Sweet eighteen...!

Idag är det JAG som fyller 18!


Förlåt!

Förlåt för världens sämsta uppdatering, men all min tid går just nu åt festförberedelser! Mest musiken som tar sjukt mycket mer tid än man tror. Har idag varit på spraytanning, varit och handlar in mat och annat på ICA och S*stemet och nu har jag suttit med musiken i nån timme.. mer tror jag.

Ni får helt enkelt stå ut med dålig uppdatering, ni som känner mig tror jag kan stå ut med det, tänk istället på att lördag kommer att bli en HEJDUNDRANS KVÄLL! ;D Haha. Ni andra får helt enkelt hålla till godo med bilder som kommer sen. Inte så illa det heller. Puss på er! ♥

CHANEL



Fick man välja helt fritt sådär så skulle jag ju inte tacka nej till någon av dessa skönheter i 18-årspresent. Dock ligger de i ett par prisklasser för högt för att det ens ska komma på tal... Men drömma kan man ju alltid göra. :)

Snart en dag kvar

Ja, tiden går snabbt och i övermorgon smäller det! På lördag smäller det ännu högre, men fredag blir ändå lite speciellt för då är ju trots allt min födelsedag. Tror inte det kommer kännas så annorlunda iofs, är ju inte som när man var liten och gick runt i ett enda stort lyckorus hela dagen typ I'm the best, fuck the rest, för idag är det min föödeelseedaaaaaaaag! Hehe. Nej inte riktigt så längre, men 18 är ändå en speciell ålder så förhoppningsvis kommer liite av den där känslan att infinna sig på fredag. Så ni får ha överseende med att jag kanske kommer va lite överlägsen, haha. ;)

Idag hade vi spanskaprov, gick helt okej. Hade inte pluggat så värst mycket, kändes inte som att det fanns så mycket att plugga på (?). Det enda som kändes lite sådär var imperativ-delen, men den va så liten så det gör inget. Efter skolan tog jag en jättesnabb sväng in till stan, gick till Lindex och köpte ett par strumpbyxor tills lördag, alla mina är antingen trasiga eller allmänt över-använda. Just det, betalade med kort där och var därför tvungen att visa legitimation. Innan hon i kassan lämnade tillbaka leget sa hon "Ja då får jag gratulera i förskott!". Snällt! :) Det hände faktiskt förra året också, fast på banken. Ifall ni ville veta.. :P
Har inga direkta planer för dagen mer än träning klockan fem och lite pyssel med musik och dylikt inför fredag. Hej så länge. ♥

Resursdag

Hej vänner.

Resursdag idag, me like a lot! :) Sov ut imorse (heh, till klockan nio), sedan övningskörde jag med pappa i några timmar. Var bland annat i Majorna där vi stack in en sväng på Bengans och jag fick även ett infall att klippa mig så jag stack in på en salong som hade drop-in-tider och kom ut tjugo minuter senare med en helt ny frisyr! Skoja, ser typ exakt likadan ut, tog bara liite lite på topparna. As usual.

Sedan stack vi hem och det blev spanska- samt svenskaplugg framför TV:n, och krinprinsessans förlovning! ;) Haha. Monarki-nörd, hej! Ett roligt besked att dom äntligen ska gifta sig, kanske får bli en tripp till Stockholm nästa sommar också, och försöka knipa en plats i kyrkan.. haha. Fin var ringen i alla fall, och Daniel verkar ju vara en hyvens kille om man säger så.. ;) Faktiskt mycket bättre än jag trodde, han har alltid verkat vara så tråkig och torr. Det kanske jag också hade blivit om jag aldrig fick vara med på festligheter och sånt, utan få stå i skymundan när ens partner fyller år. Yeye.

Skulle på Kajsas pass ikväll egentligen, men kände inte för att trängas med allt folk idag så jag körde lite styrka här hemma (till partymusik, peepp!) och sedan stack jag ut och sprang. Var jättehärligt och jag märkte inte alls av snön förrän jag var några hundra meter från mitt hus, då sprang jag rätt i en vattenpöl (eller snarare en mindre isvak).

Hoppas er dag har varit bra, imorgon har jag sovmorgon och kort dag, känns braaa. :)

Lördagens låt kanske?

