg blev det, fast ingen ischoklad för mig.. Godis blir det ju bara på lördagar. Åt jättegod middag innan också, kycklingfilé med hasselbackspotatis, vitlökssås och överbliven pizzasallad från igår =P Tur att jag var och tränade innan, höhö ;) Blev ett medelpass idag, sjukt jobbigt! "Tanten" som hade det var typ assmal, och man såg verkligen att hon hade fått typ åldersnoja och var rädd för att bli gammal.. =/ Tycker synd om såna faktiskt. Alltså, fine att det inte är så ballt att bli äldre, men ändå. Det blir vi alla liksom, det finns ju ingen som är 'forever young' direkt... Sen är det ju inget fel i att träna och hålla sig i form, men man ser på vissa människor att dom har grymma problem med att bli äldre. Jaja, så är det.

Nu fundera jag på att a) sätta på Vänner, b) sätta på O.C eller c) sitta kvar och nörda mig vid datorn tills klockan nio då van Veeteren börjar. =P Vad tycker ni låter bäst?

Måns och Agnes för MQ

Okej, alla har redan skrivit om det flera gånger om, men vadå då. Månsan och Agnes Carlsson för MQ:s julkampanj. Ooh, vackert. Tycker att dom passar perfekt tillsammans, båda är unga, snygga, framgångsrika (iaf Måns). Och jag skulle ju inte banga att byta skor med Agnes...

image434

Måns är SÅ het. ;)

Nyårsstyle

image433

Tycker det är så svårt att bestämma vad man ska ha på sig på nyårsafton. Och dessutom måste man nästan köpa ouftien nu, för att få tag på det man vill ha. Efter jul är det i stort sett kört, då är allt utplockat och man får ta.. vad som finns helt enkelt. Det öveblivna. Det som ingen annan ville ha. Haha, nej riktigt så farligt är det kanske inte, det har hänt flera gånger att jag hittat kläder till nyår på mellandagsrean. Har man bara tillräckligt med is i magen för att våga vänta så kan man göra riktiga fynd!

Men nu har jag i alla fall börjat kolla runt lite, och dessa tre supersnygga klänningarna hittade jag på Asos.com. Vill  ha alla tre, haha =P Den i mitten är jag extra kär i, antagligen för den superläckra färgen.

Vilken tycker ni är snyggast? =)

Ett till bitch-test. =P

Du har sagt:
[ ] Hora till någon?
[ ] Bög till någon?
[ ] Slyna till någon?
[ ] Slampa till någon?
[ ] Fitta till någon?
Totalt: 0

Du har:
[X] Fuskat på ett prov? 
[ ] Skrikit fula ord till en lärare?
[ ] Dissat en kille/tjej för att du har spanat in en ny person?
[X] Hånglat med fler än 4 personer på en kväll?
[ ] Stått på ett bord och dansat inför folk?
[ ] Spottat en person du hatar i ansiktet?
[X] Bitchslapat någon?
[X] Skrikit åt någon i telefon?
[ ] Knackat på en persons dörr du hatar och skällt på den?
[ ] Sagt/Skrivit att du är snygg?
Totalt : 3

Den senaste veckan har du:
[ ] Vart full?
[ ] Skrikit åt en ungdom?
[X] Skrikit åt en vuxen?
[X] Tagit bilder på dig själv?
[ ] Vart på fest?
[ ] Dissat någon?
[ ] Skolkat?
[ ] Ljugit för en kompis?
[X] Ljugit för mamma?
[ ] Ljugit för pappa?
[ ] Hånglat med 2 personer?
[X] Vart stolt över dig själv?
[ ] Haft samlag?
[X] Slått någon?
[ ] Sökt uppmärksamhet?
[ ] Gjort något olagligt?
[ ] Skrivit via sms/nätsida/email/brev hur mycket du hatar någon?
[ ] Sagt/skrivit "jag älskar dig" till någon men inte menat det?
[X] Struntat i vad någon vuxen sagt till dig?
[x] Vart förbannad?
Totalt: 7

När du var under 10 år så har du:
[X] Vart tillsammans med någon?
[X] Slagit någon?
[ ] Kunnat ord som Bög/Hora o.s.v?
[X] Visste du var sex var?
[X] Pussat någon?
[ ] Krossat fönster i skolan?
[ ] Lär dig "dumma" saker av något stora syskon?
[ ] Gjort sönder något som är värt mer än 1000 kronor?
[ ] Sagt något fult ord till läraren?
[ ] Blivit utslängd från klassrummet p.g.a att du vart stökig?
Totalt: 4

