En outfit

Jag har sjukt tråkigt, så därför har jag ägnat en stund åt att sätta ihop ett litet klädcollage. Såhär skulle jag vilja se ut imorgon:





Jacka - Net-a-porter
Armband - Asos
Halsband - nutmegsjewellery.co.uk
Väska - Valentino
Skor - yesstyle.com
Pumps - desireclothing.co.uk
Kavaj - Net-a-porter



Sick and tired

Idag är jag sjuk. Och inte bara sjuk, jag är magsjuk. Vi gillar't, en dag kvar till midsommar, det är då vi älskar att bli sjuka. Fyfan. Jag ska absolut inte äckla någon med detaljer, men låt oss bara säga att jag är inte på jobbet som planerat. Och jag vågar mig inte ut i solen, som äntligen är här. Skulle jobbat 12-20 idag egentligen, och det är en stor dag inom handeln idag i och med all mat som skall inhandlas inför morgondagen, men jag kände att varken jag eller kunderna skulle vinna på att jag kräks på deras varor.

En lite rolig grej (som typ bara jag och Ninus tycker är rolig, men ändå) hände förut på Facebook. Två grabbar från Zante förra sommaren, en like, en tatuering, en tagg. Jag dog lite. Snacka om att säga A men inte B. Jaja. Jag längtar i alla fall ihjäl mig till Rhodos. Hoppas på en lika bra semester som mina två veckor på favorit-Zakynthos. Tror nästan att jag måste åka dit en gång till i alla fall, inte i år såklart, men kanske nästa. Eller inte, vet inte om något kan slå varken min och Ninas vecka, eller min och Cornelias.









Två underbara resor med två bästa vänner! <3
Kommer för alltid att minnas :)


Från och med du

Jag hamnade i någon sorts head-ache-ond-spiral efter att vi kom hem från stan. Gick alldeles för lång tid utan att jag åt eller drack, luftkonditioneringen inne på Resia var sönder (eller den fanns inte alls) plus att avgaserna och solen liksom bara spädde på det hela.
Nu fastnade jag i soffan med datorn på magen, fast solen skiner utanför. Ligger och äter jorgubbar och läser bloggar (skrev först äter bloggar) och lyssnar på Oskar Linnros, tror jag ska ta tag i mig själv snart. Dricka ett glas vatten och hoppa ut i solen. Later!

Turkey!

Nu har jag och mor min precis kommit hem från stan, och det blev en resa till Alanya i Turkiet! =) Glaaaad! Det är jag, mamma, pappa och August samt eventuellt morfar som åker, den 13e september. Kan låta sent, men det är varmt och skönt hela oktober ut, så det blir nog jättebra. Vi var hos the one and only, Katarina på Resia i Brunnsparken, hon är helt fantastisk den kvinnan! Hon rekommenderade Alanya framför Side, som vi tänkt först, därför att shoppingen och utbudet är mycket bättre där. Även om Alanya är en typisk partyort så är det hyfsat lugnt i september.

Hotellet vi ska bo på heter Blue Star Club Dem & Spa Resort, det är ett All Inclusive-hotell och verkar vara hur bra som helst. Läste på hemsidan att dom har chokladmassage (!), där kommer ju jag att befinna mig.

Bilder på Alanya från fritidsresor.se





Bilder på hotellet från fritidsresor.se






Hej bloggen

Idag är det måndag och solen skiner ute. Jag är ledig från jobb ända fram tills torsdag, vilket är grymt skönt. Funderar på om man ska gå ut i trädgården och sola sen, men det ser lite blåsigt ut.. Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp tvätten, sedan ska jag och mamma åka in till stan och Resia för att kolla på lite resor. Jag var där förra veckan och fick några förslag om Turkiet, men mamma ville också haka på och se vad som finns.

Ikväll ska jag på bio med Jessica, vi ska se Komissarie Späck, haha. Verkar sjukt rolig! Får se om den lever upp till förväntningarna eller inte. På tal om film så hyrde jag Wallander Indrivaren igår, mycket bra! Det var i denna filmen som Emil Forsselius, killen som tog livet av sig någon gång i vintras, spelade med. Så konstigt att se någon som man vet är död, likadant med Johanna Sällström i de tidigare Wallander-filmerna. Han var i alla fall grymt duktig och såg dessutom väldigt bra ut, R.I.P. Något som var lite tråkigt med filmen igår var dock att det verkar som att Pontus och Isabelle inte ska vara med något mer. Eller så var det den sista filmen..? Jag har ingen koll. Hur som helst, hoppas på fler Wallander-filmer för jag gillar både dem och Beck-filmerna. Idag tror jag den nyaste Beck-filmen har biopremiär.

