Godnatt

Ligger och kollar på One Tree Hill och njuter av en ledig kväll. Har haft lite family time ikväll med middag och Beck-film, "Levande begravd" som för övrigt var sjukt scary. Jag skrek liksom tre gånger. Hehe.

Annars har jag inte varit hemma så mycket de senaste dagarna. Åkte till Jonna i torsdags och vi hade en superlugn och skön eftermiddag och kväll med tacopaj, Frödinge och Vänner. Skön fredagmorgon med lite plugg för Jonnas del, medan jag slappade, hehe. Skönt att inte gå i skolan, ja. Blev en dag på stan sen, och en del shopping för oss båda. Kvällen spenderades sedan på ZaloonenChalmers där det var födelsedagssittning för Jennie som fyllde 26 år. En galen och sjukt rolig kväll som slutade på tok för sent för lilla mig som skulle upp och jobba några timmar senare. Gårdagen har jag redan strykit ett stort svart streck över, ett skämt.

Nu tar jag nya tag för en ny vecka, som bland annat innehåller Håkan-konsert på lördag, det blir bra.
Och, ni små kottar som faktiskt verkar vara inne här varje dag (enligt statistiken i alla fall), kan ni inte skriva något lite kul någon gång? Blir lite roligare då.


You don't always have to be on top

Nej, verkligen inte. För tillfället känner jag mig sådär risig som man kan göra ibland, fryser men samtidigt är kinderna brännheta, är trött och hängig, och det känns som att jag håller på att bli sjuk - gud förbjude.
Jobb idag mellan 8-15, skön tid. Efter det mötte jag upp Moa och vi åkte hem till mig och åt mackor och myste (mös, myste, vad?). Sånt där som ger en energi, det behövde jag! ♥

Ikväll ska jag inte göra många knop, det blir Bonde söker Fru och allmänt soffhäng. Hoppas att nätverksanslutningen på den andra datorn vill samarbeta med mig också så att jag kan få snakke litt med två saknade norskor!

Imorgon är jag ledig, och det ska bli så skönt. Ska städa här hemma först hade jag tänkt, och sedan blir det fika med Ellinor i stan och sen checkar jag in hos min fina Jonna! :) Blir sleepover med middag och hela köret, älskar den skiten. Godkväll på er.

btw så undrar jag, det här med "top followers" på facebook.. stämmer nog inte så bra vaa?



Va de nån som sa någon sliten? Hej!

OnePiece

En sån här liten gossedress hade jag inte sagt nej till, ohnej.. Tyckte först att dom verkade lite väl hypade och löjliga, men nu har jag abdikerat och vill hemskt gärna lägga vantarna på en. Inget att dressa en dag på stan kanske, men funkar mer än väl för en slapp dag hemma.

Pay attention... and listen.

Två ruggigt bra låtar just nu, den ena en "gammal" goding i lite nyare tappning och den andra helt sjukt goooo! Vill bara ut och dance'a när jag hör den. Kan det bli ordning och reda på torpet med en liten stor utgång snart, elle?

Lyssna och känn på känslan...



Hello you

Ja, har man inget bättre för sig kan man sitta framför spegeln och ta kort på sig själv. *offer*

Något för moi

Oj, jag måste ytterst motvilligt erkänna att den här boken ropar mitt namn. Jag kan vara ganska hopplös när det gäller att ta tag i vissa saker (men väldigt bra på andra faktiskt!), typ städa och plocka undan, och helt enkelt saker som jag egentligen inte känner för att göra, men som ju ändå måste göras. Kanske borde önska mig denna i julklapp?
Gör det nu! : förhalarens, uppskjutarens och den senfärdiges handbok

(har btw tidsinställt detta inlägget bara för att se om det verkligen fungerar..)

Shelley

Godmorgon på er!

Eller goddag kanske passar bättre, men jag slog faktiskt upp mina blågröna för en dryg timma sedan, tro det eller ej. Var väl trött I guess, för så vidare värst sent blev det inte igår, kom hem från min kära Cornelia vid strax innan ett. Hade en supermysig kväll hos henne med massa prat, Juno-tittande (älskar den filmen!), Paradise Hotel, hallonpaj och naturgodis. Såna kvällar är inte helt fel.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska i alla fall åka och träna sen med min bror och ikväll blir det taco-middag med familjen. Rätt skön söndag med lite lätt lack of plans.
Glad söndag på er!



Jag lever

Hello!