Hej!

Sorry för dålig uppdatering, men jag har försökt hålla mig ifrån datorn lite. Och så jobbade jag igår, sen blev det bara en snabb sväng vid datorn. Har kommit på att jag spenderar alldeles för mycket tid framför min dator, tid som jag skulle kunna lägga på så himla mycket annat. Mest är det bloggen, Facebook och andras bloggar som lockar, men har dragit ner på antalet andra bloggar, Facebook blir det hädanefter en gång per dag max, och min egna blogg.. Ja, kan inte släppa den helt, det har jag försökt med innan. Men den kommer helt enkelt inte i första hand, och nu måste jag själv få in det i huvudet också.
Men var inte ledsna, jag kommer ändå uppdatera förhoppningsvis varje dag, ibland mer ibland minde. Jag vill bara inte låta datorn ta kontrollen över min vardag.

Idag övningskörde jag efter skolan, körde till Frölunda där jag och pappa övade parkering medan mamma var inne och handlade, sedan körde vi hem. Efter det gick jag ut på en härlig powerwalk i en och en halv timma med min kusin. Jättehärligt att få lite frisk luft istället för att stå och trängas och svettas inne i gymmet. Längtar verkligen tills det blir ännu lite ljusare ute på kvällarna så man kan ge sig ut och springa! Så härligt. :)

Imorgon är vi lediga och blir det ännu lite mer övningskörning, plugg plugg och träning. Hörs då. ♥


Ny klocka och Subway

Hej mina vänner!

Har precis kommit hem från en liten tripp med mormor, idag gick färden mot Backaplan där vi besökte Klockmaster för att välja ut en klocka till mig i 18-årspresent. :) Hade ju som sagt redan igår hittat en favorit, och det blev även den som fick följa med hem! En superfin klocka från Guess som både var lite sportig och feminin (hata det ordet) på samma gång. Me likey. Nu längtar jag bara tills på fredag så jag kan få använda den, mihi. Man kan ju verkligen inte tro att jag snart är arton, för i sinnet är jag fortfarande nånstans kring... 12? Typ; neej jag vill inte ha klockan nu, även fast jag vet exakt hur den ser ut och att jag ska få den, men nej, jag måste få den precis på min födelsedag annars e de inte samma grej..! Hehe. Jaja, sån är jag.

Och just det, idag rök min Subway-oskuld! Haha. Antagligen är jag bland dom sista i denna vida värld med att smaka på dessa baguetter, men nu är det gjort i alla fall. Och ja, dom var riktigt goda. Bacon, kyckling, massa grönsaker och ceasardressing var det på den jag åt. Mumma. Men en sådär nån gång ibland är fullt tillräckligt för mig...

Nu ska jag alldeles strax gå ner till bussen igen, snark, och åka iväg till jobbet. Jobbar 15-22 idag så hejdå lördagkväll säger jag. Håller dessutom på att trilla av stolen av trötthet, så får se hur bra det går att jobba. Men meen.
Ha en superkväll i alla fall, alla ni som är lediga och ska se på Melodifestivalen alternativt gå ut och supa skallen av er. ;) Enjoy your evening! ♥ 

Click To Go Back


Gonatt!

Blev en hemma-fredagskväll för mig till slut idag, efter lite firande av vår kära Cornelia. Hon (och vi) fick vit chokladmoussetårta, myycket god, samt en vit klänning från Ida Sjöstedt (tror jag..).

Har i alla fall spenderat denna kväll med att kolla på Let's Dance, mycket underhållande (not), men som jag och Ellinor kom fram till: fina klänningar samt att Morgan och Laila borde dansa med varandra! Efter dansen har jag degat vid datorn, haft kvällssamtal med Ellinor och Lovisa på msn, och nu tänkte jag krypa ner i min säng.. snart.
Pappa är just nu i Stockholm och kollar på AC/DC, (höhö, skojade när jag sa Iron Maiden förut flickor..), han ringde förut och vi här hemma fick höra lite skränig hårdrock i örat, tack för det pappsen! x)

Imorgon bär det av till Klockmaster med mormor för att kolla på klocka, hoppas på att hitta någon fin. Såg en riktigt nice idag när jag var inne och kolla med klock-experten Ellinor ;) En från Guess, precis en sådan jag vill ha. Får se om det blir den, hade sett ett par fina från DKNY också. We'll se.

