This perfection drives me crazy







Expedition Robinson

Jag har alltid gillat "Expedition Robinson", minns när jag var mindre och vi alltid (känns det som i alla fall) åt middag framför tv:n till just Robinson. Sen slutade ju tv4 att sända det, och trean tog över istället. Jag har ju bara skogs-tv så jag vet inte, men det känns som att programmet fick en liten nedgång i och med kanalbytet..?
I alla fall är det ju tillbaka i tv4 nu, back where it belongs.. :) Vet inte exakt när det börjar sändas, men nån gång i vår kanske? I alla fall så funderar jag väldigt starkt på att söka till Robinson nästa år! Hehe, jag skojar inte. Som sagt jag har tyckt om det ända sedan jag var liten, alla tävlingar och allt. Sedan att äta gräshoppor och sånt är kanske inte min kopp te, men man får väl klara sig ändå.

Dock är det ju inte bara att ansöka och vips så kommer man med i programmet, nej, jag får nog se till att knåpa ihop en dunder-ansökan. Största dissen fick jag ju ändå igår av Ellinor, vi sitter i bamba och jag har haft en hel utläggning i typ fem minuter om hur gärna jag skulle vilja vara med det och yadayada, och så helt plötsligt öppnar hon käften och säger: "Cornelia, DU skulle verkligen passa skitbra i Robinson!!". Ah, men tack för den! Hyggligt. Med andra ord: "Matilda.. serri. Ska du verkligen söka? Karisma? Utstrålning? Du? Njaa... Cornelia däremot, ojojoj..." Usch på dig Ellinor, men när jag sitter där på en kritvit strand vet jag vem jag inte ska hälsa till. Mm, just det.


Harald Treutiger var ju lätt chillaste programledaren. "Okej? Okeej!"

Dresses

Har börjat vakna stört tidigt på helgerna det senaste, och då menar jag verkligen tidigt. Skumt.. Anyway, kan lika väl ta till vara på tiden, har kollat runt lite på klänningar på nätet. Vill ha nån ny att ha på mig på 18-årsfesten, men det är så svårt!



Dessa två är från Sylebystars (ja, jag gillar den sidan), men jag tycker inte alls att de har lika mycket fint nu som innan jul. Dessa två är nästan de enda jag kan tänka mig, men är inte helt hundra på någon av dem. Vet inte om jag skulle känna mig helt bekväm i den vänstra, och den högra känns inte tillräckligt festlig. Vad tycker ni?

Friiiiidaaay

Åååhherrejösses va det är skönt med fredag nu känner jag.. Denna veckan har iofs rusat förbi, men helgen kunde inte komma mer lägligt. Har inga direkta planer mer än en lunch/fika med två favoriter imorgon, ikväll blir det förhoppningsvis umgänge med tre andra favoriter. Är grymt sugen på party, men just idag verkar det vara dött..? Får se, jag ska nog leta upp något. ;)

Idag hade vi idrott sista lektionen, Ellinor och Cornelia höll i lektionen, tyckte ni skötte det grymt bra! (Y) Styrketräning på stationer + spökboll blev en bra avslutning på fredagens skoldag.
Vi satt i "treornas matsal" idag i bamba, var heelt fullt i hela bamba typ.Störd lunch idag skulle jag vilja säga, en hel del skratt dock, men jag fick lida en hel del då jag blev något pressad att berätta om mina retard-drömmar.. Jag skulle gissa på att jag inte är helt som jag ska i huvudet, vem annars drömmer så konstigt liksom..? Men som sagt, tips till Cornelia och alla andra med sömnproblem, där har ni hemligheten till varför jag somnar på två röda sekunder: drömmarna. Hehe.

Nu ska jag sätta tänderna i ett äpple tänkte jag (om någon ville veta liksom). Här får ni Five for Fighting.


M.I.C UF



Vårt UF-företag, M.I.C UF, säljer boxar med två olika teman: singelboxen "Kiss Me" som är riktad till singeltjejen för en lyckad utekväll, samt parboxen "Lovestoned" som är till för dig som har ett förhållande och vill ha en riktigt romantisk och mysig kväll med din partner.

"Kiss me" innehåller:
- Fickspegel
- Tändare
- Mintpastiller
- Reserv-strumpbyxor
- Presentkort på McDonald's (till nattamat)
- 1 kondom

"Lovestoned" innehåller:
- Massageolja
- 2 st doftljus
- Choklad
- Chokladpenna
- Badsalt
- 2 st kondomer

Pris: 100:- resp. 150:-

Vid intresse kommentera, så skickar jag mer info!

Mischa Barton


Har alltid gillat Mischa, särskilt när hon var med i O.C, sedan kanske det gick lite utför. Hon fick lite hybris kan man väl säga, vilket inte alltid är det mest klädsamma. Men hon är cool och smart (sägs det) och har ofta snygga outfits. På bilden är hon i Paris på modeveckan. Bild: posh24.se

Mini Me






Dessa gamla bilder är bara ett axplock av alla jag hittade i några gamla album jag tittade igenom häromdagen. Så sjukt kul att bläddra i gamla album, så mycket nostalgi! Jag är så himla blödig av mig, blir alldeles jätte-emotional när jag hittar gamla bilder från olika saker man gjort när man var liten.. Kul är det i alla fall. :)

Obs, diggar ni solbrillorna på bild 2 eller? Trodde väl det.

Ida Carlsson

Jag tänkte att jag skulle tillägna ett helt inlägg åt min vän Ida. Egentligen var det inte så mycket jag som tänkte, utan Ida själv som idag i bamba påpekade att hon ville ha ett eget inlägg, och självklart var jag snabb med att snappa upp det förslaget.. ;)

Jag träffade Ida första gången den 23e augusti 2007, när vi båda började på i första ring, i samma klass, på samma skola. När jag tänker på det är det idag känns det inte som att det bara var drygt ett och ett halvt år sedan vi träffades, snarare känns det som att vi har känt varandra hela livet. Vi har hunnit med inte bara en utan två resor utanför Svea Rikes gränser och en hel del andra galna upptåg på det.

Vi är ganska lika, jag och Ida. Tycker ganska lika i det mesta, allt som oftast även när det gäller killar (nämner inga namn, hrm), är båda två lika förlorade i One Tree Hill's värld, tycker lite föör mycket om soltorkade tomater, anser att Ola Rapace är överlägset bäst i Wallander och medan resten av järngänget hoppade mellan bardiskar på Kreta tog "farmor" och "mormor" det lite lugnare. "Tråkmånsarna", "torrbollarna", kära barn har många namn. Dock har vi haft många galna kvällar, både ute i skogen och bland Ärrets kläder.

Fötterna på jorden har den här tjejen i alla fall, och det är en egenskap som jag värderar högt hos henne. Social, glad, noggrann och flitig är andra egenskaper som passar bra in på fröken Carlsson. Det finns liksom ingen tvekan om vems kalender man skriver av om man missat att skriva in några läxor. ;)

Ibland tror jag hon ska vara glad att hon har mig, för vem hade annars introducerat henne till iTunes, Facebook och en hel del andra nymodigheter..? Just det. Ida, du vet det, hade det inte varit för mig så hade du fortfarande lyssnat på musik i Windows Media Player och surfat runt på Efterfesten.. ;) Dessutom har jag nog influerat henne en del och fört över min 2008-brutalitet på henne, vilket gjort att hon har en lite rå jargong (jaja) ibland, och hennes nya smeknamn är "Elaka Ida" (skoooooja:P).

Ida livar helt klart upp mina dagar, kan bara ta ett exempel som utspelade sig idag i bamba: Cornelia sitter mitt emot Ida och kollar i min SOLO-tidning, på uppslaget är Danny. Helt plöstligt utrbrister Ida: "Öhh, vem är tjejen som e på bild tillsammans med Danny Soudoku!?!?"  (fem minuters gapskratt från min sida)

Det finns ingen som Ida Carlsson, och det finns inte heller ord för hur glad jag är att jag träffat, vad jag hoppas är, en vän för livet. Jag älskar dig! ♥


Grekisk pajkastning

Kände att jag bara var tvungen att kommentera detta lilla drama med Kenza och hennes grekiska ex. Känner inte direkt att jag vill lägga mig i eller uttala mig om hurvida deras förhållande var tippat att hålla eller inte, dom tankarna håller jag för mig själv. Men shit pommes, hur kan man sjunka så lågt liksom? (läs HÄR <--) Grabben är 21 år gammal, 21!