Glad måndag på er! :)


Kan jag få denna dagen igen på ett silverfat.? Tack.


Saturday

Igår var det födelsedagsfirande för Ida för hela slanten. Mycket god mat och trevligt sällskap kunde inte bli annat än lyckat! :) Innan dess var jag inne i stan med goa Karin, åt lunch på Mixit, kollade Turkiert-resor och hängde i parken. Så kallat "park-häng". Blev även av med en femhundring på grund av klantiga Nordea, pure hate på er.

Idag är även den stora dagen. Bröllopsfesten, the big cermony, hela spektaklet går av stapeln idag. Inte för att jag är värsta rojalisten, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite kul i alla fall. Alla förberedelser och bröllopsprogram som har hållit på i två veckors tid är grymt overkill, men nu när dagen D finally är här är det ändå lite skoj. Vickan är ändå en sjukt genuin människa, jag diggar henne som fan jämfört med typ Madeleine. Kungen är också rätt ball, särskilt när han kör bil jättefort fastän han egentligen inte får. Som om han skulla ha egna regler liksom, baaah.. Carl-Philip verkar ju inte vara den roligaste som går i ett par skor, men han kommer undan med att han ser hyfsat bra ut och verkar trevlig. Siliva då, jaa.. Vad ska vi säga, hon pratar roligt. Men den som jag verkligen gillar, förutom Vicki då, är ju vår egna prins av folket (tadaa) Danny! Asså så chill han ÄR. Like him a lot. Visst att han inte är så talför alla gånger, och hans stil från början var verkligen inte så prins-aktig, men satan vad han har klättrat den grabben. Han har fixat frillan, han observerar lite sådär lugnt och Ockelbo-aktigt, han går två steg bakom, och är helt lugn med det! Cred till Daniel.
Nej, jag tycker det är vackert med bröllop och ett kronprinsessbröllop LÄR bli rätt så pampigt. Dom är sjukt fina tillsammans och ser verkligen ASkära ut hela tiden, så jag säger bara lycka till.

Nu ska jag ta en premiärtur med min nya bike! TJING!


Avslutning

Idag var det avslutning för min bror, han slutade nian och solen sken för en gångs skull. På avslutningar menar jag. Var tillbaka på min gamla skola, endast tre år sedan jag själv slutade där, men det känns som hundra.

Efter det har jag promenerat med min kusin, beställt min älskade Kronan och legat i solen. Ska ta mig en funderare på vad det ska bli av resten av denna dag. Trevlig tisdag på er!


Studenten

Wow. Igår var verkligen bästa dagen i mitt liv. Dagen när jag fyllde 18, dagen jag tog körkort, dagen vi hade balen, allihop var underbara dagar, men gårdagen slår allt. Från start till slut var som en fucking wonderful dream, som jag bara aldrig ville skulle ta slut.

Dagen började med att jag tog bussen in till stan och upp till Ida i Lunden för champagnefrukost med jordgubbar. Efter det fick vi skjuts till Kungsport där vi mötte upp alla superladdade studenter, stämningen där var på topp. Vi gick ombord på Paddan och åkte en sväng med ramsor och musik, vinkade till folk som stod vid sidorna av kanalen, och det gjorde inte ett jävla dugg att det var mulet och grått istället för soligt och fint, man brydde sig inte. När vi kom till Brunnsparken ser jag helt plötsligt mina föräldrar på bron! Lite roligt att dom lyckades tajma in precis när vi kom :) Vi kom sedan fram till Operan och sprang in för att ladda utanför ingångsporten i några minuter innan vi ramlade in allihop på en gång kändes det som. Åh, en sån underbar känsla att tåga in till en fullsatt Opera, till tonerna av Fix You, sånt fullkomligt lyckorus. Tårarna var nära vill jag lova!
Vi hittade till slut varsin plats, även om alla bara ville stå upp och skrika, hoppa och tjuta av glädje (vilket vi också gjorde!), avslutningen började och vi fick se en massa bra uppträdande. Allra bäst var Franz och Jakobs technoshow, så galet bra! De andra låtarna var även de sjukt bra, blev helt överlycklig när Journey's Don't stop believing kom. Jag bara rös och njöt (och ja Bonny, jag CARPADE för fulla muggar! :D) hela avslutningen igenom. Så bra.

