Bror






All of the lights



Godmorgon bloggen,

idag blev det i alla fall en liten sovmorgon, ända tills min mammas chef ringde och störde min sov-ro. Då var klockan iofs halv tio, och det var ända dags att gå upp, så vid närmare eftertanke: TACK PETER! 
Vaknade kl halv fyra inatt av att jag hörde musik väldigt, väldigt svagt, det var liksom något som störde mig. Vaknade till och upptäcker att jag (som vanligt) har somnat med hörlurarna i öronen, men att dom har ramlat ur och ligger liksom bredvid på kudden. Därav Rihannas S&M på en högst irriterande volym.

Dagens planer är minsta möjliga, ska slänga mig ut i solen nu ett tag tänkte jag. Brännan är ju verkligen på fade-away-stadium, så det gäller ju att passa på när solen äntligen håller sig framme, om så bara för en liten stund. 

Igår såg jag, mamma, pappa och August på "The other woman" med Natalie Portman, väldigt fin och rörande film! Rekommenderas till er som är trötta på kärlekskomedier. Bjöd även familjen på glass, så det var en väldigt trevlig kväll. Ha en bra måndag! ♥



I am my hair



Hej bloggen,


det är en trött Matilda som skriver vill jag lova, känner mig både fysiskt och psykiskt utmattad efter denna veckan/helgen. Tankar som upptagit min hjärna har tagit av energireserverna i mitt huvud, och jobbet gjorde slut på kroppen nu i helgen, så ikväll tänker jag kura ihop mig i min OnePiece, kolla film, äta glass och göra absolut ingenting mer än det. Dessutom är jag ledig imorgon, så en sovmorgon kommer väl till pass.

Jag har egentligen inte så mycket mer att skriva just nu, hjärnan sitter inte samman med resten av kroppen, men jag kan i alla fall säga att jag saknar mina vänner när jag inte har varit med dom på två dagar, och många av er är USLA på att kommentera. Jag ser att ni är här och smyger. Puss! ♥



Under the coconut tree



Godkväll bloggen,

idag har jag haft en dag fylld av jobb fram tills klockan 18, glömde skorna hemma och fick jobba i ballerina, vilket satte sina spår i mina arma stackars fötter. Fick en lunch med min härliga Annica också! Efter jobbet körde jag rally hem, bytte om, slog in presenten och körde vidare till Milla som fyllde 20 år! Middag stod på schemat och en mycket trevlig sådan :) Det bjöds på ceasarsallad och karuselltårta till efterrätt, dock blev det en nykter kväll för mig som skulle hämta broder Tuck i Vallda efter hans DJ'ande, och jag ska dessutom upp och jobba kl 08 imorgon. Och om vi ska vara helt ärliga, det var nog bra med en vit kväll efter att ha "alkoholiserat" mig själv samtliga dagar denna veckan.


Just nu har pappa och mamma party downstairs så jag tänkte stoppa hörlurarna i öronen och försöka sova bort deras oljud. Mors dag imorgon mina vänner, glöm inte av era mammor! Sov så gott ♥



Godnatt från en trött tjej!

On the edge of glory



Nu drar jag in till stan för att dricka rosé och träffa fina vänner! Håll en tumme för att regnet håller sig borta, och ha en fantastisk fredagskväll!





You get taken all the time for a fool










Yours sincerely, lost completely



Hej bloggen,

här sitter jag i min OnePiece och lyssnar på The Strokes, helt fel musikval en dag som denna, men ibland är det så det blir! Nu undrar ni nog varför jag inte tar och kör igång den här fredagen, och jaa mina vänner, det undrar jag också! Har inte mycket att säga till mitt försvar, mer än att jag inte riktigt klarar av det här med att vara ledig för länge, så länge jag inte har fullspäckat schema.

Gårdagens student var en riktig höjdare vill jag lova er, det började med utspringet på Lindholmen och när vi stod där och väntade så såg vi både Jesper, Jesper och Felix uppe i trappuppgången bakom glasväggarna, och OJ vad sentimental man blev. Det var så att man fick ta ett djupt andetag och lugna sig litegranna. Inte blev det bättre när jag såg Jesper, överlycklig, som torkade tårarna! Waaah, folk har verkligen börjat grina för mindre, och där fick jag hålla tyst ett tag eftersom jag hade gråten i halsen och kände mig som världens nörd. Så kom då självaste utspringet, och då blev det ju inte direkt bättre på gråtfronten om man säger så. Sunglasses, thank you very much.