Förhållandet med Kenza verkar ha boostat hans självfötroende rejält, för när vi såg och pratade några ord med honom på Kreta i somras verkade han då inte vara en person med skinn på näsan. Inte tillräckligt för att göra såhär i alla fall.

Anyway, ska inte tjata mer om detta, men jag måste ju erkänna att även om jag tycker synd om Kenza så är det grymt underhållande att följa med i alltihop.. Vad händer om Nils och Blondinbella gör slut, blir det smutskastning i Kenzas blogg då? Only time will tell.

2 days

Dålig bloggning det senaste, men jag har haft fullt upp. Igår började dagen med en körlektion, och jag kan bara säga att jag gillar inte körlektioner! Älskar att köra själv, men så fort man sitter där i en annan bil och har pressen på sig så går allt dåligt, och självförtroendet är i skorna när man går därifrån.. Typ. ;) Men min körlärare är iaf riktigt skön, så det är tur i alla fall.
Sedan blev det en lång skoldag till klockan fem, som avslutades med "affärslunch" på Mix It med mina affärskollegor Ida och Carro. Mycket gott var det! Efter det bar det av igen till körskolan, denna gång för teori... Segt segt, men nästa gång är sista gången. :) När lektionen väl var slut åkte jag till Marklandsgatan, och yeees då var det 25 minuter kvar tills min buss gick. Så det blev till att gå in på Pressbyrån och värma sig, köpte mig ett stort päron och Sofis Mode (vilket är väldigt ovanligt för att vara mig).
Äntligen hemma var jag klockan nio.. Fy för såna långa dagar. Kollade lite Vänner innan jag slocknade.

Idag fick jag stört ont i magen på företagsekonomin (vad är det med dom lektionerna och magont?), fick svårt att andas så jag gick dubbelvikt till skolsyster, som naturligtvis inte var där -.- Kuratorn fick istället släppa in mig i vilorummet där jag fick lägga mig i en stört skön säng (som jag tyvärr inte riktigt kunde uppskatta just då, tanks to min smärta..). Låg där en stund, fick en magkatarr-tablett och sen blev det bättre. Dock återkom smärtan under spanskan, what's up med min mage kan man ju fråga sig. Helt som den ska vara är den ju inte i alla fall.

Efter skolan åkte jag till kbacka för att träffa Nina och Sofie (som klarade uppkörningen igår!!). Vi köpte present till Sofies pojkvän och sedan blev det lunch/middag på ett litet thai-ställe. Gott var det. Tyvärr fick jag avsluta mitt Kungsbacka-besök med att sitta 1 timma ute i kylan utanför mitt gamla jobb, eftersom pappa var på avtackning och jag skulle åka med honom hem.. Men, jag köpte mig en SOLO och sen var biffen fixad, tiden rusade iväg och snart stod pappa där framför mig, hörde ju inte att han kom eftersom jag hade ipoden på mig.

Jaja, kanske inte var så intressant att höra, men så har mina två senaste dagar sett ut i alla fall!
Bloggar mer imorgon, tänkte lägga upp lite gamla bilder som jag hittade. Och då menar jag riktigt gamla.. Får se om jag vågar. ;) Puss på er ♥


När jag var liten var jag kines.

Oorch

Gaah,
har suttit jättelänge nu och försökt hitta en bra resa till oss i sommar. Ja, alltså, min familj och inte mindre än fyra familjer till. Inte det lättaste kan jag ju säga, när alla ska ha åsiktet om resmål, datum, pris.... ALLT. Innan helgen hade vi bokat en resa till Spanien, närmare bestämt Menorca som jag har varit på två gånger innan och där är sjukt mysigt, men då skulle en på avslutningsbal samma dag som vi kom hem, så det sket sig. -.-

Blir så trött bara, förväntar dom sig verkligen att alla tjugo ska kunna enas om ett resemål som faller alla i smaken? Som dessutom infaller på precis rätt datum, så ingen missar skolavslutningar eller liknande, som passar allas plånböcker, där ingen har varit innan (Gud förbjude att besöka samma ställe två gånger, hallåååå.. suck).

Ja, det är en klurig uppgift helt enkelt. Men i alla fall så hittade jag en resa till Kreta, jättemysigt hotell, nära stranden, datum som var till allas belåtenhet, och dessutom rena rama vrakpriset (en saftig grupprabatt letade jag upp..). Aha, nej men då passade inte det heller. Kreta, där har vi ju vaaaaaaaaarit redan..! Ja, men gud förlåt mig, visste inte att ni tyckte illa om den ön, vänta, ska se om jag hittar en gratis resa till nån liten gömd ö, där ingen har vairt, med gratis massage på de kritvita stränderna.. Sounds good? Och just det, nämnde jag att det var gratis och att ingen någonsin har varit där, eller missar sin skolavslutning? Ah, bra, men då kör vi på det.


Hångelskola..?

Haha, blev minst sagt full i skratt när jag var inne på cosmopolitan.se och såg deras hångelskola. Tss. Bra grej eller bara helt.. konstigt? Visst finns det väl många (främst yngre då) som inte riktigt har koll på själva grejen att kyssas, men att göra en guide av det hela, är inte det lite extremt? ;)

Jag kan ju nästan se det framför mig, två tafatta, hormonstinna tonåringar, en hemmafest, klockan har passerat elva (inte mer), båda har fått i sig aningen för mycket, det är högljutt, det är musik, det finns en soffa, möjligtvis en säng. Och DÄR kommer hångel-guiden in i bilden. "Har du inget klassiskt tuggummi till hands kan du gnaga lite på ett äpple". Jo men visst. Hångeltipsen kommer inte till så stor användning här, har jag en känsla av.

För första kyssen brukar, och då säger jag brukar (man vill ju inte generalisera alltför mycket..), ju faktiskt inte inträffa under en perfekt, romantisk dejt, i månsken med promenad och annat trams, nej så funkar inte verkligheten. Face it, det brukar vara lite simplare omständigheter än så. Och oftast hinner man inte planera det hela genom att ha med sig tandborste och grejer.

Anyway, är det någon som känner sig i behov av lite hångeltips, så har jag länkat hela TRE ggr i detta inlägget, så det är bara att lägga tipsen på minnet.


A drop in the ocean

Måste bara visa denna videon med Lina som sjunger A drop in the ocean (älska den låten). Har inte frågat om lov att sno videon, men den ligger ju uppe på Youtube så jag hoppas det är okej! Sjukt duktig är hon i alla fall.


Brighter times

Hej gullungar. ♥

Dålig bloggning på sista tiden? Ja, jag får faktiskt ta och hålla med om det. Men jag har inte haft tid i veckan, av olika skäl, och ingen tid = dålig, oinspirerad bloggning. Har dessutom jobbat helgen nu, och då blir det knappt någon tid kvar. Fick i alla fall decemberlönen i fredags, sköntsköntskönt, även om största delen åkte in på sparkontot.

Hoppas att den kommande veckan ska ge mer tid åt sånt jag verkligen vill, det är nya tag som gäller nu, hoppas det lyser igenom för jag är pepp nu. Försöker intala mig det iaf! Happy thoughts, happy thoughts. Fokus på allt positivt och det jag verkligen vill uppnå, och då hjälper ju faktiskt en sån simpel sak som solsken till. Visar att vi är på väg mot rätt tider liksom, bort från den trista, gråa vintern, mot vår och sommar. =)

Okej, enough med glättigt pep-talk, måste säga en annan sak: det är så tråkigt när man får kommentarer från människor som knappt läst ens blogg. Som kommentaren jag fick igår, en person som påstod att det var mer reklam än inlägg i min blogg. Eh? Okej att den där Affiliator-skiten finns under vartenda inlägg, men så har det varit en stund, sedan tiden då jag var en riktig master-blogger och verkligen bloggade som en galning.;) Då tjänade jag några slantar på det. Nuförtiden sitter annonserna mest kvar för att jag inte orkat/hunnit/brytt mig om att ta bort dem, och det är knappast så att jag tjänar the big money på dem.
Vad jag vill säga är att jag tycker det är tråkigt att man för det första inte tar sig tid att läsa igenom lite inlägg innan man skapar sig en uppfattning om bloggen, och för det andra så tycker jag verkligen inte att man isåfall har rätt att uttala sig om hurvida bloggen består av flest annonser eller inlägg.