Åh vad underbart det var att komma hem från jobbet idag. Vet att barnen i Afrika svälter, men jag har jobbat sju helvetiska dagar i rad och jag tycker faktiskt att jag förtjänar att vara ledig i exakt 48 timmar. Sen är det på't igen, på fredag klockan tre blir det lite jobb igen, har en go stängning med Rebecca och Daniel vilket antagligen kommer att bli kul, och sen är det utgång med mitt lilla freak Malin (och förhoppningsvis några fler stollar från jobbet). Ska bli kuuul :) Och sen.. Ja. Sen är jag LEDIG hela helgen, it's a miracle, så skönt!

Nu har jag och mamma precis spelat spel (ja, ni läste rätt), hon har köpt nåt nytt sällskapsspel som faktiskt är riktigt roligt OCH beroendeframkallande, och jag vinner seriöst hela tiden. Jag är sån tävlingsmänniska, det kan inte vara nyttigt. Men men.
Jag köpte även "
Svamp & Grönt" idag, nästa del i kokboksserien jag samlar på. Haha, känner mig som en jävla nörd som har börjat samla på kokböcker, men dom är faktiskt bra! Dock är ju svamp svindyrt och inte så gott, men något ska jag väl alltid hitta i den lilla boken.

Nu tänkte jag njuta av min lediga eftermiddag med förra veckans avsnitt av
Bonde söker Fru som jag hemskt nog missade, sedan blir det middag med familjen, powerwalk och sist en lugn TV-kväll. Tjing! ♥

Hade ingen rolig bild att bjuda på, så här får ni en tråkig bild på kantareller. Enjoy!

Torsdag-snart-fredag

Hej vänner!

Hoppas ni mår bra idag, det gör jag! Hade en fantastisk kväll igår med fina vänner, gott att äta och dricka och en himla massa skratt. Dessutom fick jag ett högst oväntat sms av en kille som alltid har legat mig varmt om hjärtat, hihi. 
Idag skiner solen och det känns så himla härligt höstigt (hej hurtig tjej), och trots att jag ska jobba nio timmar idag känns det faktiskt helt okej. Ska sticka iväg till gymmet nu tänkte jag och träna lite innan jobbet, imorgon blir det ett lite kortare jobbpass än planerat eftersom älskade Bonny ska ha middag och det vill jag för allt i världen inte missa.

Just det, fick hem
2 steg från paradise
igår, och jisses vad bra den är. Skivan alltså (Håkans för er som saknar koll). Jag längtar ännu mer till 6 november nu. Ett geni är han, den mannen. Puss på er ♥

Hard working woman

Hello nerds!

Nu har jag precis sett klart på fotbollen, och den matchen kan vi ju alla konstatera var ett skämt. Inget roligt sådant heller. Moving on, idag har jag spenderat tio underbara timmar på mitt älskade arbete. Gick dock hyfsat snabbt eftersom jag och Mongo-Malin knäppar oss hela tiden, vi har nästan samma helvetiska vecka denna veckan, så vi tar varann i hand och sjunger en sång på jobbet, så känns det genast mycket bättre. Nej, nu är jag trött, ska inte ens gå in på vad våra konversationer handlar om, för då idiotförklaras vi med största sannolikhet, men kul har vi i alla fall!

Haha, just det, måste nog ändå skriva en grej från idag... En tjej, typ ålder 16, kommer och frågar: "Ehh kan man få låna eran kundtoalett?" Malin svarar: "Nej, asså du får kissa i en burk!" Tjejen: "Eh, hehe *tänker: vemfan är idioten* Har du en burk då..?" HAHA. Att jag inte dog. Så ser våra dagar ut ungefär, mer eller mindre. :)

Imorgon är jag faktiskt LEDIG! Ska njuta något så kopiöst av morgondagen, eftersom jag sedan påbörjar ett jobb-marathon på sju dagar med hela 58 timmars arbete, puh! Ja, det är hårt. Men imorgon blir det träning, sedan ska jag träffa nyblivna bartendern
Rebecca, och på kvällen blir det tjejkväll med Jonna, Annica och Jennie, DET är något jag verkligen ser fram emot! :)

Lite sånt här gottigt ska vi avnjuta imorgon kväll...


... och lite sånt här...


... och aah, just det, Jonna ska göra sin chokladtårta också. We'll be just fine!

En liten lista

Senaste

Låt du hörde: Fuck you - Cee-Lo Green (beroende!)

Film du såg: Pretty Woman, just slut.

Mat du åt: Tortillatårta (gotttt, JAG lagade!)

