Valborg

Hej bloggeeeen :)

Idag är det valborgsmässoafton, men jag tycker mest att det känns som vilken fredag som helst. Veckan har varit kämpig och det märks på både min ork och mitt humör. Känner mig lite halvnere av ingen speciell anledning alls, men det är väl precis som vi pratade om idag; man kan inte vara på topp alla dagar. Dock gjordes min dag väldigt mycket bättre av en supermysig lång-lunch med två favoriter: Ellinor och Cornelia. Ytterst välbehövligt, tack underbaringar! <3

Annars då. Ja, ikväll händer det inte mycket för mig. Tycket Valborg som högtid är sjukt överskattad, dock kan man ändå ha väldigt trevligt om man inte gör det till en för stor grej. Hade gärna gjort något roligt idag, men känner mig helt utpumpad i kroppen och eftersom jag ska jobba två långa pass i helgen, känns det skönt att bara ta det lugnt ikväll. :) Hoppas i alla fall att ni alla får en trevlig valborg, och med risk för att låta förtidspensionerad: kröka inte ner er mer än vanligt bara för att det är valborg ;)

Puss! ♥


KÄRLEK



















Söndag

Hej bloggen!

Söndag idag och jag börjar bli lite rädd för att tiden springer ifrån mig. Studenten närmar sig med stoooormsteg, jag hinner inte riktigt med. Känns iaf som att jag börjar hämta mig helt från min bihåleinflammation och allt det andra tjafset *pepparpeppartiträ*, sköönt för jag har verkligen inte tid att vara sjuk mer nu. Dessutom har jag den värsta träningsabstinensen there ever was.. Illa, men vad ska man göra, bara att vänta ut eländet.

Igår jobbade jag fram tills klockan åtta, åkte hem och fixade mig lite och åkte sedan in till stan med några goa tjejer från jobbet. Vi satt ett bra tag på Victoria och pratade, sedan kom Helen med sin pojkvän och efter en stund drog hon, han och jag vidare och mötte upp hans kompisar. Supertrevliga killar, vi gick till The Flying Scotchman, haha. Något udda, för er som inte vet vad det är så är det en pub som ligger vägg i vägg med BLVD. Sjukt litet, sjukt trångt, sjukt varmt, sjukt hög medelålder, men ändå riktigt roligt! Det blev dock en väldigt lugn kväll och jag tog halv två-bussen hem, kände att det var smart att sköta sig lite i och med att jag inte var helt hundra.

Dagens planer är ännu väldigt oklara. Jag har inget PA kvar att hetsa med (ska bara kila ner till min morfar och be snällt om att få skriva ut 37 sidor, då jag nyss upptäckte att bläcket i vår skrivare är SLUT), inga andra skolgrejer hemma och således inget skolrelaterat att göra. Hoppas på en dejt med mitt järngäng, det skulle verkligen förgylla min dag!


Fridaay

Hej bloggen!

Så var ännu en skolvecka över. Även fast det knappt känns som om jag har varit i skolan alls, pga att jag har varit sjuker, så är jag oerhört glad över att det är helg. Denna helgen kommer att bli väldigt lugn för min del, har ingenting planerat förutom jobb imorgon 12-20. Känns superskönt med en sån helg, behöver vila upp mig och bli helt frisk känner jag. Något som också är galet skönt är att mitt projektarbete är KLART och svenska nationella avklarades idag. Helt underbart att moment efter moment stryks från to-do-listan innan studenten!

Nu ska jag åka med pappa till farmor och farfar för att äta middag, ha en fortsatt skön fredag!


Vacker

I hope my smile can distract you
I hope my fists can fight for two
So it never has to show
And you'll never know

I hope my love can blind you
Hope my arms can bind you
So you'll never have to see
What we've grown to be

One may think we're alright
But we need pills to sleep at night
We need lights to make it through the day
We're not OK

One may think where'e alright
But we need pills to sleep at night
We need lights to make it through the day
We're not OK

One may think we're doing fine
But if I had to lay it one the line
We're losing ground with every passing day
We're not OK

But that's one thing I would never
One thing I would never
One thing I would never say to you

That's one thing I would never
One thing i would never
That's one thing I would never say to you 


Tisdag

Hej bloggen!