Tur att man i alla fall har läsare som verkligen läser bloggen också. ♥


Lördag

Godmorgon.
Känner att bloggen fått ta mycket stryk denna veckan, kan väl säga så mycket som att jag inte haft nån bra vecka och då blir det så. Idag känner jag mig i alla fall fylld med positiva tankar efter att ha träffat Moa igår. :) ♥

Dagens planer är inte så många, mer än jobb från 15-22. Innan dess ska jag övningsköra lite tänkte jag. Och om en stund börja dagen med en riktigt god helgfrukost. :) Hatar jobbhelger, men vad ska man göra liksom, som vi konstaterade igår, inför denna sommaren behövs pengar... Så det är bara att kämpa på!

Nu är det även bestämt att det blir Sälen med Carro på sportlovet! :) Ska bli skitkul, och så himla skönt och roligt att komma iväg och åka skidor. Visst, Sälen är inte Alperna, men jag tycker ändå det är grymt mysigt där. Första gången jag var där var jag 2 år, och sedan dess har det blivit en hel del återbesök.

Vad ska ni göra idag?


---

Det är så svårt att prata. Ännu svårare att förklara. Omöjligt att sätta ord på saker jag inte ens kan beskriva.
Jag skulle verkligen kunna skriva en hel bok. Om alla lösa ord, tankar och känslor som ibland bara sliter sig loss och kommer upp till ytan. Som det där såret som aldrig vill läka helt. Det är som att precis när det nästan är färdigläkt så slås det upp igen, gång på gång på gång på gång på gång...
Jag skulle vilja förklara för alla, be om ursäkt för dagar som denna, tacka för att vissa människor finns där no matter what.
Att ett sms, en liten hälsning eller bara några ord kan betyda så otroligt mycket, det betyder allt att veta att ni finns där. Att ni har tålamodet jag själv börjar tappa.
Ni vet vilka ni är, ni betyder, och jag älskar er.


Satan

Jag orkar faktiskt inte blogga nu.
Är bara grymtjävlahelvetestrött på mitt jobb.
Och därför tycker jag inte att det är lämpligt att skriva något här, det kan bli dumt.
Så jag återkommer helt enkelt när jag är på bättre humör.


Dålig bloggdag

Ääntligen hemma efter en sjukt lång dag. Började iofs inte skolan förrän halv elva, men efter det så har det gått i ettt. Avslutade skoldagen med småföretagande i två timmar, kanske inte det smartaste valet vi gjort i våra liv när vi valde den kursen, men jag måste ju säga att vi har grymt kul på lektionerna! ;)

Sedan bar det i alla fall av till Majornas Trafikskola för två timmar teori... Segt, men vill man ha körkortet inom en snar framtid så är det bara att ta sig igenom dom där lektionerna. Har dessutom 7 pärmar á 70 frågor styck + ett datortest att ta mig igenom innan jag är redo att skriva upp.
Pappa kom sedan och jag körde runt lite i Majorna, fram och tillbaka, runt och runt, sedan körde vi till Kullavik och hämtade mamma från jobbet. Dom hade varnat för blixthalka, men som tur var var det inget som drabbade oss... Pjuh. Tycker fortfarande att det är grymt o-nice att köra på motorvägen i totalmörker, undrar om det är jag som har synfel eller om det bara är ovana. Känns som att det går framåt i alla fall, och det är skönt! :)

Nu ska jag läsa lite i min svenskabok, som ju skulle va färdig på torsdag (inte fredag som jag fick för mig..). Fotade dagens outfit idag också, men den kommer upp imon förhoppningsvis. Godnatt! ♥


Idrottsgalan

Ja, jag är en TV-nörd, och ja jag är även en sportnörd, så don't blame me för att jag satt klistrad framför Idrottsgalan i två och en halv timma. Fick mig en hel del goda skratt, och som man brukar säga ett gott skratt förlänger livet, så varför inte liksom. Björn Gustafsson medverkade (är han med exakt överallt nu för tiden?) tillsammans med Robert Gustafsson, rätt kul, men roligast var ändå när Robert Gustafsson var Per Gessle och uppträdde med ett medley av Gyllene Tider/Per Gessle-låtar med sport-text. Hehe.

Ja, så kan det va. Funderar faktiskt på att knyta mig ganska så snart, börjar sent imon iofs, men har en låång dag framför mig så jag behöver sova känns det som. Vi hörs imorgon, godnatt på er. ♥


Stay away

Courtney Love vill koppla ihop Robert med sin dotter!


Lalalalala... Kan den här grabben gå under jorden & aldrig mer visa sig eller bara... dö? Please, I can't take it anymore.

Nu har tydligen knäppgöken Courtney Love fått för sig att hennes dotter Frances Bean är en utmärkt flickvänskandidat för gorgeous Robbelirobban. Glöm och dröm säger jag, ställ dig i kö Frances.
Han är 23, du är 16. Inse fakta. He's mine.






(hoppas att ni, mina kära läsare, förstår att jag faktiskt är både oseriös och ironisk med all denna hets kring MR. Vampyr. Dock kan jag ju viligt erkänna att jag inte hade bangat.)


Måndag

Min dag då.
Förutom firandet av Ellinor har det inte hänt så mycket. Måndagar är helt klart den onödigaste dagen i skolan. Spanska på morgonen, 1 ½ timmas håltimma, företagsekonomi, bamba, fetehåltimman igen, EA och geografi/naturkunskap. Kanske låter mycket ändå, men det känns inte som att man gör något alls. Bara sitter och väntar.

Efter skolan stack jag till gymmet och tränade i en timma. Blev mest styrka och lite kondition på löpbandet på slutet. Jag älskar verkligen styrketräning, visst är det kul med pass ibland också, men det är verkligen så grymt härligt efter ett pass på gymmet när benen nästan viker sig av trötthet och man känner blodsmaken i munnen. Synd bara att nästan alla tjejer är livrädda för att lyfta vikter, tror att man sväller upp fem storlekar bara man tar i en hantel. Skönt att känna att kroppen verkligen får arbeta och att man faktiskt har muskler.

På onsdag blir det förhoppningsvis cirkelgym med pappsi, på torsdag medelpass med Ida och Moa (och förhoppningsvis Olivia och Karolina..?) och på fredag är det vanliga medel/puls-passet på Västra Hamngatan som gäller. Man får ju passa på att träna med dom som inte har kort, nu när det är öppet hus!


Birthday kid

Va e de för dag idag?
E de en vanlig dag?
Nej de e ingen vanlig dag för de e Ellinors ARTONÅRSDAG, hurra hurra hurra!! <3





Efter en lång promenad samt spårvagnsåkande åt olika håll tyckte vi att vi hade skämt ut henne tillräckligt ;)
"A walk to remember - Destination unknown" avslutades med tårta och present på ett café-
Grattis igen gumman, all kärlek till dig. ♥


Parfym

Kikade ju som sagt på lite parfymer när jag var i stan igår, och har kommit fram till 3 stycken som jag vill ha. I min hyla just nu har jag Ralph Lauren Ralph, Escada Sunset Heat, Escada Moon Sparkle, DKNY Be Delicoius och Davidoff Coolwater. En del att välja mellan alltså, men några av dem börjar ta slut, bland annat min favorit Sunset Heat, som jag dock börjar tröttna lite på. Eller inte tröttna, älskar den doften, men den känns vanlig och.. lite uttjatad kanske.

Födelsedagen vankas ju inom en snar framtid, och dessutom är parfymer jättebra att köpa på planet eller i tax-free. Känns som att man aldrig kan ha för många, men egentligen borde man väl ha bara en? En doft som just man själv förknippas med... Men men, tills man hittat den får man prova sig fram genom djungeln av parfymer.


Alyssa Ashley, Vanilla.
En doft av endast vanilj, doftar underbart tycker jag, dock ska man nog ha en annan att byta av med då för mycket vaniljdoft får mig att få huvudvärk.



Clean Shower Fresh.
Doftar lite starkt, och vääldigt rent när man luktar på den första gången, men när man haft den på sig en stund och den gått in i huden blir den mildare och det känns som man precis kommit ur duschen. Fresh!



Naomi Campbell Cat Deluxe Edt i gruppen Parfym / Parfym hos Beauty By Grooming (2061508r)
Naomi Campbell Cat Deluxe.
Doftar jättegott och fräscht, finns även i en annan version; Cat Deluxe at Night, som även den är grymt god.