Sov gott inatt allihop, nu eller när än ni kommit hem från era äventyr! ♥

Nytt från Chicy

Mitt shoppingbegär har faktiskt varit ganska så lugnt ett tag, men helt plötsligt har det blommat upp till ytan igen.. Usch, detta är inte bra för min ekonomi, får försöka behärska mig åtminstone fram tills nästa lön. Basta!


T-shirt, 339:-


T-shirt, 419:-


UNDERBAR (!) klänning, 449:-


Klocka, 299:-




Betsey Johnson

I ett försök att muntra upp mig själv har jag kikat runt på lite fina klänningar. Underbara Betsey Johnson är en stor favorit, även om priserna ligger lite över min plånbok.. Drygt 400 $ får man punga ut för dessa klänningar. Men en dag...


Betsey Johnson Official Store, BTSY-6660 Evening Lace Strapless Tiered Dress, betseyjohnson.com

Betsey Johnson Official Store, BTSY-6515 Evening Moulin Rouge Dress, betseyjohnson.com

Betsey Johnson Official Store, BTSY-6514 Evening In Sequins Babydoll Dress, betseyjohnson.com

And it's not a good day

Hej på er.

Är hemma från skolan idag. Vaknade när klockan ringde tio över sex, men hann bara ner till köket innan jag vände och gick upp till sängen igen. Vaknde tre timmar senare och sedan dess har jag kollat på TV och pluggat. Vet inte vad det är, men har inte känt mig som mig själv över huvud taget de senaste veckorna (bortsett från Sälen-veckan). Kanske är en kris? ;) Har iofs inte hört talas om att man får 18-årskris, men vem vet... Skulle va skönt att få någon slags förklaring i alla fall.

Anyway, idag händer nog inte så mycket, ska fortsätta plugga på engelskan lite, kanske läsa lite i engelskaboken och även ta tag i teorin lite. Bloggen suger just nu och jag vet om det, men be patient mina vänner! ♥


När jag kollar på dessa bilder kommer jag i alla fall ihåg hur glad och levande man kände sig då!

Mysfika och nya skor

Hej hopp folket. :)

Nu är jag hemkommen från både skolan och Kungsmässan dit jag åkte efter skolan för att träffa mina kära vänner Nina och Sofie. Blev en fika på Linnea´s och massa snack, det gillas! :) Fick även köpt ett par skor till festen, hittade ett par skitfina på Bianco, så jag slog till direkt. Fanns dessutom bara ett par kvar och det var kärlek vid första ögonkastet, så vad ska man göra liksom? Dock kommer jag att vara längst av alla (typ) och Ida kommer nå till min midja, men wtf. ;) Ere fest så ere..

Övningskörde även hem, kände mig lite ringrostig då jag inte kört på ett tag, känns lite jobbigt att köra nu för jag vill köra på ett sätt (så som pappa kör), medan min körlärare säger åt mig att köra på ett annat sätt. Skitsvårt att bara ändra körteknik helt sådär.. Jaja, det går väl.

Nu ska jag plugga lite och sen blir det nog tv:n, är grymt trött. Puss på er. ♥



Bianco, 600:-

Afternoon...

... skrev jag, men upptäckte ganska snabbt att det inte alls är eftermiddag längre, det är kväll! Klockan är snart sju, och jag kom hem fån skolan för 45 minuter sedan. Det känns depp! Särskilt nu när det fortfarande är så mörkt ute, usch, hela dagen är slut när man kommer hem känns det som.

Har i alla fall hunnit kasta i mig lite mat, nu sitter jag med engelskan och om en stund ska jag dra iväg till Friskis för att träna. Kommer inte hinna blogga så mycket mer idag, är verkligen fullt upp nu, men vi hörs när vi hörs helt enkelt. :) Puss!

17/2-09

Godmorgon!