Övrigt:
[ ] Du är tjatig i skolan?
[X] Du är stolt över dig själv?
[X] Du gillar att vara på fester?
[X] Du gillar att ha folk runt omkring dig? (beroende på humöret)
[ ] Du ska dricka denna helgen?
[ ] Du ska möta någon du hatar nästa vecka?
[ ] Du ska skolka denna veckan?
[X] Du har skolkat någon gång?
[ ] Du vill att folk ska kopiera dig?
[ ] Du är sur på någon vuxen just nu?
Totalt: 4


totalt : 18

0-10 : Du är helt ok. Men lite för blyg.
10-25: Du kan allt säga emot men är lite mer shysst av dig.
25-40 Bitch! du är inte rädd att göra bort dig och du är nöjd med dig själv
40-55: EY bitch! galna/egoisstiska/kaxiga personen här alltså. Dig kallar man t.o.m Bitch

Haha, det börjar visa sig mer och mer, jag är nog inte så bitchig av mig =P Det är jag iofs glad för, för det finns inget värre än real biiaatches.. ;) Men okej, någon fin flicka är jag nog inte trots allt..

Jag är en perfekt prinsessa.. (A)

Hittade ett test inne på Nadia's blogg där man kunde se 'hur mycket bitch' man är.. =P Har aldrig sett mig själv som så vårst bitchig faktiskt, och nu fick jag bevis på att mina tankar faktiskt stämmer. Yes, that's right, I'm Princess Perfect!

image432

Höhö. Riktigt sådär snäll tror jag iofs inte att jag är... Menmen, en kul grej i alla fall. Klicka här och testa dig du också!

High on Christmas

Alltså jag måste vara nördigast i världen, men det skiter jag i, för nu är det äntligen första advent! =) Julen närmar sig, haha ;) Jag vet inte vad det är, men allt känns liksom lättare ju närmare jul man kommer. Alla blir gladare, det ligger liksom en cozy feeling i luften. Eller är det bara jag som är high on Christmas? Kanske.

Till och med söndagsångesten är totalt som bortblåst! Helt otroligt, söndagar brukar alltid annars vara den dagen i veckan då jag bara har lust att packa in mig själv i isolering för att sedan lägga mig och i ide och vakna lagom till sommaren. Eller krypa in i en tunna och be någon putta mig utför ett stup, ner i en fors á la Pippi Långstrump. Med andra ord är söndagar inte min favoritdag. Ni vet, veckan är slut, helgen är slut och man vet att man ska upp och påbörja en ny skolvecka dagen efter. Men. Inte idag! Även fast det är grått på himmelen, man skymtar ingen snö så långt ögat når, och det är faktiskt inte julafton än på tre veckor, men screw that! För mig räcker det med att advetsljustakarna är på plats, det luktar pepparkakor i hela huset och ur mina högtalare ljuder "Oh Holy Night" =P Kan det bli bättre?

Nu ska jag fortsätta med min monarkuppgift som ska vara inlämnad på torsdag, och inte ens det känns jobbigt. =) Okej, nu ska jag sluta vara så förbannat klämkäck. Adios för nu!


Hennes röst - jag ryser...

Söndag

image430
image431

Tråktråk

Har lite tråkigt medan mami&papi är iväg och hämtar da pizzas, så det får bli en lista.. :P

Tre namn du går under:
Matilda, Mathilde, Tilda


Tre saker som skrämmer dig:
Döden, flygturer och höjder


Tre saker du har på dig just nu:
Mormors jogginbyxor (haha!), gått H&M-linne och en grå tröja


Tre av dina favoritlåtar (just nu):
"Something about Christmas time" med Bryan Adams, "No one" med Alicia och "Brother oh brother" med Månsan =)


Tre sanningar:
Hmm.. Svårt. Finns många sanningar om mig, men inga speciellt intressanta.. =P


Två av dina hobbys:
Träna & shoppa =)


Fyra saker du verkligen verkligen vill ha:
En mysig jul, en schtekig solbränna, långt hår och lite tid att slappa


Tre saker du tänker på just nu:
Att jag inte är hungrig, att jag måste plugga imon och så en sak som jag inte kan säga =P

