Hej bloggen

Tisdag idag, denna morgon har jag ätit frulle med mina kära föräldrar som hade en ledig morgon bägge två. Nu sitter jag och fixar med lite musik på Spottan så jag kan ge mig ut på en löprunda snart. Senare idag blir det MICKO-träff i stan för att förhoppningsvis få ordning på vår resa!

Så skönt med en ledig dag, ska verkligen försöka njuta av den i det fina vädret. Glad tisdag på er ♥


Mån-dag

Här är det inte direkt nån som läser, men wtf. Jag skriver på ändå.
Idag är det måndag och ny vecka, jag började dagen med en frukost med min mamma, sedan cyklade jag bort till gymmet och tränade styrka och intervallträning. Efteråt fick jag en sån saknad inom mig att jag satte mig på cykeln och åkte bort till kyrkogården för att hälsa på mormor. ♥ Satt där en stund i solskenet och bara var. 

På vägen hem höll min kära cykel på att gå sönder då jag hade spänt fast träningsväskan oerhört slarvigt, och axelremmen åkte ner i navet och fastnade så det blev liksom tvärnit.. Lyckades dock reda upp det hela ganska bra, men får ända be pappa ta en titt på min lilla Kronis. Nu har jag precis käkat lurre och är bara inne en supersnabbis på datorn, eftersom det var en sak som jag var tvungen att göra. Usch, det ger mig magknip fan. Ska strax ta bussen till jobbet, eftersom jag inte vill påfresta cykel-stackarn mer än nödvändigt när den inte är helt OK, och bil har jag ingen idag. Men vi älskar alla den kollektiva trafiken, så jag klagar ej. 

22.00 ikväll slutar jag, tjoho! =)

Friday

Hej bloggen!
Var ett tag sen jag skrev nu, men har inte riktigt haft tid eller lust, dessutom vägrar min kära dator att samarbeta. Den senaste tiden har bestått av jobb, träning och umgänge med vänner. I måndags träffade jag underbara Sara för sista gången, igår tog hon nämligen sitt pick och pack och flyttade till Umeå för fyra och ett halvt års studier. Vi drack te, kollade på Fångarna på Fortet (nostalgi!!) och pratade. I tisdags kväll kom Ida hit efter jobbet och även vi kollade på Fortet, till det blev det melon, vindruvor, kiwi och en massa prat. Igår var jag iväg på lite ärenden med min morfar, och köpte även nya löparskor till mig själv. Grymma OCH snygga!

Efter gymmet blev det en busstripp in till stan och Sweet Coffee Bar där Karolina och Olivia väntade. Mysfika (dock med äckligt te som helt serri såg ut som en vecka gammalt diskvatten..:() med en massa resesnack, en hel del förvirring och lite annat gott snack inemellan ♥
Idag har jag inte gjort mycket; sökt tre jobb i Norge, kollat några lägenheter och snart tänkte jag gå ut med hunden och hämta ett par byxor som farmor lagat åt mig. Lyssnar på så sjukt go musik också, så jag vill helst inte lämna Spotify.. Klockan tre blir det jobb, helt underbart att jobba stängning på en fredag ska tilläggas, men vad gör man inte för pengar liksom. Är ju rent ut sagt tragiskt att man ska behöva tänka så förbannat sparsamt, men that's life antar jag. Jobba en fredagkväll = pengar kommer in, inga pengar går ut. Gud så bra..

Imorgon kväll ska jag träffa Ida, Ellinor och Cornelia vilket ska bli jättemysigt ♥ Glad fredag på er!



Lady Antebellum

Lyssna och njut.

Picture perfect memories, scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can't fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I guess I'd rather hurt than feel nothing at all.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
And I said I wouldn't call, but I'm a little drunk and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I just need you now.

Oh baby I need you now.