Fick faktiskt TIO hela timmar att sova inatt, halelujah moment. ;) Känner mig rätt så utvilad, hoppas att det håller i sig hela dagen.. Ska alldeles strax klä på mig och hoppa iväg till bussen, lång skoldag idag, slutar inte förrän klockan fem. -.- Suck. Är så trött på småföretagande nu, längtar tills den förbannade mässan är över så vi kan avveckla skiten. :P Nej, vi har väl haft en hel del roliga stunder också, men mycket jobb är det.

Förresten, idag är det tio dagar kvar tills jag fyller 18.. :) Hrm, bara det faktum att jag faktiskt har koll på hur många dagar det är kvar, betyder väl kanske att jag inte riktigt är redo/mogen att fylla arton..?


Ibland vill man ju bara vara liten igen..


Godnatt

Nu ska jag krypa ner i min varma säng. Måste försöka få tillbaka mina sömnvanor igen, har blivit dåligt med dem den senaste tiden.. Jag är seriöst som ett litet barn när det gäller sömn, helst vill jag sova tio timmar per natt för att vara riktigt utvilad. Dock brukar inte det funka så bra, men 8-9 timmar är jag rätt så nöjd om jag får. ;)

Brukar bli rätt mobbad av mina kära vänner för detta, men jag tror allt att ni skulle må bra av lite mer sömn ni också, så det så! ;) Och jag har ju trots allt avslöjat mitt knep för att somna snabbare.. Två andra saker som jag brukar göra innan jag slocknar är att se ett avsnitt Vänner eller lyssna på iPoden. Funkar bra det med. :)

Sov så gott hör ni, vi hörs imorgon. ♥


Underbara James Morrison

Lovely dress

Jag är ett stort fan av klänningar, tror nästan det är mitt favoritplag. Särskilt på sommaren, men det går alldeles utmärkt att ha klänning på vintern också. Alldeles nyss klickade jag hem en underbar klänning från Nelly.com. Lite rea var det till och med på den! (Y) Om den sitter som den ska så ska jag nog ha den på mig på festen om en och en halv vecka.


Blondinbella: The Author

Alltså... Jag har sagt till mig själv att jag ska sluta göra detta, men nej tyvärr. Jag måste bara få kommentera detta: Blondinbella ska ni skriva en chic lit-bok. QUÉ!? Hrm. Okej. Att tjejen är det närmaste superwoman man kan komma är väl ganska tydligt, och hon har inte bara tusen utan snarare hundrafemtiotvåtusen järn i elden på samma gång. Men att skriva en roman tar tid. Mycket tid. Det vet jag, inte för att jag är någon författare, men för att jag själv älskar både att läsa och skriva. Jag har nog ett tiotal noveller och "påbörjade romaner" som jag skrivit genom åren, främst under sommaren då tiden faktiskt finns där. Skrivandet är verkligen en hobby för mig, liksom läsandet, och jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att jag inte har tid att hålla på med dessa hobbies mer.

Men,
jag inser mina begränsningar, trots att jag tycker det är kul att skriva så förstår jag mycket väl att det krävs mer än att man tycker det är kul för att skriva en hel roman. Det krävs disciplin, det krävs research. Man kan inte bara skriva att huvudpersonen läser en speciellt program på ett specifikt universitet, om varken programmet eller universitetet faktiskt finns i verkligheten. Man kan inte hitta på ett samhälle, en semesterö eller en stad. För att kunna skriva en bra bok måste man ha underlag, halva jobbet är att läsa på om det man skriver om.
Och man kan inte bara skriva när man själv känner för det. För let´s face it: ibland har man världens jävla flow och skriver på sida efter sida, medan man andra perioder inte ens kan få ner en mening. Det är då självdisciplinen kommer in i bilden, det är då man måste skriva trots att man hellre skulle sitta i soffan och pilla sig i naveln. För du har väl tänkt att din bok ska komma ut det här seklet, Isabella?

BlondieBell skriver på sin blogg: "Huvudpersonen ska heta Sophie, det är mitt favoritnamn. Och så ska hon vara kring 20 år, läsa första året på juristlinjen och bo i en lägenhet i Stockholm .. "  Nämeen, en sån bok har vi inte läst innan! Förlåt, men jag kan riktigt se hur det sprudlar av författaridéer i hennes huvud nu, att visst skulle det sitta fint att även kunna lägga till författare på CV:et.