Idag var jag i skolan för första gången på en hel evighet kändes det som... Var jättekul att återse mina hjärtan, hade saknat dom! En lite lagom tråkig rättskunskapslektion och en engelskaskrivning senare satte jag mig på bussen hem, VARM igen, men hoppas att det bara var inbillning.. eh. Nu känner jag mig bättre igen, sedan jag fått i mig en hemmagjord hamburgare, smaskens. :) Matlusten har inte varit den bästa under denna sjuklings-period, och hur lätt är det att bli pigg och kry när man inte äter, neeej just det.! Ond cirkel.

Nu har jag suttit i typ två timmar och skrivit PA, vilken hatkärlek som uppstår till detta jävulska arbete! Även fast jag hatar det av hela mitt hjärta, då det skapar en sån oerhörd ångest, så kan jag slå vad om att jag faktiskt kommer att sakna det lite när det är inlämnat och klart. Ja, vi får väl se. Lärorikt har det varit om inte annat!

Nu tänkte jag snart stänga av datorn och luta mig tillbaka lite, diskussionen får vänta tills imorgon. Hoppas ni har haft en bra dag :) ♥


En gammal goding som jag gillar myckett! :)


Veckans blogg

Fick en kommentar om att bli veckans blogg hos den här tjejen (<-- LÄNK). Har aldrig varit med i nåt sånt där, men varför inte. Nu håller vi tummarna :)


Bikinis





Dessa  två bikinis fick jag hem från H&M för någon vecka sedan. Har en miljon olika bikinis redan, men måste alltid köpa minst två nya varje sommar. Hehe.


Nya converse

Häromdagen köpte jag ett par nya Converse. Klackar, ballerinas och stövlar i all ära, men fick jag välja ett par skor att ha resten av livet (urk) så skulle det utan tvekan bli ett par Converse. Har redan i min ägo ett par röda, ett par rosablommiga, ett par med amerikanska flaggan och självklart ett par klassiska vita, som numera är mer åt det gråa hållet. Alla i hög modell. Ville nu ha ett par låga, och det fick bli ljusrosa denna gången.


Gammalt

Som ni kanske såg i förrgår så var jag och rotade lite i bloggarkivet. Hittade en massa gammalt roligt, och mindre roligt, som jag skrivit genom åren (eh, tre). Tyckte de va rätt kul att se tillbaka lite, och hoppas ni också tyckte det. Finns kanske någon som läser bloggen nu, som inte har hängt med från början. Så därför tänkte jag starta en ny kategori: "Ur arkivet". Där kommer jag att  publicera lite gamla inlägg då och då, såna som jag tycker var speciella på ett eller annat sätt. Vad tycks?


Haha, åh vad kär jag var i den här killen.. Btw, märks det att det var längesen jag skrev det här eller? Tänkte det jaa.


Måndag

Ja, jag är fortfarande sjuk. It sucks, särskilt när solen skiner utomhus, men men. Finns inte mycket att göra åt det, så istället för att klaga tänkte jag försöka njuta av att jag faktiskt får lov att koppla av; dvs. ligga i sängen och slö-surfa, kolla tv, sova, läsa, dega... Sånt som jag aldrig har varken tid eller ro till att göra annars.

Och blogga såklart! Ni kan förvänta er en hel del bloggning från min sida idag, såvida jag inte tuppar av här borta.. Till alla er som är friska och kan vara ute i det vackra vädret önskar jag en trevlig dag (alla er andra också såklart..). Ut och njuut! :)


Looking back

Asså, sjukt va kul det är att kolla tillbaka i arkivet i bloggen! Jag har snart bloggat i TRE år (till och från visserligen, men ändå!) och det märks verkligen, först och främst på hur jag skriver, då och nu. Kollade några inlägg som jag skrev för två år sedan, alltså i slutet av ettan.. kan knappt tro att det är jag. Låter som värsta fjortisen som har skrivit det. Hoho.

