Jobbigt

Ojoj. Detta tog längre tid än jag trodde... Är bara på mars ännu, och nu är min kära vän på väg hit! Skulle gissa på att resumén kommer upp imorgon, men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller? ;)

Ska försöka blogga nån mer gång under dagen och förhoppningsvis lägga in kvällens outfit. Puss så länge!

Nyårsafton!

God nyårsdag på er! (eller nåt)

Vaknade vid nio idag, tänkte försöka sova liiiite  längre med tanke på kvällen, men nej. Heter man Matilda så vaknar man tidigt oavsett kvällsplaner. Så jag har precis ätit frukost (julskinka, tror jag har ätit upp hela vår gris själv.. och jag som inte ens gillar kött, hur gick detta till?), målat naglarna och betaraktat mina minst sagt missfärgade fingrar (!) OMG, missade hon att spraya händerna eller vad? Ser jättefint ut på resten av kroppen, men så kommer man till händerna, och bah hallåväntalite hudsjukdom? Nåja, jag fixade biffen med lite vanlig BUS som förhoppningsvis är i någorlunda samma nyans. We'll see helt enkelt.

Snart kommer Nina hit, men först tänkte jag göra en Matilda goes Blondinbella och göra en liten mini-årsresumé i bilder. Får se om jag hittar bilder för vajre månad också haha.. :P Ska göra vad jag kan!


Britney

Laddade ner Britney's nya platta Circus häromdagen, och jag måste erkänna att jag blev grymt positivt överraskad. Gillade Brittan när jag var yngre, men de senaste åren har hon väl inte legat överst på min lista direkt.. Jag hoppas i alla fall på att få höra nån av dessa låtar på dansgolvet imorgon.






Tisdag

Hej hopp. =)

Idag var det fika med nyårsgänget som stod på schemat, tog mig dock en liten sväng förbi myrorna och några andra affärer först. Hittade inte så jättemycket, dock en jeansjacka och några armband, samt ett par örhängen och en ring som jag tror jag ska ha imorgon. Sedan blev det lunchfika på Dahl's Bakeshop, mycket skratt, prat om Bonde söker fru och Björn Gustafsson.. Haha x) Madde tittade förbi en sväng också, trevligt att träffa henne, det var ett tag sen!

Tror det kommer bli skitbra imorgon. Som ni förstår har jag skippat hela den där ha-inte-några-förväntningar-alls-grejen. Den funkar inte riktigt på mig kom jag fram till. Palla gå in i något med inställningen att det ska bli tråkigt. Nej, denna nyår kommer bli lyckad, I can feeeeel it! Hoppas dock att vi alla lyckas lösa våra skoproblem, hehe, och att Tove får komma in trots tappad biljett. Jaja, det löser sig, det löser sig.

Ikväll blir det filmmys med fröken Mannebratt, känns som ett bra sätt att ladda upp inför en hektisk kväll (och dag) imorgon. Nina kommer hit redan vid tolv imorgon, och efter det lär vi vara igång i typ femton timmar...


Me and my bike

Nuförtiden cyklar jag till jobbet. Har gått ett par gånger det senaste också, men mest cyklat. Det är rätt härligt ändå, att cykla alltså. Underskattat. Cyklade ju för fasen överallt när jag var liten, men sen när jag fick moppe blev jag så förbannat lat. Men nu strejkar moppen, och jag har ingen egen cykel, så på pappas gamla vingliga, rostiga, gröna urtidscykel från 1800-talet (jag skojar INTE) tar jag mig till jobbet. Pedalerna har liksom rostat fast i själva pedalhållaren, dom snurrar inte runt när man trampar, så det är minst sagt risky att trampa för fort. Men jag har fått in tekniken.

Dock är det nog lite farligt ändå, upptäckte jag idag när jag cyklade hem från jobbet. Det finns en rad olika anledningar till detta:
1: HALT!, 2: mörkt,
3: 1 + 2 = jag ser inte var isfläckarna är,
4: jag har ingen reflex (bilarna blinkar med helljusen för fullt..),
5: det är grymt kallt,
6: jag hör inte när det kommer bilar eftersom jag har musik i öronen (lite mitt eget fel)..

Så ser alltså mina cykeläventyr ut, i alla fall när jag cyklar hem från jobbet. Jag funderar på att antingen köpa mig en ny cykel, eller köpa reflexer (alt. reflexväst!), kirra dubbdäck till cykeln, eller helt enkelt laga moppen. Har inte riktigt bestämt mig än.