Klicka för att stänga fönster
Juicy Couture
Också en jättehärlig doft som jag inte hört något om innan, men efter att ha testat den i lördags gillar jag den mer och mer.
 Nu ska jag lägga mig och läsa vår bok som vi har i svenskan. Den ska vara utläst på fredag, så jag tycker nästan att jag är ute i god tid som börjar idag. Eller? Godnatt på er. ♥

Song of today



Dagens låt får bli en av Lasse.
Lasse lasse lasse, han är bra han. =)


Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig

Övningskörning

Yep, nu är jag hemma och inga krockar alls blev det idag. =) Övade lite backning runt hörn samt parkering, det gick väl helt okej. Själva körningen flyter på bra nu i alla fall, så det känns skönt. Att man kan köra i stort sett vart som helst ger ju oerhört mycker mer frihet i övningskörningen, än vad det gjorde förut när man inte riktigt kände sig så säker och bara kunde köra vissa sträckor.

Nu sitter jag här och lyssnar på Killers nya platta Day & Age, som för övrigt är grymt bra, ska ta tag i pluggat tänkte jag men vet inte hur det blir med det. Jag + plugg på helg = ingen bra kombination.

Återkommer senare! ♥


Hard Rock Café

Tänkte ju berätta lite om kvällen igår också! Var ju som sagt på Hard Rock Café och åt middag för att fira Sandra i efterskott. =) En jättelyckad kväll, sjukt god mat och ännu goare sällakap, det kan inte bli fel liksom.

Vi träffades allihop vid Kopparmärra (jag fick ett litet hjärnsläpp innan, som bara bevisar att mitt lokalsinne inte är vad det borde vara: "Shit, var ligger Kopparmärra?" löd ett panik-sms till Ida..). Efter många om och men fick vi bestämt oss för vad vi skulle äta, och jag måste säga att jag och Ellinor drog varsin vinstlott, vi åt pasta med kyckling, chorizo, Alfredo och spenat-sås, grillade coctailtomater och två stora vitlöksbröd. Jag kan inte säga annat än att det var gott, och jag kan heller inte säga att än att jag blev mätt. Orkade tyvärr itne proppa i mig någon efterrätt sedan, vilket ju var lite synd eftersom Hard Rock's brownie med glass slår det mesta.

En liten luring från personalen var dock att vi fick betala 200 spänn för en liten sketen kanna mineralvatten.. Usch på er, Hard Rock. I alla fall, på väg från restaurangen till Kungsport hade vi en liten väderdisskussion.. :P När fryser man? När drar man upp axlarna och spänner sig? När fryser man inte? Ja, det är viktiga frågor vi diskuterar! :P

Det var i alla fall skitkul att träffa er igår tjejer, tack för att jag fick joina och tack för mycket trevligt sällskap! ♥


Min mat, lyckades som vanligt inte ta ett kort innan jag börjat äta.. Gott!


Ellinor, Sadra, Olivia, Camilla


Världens största efterrätt typ..?


Födeledagsbarnet herself! =)

Bokat och klart!

Godmorgon på er!

Jag är jätteglad nu, för vem har bokat resa till Zakynthos i sommar? Jo, jag. Och Nina då, haha. Tänkte inte ge mig iväg alldeles ensam. Åh, känns så skönt att ha det klart. Hotellet verkar va så himla fint dessutom, och ligger precis stranden typ... =) Hoppas verkligen att det är så superfint som det ser ut på bilderna, men med ett sådant bra sällskap kan det inte bli annat än en lyckad semester.






Stan & lite shopping

Nu är jag hemma från en runda i vår sköna stad! Eller, hehe, det blev visst bara Nordstan idag (vilket inte är så jättenice..), men men. Träffade Ida love så vi gick i lite affärer tillsammans, blev rejäält varmt där efter ett tag. Sedan kom även Karolina, Olivia och Lina förbi, sjukt längesen! Jättekul att se dom igen, och det blir turligt nog ännu mera umgänge ikväll för då bär det av till Hard Rock Café för middag och firning av Sandra! =)

Nu sitter jag här i mitt nya mys-set, rosa Betty Boop från H&M. Älskar det redan. Sånt där i.. hm, frotté? Heh, nej men ni fattar, typ som Juicy-seten.. Ni kan se det på bild nedan. Fick även tag i lite underkläder på H&M, inte så mkt på rean men ändå något. Om man köper två rea-plagg på H&M just nu så får man det billigaste på köpet. Rätt bra, även om det mestadels bara är rent crap som finns kvar.

Fick även tag i min efterlängtade ögonskugga från Isadora som jag letat efter sedan innan jul typ... Finns inte på ett enda H&M i den färgen jag vill ha, men så nu äntligen hittade jag den på Åhlens City. =) Där gick jag och Ida för övrigt runt och testade parfymer tills vi inte hade något luktsinne kvar över huvud taget. Letade efter Carros parfym (Ida), och gick igenom i stort sett hela sortimentet av rosa, låga, avlånga parfymer. And we still haven't found what we're looking for. Vad tusan är det för parfym kvinnan har? Måste vara någon hemmagjord, egen blandning.. ;)
Själv har jag i alla fall fastnat för Naomi Campbell Cat Deluxe, så den kommer nog att inhandlas ganska så snart.

Nej, nu ska jag kolla bussar.


Försök att ignorera min oerhört smutsiga spegel..





Bilder på mig

Tänkte att eftersom det verkar vara efterfrågan på fler bilder här på bloggen, så kör jag på med en liten resa i bilder från 2-årsåldern fram tills nu... Sounds good? Har inte hittat bilder från exakt alla åldrar, men ganska många ändå. Och dom där bilderna i mitten, hm ja, ta dom med en nypa salt för ni har alla varit där! Ja, även du Ida även om du inte vet om det. Jag kan nästan sätta en peng på att alla (iaf tjejer) haft någon form av fjortis-period. Bara att kolla igenom gamla bilder så ser man...

Skulle gissa på att jag var 2 år här, (ser ni ballongen? redan då visste jag liksom..)


5 år på en äng


6 år



Liten 7-åring


Semesterbild, varför denna sura min? 13 år här tror jag


Semesterbild, 14 år, checka lockarna liksom..




Hm, åldern här inte särskilt svår att gissa.. fjoortis





Femton år på dessa bilder, har väl växt till mig lite iaf..?



Sweet sixteen



17 år



Snaart
18!

Uppe med tuppen...

... är jag verkligen idag. Kan bero på att jag gick och la mig väldigt tidigt för en fredag igår, men ändå. Men, när jag ändå är uppe kan jag ju lika gärna passa på att blogga lite! ;) Ska snart ge mig ut på en promenad, väntar bara på att hunden ska vakna, haha. :P

Planerna för dagen är en liten stadstur med Ida, får se om jag kommer hem med några fynd. Någon trasa från det allra allra sista av rean kanske? Måste egentligen spara mina pengar till alla olika resor och grejer jag har framför mig det här året, men något litet kan man ju köpa... Ikväll är planerna inte spikade än, har lite alternativ med hoppas att allt klarnar och löser sig till det bästa under dagen. Nu kom min vovve ner för trappan, så det är bara för mig att hoppas på att termometern inte står på alltför många minusgrader... ♥


Let's Dance

Ja, vad ska man säga?
Hinner/orkar inte göra en hel Let's Dance-termometer som förra veckan, men lite åsikter om programmet har jag allt.. ;) Först och främst; måste ge lite credd till Isabella, hon var mycket mer naturlig denna veckan, kändes genuin i det hon sa på ett sätt som inte alls syntes förra veckan. Har nog aldrig sett henne prata så ärligt eller direkt från hjärtat, som det faktiskt kändes. Inte massa inövat, stelt, kämkäckt blaj. Good work BB. (Y)

Annars så tycker jag precis som förra veckan att Morgan var suverän. Man blir glad bara av att se honom dansa, sådan energi och sådan glädje. Sånt gillar vi! Heja honom. Magdalena och Daniel är ju också två favoriter (särskilt Daniel, hehe) och dom var duktiga även ikväll, likaså Laila som ju är dundersnygg och gjorde grymt bra ifrån sig.

Måste ju också säga att Niclas Wahlgren är grymt skön, även om jag inte är något stort fan av hela Wahlgren-klanen, men han gjorde ett bra jobb. Fyra dagar hade han ju haft på sig att lära sig dansen, riktigt bra gjort tycker jag. Så skönt att se hur glad han blev för poängen sen också, "Jaaaa.!" när han fick en 4:a haha. :P Gott att se folk som uppskattar sånt.

