No one sleeps when I'm awake

Godmorgon!

Idag är det trött här borta, men annars bra! Gårdagskvällen spenderades som sagt först at Sandra's place, där det blev god tacos och roligt umgänge. Mycket trevligt, tackar så hemskt mycket för att jag fick joina! =)
Vet inte riktigt hur jag tog mig från Sandras hus, glömde i alla fall min påse med kläder, och bussresan var minst sagt snurrig. Tror även jag lyckades vråla ut en massa icke offentlig information över halva spårvagnen, not good. Någons (Sandras?) jobbarkompis satt glatt bakom Ida och lyssnade på allt och när jag långt om länge märkte detta, påpekade han att han faktiskt inte hade någon iPod eller Mp3 att lyssna på. Shit.

Vi kom i alla fall hem till Ida till sist, stackars Ida som var väldigt mycket nyktrare än oss, men ändå öppnade sitt hem för oss! :) Allt som allt var det en sjukt rolig kväll, underbara människor, god mat, goda drinkar, roliga lekar, bra musik, tack för gårdagen alla! ♥

No time to think of consequences

Äntligen freeeedag! :)
Dock känns det som att veckorna rusar fram i en faslig fart, jämför man med ettan och tvåan är jag knappt något i skolan över huvud taget. Kan i och för sig bero på att ju slappare schema, desto lättare och mer lockande är det att banga ännu en lektion... inte bra. Men som jag och Cornelia (läs: jag) sa igår, efter höstlovet får man ta tag i närvaron. ;)

Idag var det endast en lektion, engelska C, som stod på schemat. Har inte fått något bra första intryck av den kursen, både A- och B-kursen var svinlätta och roliga, men denna känns bara svår. Nu har vi dock börjat med writing vilket jag alltid tycker är kul!
Åkte hem direkt efter skolan, tog en sväng med ut med hunden (som för övrigt låg och sov i min säng och var jättetrött efter en promenad med mamma, alltså ville hon inte alls gå ut), fixade lite grejer och nu ska jag snart bege mig in mot stan igen!

Ska träffa Matilda och Milla för en fika. Vi var bästa kompisar ända fram tills nian, och det ska faktiskt bli kul att ses nu! :) Därefter bär det av hem till Sandra för middag med trevligt sällskap, ska bli grymmetrevligt! Sent omsider kommer även Ida anlända hem och då går färden till henne. Fullt upp ikväll/eftermiddag alltså, men vi gillar't.

Ha en skön fredag nu allihop. ♥ 


Bild från Stockholm i augusti


What are you willing to lose

Såg precis senaste One Tree Hill-avsnittet (episode 2, season 7), och herre... Jaa, det kanske kommer bli mycket OTH-snack här framöver, men jag älskar verkligen den serien. Har ni inte sett avsnittet än, och vill inte veta vad som händer så sluta läs nu. Anyway så kom det i alla fall fram att Nathan har varit otrogen, och tjejen ifråga är med barn. Alltså, jag är ledsen att jag lever mig in i sånt här så mycket att det nästan blir ohälsosamt, men hallå... Det sista man fick se var att Nathan gick ut till Haley i trädgården och sa typ there's something I need to tell you. Jag hoppas verkligen att det är en luring, att man ska tro det värsta, men att det inte är sant. Jaja, what ever, slutsnackat från Nörd-Matilda.

Annars idag då... Tog en "sovmorgon" imorse, som ändå inte var en sovmorgon. Bangade första lektionen, men gick ändå upp klockan sex och pluggade matte. Jag är fan onormal, men det är å-n-g-e-s-t att ligga efter en massa i matten, så det fick bli så. På lunchen var jag och Cornelia i stan och jag kollade med Tre om jag kunde bryta mitt abbonemang med min mobil och skaffa en iPhone. Tyvärr såg det mörkt ut på den fronten, har ju en relativt ny mobil så det skulle bli fett dyrt att betala av hela den + kvarvarande abbonemangskostnaden på en gång. Yeye, vi får väl se. Det är sjukt vad jag skriver om intressanta saker idag.. -.- Snarken på mig själv känner jag, vet inte vad ni känner men antar att det är nåt liknande.

