My day

Blev lite shopping idag för mig och kusinen, vi tog en "day off" från beachen och tog bilen till Allum. Inte närmsta vägen, men kul med lite omväxling från stan. Mycket bra affärer finns där också, även om ingen av dem hade en fucking vitochblårandig tröja till mig, suck på den. Fick i alla fall med mig en megaburk med Loréal Absolute Repair-inpackning, extrapris och allt, så nu har jag så jag klarar mig en stund framöver. En söt blåblommig kjol med spets från H&M och en dunderbar väska från Bianco fick även följa med hem.

Nu sitter jag och väntar på Rebecca, vi ska kila ner till Skafferiet och "äta middag", haha. ;) Blir så när man inte får någon mat hemma (läs: ingen är hemma och kan laga mat till mig). Jag är alldeles för handikappad i köket för att slänga ihop något kreativt själv, så äter jag hemma blir det frulle till middag, alltså macka och fil. Kan slänga ihop en sallad om så behövs, men jag tackar heller inte nej till Skafferiets panini med kyckling, mozzarella, pesto, rödlök och soltorkade tomater. Yum. Efter det blir det havet med Ida, Karolina och Olivia + ev Tess och Moa.

Have a nice folket!

Sun is shining through my window

Goder morgon!

Hoppas ni mår bra en dag som denna, ute fortsätter solen att skina, det är helt sinnessjukt! Man är ju inte van vid detta, som svensk, att vakna upp dag efter dag på sommaren och mötas av medelhavsvärme. Jag bävar inför den dag då värmen försvinner och vi istället vaknar upp till regnsmatter på rutan, uusch! Nej, ingen idé att tänka på det nu, den dagen den sorgen helt enkelt. Och förresten så är det en vecka kvar idag till jag och Nina tar vårt pick och pack och åker till Grekland, waaaah :D Ska bli så underbart att jag vet inte vad.

Dagen idag ska spenderas borta från mitt hem, som de flesta andra då jag inte orkar vara hemma. Karin kommer alldeles strax hit med mina shoppingkassar från igår som jag glömde i hennes bil, och då ska vi ge oss ut på en förmiddagspowerwalk. Sedan blir det stranden igen, mera pressande och såklart badande. Love it!

Ha en bra dag :)

Bilder på
Den ultimata greken! Haha, här har vi honom, SÅ SOM jag letade i somras på Kreta för att få ett litet kort på en gullig farfar Grek med mustasch. Ja, här är han i alla fall.

Bilder på
Grekisk greksallad kan vara bland det godaste, tomaterna, fetaosten, oliverna... Mmmmmmmmmm!

Bilder på
:)

Bilder på Poseidon Beach
Vårt hotell!

Stan och Liseberg

Kom hem för ca en timma sedan från ett besök i stan med Karin och senare även hennes kompis Maria. Vi parkerade först i NK:s parkeringshus och tog en runda, det blev Gina, H&M, Nautiska Magasinet (som tyvärr var stängt), Åhlens City och några till. Fick stillat mitt shoppingbegär för en liten stund, köpte ett par örhängen, en tröja, en tunika och ett par leggings. Och just det ett linne också. Hittade dock inte den fina herrtröjan från H&M som jag letade efter.

Sedan blev det som sagt Liseberg, och "Lotta på Liseberg" stod på schemat. Vi hade riktigt kul och sjöng med i låtarna (det var dansbandstema!!), åt falafel på en parkbänk och kollade på alla konstiga människor och deras konstiga kläder, pratade med en vakt, och sist men absolut inte minst tog vi en glass på Ben and Jerry's glasscafé. Guds gåva till Liseberg skulle jag vilja säga, kan inte förstå att vi inte haft ett sånt i Göteborg tidigare. Blev en kula Baked Alaska och en Bohemian Raspberry för mig, modig som jag var testade jag faktiskt två smaker jag aldrig ätit innan!

En superlyckad kväll i det härliga vädret och förutom en liten stund på hemvägen lyckades jag faktiskt hålla tankarna på annat håll, och undvika tankar på två personer. Har haft lite dåligt samvete över att jag gnäller och är så förbannat bitter över en grej som egentligen aldrig hann bli något och alltså inte är värd att lägga ner energi på, om man jämför med saker som hänt folk i min omgivning. Men jag har kommit fram till att man inte ska jämföra sina egna problem med andras, och att man faktiskt får gnälla över saker som kanske egentligen, i jämförelse med andras problem, är en skitgrej men ändå: för en själv är det en big deal. Skulle man resonera som så att endast de människor med de största problemen skulle få vara ledsna och älta sina problem så skulle väl knappt barnen i Afrika få vara ledsna.