Blev lite mycket Let's Dance nu ett tag, men men! Vem tyckte ni var bäst?


Dagen idag

Så var det äntligen fredag.
Känns som den här veckan har pågått i en månad, och då är jag alldeles seriös. Hoppas helgen går lika långsamt den med. =) Dagen idag har varit helt okej, hade skrivning i engelskan om boken To kill a mockingbird, det gick jättebra även om tiden var lite knapp och jag hade kunnar skriva på i en sisådär tio sidor till känns det som. Men som den författare-wannabe jag är skulle jag kunna sitta och go on and on om vilket ämne som helst i princip, så tack Oskar Sergel för tids- och sidbegränsningen. ;)

Dagens sämsta var ju helt klart vår nya bambatid på fredagar, hej ingen mat. Eller mat finns det ju alltid, men det är salladen vi snackar om. Några ledsna apelsiner och lite kikärtor, vilket utbud! Hehe. Efter skolan blev det i alla fall träning med min Ida, hoppas på mer av det framöver för jag har saknat våra träningar! <3 Mycket sjuka samtal har utspelat sig på väg till intensiv-passet på Turion.. :P Och utlandsbutiken är även den något jag saknar, stora äpplen för nästan inga pengar alls, det är grejer det.

Ikväll blir det inte mycket gjort för min del, ska även denna fredag se på Blondinbella i Let's Dance (som ju för tusan börjar om fem minuter!), haha, ja jag MÅSTE ju se hur det går för henne. Är jättesugen på att blogga, så det blir förhoppningsvis en del av den saken i helgen. Nu är jag på bra humör, Ida jag fick det där svaret jag väntade på.. =)

Bloggar förhoppningsvis mer sen, kanske tar jag tempen på kvällens Let's Dance-program idag igen? ;)


Utmaning!

Blev utmanad av sötaste Carro, som jag idag upptäckte har gjort comeback på blogg-fronten! =)

Regler:

· Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv.
· Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
· I slutet av inlägget skriver du 8 personer.


Mina fakta/(o)vanor:
  1. Jag har ett gosedjur, en elefant, som jag fick samma dag jag föddes och som sovit med mig i princip alla nätter sedan dess.
  2. Jag har någon form av tvångstankar ibland, tex om jag är på ett träningspass och man ska hålla balansen på ett ben kan jag tänka "Om jag klarar hela låten utan att tappa balansen kommer..." och så nånting som jag vill ska hända. Jag är störd helt enkelt. 
  3. Jag kan rabbla alfabetet baklänges, och har kunnat sedan jag var sex. Bra prartytrick?
  4. Jag var med i Lilla Sportspegeln för sex år sedan, kastade bollar, svarade på frågor och sånt där. Kom tvåa totalt och vann en resa till Barcelona!
  5. Jag är extremt rädd för att tappa "kontrollen" över mig själv.
  6. Jag hade 320 poäng när jag gick ut nian.
  7. Jag har en hund, men är utöver det absolut ingen djurmänniska. Känner mig hemsk när jag säger det, men jag lovar, jag är ingen dålig människa. Tycker bara det finns roligare saker än att bli slickad av en annans hund i ansiktet..
  8. En av mina största rädslor är att någon ska göra inbrott, och jag drömmer ofta om just detta, kollar alltid dörrarna innan jag går och lägger mig även fast jag vet att mamma och pappa har gjort det osv.

Jag utmanar Cornelia, Sandra, Karolin, Olivia, Karolina och Sabine!


To kill a mockingbird...

... har jag precis läst nu. Inte läst ut direkt, det blev för stor orch på att läsa hela boken, men jag läste en grym summering på de sista kapitlen, så jag hoppas att jag ska klara mig på den. Helt okej bok, inte jätterolig direkt, men jag har läst sämre. Antar att det är en sån bok man ska ha läst, och den har ju dessutom ett bra budskap och berättar verkligen något.

Nu har jag lite företagsekonomi kvar att läsa, sedan ska jag fixa mina naglar (som ser för jävliga ut) och sedan ge mig ut på en powerwalk.

/ Matilda

Inspiration 0

Så har mer än halva skolveckan gått, och vi går mot en helg då jag är ledig från arbete! =) Ska bli så skönt, känns som det var längesen, men det var det ju egentligen inte. Bara det att julens alla arbetstimmar tagit ut sin rätt.
Pratade med Sofie, Josefine och Nina förut, ser ut som att det blir en fika nästa vecka, hoppas på det i alla fall! Och Sofie som ska göra teoriprovet på onsdag, väldigt avis är jag. Och ännu mer pepp på att ge mig ut och köra. Ska nog försöka hinna plugga lite teori i helgen me, vill ha körkort snart!
Hämtade även Coldplay-biljetterna idag, lycka när jag äntligen fick dom i min hand, har varit lite smånervös att dom ska komma bort på vägen eller att kuvertet skulle vara tomt när det kom fram, men nu har vi dom. :D

Btw så såg jag precis på Made in Sweden, det nya programmet med Idol-juryn. Dom ska tydligen få fram två unga talangar, men till skillnad från Idol så ska dom inte leta igenom hela Sverige först, utan här har dom redan stjärnorna klara, redo att utvecklas. Det verkade väl helt okej, har sett både bättre och sämre program liksom.

Som ni kanske märker så har jag ingen vidare inspiration till att blogga för tillfället, grymt tråkiga och innehållslösa inlägg blir resultatet av det. Försöker i alla fall att få till något inlägg om dagen tills dess att jag fått tillbaka suget igen...

Har ni lust så kan ni gärna knåpa ihop en kommentar, vad vill ni läsa mer om? Något speciellt ni vill att jag bloggar om? Fler dagens outfit, mer bilder, mer tips, listor, topp 5... Er önskan är min lag. ;)




Summerdream

Glömde ju, tänkte visa er var jag & Nina förhoppningsvis styr kosan i sommar. Grekland, Zakynthos, Laganas, Poseidon Beach. Beläget alldeles på stranden, jacuzzi, poolområde ända ner till havet, ser det inte helt lovely ut?






Lucky 13

Heej!

Andra Avenyn på TV, kan lika gärna passa på att blogga lite, hehe. Kom hem från min teorilektion för en stund sen, och vad ligger på bänken när jag kommer hem? JO, avin fö att hämta Coldplay-biljetterna! :D Wohoo, känns skönt att dom faktiskt kom fram liksom. ;)

Dessutom, idag bokade vi lokal till min och Carros 18-årsfest! =) Känns skönt att ha det klart, nu kan vi börja get into the real stuff, hihi. Åh längtar längtar. Jag har faktiskt inte så mycket mer att blogga om just nu, skriver mer imorgon.

Puss! ♥


Lovers in Japan
Coldplay, Stockholm, Sommar 09


Det är bara regn hos mig

Fyfan för detta vädret,
ursäkte språket, men jag det finns inte mycket saker som är värre än blåsigt, regnigt väder. Okej att det regnar, det är mest blåsten jag inte klarar av. Usch!

Blir nog inte så mycket bloggning från min sida idag, har en engelskabok (To kill a mockingbird) att läsa ut, hehe. Ska vara klar på fredag, jag är på sidan 100 och det är 308 sidor i boken, well done Matilda! Jag slutar aldrig att förvånas över mina oerhörda planeringsskills... Men hey, jag var på sidan 46 imorse, och den är rätt lättläst även om texten är liten, så det ska nog gå. Får jag bara tag på ett par summery's på Wikipedia också så är jag tillbaks på banan igen.
Det kan ju inte bli värre än när jag läste ut hela Lord of the flies på två dygn. Då var botten nådd liksom, nu klättrar jag bara uppåt. ;) Nästa bok kanske jag till och med slipper panikläsa. Det skulle vart nåt. Så, that's where you will find me dom närmsta timmarna. Tillsammans med Jem och Scout, i sagornas förtrollade värld... ♥ (obs missa helst inte ironin)


Sunny sunday

Så var det söndagskväll igen. Tänkte bara berätta lite om min dag, om någon skulle vara intresserad. Eller egentligen gårdagskvällen också, som inte var så värst intressant, men ändå. Det blev ingenting av någonting igår, slutade med att jag halvsov framför Saturday Night Fever med mamma och pappa. Jesper smsade där nån gång och frågade om jag ville komma till Gustav, men då var klockan mycket för mig som skulle upp halv åtta imorse.
Ja, pallrade mig faktiskt upp så tidigt, började jobba klockan nio. Jobbet gick rätt snabbt idag faktiskt, tack och lov, och jag kan inte beskriva hur glad jag är för att det är nästan hela två veckor kvar tills nästa gång jag ska dit. Vantrivs verkligen på jobbet just för tillfället, känns inge kul alls att ha lämnat ett sånt toppenställe som mitt gamla jobb bakom sig, med goa kollegor, för att istället komma till ett ställe där folket redan socialiserat sig och inte vill ha in nån ny, och allt annat dessutom också är käpprätt åt helvete.