Haha, mamma ropade precis till mig jätteglatt från andra datorn:

- "Matilda, hur många har du online på facebook-chatten nu?"
-
"57.."
- *tystnad*
-
"Du då?"
- "Sju..."

Ja, det är inte lätt. ;) Godkväll på er. ♥


Never say never

Får bli ett kvällsinlägg. Har inte så mycket att skriva egentligen, eller lusten finns inte riktigt där. Orkar inte riktigt dela med mig av allting heller, men några rader borde jag ju ändå kunna få ner.

Har just kollat på episode 1 av On Tree Hill season 7, sjukt vad jag har längtat efter den. Kollade även lite på första Gossip Girl-avsnittet till säsong 3, farligt att båda serierna har dragit igång nu, lär inte bli mycket annat gjort av mig här hemma..
Veckan som kommer känns lite hektisk, men det ska nog gå bra ändå, snart är det onsdag och då är det äntligen dags för after work med jobbet :). Ska bli sjukt kul!

Nej. Nu ska jag sova. Det går verkligen inte att blogga när lusten inte finns där, jag får ju för fasen trycka fram vartenda ord. Sov sött så hörs vi. ♥


Ganska så snyggt kort på mig o Cornelia från i torsdags..


GRATTIS

Idag vill jag bara säga GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN till världens bästa Moa!! Äntligen är det din tur ;) Imorgon blir det klackarna i taket :D Du får ett "blogg-grattis" här också för jag vet att du är en trogen läsare av min blogg (uppskattas!), jag hoppas du får den bästa dagen på länge, njut av känslan, och gå till affären och köp lite folköl ;) Grattis igen min älskling ♥ I love you.


Helgen

Hej på er,

dålig uppdatering från min sida i helgen, men det beror på att jag har haft en grymt bra helg som mestadels har spenderats hos min bästa Ida. I lördags var jag en sväng hos farmor och farfar och sedan en sväng hos mormor och morfar. Träffade även farbror, moster och kusinerna så man skulle väl kunna säga att jag gick igenom släkten i lördags.
Åkte till Ida på eftermiddagen och sedan kom Olivia, och vi lagade i ordning tacos. När maten stod på bordet (i princip) kom Bonnsan till dukat bord, vissa har det bra haha ;)
Det blev en grymt rolig kväll, i det sällskapet kan det iofs inte bli annat än lyckat. Rödljus var kvällens lek, och jag vet inte vad som hände där ett tag med mig, men plötsligt var inga siffror eller bokstäver på plats över huvud taget. Två skulle vara B, men blev två i alla fall. Ja, ni hör ju, det är ju snurrigt bara man talar om det.

Det blev en sleepover för hela järnet, efter att Idas något påverkade kompis Filip hade lämnat oss. På söndag morgon blev det frukost och sedan farväl till Bonnsy innan jag och Ida följde Olivia hem och jag fick en rundvandring i hennes sjukt snygga hem. Hallå, jag vill också ha högtalare i mitt tak.
Jag och Ida fortsatte promenaden sen, och allt gick bra innan Ida tappade bort sig i sitt eget område, och mina fötter blev brutalt misshandlade under den lååånga vägen hem. Frisk luft och motion fick vi i alla fall. :) Kom hem och satte på One Tree Hill, dock somnade jag efter en stund, vad hände där liksom. Magarna började kurra efter en stund så vi skuttade ner till thai-stället och köpte med oss mat hem, grymt god maat! Lite svenskaplugg och ytterligare lite OTH-tittande senare kom Idas familia hem och jag fick för första gången i mitt liv smaka på en kantarellsmörgås. Shit, att man inte har ätit det innan. Ida, säg till när det är svamp-smörgås-dags igen, jag kommer straight away.
Notting Hill blev vårat kvällsnöje, samt en sjukt god fruktsallad. Efter det var vi rätt så trötta, och ställde klockan på 02.00 innan vi somnade. Tanken var ju då att kolla på VMA, men det gick inget vidare. Ida somnade med en gång och mina ögon ville inte heller hålla sig öppna. Sucken. Hade velat se det, men jaja.