Kärlek

Åh, idag är en sån där dag när jag saknar Rhodos som bara den. Alltså verkligen helt sjukt mycket, jag hade gjort SÅ mycket för att befinna mig där nu, på D I R R E N. En gammal kompis åker dit idag också, och jag pratade med henne om det i förrgår, så det kan ju ha med saken att göra. Åh.

Anyway, igår träffade jag Sara och Jonna. Vi lagade köttefärs/taco-paj med sallad och dipp och till efterrätt blev det hemmagjord kladdkaka och flädersorbet (rekommenderas varmt!). Underbara tjejer det där. Idag skiner solen för ovanlighetens skull och jag ska träffa mitt MICKO utan I:et idag i stan för att diskutera vår framtida resa. Hoppas att det går bra! Klockan fem börjar jag jobba och jobbar till tio ikväll.

Känner mig så himla stressad just nu. Det är en massa saker, både små och stora, som tillsammans med jobbet gör att jag inte kan fokusera fullt ut på någonting utan allt blir liksom halvdant. Inte bra. Men men, jag tror nästa vecka blir bättre! Glad onsdag vänner ♥


Jag saknar ord.


Abbs & Ice

Är nyss hemkommen från Ida, vi hade myskväll igår och jag sov över där. Jag gillar att vara hos henne, vet inte om det är tältsängen - som knakar varenda gång jag rör på lilltån och gör så att jag vaknar stel i kroppen som en 85-åring, om det är känslan av att befinna sig i stan - högt över allt annat - en kontrast mot mitt eget lantligt belägna hus, eller om det är känslan av att bara umgås, prata och vara med min fina, underbara vän. Jag tror på en blandning av alltihop, men mest det sistnämnda.

Igår var jag på Liseberg hela dagen, med min familj och några till. Det var jätteroligt, jag tycker alltid att man känner sig som ett litet barn när man är där. Dock märks det att vi inte är så små längre, någon utav oss, för även fast vi var där mellan tolv och halv sju så var tempot ganska lågt och när det var dags att åka hem var det för ovanlighetens skull ingen som protesterade. Hm. Fick i alla fall åkt favoriten Balder två gånger, varav en i totalt spöregn (sånt där som det är på film, när alla blir blöta på två sek, och man suckar och säger meen, sådär blöt BLIR man ju aldrig! johooo, det blir man!), typ det roligaste jag varit med om på länge. Man såg absolut ingenting, det var som att bada i en pool med virvelvindar och samtidigt försöka hålla ögonen öppna. Redan innan vi var uppe på första toppen var vi helt dyngsura, det rann vatten in i ögonen, in i näsan, ut ur näsan (det lät ju lite äckligt, men det var faktiskt regnvatten..), håret, kläderna, skorna, ALLT var blött. Men kul var det. Jäklar vad vi skrek, regnet piskade i ansiktet och fotot ska vi inte ens tala om :) Vi kunde vrida ur både kläder och hår ni vi var klara.

Idag är det jobb mellan 17-22 som gäller. Vet inte riktigt vad jag ska göra innan dess, funderar på att ta en sväng upp till gymmet, men det är så jäkla tråkigt väder att jag helst inte vill gå ut alls. Glad måndag på er ♥


Här kan man va!


Kväll

Nu ska jag alldeles strax kasta in handduken. Igårkväll blev det utgång, först vin på Rumpan Bar och sedan vidare till båten (Stybord Babord) där det var helt totalt fullknökat! Thanx Kulturkalaset :) En rolig kväll med mycket dans blev det i vilket fall som helst. Jag, Sara, Jessica och Josef mötte upp Pontus, Carl och lite annat folk, kul att träffa alla!
Imorse tog jag sovmorgon och sen cyklade jag iväg till gymmet i regnet. Trodde ett tag att jag skulle bil "inregnad" där, men till slut höll det upp lite och jag stack in på jobbet och köpte en massa frukt och cyklade sedan hem. Hann inte mer än duscha innan Sara ringde och föreslog promenad, så då var det bara att sätta sig på cykeln och cykla bort till henne. Blev en timmas promenix och sen en cykeltur hem igen. Jag är trött nu.