Slutade i alla fall klockan tre, då stack jag upp till gymmet en timma. Enda positiva med jobbet, träningen ligger en trappa upp... Sjukt skönt att träna idag, styrketräning blev det, var alldeles darrig i benen när jag var klar. Duschade och gjorde mig klar, sen kom mamma, pappa och August och hämtade mig och vi åkte vidare till Kungsbacka. Mormor och morfar firade nämligen 45-årig bröllopsdag idag, så det blev trerätters middag på Tio Pepe. Hur gott som helst. I framtiden kommer min drog att vara lime-sorbet. Sjukt gott verkligen.

Jag övningskörde hem, gick jättebra om jag får säga det själv. Pappa klagade inte en enda gång på att jag växlade hackigt (som jag annars har en tendens att göra). Trots att det var mörkt och blåsigt tycker jag att jag gjorde ett bra jobb, körde till och med ikapp mamma på motorvägen.. hehe. Iofs körde hon i 70 km/h, och jag håller faktiskt hastigheten som är 90 km/h. Nu ska jag chilla lite, och dricka vatten! Blev plötsligt sjukt törstig. Och just det, massa grattis till Sandra som fyller år idag! Hoppas din dag varit GRYM. :D

/ Matilda ♥



Let's Dance

Ja, vi såg ju på Let's Dance igår. Inte direkt favoritprogrammet numero uno, men man var ju faktiskt tvungen att kolla när allas vår Blondinbella var med. Att dessutom brunett-berra (hennes pojkvän) satt i publiken, var ju inte direkt ännu en anledning att kolla, men ändå. Vad gäller henner prestation på dansgolvet så tycker jag att den var... godkänd men inte mer. Tror att alla hade liite högre förväntningar, då man läst och hört att hon tränat mycket mer än alla andra och att henner danspartner fått ge henne träningsförbud för att hon varit alldeles för ambitiös.
Tänkte i alla fall göra en liten utvärdering av gårdagskvällens program... Här har ni Matildas Let's Dance-termometer!
Heta:

David Hellenius - dunderrolig utan att vara för mycket, kommer alltid med de klockrenaste kommentarerna och skämten på precis rätt ställen. Grymt skönt med programledare som kan bjuda lite på sig själva, det är ju trots allt ett underhållningsprogram. Keep up the good work, Davvsan!


Morgan Alling - Min gamla barndomsidol, kommer ni ihåg Lasse & Morgan i barnprogrammet Tippen? Var först ytterst skeptisk när jag såg honom, han såg ut som en liten farbror med kalaskula på magen, lite lönnfet och verkade inte särskilt dansant. Men OJ vad fel jag hade! Han skakade rumpa som han aldrig hade gjort annat och jag tycker han klarade sin cha-cha med bravur.


Magdalena Graaf - gillar verkligen henne, och inte minst hennes störtsköna danspartner Daniel Da Silva, som brer på med sina goa göteborgska och dansar som en gud. Grymt vackra var dom igår, såg nästan ut som att det var en bröllopsvals de dansade, och känslan fanns där den med.

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Ljummna:

Laila Bagge - klart den bästa av de två blondinerna i tävlingen, även om jag tycker det var lite hoppla-hej-jag-har-snygga-bröst på hennes klänning (eller brist på klänning?). Tyckte hon gjorde en mer än godkänd dans, och tror att hon kommer kunna bli mycket bättre. Duktig danspartner har hon också.


Mojje - Liksom Morgan, tror man inte heller att Mojje ska kunna sätta en riktig dans. Lite svårt att ta honom på allvar till och med. Men där hade jag fel, han var duktig och även han är en person som jag tror kan utvecklas ordentligt under tävlingens gång.


Kalla:

Blondinbella - hon gjorde inga direkt misstag, en klart godkänd dans, men som sagt: inte mer än så. Tror väldigt många hade skyhöga förväntningar, förväntningar som hon själv skapat. Tyckte det såg stelt och inövat ut, dessutom vill i alla fall jag ge ett stort minus för hennes otroligt onaturliga stämma. Allt hon säger låter tillgjort och inövat, och det går igenom rutan. Ett tips till Bloninbella från mig: chilla på jobbiga rösten, tagga ner och relax, take it eeeeeeeeeeeasy...


Hasse Aro: okej att det inte är lätt att vara först ut, men... It didn't look good. Och vad var det för låt han sjöng på under tiden? Munnen gick i ett, men det stämde inte överrens med musiken för fem öre. Han såg ut som precis det han är: en medelålders man som inte kan dansa. Nej, skärpning till nästa vecka på honom.



Kitty Jutbring: trodde faktiskt att hon skulle äga liiite mer än vad hon gjorde. För bra var hon inte. Fine att hon har sin egen stil, men klänningen hon bar var alldeles för stor och klumpig för en cha-cha. Och så såg hon själv också ut i dansan: stor och klumpig. Hoppas att hon bättrar sig till nästa vecka för hon är sätter lite färg på den annars rätt trista Let's Dance-atmosfären.

 

Så tyckte jag om första Let's Dance-programmet. Men smaken är ju som baken, så kommentera gärna vad ni tyckte! Vad vet jag, kanske tyckte ni att Carl-Jan da man rockade hela stället, eller att Elisabet Höglund kommer vinna hela grejen...

Would you hide behind them all

Helg. Igen. Äntligen, eller vad säger man? Det är ju ändå på nåt sätt för helgerna man lever, det är faktiskt så. Även om vi har en hel del ljuspunkter under skoldagarna (skratt-yoga inte inkluderad), så är ju helgerna bäst.

Ikväll ska jag till Carro och se på Blondinbella i Let's Dance. Hehe. Undra hur mycket den tjejen höjer tittarsiffrorna på det programmet.? För jag menar, vemvillinte se hur det går? Just det. Kanske blir det Systrar i Jeans - Andra sommaren också, we'll see. Jag börjar jobba kl nionollnoll imorgon bitti så.. Slutar tre och det känns jäkligt gött för det är för trist att jobba lördagkväll. Ett stort minus är dock att jag jobbar söndag, och då ska tydligen alla ut och äta för min mormor och morfar firar 45-årig bröllopsdag. Jag gillar resataurangbesök. Därför kan ni ju lätt lista ut att jag inte är särskilt road av att behöva jobba på söndag. Helst skulle jag inte vilja jobba alls.

Men man behöver pengar. Så jäkla mycket som ska göras ju. Nu är i alla fall Coldplay-biljetten betald och det känns skönt! Men det är så mycket konserter i år.. Satt och pratade med Calle på bussen hem, och har ju liksom helt och hållet glömt av Oasis som kommer till Göteborg i slutet av januari. Jag älskar Oasis. Så det blir väl till att spana på Blocket igen antar jag.. Håkan ska ju också turnera i år, dock har inget konsertdatum för Göteborg kommit upp ännu, men det kommer väl. Håkan, Oasis och Coldplay på ett år, det skulle inte kunna vara bättre.


I'm outta time, nya plattan, me like.

Obsession

För att jag idag såg Twilight Edward Cullen för andra gången på bio, tredje gången totalt,
jag är på väg att göra en Kenza, och det är inte okej.




Tisdag

Sista dagen på lovet, behöver jag ens säga att jag är på gränsen till depp..? Dagen idag har varit helt okej, har nästan inte alls tänkt på det hemska faktum att skolan börjar imorgon. Men nu, sista kvällen liksom. Känner man lite smått ångest? Jag tror det.

Jag tycker i alla fall att lovet har varat en stund, alltså inte gått så satans fort som det brukar. Har ändå hunnit med en hel del, ganska mycket jobb visserligen, men en del roliga saker också. En sak har jag saknat: kvalitétstid med mina Sam-flickor. En bristvara under lovet. Ska verkligen bli kul att träffa dem imorgon, enda saken jag ser fram emot med att gå till skolan imorgon.