Nu när jag ser tillbaka så måste jag säga att söndagen var en sjukt skön dag. Hela helgen var top notch, och jag hoppas på en repris snaart. ♥ Ni är bäst tjejer!







Love laugh & live your dreams

Jaaaa, vi älskar lördagar!

Hej på er, jag har inte gått och dött, har bara inte haft sådär jättelust att blogga. Vad som hänt de senaste dagarna är bland annat att jag gjort min älskade tatuering! Wie, är verkligen supernöjd :D Det gjorde lite ont, såklart, men det var lätt värt det. Bilder kommer snart.
Annars då, ja igår var det skola mellan halv tio och halv elva, sedan åt jag lunch med Greta på Vanilj (deras kycklingsallad rekommenderas vaaaaaarmt!). På kvällen kom två mongon till mitt hus, vet inte vilka det var, men dom bara störtade in med en massa sjögräs och grejer så jag kände mig nästan tvungen att göra (och förstöra) sushi. Blev sjukt gott i alla fall och sedan såg vi (eller?) även på Slumdog Millionare, som jag nog kommer att få ta mig en extra titt på för jag hängde inte riktigt med, hehe. Mycket fin kväll i alla fall, kvalitéts- och må-bra-tid big time. :)

Ikväll tänkte jag storma Idas casa, det blir lite middag med Järnet och sedan får vi se hur kvällen utvecklar sig. Jag hade kunnat skriva "I gotta feeling, that tonight's gonna be a good night" men jag gör det inte, för det känns som att alla på hela Facebook redan har överanvänt den linen ett x antal gånger, och det börjar bli lite väl mainstream ;). Men hur som helst stämmer det i alla fall, och by the way så har jag fortfarande inte tröttnat på den låten och kommer antagligen heller aldrig att göra det.

Trevlig lördag på er =)

Måndagar är gröna

Hallåsan :)

Blir i alla fall en liten update idag, i brist på andra intressanta inlägg. Min dag började med träning tillsammans med Hanna, skön start på dagen :). Åkte därefter till skolan för att gå på dagens enda lektion: svenska. Nödvändigt. Åkte hem, pluggade psykologi (och jag är inte längre lika sugen på att läsa psykologi efter gymnasiet, får nog bli juridik ändå), åkte med papi och August och handlade och hämtade även ut min skatteåterbäring (heter det så?), kul för mig att jag fick tummen ur och gjorde det innan sista datumet passerat...

Inte gjort så mycket mer idag faktiskt, lite till plugg, lite facebookande, ett argt men ändå ack så kärleksfullt telefonsamtal från Ida som var på vippen till att döda mig genom telefonen. Woha. Men jag vet hur man lugnar ner den kvinnan, så jag gick in på Facebook, tryckte på en knapp, och vips så var det genast gladare toner i telefonen igen. Fick även ta ett litet grow up-talk med tidigare nämnda tjej, det går helt enkelt inte att uppföra sig hur som helst när man passerat artonårs-strecket, höhö. ;) Och jag ska faktiskt se till att det inte blir några fjanterier nu framöver. :P

Nu ska jag läsa lite i någon av alla miljarder böcker som jag har på gång just nu, man ska ju bevaka sin litterära ådra har jag hört så varför inte köra all in, även på det planet. Snarken på den. Nej, godkväll på er och länge leve litteraturen. x)


Var inne på Facebook och ganska snabbt fick jag klart för mig att Zante faktiskt lever utan mig.. :'(


Lite bilder från i fredags


Innan folket kom, vi är rätt bra på att roa oss själva.


En rätt så snygg hamster, som faktiskt är min. ♥


Pepp elleee?


Det togs oerhört många normala, vackra bilder på mig den här kvällen. Här bjuder jag på en!


Tobbe Bus!


Feeeeeeeelix! :D


Lite bättre än andra ♥


Snickerskaka ftw.


 

Det får vara nog för nu. Fler bilder kommer nog upp på fb sen. Godkväll.


När det går BRA att jobba

God söndagskväll på er.