Pizza-time

Är fortfarande kvar hos mormor och morfar, ser ut att bli kvar här en stund. Rätt trevligi ändå, inte ofta jag hinner vara här. Mamma åkte precis och skulle hämta våra pizzor, jag kan ju säga att detta har varit en riktig svullo-dag. Och inte är den slut än, hell no. Nu blir det ju pizza då, en Lolo för min del. Skitgod, med kycklingfilé och cashewnötter =) Sedan blir det antagligen fika med julgodiset som vi har bakat. Knäck bland annat. Så imorgon blir det fasta! =P Haha, nej, skja bara såklart. Känns skönt att jag kommit såpass långt att jag klarar av att ha en sån här dag i veckan, och inte må alltför dåligt efteråt. Klart att jag tänker på det, men vet jag bara att jag får träna och att det inte händer mer än en dag i veckan, så är det fine! =)

Kollade precis på julkalendern också, "En riktig jul". Faktiskt helt okej tycker jag, den verkar mysig =) Jag gillar alla julkalendrar som man får en mysig, juligi känsla av att kolla på. =) Typ Greveholm, som är min favorit! Jag följder alltid julkalendern, who cares att jag är 16 och kanske egentligen inte "ska" kolla på den. Det skiter jag i, julkalendern = jul för mig. Tradition. Så är det bara! =)

image429

Julgodis

Är hos mormor och morfar nu, vi har hållt på och gjort julgodis nu i typ över en timma. Herregud, inte en lugn stund i köket kan jag ju säga! Jag har gjort ett pepparkakshus, och när jag skulle spritsa sån där glasyr eller kristyr eller vad det nu heter på, så rann ALLT ut i knät på mig. Yes. Fan va förbannad jag blev :P Så nu går jag runt i mormors joggingbralls och en stor T-shirt. Sexy! =) Or not.

Jaja, snart är nog knäcken klar i alla fall och då blir det iaf provsmak =) Mmm. Me love Julgodis.

Nej, nu måste jag gå. Bloggar mer sen. Puss på er <3

SAY WHAAT!?

Ursäkta mig. Men jag måste bara skriva detta inlägget. Var precis inne på en blogg, och tjejen som har bloggen hade länkat till en så kallad Ana-sida. Observera att hon hade länkat för att hon tyckte det var sjukt, stört och frukstansvärt korkat, inget annat!

Vet inte om jag har nämnt det i bloggen förut, men jag har haft en ätstörning. Det började för ca två år sedan, och detta är något jag fortfarande plågas av, om än i mycket mindre utsträckning. Har man en gång fått in dom tankarna i huvudet, får man leva med dem resten av livet. När det var som värst styrde maten i princip hela min vardag. Vill bara säga att jag hade varken anorexia eller bulimi. När man pratar om ätstöringar så kopplar folk automatiskt till dessa två sjukdomar. Men allt som har med en snedvriden inställning til mat och träning är en ätstörning.

Det började alltså i mitten av åttan, kommer inte ihåg exakt när eller vad som var den avgörande punkten. Jag har alltid varit lång, när jag var yngre var jag alltid längst i klassen och därför har jag väl också sett mig som "stor", även fast jag aldrig varit tjock på något sätt. Men i alla fall så började jag intala mig själv att det nog inte skulle skada om jag gick ner några kilo. Jag började träna på gym och drog ner på allt som var onyttigt, senare även sånt som egentligen inte var onyttigt. Jag vägde mig flera gånger om dagen, och fick ångest om det var så att jag gått upp ett hekto. Det kunde vara så att jag vägde mig på morgonen och då vägde en vikt, och sedan vägde mig mitt på dagen, då jag ätit. Då är det ju helt normalt att man väger lite mer, på morgonen är ju magen tom. Men det tänkte inte jag på, allt som fanns i mitt huvud var att gå ner i vikt. Först ville jag bara gå ner ett par, tre kilo. Tänkte att "når jag bara DEN vikten så kommer jag vara nöjd". Naturligtvis blev jag inte nöjd när jag väl var där. Jag mådde dåligt av att inte få äta och av för mycket träning, och inte hjälpte det då att jag hade gått ner några kilo.
I skolan åt jag ingen mat, bara sallad, och annars levde jag i stort sett på frukt. Åt ju såklart annat också, men bara extremt nyttiga saker, och i miniportioner och till och med då fick jag ångest efteråt, för att jag ätit något över huvud taget. Tyckte inte att det var nödvändigt att äta efter jag tränat, vilket naturligtvis ledde till att jag blev helt utmattad. Det gick så långt att allt jag tänkte på ar mat. Allt kretsade kring måltiderna, och till slut drig jag mig till och med för att följa med kompisar hem, för att jag var rädd för att jag skulle behöva äta en massa. Helt sjukt, jag vet.