Vi var kvar och kollade lite på flaken, och H E R R E G U D vilken känsla som infann sig när Bromance gick på på högsta volym på flaken, alla hoppade, skrek, dansade, sjöng, skrattade.. där var man liite avundsjuk! Och den låten framkallar ALLTID känsla, om det så är student eller bara ett träningspass.
Mottagning blev det sen, och där fick vi se vilken populär ung man herr Paulsson är, för huset var proppat och det var en väldigt fin stämning. :) Jag älskar studenter!

Nej hörrni, det är fredag och vi ska verkligen inte sitta här och deppa. Möjligtvis då för att min kära mor frågade mig om jag var gravid imorse, eftersom jag helt plötsligt inte kan äta på morgnarna. Tack mamma, jag har visserligen varit på semester i tre månader, men SÅ tjock tycker jag inte att jag är. Jaja.

Glad fredag på er alla fina! ♥




Tell me a joke and make me smile

Hej bloggen,

idag är det torsdag och vi gratulerar Jesper som äntligen är välkommen ut i friheten efter 12 års slavande i skolbänken. Jag och min kära mor ska om en timma eller så bege oss in mot la stada för att gratulera den lille pojken med blommor runt halsen osv, innan vi beger oss hemåt Billdal igen för att möta upp pappa och gå på mottagning.
Känns som en trevlig dag, studenter är alltid så roligt och härligt, och glädje och lycka behövs i tider som dessa! :)

Igår hade jag en
ytterst trevlig dag och kväll. Den började med att jag mötte upp min fina Cornelia i ett galet blåsigt Göteborg. Vi tänkte gå lite på stan, men hann bara med att fynda ett par skor till Cornelia, innan vi bestämde oss för att vi hade alldeles för mycket att prata om och det blåste alldeles för mycket för att vi skulle kunna vandra runt på stan. Sagt och gjort, vi gick till SoHo där det inhandlades en ost & grönt och en cappuchino (!) för min del och Cornelia tog samma, men bytte ut kaffet mot smoothie, ett klokt val om jag får säga det själv, men jag lyckades faktiskt utan större besvär sänka min lilla kopp. VUXENPOÄNG, ja!
Olivia joinade efter att vi suttit och pratat män och kärlek i tre timmar, och vi hoppade vidare först till NK och kollade porslin, sedan till Åhlens, där kris-Matilda fick för sig att köpa en lampskärm. Jajemän, en lampskärm. Blev dock inget med det, då jag tog mitt förnuft till fånga och sansade mig innan jag gick bananas på interiören där.. Jisses. 

Näste stopp blev i alla fall
Tranquilo, där vi mötte upp Karolina och sedan kom även Ida, och MICKO var samlat! Hallelujah :) En helt fantastiskt trevlig lill-lördag blev det, något av en överkonsumtion på vin för mig och Cornelia, som sänkte en flaska var, men det är ju bara lill-lördag en gång i veckan.. och om man inte kan äta får man faktiskt kompensera med dryck.. och det är gott & trevligt.. och ja. Det var nog det. :)
Ida wingman'ade även väldigt fint och lyckades fixa en norsk dejt till mig, jag är oerhört spänd på att se hur detta utvecklar sig, men snygg var han i alla fall. Ida: "Asså.. han var ju lite äldre.. typ 27 eller så!" Söt-Ida.

Ha en fantastiskt fin torsdag ♥



En annan drömman, nästa lördag!!

Du är bäst nu, men du var bättre förr


Godmorgon bloggen,

vaknade för en liten, liten stund sedan av att jag trodde huset skulle blåsa omkull, MY GOD vad är det med den här blåsten? Nya Yasi? Lägg ner. Igår hade jag en sån himla bra kväll, jag och Jonna lagade världens godaste tacotårta, drack drinkar som det var meningen att vi skulle döpa till något coolt (á la Fornication typ), pratade om dessa odågor till män, kollade bostadsbilagan och gjorde bostadskalkyler (hehe), och hade bara en allmänt bra tisdagskväll.