Nu är jag färdigjobbad för denna helgen, känns sjukt skönt kan jag meddela. Gårdagen var hemsk, att man aldrig lär sig att det inte är en dans på rosor att jobba dagen efter. Mådde ganska så prima när jag vaknade igår, men klockan tre sa det pang och allt jag ville var att säga upp mig och gå hem. Men ibland får man stå ut, och det gjorde jag. Kom hem vid halv elva, utsvulten efter att endast ha levt på frukostmat under dagen (aptiten var inte den bästa), och åt en hemmagjord räkbaguette. Det var gaaaanska gott!

Gårdagens VK (värsta kund) var ju helt klart gubben som nog närmade sig sextio men trodde att han fortfarande var 45 +, log överlägset och sa: "Jahaaaa, är vi lite trötta idag? Ute och festade sent igår?" Ehh? Vaaah? Hm.. Jag: "Ehh, nej. Hrm. Jag har bara sovit dåligt" (ville inte skrika ut över hela ICA att så faktiskt var fallet, men varför i helvete behöver han veta om jag har festat eller inte?). Gubben ser sådär äckligt överseende på mig och fortsätter: "Jahaaa. (tror mig inte) För jag noterade nämligen att du gäspade tre gånger i rad".
Alltså man blir ju bara så äckligt förbannad. Det är precis såna här gubbar jag nämnt tidigare, dom som kommer fram och ser ens namnskylt, och sedan använder ens namn på ett sånt där jättejättejättenedlåtande sätt.

Jaja. Hoppas ni alla har haft en trevlig helg, själv längtar jag redan till nästa. Ida och jag konstaterade förut att vi bara har två skoldagar denna veckan (typ). Varav endast en är jobbig. Chill.


En något suddig bild från igår

 


Saturday

Hej mina barn!

Nu har jag vaknat till liv, ätit lite frulle, druckit ännu mer vatten och börjar så smått piggna till. Jag tackar allt som går att tacka för att jag börjar jobba klockan tre idag, och jag ber också en liten bön för att ingen har lust att handla idag. Jag lider med Ida som började nio imorse, och därför var tvungen att gå upp sju (!?).

Gårdagskvällen var så sjukt lyckad! En lite random kväll som började med förkrök + snickerskaka, med mig, Tess, Ida, Jossan och Emil. Ida tog över min standardreplik: "Kan vi inte köra en leeeeeeeeek!?" och därför gjorde vi det, kommer dock inte ihåg namnet.. Den går i alla fall ut på att man sitter runt ett bord, en person börjar säga "ett", nästa person säger "två" osv. Men vissa siffror är utbytta mot ord, och glömmer man säga dessa får man dricka. När det kommer till "tretton" ska den personen säga "skål" istället, och därefter bestämmer nästa person en ny regel (typ "man får bara prata engelska", "man får inte säga några personnamn" osv.). Alla regler hänger med hela tävlingen, så det blir ju inte direkt lättare.

Iaf så strömmade det in mer folk sedan och jag och Ida (särskilt Ida, hehe) hittade några homies från Sam, och jag tyckte det var rätt så pinsamt att jag inte kände igen dom.. Kommer nog inte göra det på måndag heller, men den ene grabben skulle iaf ha på sig jeans, blå Converse och grön tröja. Yes.
Kvällen var en salig blandning av badande i poolen, snickerskaka (eh, ganska så mums), lite andra saker som jag både för min egen och för andras skull inte tänker nämna här, galet dansande, bananätande, Malibou-shottande, mycket, mycket trevligt socialt umgänge och en hel del annat. Och efter ett x antal sms och påringning från både mig och Tobbe kom även Feeeelix, wiie :D Vi snackade gamla minnen (ooj vad det lät töntigt), bl a ett av mina (och Moas?) pinsammaste fylle-minnen. Inte nåt som jag tänker skrika ut här, men sånt man kan skratta åt nu.

Jag var nog hemma strax efter tre, efter en minst sagt läskig promenad hem i mörkret, som faktiskt blev mindre läskig av att ha Lovisa i örat. Tack Tess och alla andra för en grymt rolig kväll! ♥


Speak up

Frågan: vem skrev kommentaren: "Trevlig blogg! Har du pojkvän?"
Shit alltså, ställer man såna frågor så får man ju åtminstone lämna namn eller blogg eller kanske en mailadress, det är ganska svårt att svara annars. Om jag själv får göra en gissning skulle jag tro att det är någon luring som jag känner som ställt frågan.. *nämner inga namn*


Varning för megabild..

