GOD JUL!

Godmorgon och GOD JUL på er alla! :)

Helt sjukt att det redan är julafton, jag säger det ännu en gång: vart tog december vägen? Gaalet. Men det har varit en jättebra månad, väldigt innehållsrik, och jag hoppas att den kommer avslutas lika bra med en fin och mysig jul och ett dimmigt, heh, skoja, roligt nyår!

Egentligen hade jag nog inte bloggat idag om det inte vore för min fina, underbara, älskade vän Moa som så fint och vänligt bad mig att uppdatera igår ;) haha. Har väl inte varit den flitigaste bloggaren det senaste kanske, så tack för påminnelsen och sparken i baken.. ;) Igår var det jobb som stod på schemat, 12-19, galen dag när alla kunder ska handla på samma gång, men samtidigt mysigt eftersom (nästan) alla var på sitt bästa julhumör och det är alltid lite speciellt att jobba precis innan jul. Har aldrig jobbat på självaste julafton och slipper göra det i år också, men dom som gjort det säger att även det är grymt mysigt och alla är verkligen på topphumör.. Hm, kanske får ta och testa julafton nästa år? Tycker bara det känns så konstigt att missa jultraditionerna på dagen med jullunch hos farmor och farfar, Kalle Anka och hela den biten.

Dock måste jag säga att Bingolottos uppesittarkväll igår gjorde mig besviken, vet inte om det var för att jag var den enda utan lott, eller om det helt enkelt har blivit sämre, men jag tycker helt klart att det var bättre förr! Dock gillar vi att idol-Erik var med, även om jag helst hade velat att han dök upp utanför min dörr. Morr.
Ska snart sätta igång här hemma, har precis ätit en julfrukost med familjen; vörtbröd med skinka och senap, mer gick inte ner, det måste ju sparas plats för all farmors julmat om några timmar :) Ska strax ta ett megahopp in i duschen, slänga på mig en svart sopsäck (eftersom jag inte har något att ha på mig) och slira iväg med bilen mot jobbet för att handla julmust och vörtbröd till resten av släkten som kommer ikväll. Ska även hälsa på mina kollegor som jobbar och kanske får man sig ett glas glögg..? Det var i alla fall vad Therese lovade mig igår.

Jag önskar er alla en underbar julafton! ♥


Mormor jag hoppas du ser ner på oss från himlen och är med oss idag. Kan fortfarande inte förstå att du inte finns här hos oss längre, och denna första jul utan dig kommer bli sjukt svår. Den första tanken som fanns i mitt huvud när jag slog upp ögonen imorse var hur konstigt allt kommer att kännas under hela dagen. Vi saknar dig och allt du gav oss, och morfar är så ensam utan dig. Jag hoppas - och vet - att du har det bra där du är nu. Jag vet att vi kommer att ses igen, när tiden är inne, men tills dess är saknaden oändlig. God jul mormor, jag älskar dig. ♥



Words of wisdom


Love Laugh and Live your Dreams

Hej underbaringar!

Nu är det bannemej nästan jullov, jag skulle nog nästan vilja säga att det faktiskt ÄR jullov nu. Vi möttes av det oerhört uppiggande beskedet att vi är lediga imorgon, och på fredag är det bara avslutning kl 10 i Konserthuset, sedan är det loooooov! Dock kommer lovet att innefatta en hel del jobb, men det är grymt mycket bättre än att gå i skolan.

Dagen idag spenderades först med en filiosofilektion där Philip förespråkade rätten att använda dödshjälp på för tidigt födda barn, eftersom att föräldrarna i dessa fall ändå inte vill ha barnet. Han hävdade också att om barnet är fött en månad för tidigt kommer det inte att få ett bra liv, och det är därför snarare av ren barmhärtighet som man tar livet av det innan det ens har börjat. Jag skulle kunna döda den killen, helt ärligt. Sjuk. I. Huvudet.

Sedan tog vi oss en håltimma, jag, Ellinor och Cornelia, och den spenderades på Espresso House med en mycket god kyckling/baconmacka till frunch + en massa gott snack på det. Gillas! Tillbaka till skolan för en gympalektion som vi ändå inte var med på, och sedan åkte jag återigen till stan för att träffa nyblivna chauffören Moa. Blev en fika på Mixit, mucho mysigt! :) Riktigt satans kallt var det ute, så jag hoppade över promenixen som väntade med mamma o gänget, blir en myskväll framför tvn med pepparkakor och Bonde söker fru istället ;).




Ny vecka!