Idag ska jag träffa mitt kära, älskade, underbara MICKO i staden för lite umgänge och bus! Planen är vad jag har förstått att möta upp Cornelia vid 13 och sedan droppar resten in allt eftersom. Jag kan ha missförstått detta, det återstår att se. Tanken var kanske ett glas vin (eller fem, ibland behöver man dricka..) lite senare, och igår fick jag sms av fröken Boman som undrade ifall jag ville hänga med ut, så vi får väl se hur det blir med det. JeppeP tar ju trots alls studenten imorgon, och när man ska på student vill man ju vara fräsch!

Ha en bra onsdag mina vänner, det ska jag i alla fall försöka ha. ♥



I'm gonna marry the night

Idag är jag återigen ledig efter en ynka dags jobb. Det gick bra igår, bättre än jag trodde, kändes skönt att vara tillbaka på något sätt även om jag inte för mitt liv kan föreställa mig att vara kvar där mer än absolut max ett halvår till. I värsta fall.
Just nu känns det i alla fall skönt att jobba lite, tjäna lite pengar, i väntan på att hjärnan klarar upp sig och alla, eller i alla fall några, frågetecken rätas ut!

Idag har jag en ledig dag framför mig, ända tills i eftermiddag då jag ska träffa min älskade vän Jonna. Jag hoppas hon kan få mig på bättre tankar, men jag brukar alltid säga att hon är den klokaste jag känner, så jag har stora förhoppningar. :) Lite mat ska vi också laga, det ska bli himla mysigt. ♥




Ny kärlek

Dessa godingar ska invigas snart. Jag fullkomligt älskar dom, även fast jag behöver vara spiknykter och i sällskap av en lång man när jag har dom på mig.

Boy I think about it every night and day

Saker i mitt huvud just nu:

- om jag ska åka till Sydney eller inte
- att det faktiskt ändå ska bli helt okej att börja jobba imorgon. man måste ju ha pengar, och nu har jag glidit runt för länge
- att jag kommer dö av saknad efter min bästa mosgos denna sommaren. på riktigt.
- undrar hur det ska bli att träffa en saknad vän för första gången på länge idag
- funderar på om jag ska svara på ett sms som anlände 00.30 eller inte
- om jag mentalt pallar att svänga förbi jobbet idag, eller om jag ska vänta tills imorgon
- vad beror den konstiga känslan i min mage? (kan vara en jävlamassa saker)
- hur mycket jag älskar mina vänner
- hur rädd jag är för att ta fel beslut
- orkar jag tvätta håret eller ska jag dra på mig en.. mössa?

Ni ser ju, någon har ju en del att jobba med.

Nu ska jag sparka igång dagen, och vi hörs senare! ♥




Don't you tell her that I give you something that you never even knew you missed

Jag har haft världens mest frustrerande, förvirrade, konstiga dag. Ändå så bra, med en - förjävla jobbig - cykeltur in till Slottskogen för att titta på de arma krakarna som sprang loppet. Fin kvalitetstid med papps, August och farmor. Men jag tror aldrig jag har haft så mycket tankar i mitt huvud som just nu. Om allt möjligt, på alla områden. Jag står och väger fram och tillbaka, ena sekunden vill jag kasta mig på tåget i farten, innan det kört förbi och det är för sent. Å andra sidan tänker jag att det kommer fler tåg, och jag behöver inte stressa fram något. Ibland kan jag undra vad JAG egentligen VILL själv, och vad alla runt omkring mig vill. Tar alldeles för lätt emot åsikter utifrån, och undrar ibland vad som egentligen är min åsikt, min vilja. Och vad som är något jag känner att jag borde göra för att "alla andra tycker att jag ska det".
Jag vet verkligen varken ut eller in.

Och sen en annan grej. Om vi tar en metafor. Som en låga som aldrig helt slocknar. På mindre än en månad har jag helt plötsligt fått smaka på det där. Hur det känns att få ta del av något man suktat efter i så lång tid. Det man trodde var "ouppnåeligt". Helt fantastiskt underbart, fast på så fel sätt, på olika sätt. På ett sätt precis så som man ville ha det, men ändå räcker det inte. Undrar om det hade varit bättre att låta det var, att stanna i ovissheten och vara lyckligt ovetande. Fast näe, kanske inte ändå.


Who's gonna bring you back to life



En bild säger verkligen mer än tusen ord!