Nu väntar jag på att Tess ska komma hit, ska bara chilla hela kvällen och vila upp mig inför morgondagen! Sköt om er ♥


Måndag

Godmorgon bloggen =)

Så var det måndag igen... Och jag ska jobba. Näst sista dagen, i alla fall under jullovet. Jobbar fredag också, sen är jag leeedig. =) Känns som jag inte gjort annat än jobbat det här lovet, men jag lär i alla fall bli glad den 25e januari. Idag är det lång tid på jobbet också, 12-21. Urk. Jaja, ska i alla fall träffa Tess efter jobbet så det ska bli kul. Hon åker till Thailand imorgon den lilla apan.. :P

Har precis ringt och beställt tid hos ProClinic imorgon, för spraytanning. Seriös nyår? Hehe. Nej, men det kändes bara inte sådär jätte-lajbans att vara spöke på nyårsafton så jag ska fuska lite. Har en massa grejer jag ska göra imorgon, vet varken hur jag ska hinna med eller ens vad det är jag ska göra. Ska i alla fall träfa Nina (egentligen Ballex med den skurken, men han kunde inte), plus nyårsgänget för fika, tänkte hinna med att träna, men tydligen så fick man inte göra det samma dag som spraytanningen... Jaja, nu har jag tjötat färdigt.

Ska ta ett hopp in i duschen, sedan är det nog time att börja gå till jobbet! Ha en bra dag alla lediga (och o-lediga) människor! =)


Söndag

Hej bloggen!

Har precis kommit hem från jobbet nu, fick sällskap hem av farmor som kom och handlade precis när jag slutade. Rätt chill dag idag på jobbet, inte så mycket folk, dock spillde en gubbe ut en hel filmjölk på bandet. Jävligt bra gjort. Luktade gott gjorde det också..

Har inte så mycket mer att skriva egentligen, ska bara ta det lugnt här hemma nu, är helt slut. Ni kan få lyssna på den här låten istället, från min dream guy till er.



Ooh Standing by a broken tree, 
Her hands are all twisted,
She's pointing at me,
I was damned by light comin,
Over all she spoke with a voice that disrupted the sky,
She said, "Walk on over here to a bit of shade,
I'll wrap you in my arms if only you say
let me sign, Let me sign."



God fortsättning och Gott slut.. eller?

Godmorgon på er och god fortsättning & gott slut som man tydligen ska säga nu!
Hade en liten disskussion med min kära mor om när man säger god jul, god fortsättning och gott slut. Har aldrig fått nån riktig kläm på det där, och på jobbet säger alla kunder olika... så där är det liksom bara att svara med samma replik. ;)
Nu är det i alla fall förbi med god jul-frasen för i år, vilket känns lite deppigt tycker jag, julen går som vanligt alldeles för snabbt. Suck. Men men, nyår finns ju kvar att se fram emot!

Idag ska jag in till stan med Moa och Tove för att betala samt beställa maten till nyår. Blir fisk för min del, hoppas på att den är god! Jag åker hem direkt efter, ska börja jobba klockan tre nämligen... -.- Hann inte heller åka in innan och snacka med mina kära vänner, =( men så blir det ibland.

Här kommer lite bilder från julafton:








Glömde..

Usch på mig, jag glömde den finaste julklappen av dem alla: jag fick Edward Cullen av Ida.
Hur snällt är inte det liksom.?


My Christmas

Kom på att jag inte skrivit något i bloggen efter jul... Min julafton var i alla fall mycket bra. :) Rätt lik mina tidigare sexton julaftnar, men ändå: helt grymt bra. Man vill ju på nåt sätt ha det så som det alltid varit, eller i alla fall jag.
Jullunchen hos farmor och farfar var megagod, dock saknade jag min kusin Karin som var hemma hos sin pojkväns familj.. Men men, things change liksom. Min andra kusin Marcus var däremot där med sin tjej (har svårt att säga fru), vilket var jättekul. :)

Klapparna jag fick var finfina, bland annat fick jag i.d-smink, O.C säsong 4, DVD med Björn Gustafssons alla framträdanden, KISS-t-shirt, presentkort mm mm. Hade även fått lite kläder innan julafton, bland annat min nyårsklänning.



Lite av sakerna, älska "Mina Vänner"-boken.. Alla ska skriva i den.



Och såklart "Killar"-almanackan jag får varje år av mormor, den är uppskattad kan jag säga!
Vem vill inte ha en snygg grabb varje månad hängandes på väggen..?


Annandagen

Idag var jag ledig, hallelujah, och då bar det av in till stan för lite shopping. Dock var jag inte direkt ensam om tanken att shoppa denna annandag, men trots trängseln fick jag i alla fall med mig lite saker hem:


Värmeskydd till håret (till nyår), samt en borste till mitt I.d-smink jag fick i julklapp (fick bli IsaDoras då I.d's egna var slut, och sen tycker jag det är liiiiite magstarkt med en sminkborste för FEMHUNDRA kronor..)


Svart bolero till nyår samt svart axelbandslös BH till min klänning


En klänning (egentligen nattlinne, hehe) från Lelle M samt ett underbart solpuder/highlighter från Smashbox

Köpte även min efterlängtade iPod-docka, den står nu på min bokhylla och spelar mycket bra. Köpte den på Teknikmagasinet, kände mig jätte-malplacerad där men fick snacka med en skittrevlig kille som hjälpte mig så jag gick därifrån mycket nöjd. Jobbigt var det dock att släpa på alla kassar hem på bussen...