Bellabellabella, ka du få din bok utgiven får du nog tänka om lite, inse vilket jobb det är att skriva en bok och inte bara tro att det är "mer som en terapi för mig själv". Du måste ha en story som håller, en story som sticker ut från alla de resterande chic lit-böcker som publiceras varje år, det räcker inte med en historia om en överklasstjej som läser juridik. Så lätt är det inte att få sin bok utgiven, inte ens om man heter Blondinbella.


Busy weekend

Hej sötnosar!

Hektisk helg har det varit för min del. Hann med en promenad igår innan jobbet, riktigt skönt i det fina vädret, skönt att komma ut och få röra lite på sig och bara rensa huvudet. Jobbade sedan till åtta, kollade lite på Melodifestivalen (Måns var bäst, jag älskar Måns, Måns kommer att vinna), och idag fick jag gå upp halv åtta (!) för att sedan åka till jobbet. Usch usch. Slutade tre och då kilade jag upp till gymmet och tränade två pass, jätteskönt efter att inte ha tränat på en vecka.

Nu har jag precis käkat lite, kollat lite bloggar och ska alldeles strax ringa Nina. Lovisa var här precis också och hämtade sitt USB-minne som jag fått låna för att lägga över hennes bilder från Sälen, hon skua nu göra ett nytt försök att lägga över dom. För vad hände när jag kopplade in minnet till datorn? Jo, det är tomt. En stor applåd + vågen till henne! ;)


Jag igår.

Sunny Valentine's Day

God morgon och glad alla ♥-ans dag på er!

Jag vaknade tidigt (som vanligt tänkte jag skriva..) idag, och har hittills legat och lyssnat på lite musik. Mycket James Morrison blir det för tillfället. Nej Carro, inte bara Broken Strings, jag lovar. ;)

Ser ut att vara soligt ute idag, vilket suger eftersom jag ska jobba. Jag vet, jag är en hemsk människa som önskar att det ska bli spöregn och storm bara för att moi inte kan vara ute och njuta av det fina vändret. Men alla ni som är lediga, hoppas ni tar till vara på dagen och gör något trevligt! Känns faktiskt lite vårigt i luften nu tycker jag. Även fast det typ är minusgrader och så, så känns det som vår när man kollar upp på himlen. Och det är ju inte helt fel.

Mest spelade låten hos mig just nu:



Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again but you broke me
Now I can't feel anything

When I love you it's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking it's the voice of someone else

Oh
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore when I love you a little less than before

Oh
What are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us


Running back through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late

Oh
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore when I love you a little less than before

But we're running through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when we both know it's too late






Home sweet home?

Ja, jag är hemma. Snön har bytts ut mot barmark och minusgraderna har minskat i antal. Hemma i Göteborg igen och det är väl med blandade känslor kan jag säga. Har haft en helt underbar vecka i Sälen, började med två snöiga dagar som gav oss en hel del puder att åka (läs: ramla) i. Följdes av fem underbara dagar med sol och klarblå himmel, varav vi åkte skidor tre av dem.

Har varit galet skönt att komma bort från allting, civilisationen, allt som har med ens vanliga liv att göra. Dagarna har i stort sett sett ut såhär: jag och Lovisa (mormor och galningen) gick upp vid åtta-tiden, gjorde frukost, försökte få upp resten av folket (inte helt lätt!xD), åt frukost, klädde på oss ALLA kläder vi hade med oss, åkte till backen, skidor för hela slanten, lunch i värmestuga, hem när vi tröttnade, chillning på hög nivå i myspys-stugan, lite film, lite frukt, lite varm oboy, dusch, middag, och sedan samlades alla framför tv:n igen för filmtittande och intag av godsaker ända fram tills det var dags för bädden. Mycket bra filmer såg vi, bla a The Holiday, tre Beck-filmer, Flightplan och Derailed. Vi hann få in rutiner på den veckan vi var där, sjukt sköna rutiner, kommer sakna det faktiskt!

Många skratt har det blivit under veckan, störda uttryck och en liten lätt obsession och Broken Strings, men till mitt försvar kan jag ju säga att jag faktiskt hörde en del andra stämmor (Lollo) skråla "You can't plaaay on broken striiiiiiiiiiiiings", så det så!