Var en stund hos några familjekompisar idag, fikade med pecannötspaj och vaniljglass, jag kan ju säga som så att det var inte äckligt. Typ det godaste på länge. Därefter åk te vi hem, jag laddade min mobil snabbt som tusan, sen övningskörde jag hela vägen in till stan. Observera: ett kärringstopp på hela vägen, och det var i uppförsbacke framför ett övergångsställe. Tycker jag förtjänar godkänt med beröm. Lämnade av mig själv i stan, och fikade med en person. Nej mamma, jag tänker inte skriva vem. Fick nämligen reda på för ett tag sen att min kära mor läser min blogg, oh så trevligt. Que nice helt enkelt. Så i fortsättningen får jag vakta min tunga, eller rättare sagt mina fingrar. Jobbigt värre. Jaja, that's life, antar att man får vara beredd på det, en blogg är ju trots allt offentlig och öppen för vem som helst att läsa.

/ Matilda ♥


Nyår 09, Coldplay och Grekland

Godkväll!

Förvånade över att jag skriver ett inlägg nu, med tanke på att jag imorse skrev att jag skulle på fest. Så blev det inte. Festinnehavarens kanin dog. Skoja, det gjorde den inte alls, men det är vad jag tänker säga om en viss person ringer, för fy vad pinsamt. Jaja, life goes on förfan, inte hela världen liksom. ;)

Det var trevligt på Kungsmässan, fick inte shoppat så mycket dock, bara lite rea-smink. Vi var på Resia och hämtade kataloger, pratade med en tant som inte var lika trevlig som Fritidsresor-gubben förra året ;) Men men. Vi får se vart resan går.

Just nu sitter jag och planerar en annan resa med Moa. Är sjukt pepp måste jag säga, det har bland annat med musik att göra så mycket kan jag avslöja. ;) Hann med lite snack om nyår 09 också, gosse, vi är way before our time om man säger så haha. :P Men jag gillar det.
Ska nog inte göra så mycket mer ikväll än att kanske kolla lite OC sen och slappa, njuta av den sista, underbara lediga tiden innan skolan börjar på onsdag. Hallelujah moment.


I'm off!

Godmorgon bloggen!

Får bli ett snabbt inlägg, min buss går om ca tjugo minuter, och jag är inte klar! Ska till Kungsmässan och träffa Nina, har med mig henne stora bag som hon lämnade kvar här på nyår. Vi ska kika lite i affärer och fika/käka lunch. Hoppas på några rea-fynd, men egentligen ska jag inte shoppa så mycket då jag har gjort av med otroligt mycker pengar det senaste... :/

Vi ska även in på resebyrån för att kolla resor till sommaren! Hehe, lite tidigt kanske, men det känns som att det är lika br aatt börja nu, så man har lite koll liksom. Sen går månaderna så sjukt snabbt, och innan man vet ordet av är det maj och alla resor är slut. Tror vi ska kolla på Grekland eller Cypern.

Väntar också ett samtal idag, hehe, lite nervöst skulle jag vilja säga men ändå kul. Ikväll blir det fest i Tuve, ska bli kul! Bloggar mer när jag kommer hem! Puss ♥


Söndag

En riktig slapp söndagskväll blev det för mig idag. Ligger i min säng och kollar på fjärde säsongen av OC som jag fick i julklapp, vet att alla säger att den suger, men för det första så har jag inte sett den innan, för det andra så har jag de tre första så måste ju ha den sista också, och för det tredje så tycker jag faktiskt inte alls att den är dålig! Visst, inte på långa vägar så bra som ettan och tvåan, redan i tredje säsongen började det få utför liksom, och när Marissa lämnade OC-världen var ju katastrofen egentligen ett faktum, men det är ändå OC på nåt vis.

Annars idag har jag varit inne på Svenska Mässan där My Dog-mässan just nu pågår. Elsa skulle ställas ut idag och såklart var vi där och tittade på. Så söt var hon, men livrädd för domaren! Som jag för övrigt inte heller tyckte om, usch för honom. Hade en massa saker att klaga på, men hur snygg var han själv liksom? Nej, just det.

Vi gick i alla fall förbi några som tog kort på ens hund, så det gjorde vi och köpte två kort på Elsa. Dessutom erbjöd dom mig att komma til deras studio här i Göteborg och bli stylad och fotograferad, med och utan Elsa. Hehe, lite konstigt att bli fotad med sin hund kanske, men fick se flera exempel på bilder dom tagit och det var skitfina bilder. Så jag bokade in en tid där, hos en kille som hette Tim och fyllde år en dag efter mig. ;) Får se om det blir några fina bilder.



Skruttan ♥

Mitt 2008 i bilder

Sådär. Äntligen är det klart! Tog faktiskt mycket längre tid än jag trodde, och har bara haft tid att göra lite då och lite då. Men här är i alla fall min "lilla årsresumé" av 2009, med bilder från de viktigaste händelserna! (KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT GÖRA DEM STÖRRE)


Januari

Det nya året firades in med Moa (senare även Jesper och några random snubbar). Misslyckad nyår, eller vad säger man? ;) Middag hos Robertsson var det först i alla fall, sen tar bilderna slut.
Det var även maskerad hos den blonde tysken som fyllde 17, och vi tjejer körde på 80-tal.
Några andra minnen av januari har jag faktiskt inte, måste ha varit en tråkig månad.



Februari

Min egen månad toppades faktiskt inte av min födelsedag den 27e, oh nej, utan av Hemsedal-resan med mina underbara flickor. Galen, galen, och stört rolig kan vi väl beskriva den med!


obs! bild 3, 4, 5 och 6 är grymt interna... xD

Mars

Denna månaden började med min middag som hölls på Carros födelsedag. Fler händelser i mars var att min kära mor fyllde 43 år, Ärret fyllde 17, mormor fyllde 70 och min moster fyllde 37. Många födelsedagar alltså. Ett påsklov hann jag med också, det hände dessvärre inte så mycket mer än att jag jobbade arslet av mig. På påskafton var det ferre inne i stan med Moa.



April

April var månaden under 2009 som Gud glömde. Vad hände i april? Kanske beror det på att jag inte har några bilder alls från denna månad, men om någon vet så snälla let me know, vad hände i april?

Maj

I maj började våren (och typ sommaren) på allvar, härligt väder var det gott om och sommaklänningarna plockades fram en efter en. Jag var ute och åt med mina vänner Carro och Rebecca, var på student, fest på Kungsmässan och hade allmänt trevligt.



Juni

I början av månaden jag till Spanien med bror, kusiner samt mormor och morfar. Grymt nice resa till ett underbart resemål. Mina kära vänner var hemma hos mig en kväll för thaimat och massa prat, även Idas casa fick sig ett besök i form av middag, dans med mera. Min farbror fyllde sedan 50 och då blev det såklart FEST. =)



Juli

Lagade pannkakstårta (favoriten) med Carro och Rebecca, minigolf med Carro, Bamboo med Ellinor och Carro, mami skaffade sig en tatuering, hade mer bränna än nu, och så en galen kväll med favorit Moa i Kullavik. ;) Hann även med middag hos Ida och därefter dundergrym kväll hos Ärret.



Augusti

Jag säger bara vi skulle dratt till Kreta, och hell yeah det gjorde vi, och det med besked! Tankarna tillbaka på augusti domineras av denna resa med mina underbara vänner, en vecka av sol&bad, knasiga kvällar, och ren lycka.
Jag var även på min kusins bröllop som var jättefint, och en riktigt rolig kväll. =)



September

Ja, här hade skolan börjat igen.. Usch. Depp på hög nivå, för alla längtade vi väl on some level tillbaka till de sköna dagarna på Kreta. Samt att jag var "sjuk" i vad som känns som en månad. Men helt åt helskotta var det inte, bland annat kapade jag håret en bit, det var rajtan tajtan med klassfest i Hunnebo, klassresa till Stockholm och jag, Cornelia och Calle var och såg älskade Håkan på Liseberg.



Oktober

Var ute och åt med Carro, Carro, Cornelia och Tess, jag och Cornelia var hyperseriösa och hetsade sönder med våra bloggar :P, vi partade hos Ida, jag plockade (och åt) MASSA äpplen, min kusin fyllde år, och jag tror även att detta var månaden med flest dagens outfit ever.