Julafton

Så var det julafton. Dagen man som liten alltid tyckte var den bästa på året (näst efter födelsedagen), och som man, i alla fall jag, fortfarande tycker är speciell. Om än inte på samma sätt som när man var liten så är ändå julafton... ja, julafton. Helt sjukt vad snabbt tiden fram till denna dagen gått i år, känns knappt som jag uplevt december över huvud taget...

Nu har jag precis ätit julfrukost med familjen, och även settt på Astrid Lindgrens julfavoriter som vi fick av min lillebror. Surprise att han skulle komma och glänsa med julklapp på morgonen och allt. I julstrumpan fick jag en påse med Lindt-kulor. =) Mumma säger jag.
Ska snart börja göra mig i ordning, klockan halv ett ska vi vara hos farmor och farfar för jullunch med ena sidan av släkten, sedan ikväll blir det moster med familj för att fira med andra halvan.

Vill passa på att önska er alla riktigt god jul och hoppas ni får en supermysig julafton med mycket god julmat, många klappar och kärlek & gemenskap! ♥


Dan för dopparedan

Hola vänneer!

Förlåt att jag varit försvunnen i några dagar, men jag har varit insprärrad på mitt jobb. Skämt åsido, men jag har jobbat söndag, måndag, tisdag och har därmed inte hunnit med så mycket annat.. Igår efter jobbet var jag i alla fall på kalas hos min farmor som fyllde år, det var mycket trevligt faktiskt. Skulle egentligen inte dit, eftersom jag trodde att jag slutade kl nio, men så var inte fallet!

I lördags var jag och Moa som sagt hos Tove, sjukt rolig kväll. =) Vi gjorde sushi, och jag vill inte skryta, men satan va snygg den blev! Och god för den delen, tror vi åt för en vecka ungefär. Det tog sin lilla tid att få klart allt, men vi hade stört kul i köket under tiden, trots typ fem liter ris under fötterna.. ;) Sedan (efter att jag gnällt/tjatat/trånat efter Edward Cullen i typ två timmar, laddade vi ner Twilight och såg på den. Lycka! =) Haha. Fastän att jag visst råkade rekommendera fel version så allt blev ävkligt grönt och konstigt och Mr Vamypr var inte riktigt lika snygg som med sina naturliga färger, men who cares för sjutton, när sekvensen med Ray Ban-brillorna kom, ja då sket jag fullständigt i om färgerna stämde eller inte. Hehe. Tack för en superduperkväll tjejer, hoppas på repris snaart. ♥

Hm, ja, mycket mer finns inte att säga om de senaste dagarna, förutom att jag har inte alls en snygg kille på jobbet. Nejdå. Jag klarar mig.. det går fint. I alla fall så har jag precis ätit middag i form av en julmacka med rödbetssallad och köttbullar. Julen är i princip enda tiden på året då jag faktiskt tycker det är gott att äta kött. Köttbullar + julskinka + prinskorvar = ett måste på julbordet. Snart ska jag pallra mig ner till min familj igen, det blir uppesittarkväll med Bingolotto och julgodis för hela slanten. =) Dubbellott också, så jag hoppas fan på vinst detta året.. Ha en mysig kväll!


Lördag

Har precis kommit hem från Kungsmässan nu, fikade och gick runt lite i affärer med Nina. Jättemysigt. =) Var även inne på mitt gamla jobb, letade efter Alex men hittade honom inte. ;) Den grabben alltså... En jag däremot såg var killen som var lite för full på firmafesten och gjorde ett antal (misslyckade) försök på mig (eew), Mattias, Johannes, namn? Kommer inte ihåg vad han heter, men han log rätt så generat när han såg mig så antar att han kom ihåg det hela i alla fall. Haha. :P

Vi snackade i alla fall lite om nyår, tror det kommer bli sjukt bra! Man ska inte ha för höga förväntningar, men ändå. Fick dessutom min minst sagt efterlängtade klänning igår. :D Den var sjukt fin och precis rätt storlek, lite stor över bysten dock, men tror inte att jag hade kunnat klämma mig i en 34:a.. :P
Semesterresor var också ett hett ämne som diskuterades, längtar ju redan nu till sommaren. =) Dags att boka snart kanske? ;)

Nu ska jag snart sätta mig på bussen till Tove där det blir sushi för hela slanten. Mumma! Hoppas ni får en trevlig kväll allihop, det ska jag ha! ♥


To be continued

Aaah, Wikipedia is the shit säger jag bara! Läste just att det finns ytterligre fyra böcker i samma serie som Twilight, dessutom säger författaren Stephanie Meyer att det kommer en femte. Och det bästa av allt: de två nästkommande fortsättningarna, New Moon och Eclipse kommer 2009 samt 2010!

Ja, jag är besatt. :P

Sexier than you since 1901

Tjofjöjt,
nu är jag vaken. Rätt tidigt för att vara första dagen på lovet, dessutom var jag inte hemma förrän runt halv ett igår. Fick sitta och vänta på bussen i 24 minuter, usch på Västtrafik säger jag, kan inte längta mer till körkort...