Detta nedan skrev jag för ca två år sedan.. då trodde jag tydligen att jag ALDRIG skulle kunna ta körkort. Hihi.



HAHA! In your face, old me..


Minnen

Detta inlägg skrev jag för lite mer än ett år sedan, den 13e april 2009.



Sick

Ja, nejmen hej på er. Då var jag hemma igen. Har jobbat två timmar.. Kände liksom redan innan att det inte skulle funka, men god forbid, man får ju inte sjukanmäla sig till jobbet såvida man inte ligger på dödsbädden, nejnej. Asså jag blir så trött på mig själv. Tog en Ipren och klunkade i mig lite färskpressad apelsinjuice och trodde att biffen var fixad, åkte till jobbet och märkte ganska så direkt att den var fan inte alls fixad, jag satt och snörvlade, feberfrös och hostade värre än en jävla aids-patient (förlåt, det är synd om dom som har aids). 

Nu ligger jag nedbäddad i sängen och borde nog sova, men kan liksom inte riktigt slappna av ändå. Jag har fan problem. Nu ska lördagkvällen i alla fall spenderas hemma istället för på jobbet, borde ju kunna ta till vara på det på nåt bra sätt, kanske äta något gott..? Bara det att jag inte har någon matlust för fem öre, skoj. Inte ens det nöjet kan man få när man är sjuk. Försökte plugga PA förut innan jobbet, det gick mindre bra eftersom min koncentrationsförmåga är i botten just nu. Åh vilken härlig positiv anda! 

Nej, enough with the depp, glad lördag på er!


Nedräkning

Denna veckan som gått har varit bland de värsta under mina tre gymnasieår. Inte bara för att jag haft jävulskt mycket plugg och suttit med näsan i en bok konstant, utan också för att jag någonstans i mitten av veckan om inte hit the wall så i alla fall snubblade in i den och slog i huvudet lite. Som en liten varning, typ. Känns som att det har blivit lite väl mycket av allt det senaste, jobb, plugg, träning, vänner, nöjen, jag har försökt hinna med allt. För det mesta är ju kul. Och resten är ett nödvändigt ont, som måste göras varken man vill det eller ej. Men jag är bara människa, faktiskt, och at some point kanske jag också måste inse det.

Känns som att studenten är här när som helst nu. Det är verkligen inte långt kvar. Och sen är man helt fri. Den känslan är sjuk. Ska se till att ha en fenomenal sommar här hemma, njuta av två veckor på Rhodos med fyra fantastiska människor, försöka kombinera en väldig massa jobb i höst med lite liv, och sedan fly landet och upptäcka världen.

Bilder på Thailand
Thailand


Bali


Filippinerna


Ny favorit

Jag älskar musik, skulle nästan vilja gå så långt som att säga att jag är beroende av musik. Hade jag inte haft någon manick att ha med mig på bussen till och från skolan vareviga dag hade jag nog inte överlevt.

Därför blir jag så himla, löjligt glad när jag hittar ett band som jag inte hört innan. Och som jag verkligen gillar. Där man lyssnar på låt efter låt och det bara går från klarhet till klarhet. Som att öppna en skattkista och först hitta en jättefin sak, för att sedan gräva lite djupare och upptäcka att alla sakerna i skattkistan är lika fina! Ja, det är underbart.


The Perishers - Sway


The Perishers - My Heart

Lyssna och njut.


Hanna & John

Läste alltid deras blogg innan, men sen kom en låång period när jag varken hann eller hade lust att läsa bloggar, och när suget kom tillbaka så var det många av mina favvo-bloggar som jag aldrig riktigt hittade tillbaka till. Därför blev jag så himla glad när jag nu hittade HannaoJohn igen!
Ett sånt superpar verkligen, så snygga, så bra och kläder to die for. Att de dessutom bor i Göteborg är pluspoäng ;) Tycker absolut ni ska kolla in deras sida, inspiratiooonen flödar! :)





Tisdag

Hej bloggen.