Båtfantasier

För att uttrycka mig med hjälp av en metafor (som jag är ett stort fan av) så kan jag ju säga att för att beskriva det jag känner just nu måste du tänka dig att du har gått och spanat på en förjävla fin båt i några månader. En sån där riktig höjdarbåt ni vet, allt är liksom perfekt, men den är ändå lite annorlunda och inte sådär äckligt mainstream. Kanske lite otippad för dig från början, men ju mer du tänkt på det, desto mer har du kommit på att: fan vad just den här båten skulle vara bra för mig. Magnifico.

Dock har båten legat under ett sånt där skydd av plast ni vet, vitt stort och fult, så du har inte riktigt kunnat se allt som du velat. Du har fått klura för dig själv. Ta vara på de tillfällen då plastskräpet blåst upp för en kort stund, och du har tyckt dig se saker som du gillar ännu mer. Bra saker. Du har funderat lite på om båten kanske är lite gammal för dig, men ändå kommit fram till att de få, korta gånger du fått se båten har den gett dig mer än alla andra båtar du stött på under ditt liv. Kommit fram till att det inte spelar någon roll hur gammal båten är, om den inte är exakt din stil, om dina kompisar inte heller har båtar i samma stil. Det spelar liksom ingen roll.  

Tänk dig att du har sett hur allt skulle se ut om du fick den där båten, hur dina dagar skulle vara, hur bra du och båten skulle matcha varandra. Ni skulle bli ett med varandra, och alla skulle säga: "Jaha, du menar Britta, ja men det är ju hon med båten!" Ungefär så. Du har gått där, tagit varje chans du fått att se båten, beundrat allt det fina på utsidan, men först och främst är det insidan du tycker så mycket om.

Men så en dag rycks plötsligt det där fula, onödiga plasttäcket av "din" båt och du upptäcker att framme på däck sitter en annan flicka och putsar på båten. Hon ser glad ut, lite skev men söt ibland, och även fast du inte känner henne så vet du med en gång att henne hatar du. Och även om båten inte visar några jättesvallande känslor tillbaka så ser du att den skiner lite extra. Flickan matchar båten på ett sätt som du visste om redan från början, det har legat och gnagt hos dig fastän du har försökt förtränga det. Hon passar båten bättre än vad du gör, alla tycker det. Förmodligen alla utom du.

När du har fått reda på detta, skulle inte du också vilja snöra fast en jävla sten vid foten och hoppa i havet? Tänkte väl det.


Hakuna Matata

Jag satt och tänkte lite (vilket inte händer för ofta), och kom att tänka på en grej som jag hörde häromveckan. Kommer inte ihåg vem det var som sa det, men jag tror det var Ida..? Whatever, det var i alla fall att två killkompisar funderade på att tatuera in HAKUNA MATATA på skinkan. Hehe. Manligt val av plats att sätta tatton på liksom, men jaja. I alla fall, kom på att hakuna matata ju faktiskt betyder inga bekymmer, vilket ju nästan är detsamma som inga konstigheter, som i sin tur har blivit lite av det nya mottot, livsrådet, slagordet, filosofin, ja allt i stort sett, ända sedan lille Linus yttrade dessa ord för nån vecka sedan. Tyckte det var lite lustigt i och med att det var hans lillebror som var en av dem som skulle tatuera in detta vackra budskap. Slump? Eller har helt enkelt hela deras familj hakuna matata som motto? Spelas "Lejonkungen" i bakgrunden när man kliver in i huset och möts man av en dörrmatta prydd med dessa två ord när man kliver över tröskeln? Jag har ju iofs varit där så jag vet att så är inte fallet, men fan va soft att ha den inställningen.

För att referera lite lätt till mitt senaste, sorgsna, lätt självmordsbenägna inlägg måste jag nu säga att även om allt känns skit och piss och helvete, så är det faktiskt nemas problemas. Hakuna Matata. Inga bekymmer. Man är lycklig var dag. Inga konstigheter liksom, det löser sig vafaan. Jag är ju själv i valet och kvalet över vad jag ska tatuera, kanske skulle man gadda in detta motto? Hehe, skämt åsido (var inte orolig Ellinor och alla andra som hoppar av stolen i rena förskräckelsen), men jag gillar't. Från och med nu kör vi på en mer positiv livsanda, på jobbet, hemma, i livet, här på bloggen, ja överallt. Känns livet som ett ösregn, ja men kolla då för fan ut genom fönstret och se att solen faktiskt skiner. Och förstår inte den där pojken/killen/mannen att han är yours to be loved, nä men då är det väl för tusan hans problem. Vad är grejen liksom.. Mm just det, ska det vara så svårt eller.