Kram: var från Mosengosen

Puss: var tyvärr inte norsk

Resa: Turkiet :)

Person du träffade: min familj som alla befinner sig hemma nu

Personen du pratade i telefon med: hahah, Eva!!

Personen du fick sms av: Fredric

Gången du åt 7-eleven korv: har aldrig hänt och lär nog aldrig hända heller

Gången du var utomhus: tidigare idag

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Idag
Saken du köpte:
mat för mamma

Allmänt

Ska bli skoj: att träffa Jonna imorgon :) 
Ska inte bli skoj att: jobba sjuukt långa pass hela veckan
Sparar till: Aussie/Asien
Pålägg som gäller:
KESO

Önskar att jag var bättre på: ...
Dagens dryck: vatten, juice, saft, vatten, vatten, eh typ allt drickbart har gått ner idag, ja.

Vad saknar du: vänner som man träffar för sällan

Vad har du gjort idag: träffat Moa, lagat mat, kollat film, slappat.

Brukar du svära mycket: jag svär mindre nu än vad jag gjorde innan, men fortfarande för mycket.

Hur tidigt stiger du upp: beror på jobb, men oavsett så blir det senast runt nio halv tio-tiden.

På helgerna: samma

Vad ska du göra ikväll: SOVA
Hur många timmar sover du per natt: 8 timmar, helst fler. Har ett sömnbehov som ett barn..

Vad är det för veckodag: Sunday

Favoritplagg i garderoben just nu: har inget speciellt, är sjukt ointresserad av kläder just nu.. :/

Längd: 173

Byter gärna garderob med: Brooke Davis i OTH

Byxa eller kjol: Byxa.

Mitt rum kan beskrivas som: ett mindre inferno

Jag tränar: ofta

Jag ville bli när jag var liten: jobba i affär.. hehe



NU ska jag ta och sova. Är sjukt trött. Godnatt!

Idol

Såg även reprisen av Idol idag, missade det i fredags pga jobb. Jag håller stenhårt på Alice, av två skäl: för det första tycker jag att hon är grym, alltså verkligen grym. En sådan scennärvaro och utstrålning, och rösten är så speciell och helt amazing. Dessutom är hon lillasyster till min grymma jobbarkompis Stina a.k.a Stajno. 

Förutom Alice gillar jag Geir och Olle som fan. Dom tre i final and it's done.

Här är en video från kvalet när Alice sjöng "One". Jag vet inte vad det är men jag får gåshud varje gång jag lyssnar på det här, och i slutet är det fan inte långt till tårarna. Men så är jag ju en överkänslig människa på vissa plan. Någon sjunger fint i Idol - jag gråter.



Sunday

Hej ungar,

helgen har nästan passerat, och jag har spenderat den med långa, goa jobbpass fredag + lördag, en lugn men trevlig utgång yesterday och kanelbulle-fika med min favorittjej vid havet idag. Vi kom bland annat fram till att vi ska grilla korv i skogen och spendera mer tid i Haga. Det är fina grejer, kvalitetstid.
Och nu gör jag inte många knop, ligger i sängen med datorn på magen, mamma och pappa fikar på nedervåningen med farmor och farfar, men jag är helt enkelt för TRÖTT för att orka vara social och trevlig. Som vanligt kommer bakfyllan på eftermiddagen för min del, classic. Sjukt dock att bli bakis på två öl och ett glas vin, galet orutinerat. Tror jag är ute på tok för lite nuförtiden, men så blir det ibland. 

Ska bara slappa resten av kvällen med glass och film, har inte hunnit få in helg-lugnet över huvud taget denna helgen så det blir ett försök till att varva ned ikväll. Behöver ladda inför a lot of 9- och 10-timmarspass next week. Imorgon bitti ska jag träffa Jonna och äta frukost, sen får vi se vad jag gör av min lediga dag!

Jag gillar förresten hösten som den är nu. Kall, men sådär härlig med frisk luft och fina träd i fina färger. Det är bra.


Fina Jossan och Helen :)
Två störtsköna grabbar

Jag och min fina Karin ♥

Therrorese :)

Födelsedag

Hej på er.
Dagen idag har gått väldigt snabbt, men det känns ändå som att den har pågått hur länge som helst. Känns nästan skönt att den är över faktiskt! Jag har slingat mitt hår mörkt idag, och fastän ingen märker någon skillnad så är jag nöjd själv i alla fall. Och det är väl det som är huvudsaken.