Skulle kunna skriva en massa mer om resan, men det får komma senare. Nu ska jag kolla lite bilder, och Grandma on Tour is over. För denna gången i alla fall. Tusen tack Chatrine, Carro, Lollo och Lovisa för en fantastisk vecka!! ♥


Började som sagt lite snöigt..


Sen blev det drömväder


Våfflor och varm choklad är gott!


Lovisa


Carro


Lollo

Fler bilder kommer..

Soon I'm off

Sådär, då var packningen ivägkörd till Carro och allt annat är (förhoppningsvis) klart inför resan imon. Jag sover hemma inatt för att vara på säkra sidan, mitt immunförsvar försvann nån gång i trakterna kring sjätte klass, och jag har ingen lust att bli nersmittad med halsluss som både Lollo och Lovisa dragit på sig. Dom har visserligen fått penicillin nu och är på bättringsvägen båda två, men jag drar som sagt åt mig bakterier likt en magnet...

Sitter här och fixar med musiken lite, fick återställa hela min iPod pga att den krånglade och inte ville synkronisera de låtar som jag ville. Men nu tror jag att vi är kompisar igen, så alldeles strax ska jag lägga mig och kolla lite "Vänner". Tror Carro skulle ta med One Tree Hill till Sälen, hallelujah säger jag. Kvällarna är räddade! ;)

Kommer antagligen inte att blogga något förrän om en vecka nu, fyra datorer har vi med oss upp men inte en enda med mobilt bredband... :P Så det blir nog ingen bloggning från min sida, såvida det inte kommer någon stilig snöprins och knackar på fönsterrutan med ett mobilt bredband i släden. Då kanske. Men ni får i alla fall ha det så bra, vad ni än ska göra, om ni har lov eller inte, jag kommer få bloggabstinens, men ska försöka att inte tänka på bloggen när jag svischar ner för backarna. ;) Skämt åsido, det ska bli sjukt skönt att få lite semester! Hörs om en vecka, ta hand om er så länge. ♥


All I need is music

Blir så trött. Det är lite jobbigt när man bara kan ladda ner hela album från en viss sida, inte enstaka låtar. Var jättelängesen jag fixade ny musik, har helt enkelt lyssnat på gamla godingar ett bra tag, men nu blev jag sugen på lite ny musik att lyssna på på väg upp till Sälen. De två blivande superstarsen Janet och Kim från Made in Sweden har båda två grymma förstasinglar, gillar dem starkt! Däremot har jag oerhört svårt för Kim, känns som att han tror han är Guds gåva till människorna eller nåt med sitt "Jag känner att jag måste kunna stå för allt på den här skivan till hundra procent" och "Jag kan inte göra något som inte känns 'Kim'". Hej hej grabben, var glad att du får chansen över huvud taget!

Ska se om jag kan hitta nåt ragg på msn som kan skicka mig lite goa låtar.. Min bor lär ju inte göra det, han har förvandlats till ett grinigt tonårsmonster med emolugg. Varning på honom. Ska försöka få honom att dj:a på festen, det är mitt mål för den kommand tiden. Får se hur det går helt enkelt.




För bra

Först och främst måste jag bara tipsa er om en blogg. Det är Miras blogg och jag läser den i stort sett varje dag. När hon skriver går det rakt in i en, vartenda ord träffar liksom rätt. En massa substans i texten liksom, till skillnad från många andras ordbajsande bloggar. Var inne där alldeles nyss och läste lite, ett inlägg om hennes gamla högstadieskola.

Det fick mig att börja fundera på tiden som gått. Blev sådär överdrivet sentimental och nostalgisk, och även fast min högstadietid var minst sagt blandad kompott både vad det gäller kompisar och minnen. Jag känner ingen längtan tillbaka till min gamla skola, och inte heller till folket som gick där (med några få undantag), men på något konstigt sätt kan jag ändå sakna den tiden. Den kommer ju liksom aldrig tillbaka. Högstadietiden när man tyckte att man vara så sjukt stor, och mognast i världen. När jag nu ser tillbaka på tjejerna som är i den ålder jag var då, så ser jag småungar. 
Stöter jag på några av dem på busshållplatsen står de och skryter nervöst om sin första fylla. Dom har alldeles för mycket smink, toviga hästsvansar, och dom är fortfarande bara barnen. Var vi såna där när vi var femton?