Har egentligen inte alls tid att blogga, men känner att jag gör vad som helst för att få ett avbrott i min ÅH SÅ TRISTA vardag. Känns som att jag inte gör något annat än att plugga nu för tiden, och det är så tråkigt!

Ska i alla fall försöka att inte förpesta bloggen med det. Igår var jag och tränade spinning med Jonna och Carro på eftermiddagen, var sjukt roligt igår, med försök till allsång under hela passet! :) Efter det åkte vi in till stan för att käka på Mañana. Gaalet gott måste jag säga, vi beställde in totalt femton olika rätter; baconlindade dadlar, baconlindad sparris, spanska köttbullar, chorizo, ostfyllda vetetortillas, vitlökssmör, salsa, kycklingspett, saltrostad potatis, oliver, aioli, tigerräkor... SÅ gott var det va! Fick även hinkat i oss en kanna sangria, varför är sangria gott när rött vin smakar bajs? Det är ju liksom gjort på nästan samma sak. Yeye. Till efterrätt blev det hemmagjord äpplekaka. Rätt nöjda var vi när vi gick därifrån! :)

Ikväll blir det spinning med min bror (och antaligen några andra..) + övning på mitt tal som jag ska hålla i svenskan imorgon. Ska tala i hela FEM minuter, how am I gonna make it? :S Sen börjar det nån ny serie på tv 4 också, för er som faktiskt har tid att kolla på tv nowadays. Lucky you.


Dags igen

Då var det fredag igen!

Solen skiner och jag känner mig lite gladare i sinnet, även om jag tvingas sitta inne. Har redan hunnit jobba två timmar med projektarbetet, nu har jag ätit en stor frukost och ska sätta igång igen. Blir nog en liten stund PA bara, sen måste jag plugga rättskunskap. Tänkte försöka jobba undan så mycket som möjligt innan jag tar lunch vid strax efter ett, för att sedan unna mig en låång promenad i solen :) Sedan blir det off to work!

Ha en underbar fredag, ut och lek i solen med er :)


En bra fredagslåt!




Stu's song

Asså jag måste bara lägga upp detta klippet. Jag ska sluta blogga och sova snart, jag lovar. Men det här är fan något av det bästa från hela Baksmällan, som jag för övrigt kan se fem miljoner gånger om och skratta lika mycket varje gång. Kunde inte hitta inbäddningskoden på Youtube så därför länkar jag dit, för man bör se det riktigt videoklippet. Hela sången är bara så klockren, men vid 00.38 DÖR jag. På riktigt. Så roligt. Jag ska kolla på den en gång till, sen blir det nana kudden. Klicka HÄR (<-- LÄNK) för att se den.


Btw, Bradley Cooper är inte helt fel alls.


Tips!

Nu blev det inläggs-bajsande här på kvällskvisten, men det händer inte så ofta, så enjoy!
Tänkte faktiskt tipsa om en produkt för en gångs skull, bara för att den är SÅ HIMLA BRA att typ alla måste testa den. Det är ett värmeskydd från Kerastáse, som verkar återuppbyggande när det kommer i kontakt med värme, alltså när man fönar eller plattar håret. Låter ju lite sjukt att det alltså är "bra" att platta håret, för då verkar produkten men så är det.

Jag har världens sämsta hårkvalitét, det växer typ noll cm per år, och när det väl växer så blir det slitet väldigt fort. Dessutom är det ofta torrt, och för att inte tala om hur värmeskadat det har blivit genom åren med plattång. I alla fall så har det blivit mycket bättre efter att jag börjar använda detta värmeskyddet, för som sagt så skyddar det inte bara mot värmen utan de bygger även upp hårstråna igen. Superbra. Den är rätt så dyr, kostade runt 260 kr där jag köpte den om jag inte minns fel, men den är verkligen värd det!
Ta i en liten klick i håret efter att duschat och föna sedan håret torrt, det blir supermjukt. :)


Kerastase Résistance - Ciment Thermique

Lotion som återuppbygger och skyddar det försvagade håret under värmepåverkan. Vita-Ciment® och Vita-Topseal återuppbygger håret inifrån ända ut till ytskiktet samt skyddar mot yttre påfrestningar. Håret har skyddats och återuppbyggts samtidigt som det har stylats och blivit mjukt, följsamt och glansigt.