Mina föräldrar och andra i min närhet märkte ju såklart av det en del, men eftersom jag aldrig gick ner jättemycket i vikt var det liksom.. aa jag vet inte. Ingen som reagerade på allvar. Men det var ju det som jag helst av allt ville. Att någon skulle reagerat. Sett hur dåligt jag mådde, hjälpt mig. Men aldrig att jag skulle bett om hjälp själv, gud nej. Har man en ätstörning vill man inte se sig själv som sjuk, man vill inte vara ett offer. Jag intalade mig själv att det inte var så farligt, att jag bara inbillade mig, och att folk skulle tycka jag var löjlig och jag sa nåt. Men samtidigt förstod jag ju att det inte var normalt det jag höll på med.
Märkte ju även att träningen inte gav nåt när jag inte hade nån energi, blev snurrig och höll på att kollapsa inför hela träningsgruppen flera gånger.

Skulle kunna gagga på hur länge som helst om detta, men det ska jag inte. Nu är jag i alla fall någorlunda "frisk" ifrån det, även om jag tror att tankarna alltid kommer att följa mig och jag kommer att få vara försiktig så jag inte hamnar där igen. Går och pratar med kurator och det hjälper faktiskt. Får tillbaka tankarna då och då, och funderar på att sluta äta igen, men det är alltmer sällan nu som tur är. Jag tror att jag är såpass klok att jag inte utsätter mig för det igen, för jag vet vilket helvete det är.

Därför kanske ni förstår varför jag blir rosenrasande när jag ser sidor som den jag just besökte. Helt absurt. För er som inte vet vad det handlar om är det sidor där tjejer med ätstörningar peppar varandra att äta mindra, delar med sig av tips om hur man döljer sin ätstörning och hur man slipper äta mm mm. Fattar ni vad sjukt? Där står till exempel saker som "Du BEHÖVER inte mat!" Klart som fan att man behöver mat. Det är bara crap och bullshit alltihop på sådana sidor. Att dom ens får finnas.

Vill bara säga till alla er därute som börjar få såna tankar, ni blir inte lyckligare av att gå ner i vikt! Tro mig, jag vet vad jag talar om. Snälla, jag ber er att inte falla för frestelsen att sluta äta, för det fungerar inte.

Okej, nu blev detta typ världens längsta inlägg, men jag var bara tvungen att få ur mig detta. Så nu vet ni. Kanske inte var någon som orkade läsa, men men. Då får det vara så. Jag behövde få ut det.

image428

Lördag

Goddagens! =)

Är allt bra idag? Hoppas det, men mig är det bara bra! Gick upp vid kvart i nio och gjorde frukost till resten av familjen. Sedan var det bara att ge sig ut i regnrusket och sälja tidningen... Skönt att jag snart ska sluta med det! =) Har hållt på i tre och ett halvt år nu, så jag börjar tröttna. Nu sitter jag och äter skumtomtar och lyssnar på julmusik =) Sjukt mysigt. Och just det, idag börjar jag äta godis igen! Ska äta över jul nu, bara på lördagar då, men ändå. Sen får vi se efteråt, om jag håller upp igen eller så. Men skumtomtar har jag gått och varit sugen på i flera dagar nu. Och jumusik, ja det har jag velat lyssna på i typ en månad. Men jag har velat vänta, för jag är så himla traditionell av mig, haha =P Nästan lite konservativ.. Julmusiken får vänta tills december, och det är det ju idag! Okej, jag har fuskat liite, för jag lyssnade redan förra veckan, men det var ändå i november.

Snart ska jag ställa upp min adventsljusstake i mitt fönster, tror nog jag tar fram lite av det andra julpyntet också när jag ändå är igång. Älskar verkligen att pynta och så, älskar julen över huvud taget (har NÅGON missat det, haha). Sen i eftermiddag ska vi till mormor och morfar och baka julgodis med min moster, morbror och kusinerna. Myyys! =)

Har ni fått någon julstämning än? Ätit första pepparkakan, lussbullen eller kanske första glaset julmust? Eller något annat juligt? =)

image427

RSS 2.0