Vi kände ju oss som att vi var on top of the world, nästan vuxna. NU är jag nästan vuxen, tre år senare. Inte då, då var jag fortfarande liten, ovetande. När man bråkade löste man alltid konflikterna på en rast borta vid fönstret, var det nåt riktigt seriöst gick man till och med bakom skolan, kanske upp i skogen. Man kunde vakna sent för det tog ändå bara fem minuter till skolan med moppen. Vi hängde i skolan på fredagskvällarna, ett gott gäng och Tomas, vi såg på skräckfilm och spelade fotboll och pingis. Sköna tider som man är glad att ha upplevt, men ändå inte längtar tillbaks till.

När man ser tillbaka så har tiden ändå gått så snabbt, man har hunnit med så mycket utan att man ens tänkt på det. Jag kan inte säga att jag skulle vilja vara utan de upplevelser jag varit med om. Tror att dom alla, både positiva och negativa, har lärt mig nya saker och format mig till den är jag är idag.  


Bracy.se

Jag har börjat ett samarbete med bracy.se, en sida som säljer armband och halsband. Jag fick förfrågan och efter att ha kollat på de underbara smyckena på sidan, plus att jag verkligen är en sucker för fina armband (vem är inte det?) så var det inte så svårt att tacka ja. :)

Ni kommer kunna använda en rabattkod som gör att ni får 10 % på deras sortiment, och framöver kan det komma tävlingar med armband som vinst. Det låter väl bra?

Här nedan har jag plockat ut mina favoriter, ser ni nåt ni gillar så klicka bara på bracy-annonsen till vänster i menyn.




Träning, lön och OTH

Precis hemkommen från träningen, Kajsas pass idag, så otroligt roligt! (förlåt att jag låter som Blondinbella, hörde det själv..) I alla fall, har ju haft körkortsteori de senaste tisdagarna, så det var innan jul jag var på hennes pass senast och har verkligen saknat det. Är inte jättemycket för jympapass annars egentligen, tycker de flesta är rätt mesiga, då trivs jag bättre på gymmet, men på hennes pass är det alltid fullt ös :) Carro frågade mig idag vad som menas med ett "bra pass", och jag fick faktiskt ta mig en liten funderare på vad som faktiskt är ett bra pass. Man känner ju känslan i kroppen liksom, att shit va det här är härligt, men vad är det egentligen som gör det så bra? Kom fram till att det är en blandning av bra musik, positiv & energifull ledare samt att man verkligen får ta ut sig (jobbigt pass). Så tycker jag i alla fall, kanske någon därute som har en annan åsikt, vad vet jag..? ;)

Var även inne en snabbis på jobbet och hämtade ut min lön från november som jag helt och hållet hade glömt av att jag inte fått. Den hade tydligen gått in på fel bankkonto, hej hopp så det kan gå.. :S Bra att jag inte märkt att jag inte fått den också.. Ska kanske börja hålla lite bättre ordning på min ekonomi? Anyway, en trevlig överraskning var det i alla fall, och det känns alltid lite extra att få en bunt kontanter i ett kuvert. :)

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och njuta av det senaste One Tree Hill-avsnittet, hallelujah moment säger jag! :) Ha en fortsatt trevlig kväll allihop. ♥


Tisdag

Morning bloggen!

Sovmorgon idag, hur gott som helst, dock vaknade jag ändå vid halv nio efter tio timmars sömn. Nu känner jag mig utvilad faktiskt, och dessa tre dagar som är kvar innan lovet kommer gå som en dans. ;) Inte blev starten på dagen sämre av att jag såg att senaste avsnittet av One Tree Hill hade laddats upp på en hm.. olaglig sida. Som jag har väntat! (obsession, nono)

Lång skoldag idag förvisso, men med de avslutande två timmarna småföretagande med mina alltid lika goa och glada kollegor Ida och Caroline, kan det inte bli annat än trevligt. Hehe. Nu måste jag snart skynda till bussen!

Jag hoppas att ni alla får en superbra dag. ♥


Vacker!