Här kommer en dagens! Dock en försenad sådan, detta hade jag på mig yesterday:



Grå jeans - Zara
Vit tunika/klänning -
mammas
Ballerinas -
Indiska
Skinnjacka -
MQ
Väska - Åhlens


Promenad

Har precis kommit hem från KBA där jag träffade min älskade Nils. Vi tog en lunch/fika på Naam (heh?), tror jag det hette. Solen sken, fåglarna kvittrade och det var bara sådär allmänt trevligt. ;) Nej men det var jättemysigt att ses förresten, blir ju inte så ofta iom att vi bor en bit ifrån varann.

Mamma kom och hämtade mig sen, eller rättare sagt: jag fick hämta mig själv för hon hade tydligen kramp i benet o hoppade över till passagerarsätet snabbt som satan så det var bara att köra. Suuuuck, ibland är det jobbigt att ha körkort. Kom dessutom en ambulans mitt i alltihop, och vissa bilister vet ju seriöst inte hur man ska bete sig, går bananas och blir handlingsförlamade. Jag tror vi såg det mesta bland bilarna runt omkring oss. Istället för att lugnt sakta in och kör närmre kanten (som jaaaaag såklart gjorde.. hehe ;)), var det en bil som helt i panik tvärbromsar in till kanten. En annan verkade inte alls bry sig om att ambulansen kom med blåljus och sirener, utan kör helt lugnt vidare mitt i vägen. Smidigt..! (Y) En tredje ligger kvar mitt i körbanan men saktar ner nåt så in i helskotta.
Herregud människor, ni har tagit körkort, ni KAN KÖRA BIL! Var inte så förbannat nervösa. Jösses.

Nu ska jag ut på powerwalk, lägger upp dagens outfit senare! ♥


Vindsträdgården

Toodiloo.!

Idag mår vi (älska att prata om sig själv i andra person plural..) väl sådär om man säger så.. Kunde knappt sova en blund inatt pga nästan overkliga smärtor i halsen. Kändes som att någon ond varelse hade stuckit ner en kniv i min hals, och varje gång jag svalde vreds kniven om. Ja, så illa var det. Och det är inte så lätt att somna när man inte kan svälja. Jag inte bara börjar bli förbannat trött på detta nu, jag är redan nåt så in i norden trött på att vara sjuk. Men jag ska inte tråka ut med med mer klagande över det. ;)

Annars då? Har pysslat lite med musiken inför Tess kalaas, kollat lite hemsidor för bl a Medousa Club och Rescue Club (Cornelia, jag hittade Dangerous Dave!!!!) Har även påbörjat läsningen av första boken i serien om syskonen Dollanganger. Någon som har läst de böckerna? Jag tror jag har läst de två första redan, för en massa år sedan, men slutade eftersom dom blev "för tunga" (jag var nog lite för liten..). Men nu, vid arton års ålder, känner jag mig redo att ta mig an några läskiga barnböcker, hehe xD Skämt åsido, men jag tror faktiskt att böckerna riktar sig till äldre ungdomar och de är riktigt gripande. Handlar om fyra syskon vars pappa dör i en bilkrasch och för att klara sig ekonomiskt tvingas de flytta med sin mamma till sina morföräldrar, som inte vill veta av varken dem eller deras mamma pga att mamman gått mot morföräldrarnas vilja när hon för femton år sedan gifte sig med sin fars halvbror (krångligt?). Barnen, två pojkar och två flickor, blir därför inlåsta på vinden och endast försedda med mat en gång om dagen, de får aldrig se dagsljus och vet inte vad som kommer att hända dem.
Jag ska inte avslöja mer, men jag kan säga att böckerna helt klart är läsvärda! Grymt tjocka är de, och rätt så gamla också tror jag, men väldigt gripande. Virginia Andrews tror jag författaren heter och enligt henne är böckerna baserade på en sann historia...


RSS 2.0