FILMEN, aaaah. Jag vet inte vad jag ska säga. Om man ser rent filmmässigt hade den lite för mycket övernaturliga scener, vilket inte riktigt är min kopp te om man säger så. Inte Cornelias heller, så vi satt mest och garvade när dom sprang snabbt som satan och hoppade upp i träd. Men. Själva handlingen var skitbra (var ju för tusan en vapyr-film, vilket jag inte hade den aning om, trodde det var en kärleksfilm), och dessutom: Edward Cullen. HERREGUD, han är anledningen till att jag förmodligen går och ser filmen i alla fall en gång till på bio. Sexigaste någonsin, allvarligt talat, både jag och Cornelia satt där i biosalongen och växlade mellan att sitta och fånle som idioter, till att anstränga oss att inte gorma rakt ut av frustration. Eller nåt. Scenen med Ray Ban-solglasögonen var ändå droppen, då var det liksom hej-kom-och-döda-MIG-istället. ;) Haha.
Och så jäkla fin historia ändå, han är liksm vampyr dras till Bella's blod, men gör verkligen allt för att inte skada henne, för att han älskar henne. (fatta hur svårt för honom att bara kyssa henne, utan att liksom.. äta upp henne)

När vi gick ut därifrån kunde vi liksom inte sluta le. Det här är ju egentligen fruktansvärt patetiskt, men så var det i alla fall, största crushen på en filmkaraktär någonsin, jag lovar er. Och jag kan inte vänta till fortsättningen kommer (2009 tror jag?), då sitter vi där och dreglar igen Cornelia! :D Till er (tjejer) som inte sett den: stå ut med de övernaturliga delarna, och SE DEN! Ni kommer inte ångra er.



Skymning

Nu har jag gjort klart mitt pepparkakshus, hehe, det blev en total katastrof kan jag ju villigt erkänna. Redan för typ en vecka sedan rasade taket halvt in och när jag nu skulle pynta ena tak-halvan med glasyr och non-stop så var glasyren alldeles för lös så det rann över hela jäkla taket. Jaja, ni ska få se en bild sen när jag laddat färdigt min kamera. Tror det kommer bli gott i alla fall, det är ju alltid något! =) Ska krascha det på uppesittarkvällen tänkte jag, så har man att mumsa på hela kvällen (och hela 2009 typ...).

Det blir nog inget party ikväll, för kära Caroline vill inte höra av sig ;) så istället har jag och Cornelia tagit saken i egna händer och bestämt oss för bio. Twilight blir det! Efter alla supebra omdömen jag hört om den kan jag inte säga annat än att mina förväntningar är höga, så vi får se hur den är. Ha en mysig kväll allesammans, puss!


JULLOV!

Tjohooo!

Nu är jag hemma från julavslutningen och stan, det var jättefint med många duktiga elever som sjöng och spelade. =) Efteråt gick vi till Café Tintin för en fika/lunch. Åt en jättegod kycklingsallad, sen satt vi där och snacka skit samt tog lite fina kort. :P Var även inne på Wedins där dom hade utförsäljning, fick tag på ett fint halsband som jag tänkte ha på nyår, halva priset! :) Sånt gillar vi.

Dessutom: jag fick ett av stipendierna! Wiie, trodde faktiskt på allvar inte det. Så nu är jag 5500 kr rikare, känns inte helt fel såhär i juletider. =)=) Dessutom fick även Ida ett vilket var skitskoj, dessutom slapp jag gå upp på scenen själv, haha ;) Blev ju alldeles nervös, kändes typ som att mina ben darrade sönder. Tänk då dom som står där och sjunger, jag hade aldrig pallat det, klarade ju inte ens av att stå normalt där. :P

Nu ska jag fixa färdigt mitt pepparkakshus, som jag aldrig hann igår, sen funderar jag på att träna. Eller klä julgranen. Får se! Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, känner typ för en lugn kväll men vi får väl se. Om det är någon (hehe, som jag känner då) som har nåt kul på G så hör av er! =) Puss! / Matilda ♥


Lovely wednesday

Hej gott folk! =)

Nu är jag riktigt lycklig, sista lektionen för i år är avklarad, kom precis hem från skolan där vi hade en lektion i Företagsekonomi. Känns helt underbart att vi nu nästan har lov! Bara julavslutningen imorgon som ska avklaras, men den är ju snarare mysig än jobbig. Duktiga elever som uppträder och allmän julkänsla.

Dock saknar jag avslutningarna från grundskolan, som hölls i kyrkan, och var mer traditionella och man sjöng Hosianna Davids son och så. Kanske låter töntigt, men jag tyckte det var mysigt. =) Nu när man går på en skola som inte tar några religiösa ställningar alls kan man ju se sig i skyarna efter allt vad Jesus och de tre vise männen heter. Jaja, livet går vidare liksom. :P

Nu hade jag i alla fall tänkt att bara slappa lite grann, göra klart mitt pepparkakshus (som för övrigt rasat in, ska ta en bild sen), gå ut och gå med mami och Elsa, sen bär det av till Liseberg. Skulle ju egentligen ätit på Gothia Towers, men tydligen så fanns det inga bord kvar, så det blir thai-mat at Tess familjs place istället, framför bonde söker fru! Haha, gött att jag inte missar det idag, bara några få program kvar nu. Och Karolina och Olivia: don't forget att det kommer ett program imorgon klockan åtta också! ;)



Den här låten minns i alla fall jag väldigt väl från grundskolans julavslutningar!