Hey, Soul Sister



En go låt av Train, som om man lyssnar noga efter "beatet" i låten, är rätt lik I'm Yours med Jason Mraz.. Lite snarlik i alla fall..? Tänkte inte på det själv först, men Jonna suckade högt när jag satte på den: "Asså detta är en sån sjuk rip-off från I'm Yours". Skön är den i vilket fall som helst!


Godkväll

Ligger i min nybäddade säng (finns det något bättre? ok kanske.) och kollar OTH, är inne på andra säsongen nu. Tycker faktiskt att jag hållt mig rätt bra ifrån att kolla alla säsonger i mega-tempo.. Skulle egentligen påbörjat andra säsongen med Jonna igår, men vi såg på Baksmällan (tredje gången för mig, jag ÄLSKAR den!), och sen blev vi trötta.
Hade för övrigt jättemysigt igår, blev en promenad runt Amundön innan vi drog oss bort mot Frölunda. En fika på Espresso House eftersom vi tyckte att det var lite tidigt för middag. Sen åkte vi och handlade, åkte hem och laga den godaste africana jag någonsin ätit och hade en sån där härlig eftermiddag som man inte har alltför ofta. Massa skratt och prat var precis vad jag behövde! Och Jonnas matlagning och bakning är helt fantastisk, ibland önskar jag att hon vore min mamma ;) Blev supergod marängsviss till efterrätt, det har man ju inte ätit sen barnkalas-åldern..?

För övrigt idag har jag fikat med Jimmy och lunchat på älskade Mixit med älskade Ellinor :) Välbehövligt med en catch up! Hann sedan bara hem och byta om innan jag stack och tränade spinning puls med Ida. Svetten rann som jag vet inte vad, och kuuul var det! :) Imorgon är det fredag och då blir det morgonspinning kl 07.15 igen. Sedan PA, några timmars jobb på eftermiddagen och förhoppningsvis middag på Mañana på kvällen. Tjingeling ♥


I'm barely alive

Hej alla glada lov-firare!

Hoppas ni har ett fint och härligt påsklov! Själv känns det inte som att jag har så mycket till lov ännu, då jag sitter dag ut och dag in med mitt beloved projektarbete.. Uschusch. Tar en paus då och då för att äta, går ut och tar en snabb promenad för att få nytt syre till hjärnan, åker och tränar för att överleva när det kliar i benen, skriver lite till. Sover, drömmer om kost och näring, vaknar alldeles för tidigt, går upp och sätter på datorn när ingen ännu är vaken. Plockar i ordning lite skit i rummet städar lite under tiden, snabbtsnabbtsnabbt. Ingen tid får gå förlorad.

Det här är inte kul. Men det är ett måste. Jag kan ha självdisciplin när jag vill, när det verkligen gäller, när dead-linen ligger runt hörnet. Annars går det inte. Jag och Susann har blivit bästa kompisar, vi mailar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hittills har jag 15 sidor färdigskrivna. Självklart kommer de att ändras massamassa gånger, man blir ju aldrig nöjd, men det är en bra start.

Nu ska jag i alla fall ta en powerwalk till gymmet och rensa huvudet lite. Mamma, August och Elsa gör mig sällskap. Sedan kommer Jonna och hämtar mig strax efter tre, det blir en eftermiddag och kväll med matlagning, massa snack, film och sleepover. Tror aldrig jag har behövt ett break så mycket som nu.

Puss på er ♥


Saknad



A warning sign
I miss the good part and I realized
I started looking and the bubble burst
I started looking for excuses

Come on in, I've got to tell you what a state I'm in
I've got to tell you in my loudest tones
That I started looking for a warning sign

When the truth is
I miss you
Yeah the truth is
That I miss you so


RSS 2.0