När alla stipendier var utdelade och rektorn hållit sitt tal, fick vi äntligen kasta av oss halmhattarna och dra på oss studentmössorna. Ut från Operan, in i bussarna, bort till skolan, upp i ett klassrum, och där var det dags för fralla och skriva-i-mössorna uppe i klassrummet. Hann dock inte med alls många i och med att vi skulle fotograferas. Tiden gick galet snabbt och helt plötsligt stod vi där innanför porten. Sån sjuk känsla. Vi stod så långt bak och såg inte om portarna öppnats eller inte, men så helt plötsligt strömmade ljuset in och alla studsade ner för trapporna och ut på platån. Gaaah. Så sjukt! Även här var tårarna inte långt ifrån att ramla ner på kinderna, jag är en sån mes, jag vet, men det var så galet overkligt. Jag såg mitt plakat typ med en gång (tur!) och efter att vi sjungit "Sjung om studentens lyckliga dar" fick vi springa ner till famlij, släkt och vänner. Farmor stod på första parkett ;)

Efter gratulationer, kramar, gosedjur och blommor var utdelade hoppade vi upp på flaket och herre min gud vad kul det var! Vi blev helt felplacerade, lakanen blev inlåsta i ett klassrum, och det duggregnade till och från under hela turen, men inget av det spelade någon roll för det var så jävla kul! Att bara hoppa, dansa, skrika, sjunga, vissla i visselpior och vinka till förbipasserande, var helt amazing. Vi kom långt om länge fram till Poseidon där det blev bad för hela slanten, sjukt kallt, men även det galet roligt.. När vi badar och står där på fontänens kant och dansar, jag tror det är såna minnesbilder som kommer stanna kvar i hjärnan resten av livet.

Sjukt blöt blev jag sedan hämtad av August (som hade lovat att fota vid Poseidon, thank you very much) och Karin, och väl hemma sprang jag in i duschen. Hann i stort sett bara byta kläder innan gästerna började välla in och sen var det igång. Kändes som att det var hur mycket folk som helst hemma hos oss, och jag hann väl inte riktigt prata ordentligt med alla, men det var omöjligt. Är så sjukt tacksam och glad för alla som kom och firade med mig, det värmde seriöst ända in i själen! Min familj, släkt, familjekompisar och vänner - ni är bäst i världen.  
Superfina presenter fick jag också; vinglas, tallrikar, skålar, handdukar, kokböcker, ett halsband som var min älskade mormors ♥, pengar, smycken, tårtfat, presentkort och ett par superfina örhängen av min mamma och pappa. Aah, jag är så galet nöjd med gårdagen, jag kommer aldrig, aldrig någonsin att glömma den, och jag vill skicka ett TACK stort som jagvetintevad till alla fantastiskt fina människor i min närhet som på ett eller annat sätt bidrog till att göra min dag till den bästa någonsin.

Bilder kommer!

Inte långt kvar

Det är mindre än elva timmar kvar tills världens bästa dygn börjar. Studentdygnet, det är helt galet, jag fattar inte riktigt vad som händer. Sitter här och har precis gått igenom balbilderna, har hjälpt mamma och pappa hela dagen med mat, pyntning och allt annat. Jag har ont i magen, av nervositet konstigt nog. Är så sjukt jävla spänd och taggad inför imorgon, verkligen, men samtidigt känns det helt overkligt och läskigt. Efter att i över två veckors tid ha sett alla anda i min närhet ta studenten, är det nu äntligen min tur.

Jag är glad, förväntandsfull, taggad, lycklig och lättad över att tolv skolår faktiskt finally har nått sitt slut. Samtidigt är jag lite småskraj och vemodig över att lämna en av de största tryggheterna man haft i sitt liv hittills, skolan. Alla människor man träffat dagligen i tre år, vare sig man tyckt om dom eller ej, kommer nu bara att försvinna. Vissa av dem kommer man antagligen aldrig att se igen. Mycket känslor en dag som denna, och jag kan inte ens föreställa mig hur mycket känslor som kommer bubbla upp imorgon.

Jag vet att det här kommer bli så sjukt jävla bra. Allting löser sig, och imorgon ska jag bara njuta och ha så kul det bara går. :)


Hej bloggen!