Hej jag lever mig in i TV-serier FÖR mycket

Åh herre. Jag har äntligen lyckats få VLC att fungera, så jag kan se säsong 5 av One Tree Hill. Har bara sett första avsnittet än, men jag har typ gråtit två floder redan, så jag vet inte om jag klarar mer. Visserligen är jag en sån stört stor tönt när det gäller att gråta till TV och sånt, men det här...
Orsak nr 1 till mitt bölande: Haley och Nathan's son är seriöst det sötaste jag sett i hela mitt liv, orsak nr 2: Nathan är helt förstörd, orsak nr 3: Haley och Nathan är inte så perfekta, lyckliga och kära som dom var innan, orsak nr 4: Lucas och Peyton är inte tilsammans (!!), orsak nr 5: Lindsey kan ta sig där bak och försvinna lika snabbt som hon dök upp, orsak nr 6: det är helt enkelt inte som förut, alla har flyttat, och allt är bara... dåligt! Nu ska jag se ett avsnitt till och antagligen grina lite mer, blir det ingen förbättring så vill jag inte se vidare.


ps. finns det terapi-grupper för folk som fastnat i en TV-serie-värld, i det här fallet Tree Hill? Tror jag skulle behöva en sån. ds.


Noooostalgi

Jag fick värsta nostalgi-attacken nu, kollade lite videor på Youtube som jag tänkte dela med mig av. Kolla på dom! Taylor är alltså grabben vid pianot, han som sjunger helt klart bäst.


Hoppas verkligen att ni känner igen denna låten, annars misstänker jag att ni SOV under senare delen av 90-talet.


Denna låten är inte så värst känd, men en fråga: Är det Philip Stenholm eller Taylor? Stört likt i vissa lägen.



Jag tror att jag har återfått min crush på Taylor Hanson. Det här är ju pinsamt.

Hanson

För nån vecka sedan laddade jag ned en jullåt med Hanson. Christmas time hette den (kan rekommendera den varmt om någon är intresserad), och jesus vilken nostalgi-trip jag fick av att lyssna på dom igen. Vem älskade inte Mmmbop liksom? Just det. Så var, när och hur försvann godingarna Hanson?

Visserligen skulle jag personligen vilja säga att mellanbroder Hanson var (och är!) absolut snyggast. Taylor alltså. Innan var han ju sådär pojk-söt, men nu! Herre. Har ni sett honom på ett tag eller? Nej, tänkte väl det. Sexy mama skulle jag vilja säga. Tyvärr är den 25-årige snyggingen stadgad sedan länge. Hehe. Han är gift och har.... FYRA ungar! Nyaste tillskottet, Viggo Moriah, föddes för en vecka sedan. De andra barnen heter Ezra Jordan, Penelope Anne och Samuel River.
Så där har vi kanske förklaringen till att Hanson inte längre är vad dom en gång var. Verkar jobbigt att mmmbop'a samtidigt som man har fru och massa småkids att se efter. Synd, säger jag, men det är ju bara min åsikt liksom.

Kan ju tillägga (för dom som också gillade Hanson, någon gång på 90-talet) att även Isaac, äldsta brodern, är gift och har två bebbar, samt lillebror Zach är gift han med (!) och har ett barn. Kul för dom.


Öh, nice elleeeer?

Another me in Germany




To do's:

Att göra denna veckan:


[ ] Matteprov imorgon
[ ] Körteori start, imorgon kväll
[ ] Jul på Liseberg + middag på Gothia Towers m. mi familia & Tess + familj, onsdag
[ ] Julavslutning i konserthuset, torsdag
[ ] Avslutningsfika med töserna, torsdag
[ ] Jul på Liseberg samt julbak med samma töser, fredag
[ ] Fika och julklappsletande med älsklings-Nina, lördag
[ ] Sushikväll med Moa och (förhoppningsvis?) Tove, lördag
[ ] Jobb, 15-22, söndag
[ ] Övningskörning, lördag & söndag


Rätt mycket!? Men som tur är är det nästan bara roliga saker (om man bortser från matteprov och jobb), så det ska nog gå bra.


What kind of world do I want

Jag har egentligen inte alls tid att blogga idag, men jag tar mig tiden ändå. Känns som att det behövs. Jag måste egentligen sitta med näsan nere i matteboken, prov på 30 sidor väntar imorgon, men orkar inte riktigt ta itu med det än. Och jag tror inte att jag ska ta itu med det så mycket mer faktiskt, känns som att det jag kan nu, det kan jag och resten kommer ändå inte sätta sig. Jag orkar inte mer, även fast det bara är ett prov kvar så kan det ta sig i häcken, för jag vill ha lov.