Imorgon blir det jobb mellan 10-17, sen spelar underbara Oskar på Götaplatsen och efter det blir det middag på Mañana med mamma och moster. En fin dag blir det nog! Gonatt på er ♥


Nattbad på underbara Rhodos


Leilighet


Hall 2
Kjøkken 2
Kjøkken 3
Bad 2

Rätt chill när man sitter och kollar norska bostäder, inser att hyrorna är det största skämtet någonsin, och så stöter man på en sån här liten goding. En trerummare belägen på Majorstuen (ett bra ställe har jag hört), 173 kvadrat, takterass, rätt nice om man säger så. Och 34 900 norska kronor i månaden är ju också ganska lagom.


Syskonkärlek


White wedding

Hittade dessa bilder inne på chic.se, inte för att jag vill gifta mig inom de närmsta åren, men man blir allt lite sugen när man ser såna här fina bilder! Zäta är ju hur grym som helst, har alltid gillat honom och Emma har ju växt enormt sedan Robinson-tiden. Fint par!

Emma Andersson har blivit fru Zetterberg. Foto: Magnus Ragnvid Chammon
Emma Andersson har blivit fru Zetterberg. Foto: Magnus Ragnvid Chammon
Emma-Andersson-wedding


Rastlös dag

Det här håller inte, jag klättrar på väggarna. Det jag har gjort idag är: varit på gymmet, varit på Apoteket, dushat, suttit vid datorn, och jaa.. Det var nog det. Skönt att vara ledig, dock inte lika gött när vädret är dåligt och ingen annan än jag är ledig. Usch.

Nu ska jag söka efter norska jobb, kanske blir det lite mer bloggning också. Tjing!


Fredag

Hej på er!

Idag är jag ledig och vid tolv var jag inne i stan för att träffa Karin. Tanken var Super Sushi, men eftersom varken hon eller jag hade ätit frukost och klockan inte var alltför mycket, kände vi oss inte supertaggade på fisk så vi knallade vidare till Café Vanilj och åt tänkte beställa in något mer frukostaktigt. Det blev det dock inte, utan en tacos-sallad (!) för K och en kycklingsallad för mig. Mycket gott!

Nu har jag suttit här vid datorn alldeles för länge, och försökt konvertera Bonnys filmklipp som inte vill infinna sig i min Windows Movie Maker. Blir galen. Har laddat ner typ sju olika gratisprogram för konvertering av videos, men INGEN vill fungera. Jo, en förresten. Men då kom det ett stort fult watermark över hela bilden när den var klar. Usch, jag är verkligen inte teknisk.

Snart ska jag sticka iväg med la familia på en liten kräftskiva hos några vänner. Ska bli himla gott med skaldjur, pinsamt nog premiär för sommaren.. hrm. Trevlig fredagskväll på er!


Karin och jag


Scream out I'm in the building



En liten (ganska stor) favorit just nu, åh vad vi gillar den.


Det snurrar i min skalle

Jahapp jaha. Hej på er. Jag tycker ändå att jag är hyfsat bra på att uppdatera, fastän det är sommar och grejer, så en liten kommentar från någon hade inte skadat. Sådetså.
Här sitter jag i alla fall, har sökt runt på jobb och boende i Norge, och det går lite sådär måste jag säga. Är sjukt osugen på fiskrensning, men jag är så sjukt jävla sugen på pengarna det ger. Men chokladfabrik hade ju varit med nice om man säger så. Ahh, jag blir helt galen snart, det är så mycket som går runt och det finns så många val, och HUR ska man kunna veta att man gör rätt? Nej, det går inte.