En härlig dag

Hej bloggen,

idag skiner solen och jag väntar besök av två saknade vänner, Tove och Moses. Vaknade upp strax efter 10 (var nog lite trött, ja), och möttes av en klarblå himmel när jag drog upp rullgardinen. Man blir ju glad i själen!
Gårdagen spenderades först med Olivia, vi tog oss en promenad men möttes ganska snabbt av ett ihållande, riktigt irriterande duggregn, och gick därför till ICA Focus och handlade proviant istället. Väl hemma "slängde vi ihop" en tomatsås med fetaost och färsk pasta till det, gotttt! Desserten blev varsin helt perfekt mango. :)

Efter filmtittande ("Dumpa honom") och lite lek med Nellie, satte jag mig på bussen hemåt. Var bara hemma och duschade, vände och sedan brummade jag bort mot Krokslätt där Karolina väntade med en sommarmeny bestående av frukt i mängder som senare blev en fruktsallad, naturgodis och mangojuice! GOTT! :) Carpedagen efterföljdes av en riktig carpekväll med bilder (såklart), filmklipp och prat. Skydive-filmen på Karolina gjorde mig lycklig i själen, fick mig nog ett skratt som i värsta fall täcker upp för det kommande året. :)

Nu ska jag hoppa ut i solen, gäller att ta till vara på de få soltimmar som finns, här bleknar man ju bort..

Trevlig torsdag! :)


No words needed

 


Onsdag

Hej bloggen,

jag kör vidare på bloggandet här, vi får se hur länge det varar!
Idag vaknade jag upp till tonerna av "Collide", skavfötters (eller "skaffötters" som vi av någon anledning fått för oss att kalla det..), och med en liten, liten solstråle som letade sig in genom gardinen. Denna lilla glimt av sommar och värme försvann dock innan vi ens hunnit upp ur sängen, tråkigt. Tanken var att jag skulle ta bussen hem igår, men efter att jag och Olivia fastnat framför datorn (mycket Thailand såklart..) och jag glömt bort tiden, var det bara att välja mellan att spendera natten hos casa de Jörgensen eller ta en buss som skulle vara framme i Billdal kl 05.17 imorse. Jag valde med glädje det första alternativet.
Hittills denna onsdag har vi ätit frukost, ritat med Nellie, lyssnat på årets "midsommarlåt" ;) och nu bär det alldeles strax av ut på en promenix. Frisk luft behövs, for sure! För en stund sedan piskade regnet mot rutan, men nu ser det ut att hålla upp, dock blir det flera lager kläder på för någon värme är här då inte!
Längtan till varmare breddgrader är STOR, och tankarna inför framtiden många, men vi skjuter undan dom för ett tag nu - och pratar sommar, sol, vänner, musik, glädje, kärlek, härliga kvällar och allmänt carpande istället! ♥
Glad onsdag på er. :)

 



Nystart

Long time no see. Ja, det skulle man kunna säga.

Jag har varit ute och rest, upplevt saker som jag aldrig trodde jag skulle få vara med om, skrattat tills jag fått ont i magen, dansat på thailändska stränder, förälskat mig i Australien, shoppat mig galen, träffat underbara människor, ätit gott och mycket, druckit öl, badat mitt i natten, skrikit mig hes under galna nätter, ätit Subway, pussats, läst en massa böcker, åkt på bilflak alldeles för snabbt, bränt mig, blivit brun, druckit mangoshake, blivit matförgiftad, lyssnat på Roger Pontare, lärt mig texten till Miami 2 Ibiza, skrattat åt Erik, upplevt full moon, blivit slagen av en balinesisk tant, druckit buckets, dansat på bord, hoppat fallskärm, sett kängurur, dykt i barriärrevet och carpat något kopiöst.

Jag skulle nog vilja säga att jag har haft tre helt - som min kära vän Karolina skulle sagt - FABULÖSA månader, som jag aldrig kommer glömma och som det kommer att ta lång tid att smälta. Vi har bloggat under tiden, jag och mina vänner (den bloggen kan ni läsa HÄR), och jag tycker ju så mycket om att skriva, så jag tänkte göra ett försök med denna bloggen igen. Som en nystart liksom!

Det var allt för nu, jag återkommer snart igen. Nu ska jag kolla med mina tjejer om det blir någon pannkakstårta ikväll!

 



RSS 2.0