Var och pratade med Ninni idag också, för att "bli sams med mina hjärnspöken". Shit vilket offer jag låter som. Men i alla fall, hon är snäll och frågade om jag hade gått ner i vikt, vilket hon antagligen bara sa för att jag skulle bli glad. Men ändå. Snällt. Vi pratade och pratade och snackade även lite om julen och så. Vi såna tillfällen inser jag hur skadad jag verkligen är, hur hjärntvättad jag måste vara. Brutalt, men sant. Jag blir så arg på mig själv, riktigt arg. Jag tycker ändå jag är en rätt klok och förnuftig människa, och är man det så vet man väl ändå vad man sysslar med och vad man tillåter sig själv att göra. Vad som är bra och vad som är dåligt. Vad som är rätt och vad som är fel. Men tydligen inte. Gah.

Ber om ursäkt att jag blev lite väl personlig, brukar inte öppna upp mig totalt här på world wide web, men det är ju trots allt min blogg och ibland måste man ju få uttrycka sig...


FFF

Det var ett tag sen jag la upp dagens låt, så jag tänkte göra det idag. Love song med Five for fighting spelas flitigt i min iPod just nu. Den är grym helt enkelt. Beatet, takten, texten, allt. Så lyssna på den.


She says: Maybe it's over
He say's: there's plenty more fish in the sea
I say: Don't go away from me

Pic




Linser

Bilderna kan vänta, för om typ några sekunder börjar Wallander, men inte nog med det. Jag vill ha färgade linser. Har ni en blogg, och också vill ha det, så gå in här (<-- LÄNK). Hur bra som helst. Gratis. Ingen sån där jävla gratis-bio-gratis-smink-gratis-vadfansomhelstbaramansamlarpoängpåtusenäckligasidor, utan helt gratis linser. Super.

Hemma

Nu är jag hemma igen!
Känns både skönt och tråkigt på samma gång; skönt eftersom.. ja, det är alltid skönt att komma hem liksom, och tråkigt av ungefär samma anledning. Det är alltid lite vemodigt att komma hem från en resa, även om den bara har varat överhelgen.

Vi har haft det jättemysigt i Flensburg, en skön liten stad med en grymt mysig, lång gågata med en maassa julstånd där dom sålde olika saker, allt från glögg, crepes och varm choklad till stickade pannband, ljuslyktor och smycken. I fredags kväll åt vi den godaste kina-mat jag ätit i hela mitt liv (serri) och igår kväll var vi på en lite mer "vanlig" restaurang där det blev en pastarätt som inte var så dum den heller. =)

Fick i alla fall köpt två julklappar, vilket jag är nöjd med, dock ångrar jag att jag inte köpt lite mer grejor till mig själv, har ju en massa pengar kvar! Men men, dom kommer nog spenderas rätt så snabbt här hemma har jag en känsla av.
Bilder kommer så snart jag lagt in dom på datorn, vilket lär bli inom nån halvtimma, förhoppningsvis! Hugs ♥

Skruttan



Var inne på min brors blogg och såg detta klippet som han lagt upp. Det är vår hund Elsa när hon var valp (1½ år sen), så snuffig hon var då! Kolla framtassarna =) ♥

När tiden rinner iväg

Hi folks. =)

Hoppas ni mår bra! Det gör jag, för jag har tre skoldagar kvar och sen är det lov, men ännu bättre än det: jag åker till Tyskland imorgon och ska bara chilla i ordets rätta bemärkelse (vad det nu är), men enligt mig själv betyder det att strosa omkring längs gatorna vid nån mysig julmarknad i Flensburg, snacka lite knackig tyska med nån julpyntsförsäljare, köpa varm choklad och pepparkakor, äta hotellfrukost, umgås med kusinerna och min bror, och bara vara. Njuta av att komma bort från min nuvarande äckligt stressiga tillvaro. Det ska jag göra.

Jag tänkte på det precis, eller rättare sagt så sa min kära far det. Vi satt och spelade yatzy; mamma, pappa jag och August (mamma har fått för sig att vi ska ha "familjetimma" på torsdagar, spela kort, fika och sånt där..), och så tände vi adventsljusstaken (den med levande ljus) och det var då vi konstaterade att på söndag tänder man liksom tredje ljuset (!). Inte första eller andra, utan tredje. Är det sjukt eller? Det är två veckor kvar till julafton, och vart tog tiden vägen? Jag blir nästan rädd ibland, på allvar. Jag måste verkligen börja ta till vara på tiden bättre.

Jag har i alla fall två Jul på Liseberg-besök inplanerade nästa vecka, samt ett hejdundrans julbak med mina brudar + julklappsbyte på det. Sen har jag även tänkt att pussla in två fikor med Nina resp. Moa. För man måste faktiskt umgås, man umgås alldeles för lite. Eller det är ju bara min åsikt, men när allt plugg och alla måsten i skolan bara trycker ner en och allt känns hopplöst, det är då man verkligen behöver träffa dom man tycker om. Dom som får en att må bra. Men det är just då man säger att man inte hinner. Så ett råd från mig själv till mig själv (och alla andra): prioritera vännerna, bryt alla äckligt jobbiga plugg-måsten då och då och gör nåt helt random. Då tror jag faktiskt att man mår bra.