Anyway, pratade en liten snabbis med en skummis som börjar på C, jag vet inte vad det är frågan om men som tur är tror jag det är på lika villkor från bägges håll. En Oslo-tripp i research-syfte (och kanske lite hälsa-på-syfte..) är i alla fall preliminärinbokad andra helgen i september. Jag köpte mig en kalender i förrgår, bästa köpet på länge måste jag säga. Jag inbillade mig länge att eftersom jag inte ska börja skolan nu till hösten, så är jag inte i behov av en kalender, ända tills det gick upp för mig att det är precis just nu som jag behöver en kalender som mest. Kan ju inte hålla reda på någonting alls, och mobilkalendern är inte något att hänga i granen direkt. Så igår åkte den fram och den är ganska så väl ifylld nu faktiskt.

Just det, igår var det tänkt att det skulle bli MICKO-get-together, men Cornelia bangade oss så det blev istället en Järnet-kväll! Tacos till middag och Gino med Frödinge och vaniljglass till efterrätt. En helt fantastiskt fin kväll blev det, som alltid med dessa underbara människor. ♥

Ikväll blir det umgänge med Lovisa som jag inte har träffat på alldeles förfärligt lång tid. Ha en fortsatt fin torsdag!


Du har någon ny att somna bredvid nu, det är inte lätt att va så ung

Är precis hemkommen från jobbet, en kort och ganska lagom dag idag, 8-15. Jag är verkligen en sån människa som hellre går upp tidigt och får jobbhelvetet (hehe) undanstökat, än att jobba sent på kvällen. Synd för mig att jag tilldelas så många stängningar. Nu är jag ledig i två hela dagar, känns helt underbart.

Anyway, solen skiner och om en dryg timma ska jag träffa tre favoriter. Det blir förhoppningsvis lite god mat, massa gott prat och en hel del planering inför den närmsta framtiden. Idag åkte en av mina kollegor till Oslo i två dagar, så sugen jag är på den staden, men efter vad jag har hört så vill jag inte riskera att bli fast där innan vår long trip. En flytt till Oslo nästa sommar vore inte helt fel, det är något jag ska ta mig en ordentlig funderare på.

Nu ska jag hoppa in i duschen, och ni får den här goa låten av mig:


Dinner with my best friend

Nu ska jag alldeles strax ta på mig hörlurarna och sticka ut på en powerwalk. Ska bli härligt med lite frisk luft och motion (oj vad jag precis såg att det lät alldeles för äckligt hurtigt, typ sånt som jag själv hatar att läsa..). Jaja. Senare ikväll blir det middag på Jensen's Böfhus med min favorit-Moa (btw, kan man skriva sådär utan att bli misstagen för att vara homosexuell..? mer om det i ett senare inlägg!). Ska bli så himla kul att träffas, det var ett tag sedan nu. Dagarna och veckorna springer ju förbi!

Hoppas att ni allihop har en bra måndag, vare sig ni är lediga eller har börjat jobba! :) ♥




En bild från i lördags


2 augusti

Hej bloggen!

Sjukt att det redan har hunnit bli augusti, den andre idag och min kusin fyller 25 år! Grattis! I lördags var det partaj för hela slanten, en helt galet rolig och ganska händelserik kväll.. Slänger upp lite bilder så fort min bror fått tummen ur arslet och skickat dom till mig :) Älskar fester där gästerna är en salig blandning både vad det gäller ålder och annat. Yngsta gästen var sex år och äldsta över åttio.

Igår var allmäntillståndet lite sämre än normalt om vi säger så, och efter en väldigt slö förmiddag åkte jag och min bror ner till morfar. Vi beställde pizza och sen gjorde morfar chokladpudding till efterätt :) Efter det tog jag bussen in till stan, mötte upp Greta utanför Bergakungen, vi hämtade ut våra biljetter och tog oss sedan bort mot Vasa där vi satte oss på Café Vanilj och snackad skit i några timmar. När klockan närmade sig halv nio gick vi till vagnen och åkte bort till bion igen och såg Eclipse. Åh så bra den var! Hade inte så höga förväntningar då jag inte alls gillade New Moon (älskar däremot Twilight), men jag tycker faktiskt att denna tredje film håller nästan lika hög klass som den första.




RSS 2.0