Hej på er,

hoppas ni mår bra idag, det gör jag! Tog mig en sovmorgon eftersom vi är lediga från skolan idag, men den blev inte superlång eftersom jag var tvungen att åka in till skolan för att hämta en sketen bok. Vi har nämligen disskussion i svenskan imorgon, och jag tänkte i alla fall låtsas att jag fortfarande är en studiemotiverad, disciplinerad elev, och läsa på lite. Suck. Kan någon sätta mig i en tidsmaskin och styra kosan mot 11 juni NU tack!?

Nej, det där var ett skämt. Vet i alla fall en person som inte blir glad av såna tankar (Karolina-carpediem-Bondenius!), hihi, och jag är faktiskt beredd att hålla med om att man bör ta till vara på den här sista tiden i skolan, och allt som händer runt omkring. Jag är väldigt tillfreds med allting i mitt liv just nu, så varför stressa och längta framåt? Måste påminna mig själv varje dag om att njuta av julen och den underbara stämning som den skapar. Igårkväll t.ex. var vi uppe på berget här ovanför vårt hus och hade "gran-tändning", en tradition som min kreativa, påhittiga pyssel-pappa började med för kanske fem år sedan. Han har alltså GJORT en "gran" i trä och satt på en julgransbelysning, dragit elkablar ända upp på berget (det är HÖGT), och i samband med att granen tänds för första gången varje Lucia har vi lite fika och så där uppe på toppen. Granen har blivit lite av en lokalkändis här omkring, konstigt nog verkar alla se den, var man än bor (typ). Alla älskar pappas gran.

Anyway, det var i vilket fall som helst "gran-tändning" igår, och det kom förvånansvärt mycket folk, dock var det helt kolsvart och jag stod upptagen med att smsa, men vem kommer fram ur skuggorna då? Jo, Jesper. En mycket trevlig överraskning måste jag säga, och vi fick en trevlig stund på toppen, men lite nyårssnack och annat.

En annan lite smårolig grej var ju "I":s (älska mystiska förkortningar..) kommentar till mitt lite diffusa (men ändå jävligt tydliga, jag tyckte det talade sitt tydliga språk) inlägg "..." igår; "hm... lite svårt att veta vad du menar här!?" Mihi. Jag vill ÄVEN ha dig Ida, så känn ingen sorg! ♥ ;)


Jason Derulo


...


I don't know what you're waiting for

Celebration - Madonna ft. Akon
Jag kan inte skilja på - Melissa Horn
Tik Tok - Kesha
Revolver - Madonna ft. Lil Wayne
Morning after dark - Timbaland ft. Nelly Furtado
Do you remember - Jay Sean ft. Sean Paul and Lil Wayne
What about now - Westlife (jaaaaaaa!)
Hjärta - Kent
Ambitions - Donkeyboy
Vals för satan (din vän pessimisten) - Kent



10 December

Hej bloggen,

hur mår ni idag? Jag är fortfarande hemma från skolan, men mår trots allt bättre! Ikväll kommer min favoritJonna hot för fika och promenad och då gör jag bäst i att vara pigg och kry. Var ändå ganska effektiv igår, städade hela mitt rum (på riktigt), pimpade det ganska rejält med julpynt, bäddade rent i sängen och pluggade. När jag var klar hade min kroppstemperatur höjt sig gaanska mycket, kanske inte så smart att överanstränga sig liksom..

Tog mig faktiskt ut i några timmar på kvällen, kände att jag behövde lite frisk luft (eller hur var det nu?), och btw är det helt totalt lovely att min kära mor läser min blogg - HEJ MAMMA! - att man aldrig kan få vara ifreeeed. Nej men visst, får man som förälder inte reda på saker i sin dotters liv IRL, ja men får man ju ta till Internet, elleeeeer? Sucken.

Ska i alla fall bli skönt att komma iväg till skolan imorgon, även om de e lite halvskönt att dega här hemma så blir det i längden GALET långtråkigt och ångesten över att missa så mycket börjar krypa sig på. En sak som är riktigt jävla mental är att det är en skolvecka kvar till jullovet. Vad hände där liksom?



Onsdag

Godmorgon,

är väl snarare goddag man ska säga vid den här tiden, men man tappar liksom dygnsrytmen när man är hemma och sjuk. Galet tråkigt, och lite ångest på att missa så mycket i skolan, men what to do liksom, måste ju bli frisk.. Känns som att det har satt sig i halsen nu också, och det svartnar för ögonen så fort jag reser mig upp, not good!