Dresses

Eftersom jag nu har hittat min nyårs- (och antagligen även jul-)klänning, så är jag så nöjd och glad man kan bli. Men jag vet att det fortarande är många som letar och har lite smått panik över att inte ha hittat en nyårsklänning än. Även om det är ett tag kvar, så kan det ju vara bra att börja kika nu, tiden bara springer iväg...
Jag tycker att det är kul att köpa från nätet eftersom att risken att någon annan ska ha en likadan minimeras, jämfört med om du köper den i en affär i stan. Så jag tänkte tipsa om några godbitar jag hittat. =)


Klänningar från Nelly.com.

ASOS Sequin Bandeau DressASOS Sequin Bow Front Bandeau
ASOS Bow Back Taffeta Prom DressASOS Bow Front Bandeau Dress
Klänningar från Asos.com



Klänningar från Stylebystars.com



Onsdag!

Godmorgon/goddag!
Har iofs varit uppe sedan halv nio och pluggat (läs: försökt plugga) spanska. Har väl gått sådär, jag känner mig bara så trött på skiten nu att jag inte orkar anstränga mig. Men det känns i alla fall skönt att ända lektionen idag är spanska-provet, sen kan man åka hem igen. Då blir det till att göra klart power-point-presentationen (som Philip btw fortfarande inte har skickat..!)som ska redovisas imorgon, samt plugga matte. Skoj skoj. Men jag ska i alla fall se till att vara klar tills ikväll, för onsdagar är nästan bästa TV-dagen. ;) Bonde söker fru klockan åtta är ju såklart höjdpunkten, men jag sen kommer även Osyldigt dömd med Persbrandt klockan nio (om den inte är slut??). Plus att Leilas Jul kommer idag vid halv åtta, och som den jul-älskare jag är måste jag såklart se på det. =)

Ringde till jobbet precis och fick en massa tider över jul. Shit, jag kommer inte orka jobba nånting på lovet, och ändå fick jag en massa tider... Bland annat ville dom att jag skulle jobba på uppesittarkvällen, men där sa jag hell no, aldrig i livet att jag jobbar då! Typ mysigaste kvällen på året. Däremot sa jag att dom kunde ringa jul-hataren Caroline Robertsson om dom ville ha lite extra-personal över jul, på obekväma tider och sånt, de va okej va? ;) Haha. Nej men man får väl helt enkelt stå ut med att jobba på lovet, lite extra klirr i kassan är välbehövligt!

Nu måste jag fortsätta plugga, samt ta mig en dusch. Hörs kanske senare om inte matteboken dödar mig. ♥






Ta mig tillbaka till värme, sol, glädje, frihet, inga krav och solbränna... ♥

I never said thank you for that



En av de vackraste låtarna jag vet. ♥

New Year's Eve

Nu blir det inläggsbajsande här känner jag, men jag är så himla glad över klänningen! =) Tusen tack Julia på Stylebystars! Hon skulle skicka den omgående så den kommer att vara hemma hos mig innan nyår, kanske till och med innan jul..?

Lite hets över nyårsplaner är det ju även om man har klänning klar. Vad ska ni göra? Jag har faktiskt för en gångs skulle ganska bra koll på mig själv och var jag ska befinna mig, men helt planerad är inte kvällen ännu, vilket är rätt skönt. Det ska ju trots allt finnas plats för lite spontanitet.. ;)

Först blir det i alla fall till att kolla på GP's fyverkerier och därefter tror jag det bär av hem till Tove för lite förkrök och så. Sedan blir det middag på Hard Rock Café med nio andra tjejer (Nina ska följa med mig, har fortfarande en vakant plats så är någon intresserad är det bara att vråla högt). Tre-rätters middag blir det i alla fall där. =) Sedan ligger kvällen lite öppen, en del alternativ finns, men inget bestämt ännu. Skulle vara grymt kul att hamna på nåt grymt party nånstans, men we'll see. ;) Om inte annat kan man ju alltid stanna kvar på Hard Rock, är ju inte helt fel det heller.

Försöker att inte se fram emot nyår så mycket, samt att dra ner förväntningarna lite, för det är det man alltid gör fel. Trissar upp allting nåt förjävligt och tror att allt ska bli så perfekt. Men man får passa sig lite med det, för det är lätt att det blir en besvikelse. Fast lite planer är ändå bra att ha, även om det inte är nån garanti för en lyckad kväll. Se bara på min och Moas nyår förra året, haha. ;) Paniken när man tio i tolv lyckas snubbla av bussen och iförd högklackat springer igenom ett helt radhusområde för att typ 23.57 komma fram till Jesper på (väldigt) vingliga ben och typ flämta "Gott nytt år", ta några suddiga kort på fyverkerier (där inte ens fyverkerierna kommer med på kortet för att man är dålig på att sikta) för att sedan ramla ihop i en hög. Okej, det där sista hittade jag på, men Jespers soffa fick i alla fall ta emot oss senare. :P Ja, förra nyår var lite udda, men ändå en upplevelse.. Hoppas dock att denna blir bättre! =)




Lovely dress

Skulle precis till att skriva ett gnäll-inlägg om att älskade Valance Dress aldrig kommer in i lager, vad händer då? Snälla Julia från Stylebystars mailar och säger att hon har lagt undan en klänning i stlk S! :D Wiiiiiee. Hon hade till och med försökt ringa mig idag, men utan resultat (min mobil var stendöd senare delen av dagen). Åh, nu blev jag glad!