November

Blev återigen sjuk, nåt knas med mitt öga som blev helt cp. Månadens höjdpunkt var ju helt klart ICA's firmafest xD



December

December inleddes med folkdans på Samskolan, jag hann även med ett Jul på Lisebergsbesök, avslutning på Konserthuset, fick stipendie, avslutningsfika med tjejerna på Tintin, mycket kvalitetstid med Tove och Moa, min besatthet av Twiliht och Edward Cullen började ;), jag bakade ett pepparkakshus som kraschade, och så kom ju jul & nyår. ♥



Avslutar med en lista av vad som jag tyckte utmärkte mitt 2009.

- Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Åkte utomlands med mina vänner.

- Dog någon i din närhet?
Ingen jättenära.

- Vilka länder besökte du?
Spanien, Grekland, Tyskland, Danmark.

- Vilka datum kommer du minnas, och varför?
14-17/2 - Hemsedal!
27/2 - Jag fyllde 17 år
1/3 - Min födelsedagsmiddag
12/4 - Håkan på Scandinavium
3-10/6 - Spanien ♥
14-22/8 - Kreta ♥
18/12 - Stipendie och avslutning

- säkert några fler, men det är svårt att minnas exakta datum såhär i efterhand

- Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
Chris Brown -
Forever
Howie Day -
Collide
Rihanna -
Rehab
Lady Gaga - Just Dance
Armand van Helden -
Going Wrong
Katy Perry -
I kissed a girl

- skulle kunna skriva ner typ tio till, men det får räcka såhär..

- Men speciellt:
Guru Josh Project - Infinity

- Blev du kär under 2008?
Ja. E.C in my heart. Skoja, nej det blev jag inte.

- Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag var i skolan, hade bild om jag inte minns fel. Gjorde min paradrätt pannkakstårta till middag, sen blev det släktkalas på kvällen. Ungefär så har mina senaste 17 födelsedagar sett ut, haha.

- Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Om jag hade varit snällare mot mig själv, särskilt under första halvan av året.

- Hur höll du dig från att bli galen?
Ja, säg det. Vissa stunder kändes det som att jag var det, men genom att omge sig med människor man tycker om så klarar man det mesta.

- Vem var den bästa nya personen du träffade?
Oj, träffade mycket nytt folk; Karolina, Olivia, Sandra, Josefine, Alexander... säkert fler, synd bara att minnet är gott men kort. Måste ändå svara Nina, en vän som blivit en av mina närmaste under detta året. ♥

Lördag

Godmorgon bloggen!

Uppe med tuppen idag, eller i alla fall tjugo i nio, då jag vaknade och gick upp för att göra frukost till la familia. Frukosten ligger nu i min mage, så jag är mätt och belåten, redo för dagen helt enkelt. ;) Hehe. Har faktiskt inte en blekaste om vad denna dag har att bjuda mig på, inga planer what so ever än så länge. Känns lite skönt, men också lite... tråkigt. Är van att alltid ha något planerat på helgerna, i form av antingen jobb, åka till stan, träffa någon kompis osv osv. Så det känns lite ovant att inte alls veta vad man ska hitta på!

Igårkväll var som sagt M och T här, lika trevligt som alltid hade vi. Mumsade på glass med varma hallon och chokladsås (kanske ett av detta årets nyårslöfte: njuta av god mat? det vore seriöst nåt) och kollade på Vänner, samt gick igenom nyårskvällen. Fick mig en hel del goda skratt där.. :P Dom fick även fylla i min "Mina Vänner"-bok som jag fick i julklapp, har glömt att läsa vad dom skrev, men ska ta och göra det sen. Haha, jag blir glad av: "mat!" jag blir arg när: "personer försöker ta min mat". Sötnos ♥

Nu tänkte jag ta en dusch och sedan fortsätta lite med min årssammanfattning. So long.




Bilder tagna nere vid havet på nyårsdagen

Friday I'm not in love

Godafton.

Idag har jag jobbat från 8-15, cyklade till jobbet vid halv åtta imorse, observera att det var MINUS åtta grader. Men, ingen fara på taket, jag hade dubbla jogginbrallor och även reflexväst. Kände mig som en nörd/dagisbarn, men jag mötte faktiskt flera bilar på vägen, och inte en enda blinkade argt med helljusen. Framsteg för mitt cyklande...

Kom att tänka på att jag lovat en summering i bilder för 2008, och för er som väntar (hehe, kan tänka mig att det är måånga) så är den på väg. Tar lite tid bara. Hann med en del under förra året ändå.. Men den kommer, den kommer!

Nu kommer snart två av mina favoriter hit för en myskväll i sann MatildaMoaTove-anda, en liten utvärdering av nyår blir det också! ;) Hade faktiskt inte pallat att göra något annat idag, är nästan tröttare idag än vad jag var igår. Skumt.
Jag hoppas att ni får en trevlig kväll, vad ni än ska göra. OCH JUST DET! Jag har två meddelanden till mina läsare. :P Ett till personen som kommenterade anonymt vid inlägget om Britney, någon av mina vänner var det, vem vet jag inte. Har mina aningar, men skriv jättegärna namn tjejer. =) Kan inte svara någonstans heller, för jag tvivlar på att någon orkar gå in och kolla bland kommentarerna igen för att se om jag svarat... Det andra var att jag fick ett sms från någon dagen innan nyår, och I feel so bad för att jag inte har svarat, förlåt, men jag var stressad och hann inte och visste inte heller varken in eller ut om vart vi skulle på nyår vid det tillfället. Vem var det som smsade? =)

Åh vad det känns som att det är många jag inte träffat på länge... =( Några har jag träffat jättemycket det senaste vilket har varit grymt kul, men vissa har jag inte sett röken av. Hoppas ni vet vilka ni är, och jag längtar tills vi ses. ♥


Nyår i bilder


Isabelle, Tove & Rebecca



Nina den fina <3


Moa den goa<3








Hinner inte lägga upp fler bilder nu, glömde dessutom att faktiskt använda kameran när vi väl var framme hos Jesper, därav inga bilder därifrån.. hehe. Hoppas ni hade ett trevligt avslut på året och en bra start på det nya!



Nyårsdagen

Hej på er alla.!

Hur mår ni idag? ;) Segaste dagen på året, men ändå rätt go, man behöver inte göra någonting alls. Själv vaknade jag vid halv tolv-tiden, slappade lite framför datorn och tog sedan en promenad med mami, papi samt två av deras kompisar. Vi gick till Skintebo för att hämta vår bil och stannade även till för fika med lite rester från gårdagens dessert-buffé där min familj firade nyår.
Jag passade även på att hämta min kamera som jag glömde hos Jesper igår, fick lite panik ett tag igår när jag var på väg hem och märkte att kamerafodralet var tomt. Men ringde honom och sa till honom att lägga kameran i en låda eftersom att det fortfarande var folk kvar, och jag ville helst inte att den skulle bli stulen... Efter många om och men hittade hans pappa den. Jesperjesperjesper. Lille gosse.

Kvällen igår blev i alla fall... bra till slut. Jag kan ju säga så mycket som att jag, Nina och Rebecca firade tolvslaget på en buss, men it wasn't all bad så att säga. Vi fick se ett hejdundrandes fyrverkeri längs hela linje 80's väg (utan att höra smällarna eller behöva oroa sig för att få en felriktad raket i nyllet), och vi träffade även tre sköna grabbar som även de planerat tiden lite fel... ;) Vi hade så trevligt på bussen räknade ner och skålade till tolvslaget, att de till sist bestämde sig för att följa med oss till Jesper. Väl där blev det dans till När vi två blir en (otippat?) och en hel del annat. Träffade på några gamla klasskompisar (otippat!), och en snubba som drog upp mitt medverkande i Lilla Sportspegeln.. haha.

Maten på Hard Rock var i alla fall grymmegod, Toast Skagen till förrätt, hälleflundra med potatispuré, ungsrostade grönsaker och sås till varmrätt och amerikansk cheesecake med choklad och jordgubbssås till dessert. Mums filibabba. :D
En sväng till Mölndal hann vi med också, det enda som var synd med kvällen var att vi var tvungna att dela på oss, hade velat haft med Moa, Tove och Anna till oss.. Men man kan inte få allt här i världen. ;)

Snart får ni bilder!

RSS 2.0