Jag har inte så mycket mer att skriva idag. Har spenderat kvällen med mina kusiner, moster, morbror och morfar. Idag var det födelsedag för Gustav, han fyller 17 år. Grattis! Imorgon är det ungefär motsatsen. Imorgon kommer bli en helt annan dag, det är en ettårsdag och jag tror att jag ska släcka lampan och samla lite kraft inför den nu.



Bara en tanke

Nu tänkte jag faktiskt släcka lampan och sova. Det är ju faktiskt en dag imorgon också, även fast jag är ledig, en dag som jag absolut inte vill sova bort (som om det finns en risk..?). Har mycket tankar i mitt huvud just nu, kring vänner och folk runt omkring mig. Hur folk prioriterar, väljer, väljer bort, och hur jag själv - medvetet och omedvetet - gör mina egna val som alldeles säkert också påverkar folk runt omkring mig.

Det märks att vi inte går i skolan längre, det märks att en del av oss har valt olika vägar att gå på, och det märks att vissa vägar ligger otroligt långt ifrån varandra. Kontrollmänniskan i mig blir frustrerad när jag inte kan ha full koll på läget, och organisera allt på mitt sätt. Få allas hektiska scheman att stämma överens med mitt eget. Men jag vet ju att det är såhär det är, att växa upp, att skapa sin egen väg, att bli vuxen. Vilka kvällstankar. Nu ska jag vila hjärnan!


Ledighet

Hej bloggen!

Sitter här och har precis avnjutit (JA, jag njuter!) det senaste avsnittet av One Tree Hill. Åh vad jag älskar den serien. Kommer grina när sista avsnittet är släppt, jag skojar inte. Det har varit en riktigt TV-kväll ikväll, (Halv åtta hos mig, Bonde söker fru :), Berg flyttar in oså OTH) och det var otroligt skönt och välbehövligt. Kom hem precis lagom till H8HM efter en nio timmar lång arbetsdag och löpträning på gymmet efter det. Ganska så mör. Det tar verkligen på krafterna att jobba så långa pass, särskilt för mig som fortfarande är lite ovan att jobba heltid.

Imorgon är jag LEDIG. Ska bli så himla skönt, tänkte försöka hinna med lite nödvändiga grejer imorgon som jag liksom inte hinner annars. Börjar dagen med en promenad med min fina Ida och sen ska jag försöka få en frisörtid i sista minuten, blir slingning av mitt trista, solblekta hår då förhoppningsivs! :) Sånt där som man egentligen inte får lägga pengar på såhär i sparar-tider, men jag tog faktiskt en extratid på lördag så då kan jag unna mitt hår lite extra. ;)

Ja, annars vet jag inte vad jag ska säga. Sjukt kul att Bonde söker Fru började idag, man blir alldeles varm i hjärtat av att se alla dessa kärlekstörstande människor. Kul att se att alla får hyfsat många brev också, visar ju att det faktiskt finns någon för alla! :)

Fredrik var ju en klar favorit..

Kanelbullens dag

Hej på er!
Nu är jag hemma från ett femtimmarspass på jobbet, inte särskilt många timmar, men oj vad trött jag är! Kan bero på att jag varit oerhört fysisk aktiv idag, och kanske även för att jag stod i självscanningen konstant, sprang hit och dit och allt detta i Converse. Jag jobbar alltid i Converse, men eftersom att jag mestadels sitter ner så är detta inget jag brukar känna av. Men vid dessa passen... Måste i alla fall säga att jag trivs oerhört bra på jobbet nu, även om det är slitigt att jobba mycket, så väger de positiva sakerna över och det är otroligt kul! :)
Imorse lärde jag känna mig själv ännu lite bättre än vad jag redan gör. Eftersom att jag inte började jobbet förrän klockan tre hade jag en väldig massa timmar att spendera innan jag skulle åka. Efter frukosten fick jag liksom inte tummen ur arslet, utan degade kvar i soffan, lyssnade på musik, seglade omkring på nätet osv. Får panik på mig själv när det inte händer något! Jag uppskattar liksom inte ledig tid när det inte händer något. Ibland kan det vara skönt att BARA slappa och inte göra något alls, men det får absolut inte bli för ofta.
Till slut tog jag i alla fall tag i mig själv och gick ut på en lång powerwalk, sedan packade jag min väska och åkte till gymmet och tränade innan det var dags för jobb.
Nu har jag precis skype'at med mina två norske favorit-jenter (in the middle of detta inlägg), härligt att se er och höra att allt är bra, saknar er så himla mycket! ♥
Har inte lyckats äta nån bulle idag :(