Rehab

Jag tänkte på en grej. NU har dom börjat spela Rehab på radio..! Vad.. är grejen? Inte så att den är ny direkt.. :S Var till och med veckans smash hit förra veckan på NRJ. Kommer ihåg att vi hörde den på Splendid på Kreta i somras... Och den spelades tydligen hemma hos Carlsson på taket för några månader sedan också, även om jag lyckades missa det. ;) Men anyway, vad jag försöker komma fram till är: den är hursomhelst inte ny! Kan någon förklara...

Men, inte mig emot, jag äälskar denna låten så den kan gärna spelas lite till...


Jag lever...

Hej vänner.

Jag ber om ursäkt för min hemska uppdatering. Det är verkligen så dåligt just nu att det är inte ens ballt, men så är det heller inte någon mänsklig situation som just nu pågår på Samskolan. Två prov, två inlämningar, två muntliga redovisningar, en bokdisskussion + ett jävla fucking företag var vad som var kvar på schemat när denna veckan började.
Nu är förvisso en inlämning inlämnad, den andra är färdig och en redovisning är avklarad men fortfarande känner jag mig helt torn apart. Jag går typ in i nåt slags apatiskt läge vissa stunder, för att andra stunder flumma över totalt (bussen igår, Cornelia och Ärret :P). Jagorkarintejagorkarintejagorkarinte.

Jag vill uppdatera bloggen och så, jag vill hinna umgås med folk, jag vill hinna övningsköra, jag vill hinna göra saker, jag vill ha en fritid! Men just nu hinns det inte med, och man får helt enkelt ta varje dag som den kommer, klara av en liten bit i taget. Två dagar aklarade redan på v 50, två kvar innan det på fredag bär av till Tyskland för min del. Kan inte ens beskriva hur skönt det ska bli med tre dagars ledighet och bara komma bort från all stress och hets som är här hemma. Dock kommer matteboken att bli min närmsta vän under resan, men det är ett faktum jag mer än gärna förtränger.

Försöker att tänka att det här ska bli tre dagars avkoppling med mysig, tysk julmarknad, lite julklapps-shoppande och mysigt umgänge med mormor, morfar, bror och kusinerna.

ps. då jag insåg att det verkligen är BAD uppdatering på baramatilda-fronten, var när jag såg att självaste Ida Carlsson hade kommenterat, det händer inte föör ofta kan jag ju säga. Tack för den sparken i baken! <3 ds.





Sitter vid gamla datorn nu, och hittade en massa gamla bilder. Jesus. Checka den längst upp till vänster, varför har jag tagit ett sånt kort? Jag skäms över mig själv. Enda trösten är väl att vi har alla varit där. Förutom Ida då, som bestämt hävdar att hon ALDRIG varit fjårtiz.. x)




Lördag

Godmorgon på eeeer!

Äntligen lördag eller vad säger ni? Fast för min del blir det hard work work hela dagen, eller i alla fall tills klockan sex! Seegt. Men men, desto bättre när lönen kommer. ;) Har lite bråttom, börjar klockan tio och sitter fortfarande här i pyjamas och ser ut som ett ras, men men. Vad gör jag inte för er mina kära bloggläsare?? =)

Måste bara nämna passet jag och Ida va på igår, herre min skapare. Har aldrig varit så förbannad på en kvinna innan! Det var en medel-ålder-spinkig-hej-jag-vill-inte-inse-att-jag-faktiskt-håller-på-att-bli-gammal-dam som höll i passet och jag kan ju säga så mycket som att i vissa delar höll jag på att somna. Typ. Nej men seriöst. Dåligt! Och musiken, den ska vi inte ens prata om. Visserligen gillar jag Bonde söker fru, men att spela Bonde söker fru-låten på ett jympa-pass...? Nejtack.

Ikväll efter jobbet ska jag i alla fall till mormor och morfar, med familjen och kusinerna för att baka julgodis. =) Har gjort det typ.. alltid. Vet inte hur länge jag stannar där, kanske blir det hela kvällen för jag är svintrött och dessutom kommer det en dokumentär om Britney ikväll som jag mååste se.. :P Haha. Ha en underb

Folkdans

Hej hopp folket! :)

Sorry för dålig uppdatering, men jag har haft lite annat för mig det senaste, t ex folkdans, hehe. Vi visade upp för föräldrarna och det gick alla tiders förutom att jag tappade skon på slutet och både jag och min kära partner David fick lite svårt att koncentrera oss pga garv. Men men, det är sånt som hör till helt enkelt!

Imorgon blir det lussefest med bulleken och allt annat som hör till, får se vilka som hamnar där... Nu ska jag ta och kolla lite OTH (inte alls beroende nejdå), vi är leeediga imorgon! Wiie :) Hörs snart. ♥

RSS 2.0