Cornelia Crafoord

Mitt förra inlägg om Ida blev ganska uppskattat (iaf hos henne), så jag tänkte att varför inte fortsätta att sprida lite glädje bland mina vänner genom att göra detta till ett stående inslag i min blogg?

Denna gång skulle jag vilja passa på att skriva några väl valda ord om min vän Cornelia Crafoord. Tjejen med det högst klingande skrattet, det ständiga leendet och det värsta bordsskicket. ;) 
Även Cornelia träffade jag första dagen i ettan. Lärde känna henne gjorde jag inte långt därefter, tror vår vänskap började i krokarna kring kick-offen, middag och allmänt flum hemma hos Carro. Ett av mina första minnen av henne är när vi är hos Carro, vi är i badrummet, håller på att sminka oss inför kvällens bravader. Cornelia ligger i badkaret, hon har jättejättekort hår och helt plötsligt får hon flipp och hoppar ut genom fönstret, ut på altanen. Ja, för man får ju lust med det ibland. Anyway, några hjulningar senare säger det ritsch-ratsch och byxorna är inte längre hela. Classic Cornelia, fick jag senare lära mig. ;)

Cornelia är solstrålen i gänget, som sagt alltid med ett leende på läpparna, de få gånger hon är nere är det inte lätt att själv vara glad. Som ett riktigt feel good-piller helt enkelt. Även de tuffa tider som har passerat har hon tagit sig igenom med en mental styrka jag verkligen beundrar. Förmågan att vända det negativa till något positivt är det inte alla som har, men jag försöker att se och lära av denna pärla.
Har man en dålig dag kan man vara säker på att få sig ett skratt i bamba när denna tjejen ska inta sin lunch. Djup tallrik eller inte, maten ligger utspridd runt tallriken i vilket fall. 18-årspresenten är redan klar: haklapp! ;)

Trots att vi inte känt varandra särskilt stor del av våra liv, har vi upplevt mycket tillsammans, alltifrån samtal om livet & döden på väg hem från havet till att studsandes som bollar sjunga med till Håkan Hellström på Liseberg.
Jag har hittat ett guldkorn bland allt smågrus och jag släpper det inte. Tack för att du alltid visar att du finns där, i vått och torrt, det betyder. Du betyder ♥



Jag älskar dig kompis! <3


Måndag

Första dagen på denna korta skolvecka är avklarad! Känns grymt skönt, även om jag just för tillfället har grymt ont i magen, så kan jag faktiskt ändå se ljuset i tunnelns slut om man säger så, haha ;) På fredag bär det av mot snö och skidåkning, en vecka av avkoppling kommer sitta fint.

När jag kom hem idag satte jag mig med geografi-arbetet i en och en halv timma, så nu är det nästan klart, måste bara fråga geografimagister Mikael om ett par saker. En riktigt seriös uppgift känns det som, med mycketmycketmycket fakta. Känns som att det är jätteviktigt att få bra betyg på denna uppgiften, bara för att det är Mikael. På nåt sätt känns det så, vet inte varför.. Han är chill helt enkelt, och därför vill man får bra betyg av honom..?

Ska nog börja skriva någon form av packningslista inför Sälen också, haha, alla andra sticker till St. Anton och här kommer jag med "Packningslista till Sälen!" ;) Jaja, jag gillar lilla Sälen starkt, så det så!

Soldag

Godmorgon!

Blev lite längre sovmorgon idag, slog upp ögonen vi tio, vilket är helt okej för att vara mig. Nu har jag ätit en dunderfrukost och ska alldeles strax sätta igång med geografiarbetet som ska vara inne innan fredag... Suck. Klockan tre börjar jag dessutom jobba, så jag får nog tyvärr inte njuta något alls av det fina vädret.. :( Men jag såg på vädret att det skulle hålla i sig i alla fall imorgon också.

Känns inte så jobbigt inför skolveckan heller, bara fyra dagar sen bär det av till Sälen i en vecka och det ska blir skönt och kul. :) Skidåkning i fem dagar blir det (för min del), hoppas Carro hänger på de flesta av dagarna..! :O Och Moa den lilla fuskisen åker till Västindien på onsdag.. morr. ;)
Nej nu får jag sätta igång!

Trevlig söndag på er! :)

/ Matilda


RSS 2.0