Jag tänkte i alla fall försöka vara lite produktiv idag, städa och julpynta rummet samt plugga är det jag har tänkt hinna med. Känns som ett ganska rimligt mål när näsan rinner och huvudet ligger kvar i sängen. Lite skön julmusik ska jag sätta på nu, och sen får det nog bli några hembakta pepparkakor som jag och min bror bakade igår. Har knarkat apelsiner som en tok ända sedan i måndags, men det verkar inte hjälpa nåt vidare. Jossan tipsade om Ben and Jerry's, haha, men jag vet inte hur bra det är mot förkylning..? ;) Önsketänkande.

Känns oerhört skönt att det snart är jullov i alla fall, även om jag börjar få lite panik angående julklappsshopping.. Men det löser sig, ska träffa både Rebecca och Jossan på fredag i stan resp. Kba, så då hoppas jag hitta lite gåvor.
Ha en bra dag! ♥

Måndag

Oj, nu var det ett tag sen det blev uppdatering. Sjukt vad oberoende man blir av datorn när man har iPhonen. Kan i princip göra allting där, så det är inte ofta jag startar upp denna här nu för tiden.
Helgen har i alla fall passerat, i fredags var jag bara hemma och kollade Idol (jaaaa, Erik & Calle i finaal!), sjukt skönt att bara ta det lugnt faktiskt. Fick även lite härlig BB-feeling förmedlad från P genom telefonen :) 
På lördagen gick jag upp rätt tidig och satte mig på bussen till Landvetter där Ellinor inte väntade mig ;) Efter lite panik kom jag fram i alla fall och vi satte igång med handling, julkola mm. Kvällen blev grymt lyckad, måånga skratt och sjukt skönt att bara vara med en samling goa människor :) Sen vid halv ett bar det dock av in till stan med Moa (körd av nyblivna chauffören Ida!), där vi mötte upp P och hans kompisar. Efter lite velande hamnade vi på ett ställe som jag av olika skäl väljer att inte nämna namnet på haha ;) En mysig avslutning på kvällen i alla fall. :)

Gårdagen blev familjedag, fika o lunch i stan, Jul på Liseberg, hela köret. Kom hem långt om länge, halv åtta, och då blev det promenad med P trots att jag var dyngförkyld och antagligen smittade ner hela honom.. :) Blev sedan en tidig kväll och jag sov sjukt mycket inatt, ändå vaknade jag upp ännu mer förkyld idag. :( Orkar inte bli sjuk..

Förutom förkylningen som smugit sig på, matteprov på torsdag och en presentation i Internationella relationer på onsdag mår jag bra :) Känner mig gladare än på länge, och om vissa personer bara kunde mind their own buissness så skulle allt vara frid och fröjd. Puss på er alla fina ♥

Torsdag

Åh, jag bara älskar filosofi. Eh. Sitter med en argumentationsanalys som visserligen ska vara inne på söndag kväll (tack MOL för flytten), men jag är grymt busy i helgen så det är lika bra att få det överstökat redan nu.. Sjukt tråkigt är det dock, även fast jag tycker det är riktigt intressant och kul att argumentera för ett bra och roligt ämne, men det är fan så mycket svårare när man ska få ner allt på papper, i rätt ordning. Förargument, motargument, underargument, är det här argumentet relevant/vagt/mångtydigt, whatever liksom.. Jaja.

Imorgon går vi i alla fall på helg. IGEN. Tiden flyger förbi som vanligt, och denna veckan har varit extrem måste jag säga. Började med underbara folkdansen i måndags ;) Som faktiskt, otroligt nog, gick helt okej, trots att jag på allvar trodde att Philip skulle sparka mig i huvudet. Sedan var det personalfest i tisdags och det var seriöst det roligaste på läääänge! :) Så sjukt lyckat på alla sätt och vis, kunde inte önskat mig något mer. Och så sjukt när vi kommer in på Park o ICA-Stig står där och serverar champagne i sin ICA-kavaj. Me like! Såg till och med ut som att han kände igen mig, för han log vääldigt hjärtligt och glatt när jag fick mitt glas, och konstigt vore det väl annars så ofta som han handlar av mig!
Innan vi åkte in till stan var vi ju såklart tvungna att stänga butiken, så vi fick rycka in i partykläder och jobba för att stackarna som jobbade stängning skulle hinna byta om och fixa sig. Sjukt annorlunda känsla att stå uppdressad till tänderna och hjälpa kunder, men galet roligt och kunderna verkade också uppskatta det! Mer personalfest åt folket säger jag. :)

I helgen blir det glöggmys med finfina människor, lite kvalitetstid i stan med familjen och senare träff med en annan fin människa. :) Vi hörs när vi hörs ♥


Sjukt bra drag på dansgolvet :)



Uppträdande fick vi under middagen


Halva vårt bord!




RSS 2.0