Work

För övrigt så var jobbet idag otroligt segt, söndagar är inte den roligaste dagen att jobba om man säger så, men som vanligt så räddade mina underbara arbetskamrater mig från att totalt plåga mig igenom dagen. Malin och Daniel speciellt. Jag måste säga att trots att jag ofta och gärna klagar över hemska kunder och långa arbetstider, så är jag otroligt glad och tacksam över att jag har mitt jobb! Och det inte endast för att pengarna rullar in på kontot varje månad, utan precis lika mycket för alla underbara människor som jag lärt känna och fortfarande lär känna mer och mer varje dag. Mina arbetskamrater, såna fina människor nästan allihop, och flera av dem är verkligen pärlor på riktigt. Man kan inte gå ihop med alla, och man kan inte heller bli bästa vän med alla, självklart har jag mina favoriter som ligger mig extra varmt om hjärtat, men överlag så är vi ett sånt himla gott gäng!

Nästa helg är det dags för en klassisk jobbutgång, det var ett HIMLA tag sen nu. Inte likt oss, som i vintras och våras partade som om det inte fanns någon morgondag. Tror dock att de allra flesta blev lite "mätta" efter alltför många något för blöta kvällar på stan, och lite för mycket 'happenings', men nu är det på't igen. :)

Nu ska jag söndagsmysa med frukt och vaniljkesella, samt FILM!


Försökte ladda upp en ny profilbild här, det gick mindre bra.

Alla vill se dig dala nu som Håkan Hellström

Om jag skulle få välja en enda artist, vars låtar, texter, melodier, framträdanden och existens skulle prägla resten av mitt musikliv, då skulle det bli Håkan. Underbara, fantastiska, konstiga, fina Håkan. Ingen kan som han. Visst sjutton finns det artister som sjunger oändligt mycket bättre än honom, men känslan han och hans låtar ger mig, det kan ingen annan. Det är äkta, rent och ärligt. Känslor i dess renaste form!

Har så fantastiskt många minnen, både fina och mindre fina stunder, som jag förnkippar med hans låtar. Och om en månad och tre dagar så står vi där, Cornelia, längst fram i Scandinavium.




Fredagskänsla

Dagen har gått i ett verkligen, men det har varit kul. Dock inte så ball att stiga upp 06.20 lite sådär halvgroggy, när man egentligen bara VILL sovasovasova. Men steg upp gjorde jag i alla fall, packade min väska (lyckades komma ihåg ALLT jag skulle ha med mig! *klappar mig själv på axeln*), och tog bussen till Friskis där 45 minuter spinning väntade. Efter dusch och lite handling gick bussen sedan till Idas casa där det vankades brak-frukost på höög nivå. American pancakes, scones, croissanter, juice, frukt, smoothie, ja vi hade det mesta faktiskt. Ellinor och Cornelia var också där och det var en fasligt fin start på fredagen vill jag lova.!
Vid halv ett bar det av in till stan för att möta upp min kära bror, och vi satte igång att leta present till pappa som fyller 45 år imorgon. Inte den lättaste uppgiften om man säger så. Köpte även Håkans fina bok PS. Lycka till ikväll (som jag ska sätta tänderna.. eh, fingrarna i nu alldeles strax!). På bussen och hem, hann innanför dörren, ladda mobilen i en kvart, dumpa påsar och annat samt pusta ut innan jag cyklade tillbaka till busshållplatsen och hoppade på bussen in till stan igen. Mötte upp Karin och Helen vid Supersushi och efter en ytterst god sushi-måltid samt promenad genom Haga åkte jag hemåt igen, och nu sitter jag här.
Vet att man ska vara positiv och glad när det är fredag och allt, men jag måste ändå få göra en liten dislike-lista.
1. Att ha en ledig kväll, men ingen att spendera den med för alla är upptagna på andra håll (hej mobbad tjej)
2. Gamla ragg som fortfarande är ens "kompis", men som ändå inte har the guts till att säga att denne skaffat stadigt sällskap, utan istället slutar höra av sig. Inte så att jag tänker hoppa på dig om du smsar mig direkt.
3. Kunder som kommer och storhandlar fem minuter innan stängning och sen står och flinar när hela stängnings-personal-styrkan hjälper till att packa ner den jävla maten för att vi ska få komma hem nån gång, och samtidigt kläcker ur sig "hehe, om man får packhjälp så kanske jag alltid ska komma såhär sent..!" Säg aldrig så igen.
Trevlig fredagskväll på er.



Han är fin Håkan.

RSS 2.0