Idag har jag flängt runt på stan med kusse Karin och gjort av med en massa pengar, jag säger då det, när jag ser tillbaka på studenttiden kommer jag att tänka TVÅ saker: fyttirackarn va KUL det var och helveeeeete lars-olof, det här var inte billigt. Usch, så dyrt allting är. Idag fick jag i alla fall inhandlat en superfin väska till balen imorgon, som jag bannemej ska använda på varenda utgång i sommar (för att tjäna in pengarna), lösögonfransar (som jag kommer att förbanna imorgon, då jag fått allt klister i ögonen och det slutar med att jag kastar dem i soporna), en mascara (lite onödigt med tanke på att jag fick en i stort sett NY mascara av Karin, i precis samma sort som den jag alltid använder, när vi kom hem till henne), en vit kavaj (inga klagomål där, den är skitsnygg), en rosa kjol (samma sak där, löv it) och två bastoppar med puffärm från H&M (nödvändigt). La även undan en supergosig aprikosfärgad, Juicy-inspirerad mysdress, som jag får imorgon. Hittade inga hårnålar i ljusblått, fastän vi letade med ljus och lykta, och tur var väl kanske det för när jag kom hem och gick igenom mina små skattgömmor hittade jag inte bara ett utan två fina, blåa, glittrande hårspännen som kommer passa fint i mitt hår.
Har nu även målat naglarna i en ljusblå färg (låter gräsligt, men är rätt snyggt) eftersom min klänning går i ljusblått och jag tänkte köra på något annat än det traditionella franska. Har även varit iväg på soldusch, så föhoppningsvis, om allt går enligt planerna så är jag brun och inte orange imorgon! Tror faktiskt att allt ska vara fixat och klart, Nina och eventuellt Andriette kommer hit imorgon och hjälper mig och Ellinor med hår och smink, kommer blir så bra!

För övrigt har jag gjort en ny sommar-playlistSpotify, sjukt skön om jag får säga det själv. Blandning av gammalt och nytt; Gaga, Uggla, Ledin, Stromae, Håkan, Lundell, Rasmus Seebach, Robyn, MGMT, Guetta, Outkast, Journey och lite annat gottigt hittar vi där. Saknar bara en kall öl, en fin liten eld, ett hav, en gitarrspelande pojk och ett sjungande skönt sällskap så har vi sommarkvällen så gott som fixad.

Jag gillar btw att musiken är så utlands-inspirerad och internationell nu för tiden. Jag sätter på radion, hör Alors on Danse, och får en väldig lust att lära mig franska. Jag lyssnar klart och där kommer ju Natteravn, och blir sjukligt sugen på att faktiskt lära mig danska. Inte klokt va lite musik kan göra.
Tycker förresten också att det var ytterst trevligt att hela TRE personer skrev "hej" till förra inlägget, det värmde verkligen upp hela mitt frusna hjärta <3

Lite bilder från senaste veckan:





Okej blev inte så många, jag hinner inte sitta här längre nuu...


Nu är det snart dags

Hej bloggen!

Var ett litet tag sen jag skrev nu, har haft mycket att stå i. Dagen igår var alldeles galen, den började strax innan klockan sju morgonen när jag blev väckt för att sjunga för min bror som fyllde år. Därefter bar det av till skolan för en kort PA-presentation, sedan blev det jordgubbar vi vattnet med Cornelia, Julia och Calle S, efter det tillbaka till skolan för att hetsa sönder om de sista biljetterna till vår avslutning på Operan. Turligt nog fick alla vi sex som var där en biljett till var, så nu slipper mina päron gråta och slåss över vem som ska få gå ;)

Klockan ett var det dags för Hvitfeldtskas utspring, som blev något kortare än beräknat för mig del. En galen värme och trängsel + för lite vätska gjorde att det svartnade ganska så rejält för mina ögon och jag fick leta mig ut från skolgården och ner i skugga på baksidan där jag kunde hinka i mig vatten. Träffade Moa en snabbis på stan, och sedan var det mottagningsdags innan klockan strax var sju och bussarna avgick från skolan till Långedrag Värdshus där vi skulle ha vår lärarmiddag. Jättelyckad blev den, lärarna bjöd på sig själva, alla var glada (jag var nog gladast över att få MAT), maten var god, drickan var god, det var bra helt enkelt! Men det bästa var ändå när Gunnar gav sig ut på dansgolvet och vevade, trodde jag skulle dö. :)

Fick sedan skjuts in till Trädgårn där Hvitfeldtskas studentfest hölls och hade sån satans tur att jag hittade Cornelia långt fram i kön, drog med mig Moa och Rebecca och vips så var vi inne. :P Det blev en sjukt rolig kväll med mycketmycket dans till sköna gamla låtar på uteterassen, glada studenter överallt och ljummet i luften, kunde inte bli bättre! Vid tretiden när fötterna värkte ganska mycket, tog jag en taxi hem med Calle och Carro. Galet bra daag!

Nu är jag bara hemma en snabbis, har varit inne i stan på Kitas utspring och förföljt min lilla skrutt Tess med kameran medan hon sprungit omkring, hoppat, åkt flak, badat i Poseidon och åkt Porsche. Studentkänslan runt Poseidon när alla badade var ju så jävla underbar och jag blev typ helt tårögd. Nu vill jag också ta studenten!!
Nu bär det i alla fall av till hennes mottagning. Later! :)


Rebecca tog studenten igår! :)


RSS 2.0