Det finns faktiskt dom som har det jävligt mycket värre än mig, och säkert värre än dig också. Jag har ett hus att bo i, jag kan krypa ner till havet på några minuter om jag så vill, jag har ett jobb och jag åker utomlands om en dryg vecka. Not too shabby for me. Dessutom ska jag alldeles strax sluta hänga framför datorn och träffa Moa (och förhoppningsvis Tove) nere vid havet. Det ser jag fram emot.

Så, mer hakuna matata åt folket!

Peace Out.


Hat

Ibland hjälper det inte ens med fint väder. Just nu orkar jag verkligen inte bo hemma, hade jag haft någon annanstans att ta vägen så hade jag inte tvekat en sekund att packa väskan och DRA. Tyvärr finns det varken sommarställe eller annat att sticka iväg till.

Jag vill ha mitt eget, kunna sköta mig själv, göra vad jag vill, lägga mina grejer vart fan jag vill ha dom, äta när jag vill, sova när jag vill, ta hem folk när jag vill, städa när jag vill... Jag är för i helvete arton år, men mina så kallade föräldrar behandlar mig som om jag vore nån jävla hormonstinn pubbe-unge på fjorton och ett halvt. Och nu får jag inte ens låna bilen, som "straff", så jag får cykla överallt. Jävligt stor idé att jag tog körkort.

Jag känner bara ett sånt fruktansvärt hat just nu, och jag orkar inte ens anstränga mig för att det ska bli bättre. Istället för att försöka "skärpa mig" som dom nu anser att jag borde, får jag bara ännu mer lust att provocera för jag tycker verkligen inte att dom har rätt. Helvete.

Är ledig i veckan så om ni inte hört nåt från mig på fredag så är det för att jag tagit ett tält och tagit in på camping. Hej så länge.

King of Pop is dead

Blev jättechockad när jag slog på tvn för ca en halvtimma sedan och möttes av beskedet att Michael Jackson har avlidit. Hatar att få ett sånt besked när man sätter på tvn på morgonen, minns många gånger förr då samma sak hänt: Mikael Ljungberg, Astrid Lindgren, Heath Ledger m fl.

Även om Micheal Jackson för länge sedan såg sina bästa dagar, och under senare delen av sitt liv mest blev sedd som ett freak och en pedofil, så tycker jag att man utan överdrift kan säga att han var en av vår tids största stjärnor. Han var king of pop. Jag tror inte det finns många som inte på något sätt haft en relation till Michael eller någon av hans låtar. Man in the mirror, Bad och Thriller. Heal the world, Billie Jean och Black or White. We are the world. Jag kan fortsätta ett tag till.

Jag tror det är många med mig som är tacksamma för all musik som Michael Jackson gav oss, han var ett musikaliskt geni. R.I.P Michael Jackson.




Jag får ingen mat hemma

Godkväll :)

Jag älskar såna här kvällar, att bara kunna vara uppe hur länge man vill och veta att man inte har någon tid att passa imorgon. Det skulle vara klockan tre då, när jag ska börja jobba, men så länge har jag inte planerat att sova. Ska försöka hinna sola lite imorgon också, även om jag har legat platt fall för solen i fyra dagar nu, men i helgen blir det jobb så det gäller att ta till vara på den tid man har ledig.
Fick min lön idag, och jag trodde knappt mina ögon när jag loggade in på banken. En riktig dunderlön, men jag tycker faktiskt jag är värd det, så mycket som jag jobbade i maj. Min sommar är så gott som säkrad nu, och en restresa v. 33 blir förhoppningsvis inga problem (om det bara finns nån). Känns skönt att allt slit finally betalar sig, att man inte bara jobbar och jobbar för ingenting. Kan helt ärligt säga att det ska bli både lite skönt och roligt att komma till jobbet imorgon, har inte varit där på en vecka, och även om jag inte skulle banga att vara helledig i det fina vädret så känns det skönt att känna att man gör lite nytta :) Samtidigt som det är kul att träffa jobbarkompisarna. Imorgon blir det stängning med Therese och Daniel, kan alltså se fram emot en rolig kväll! :) Skönt med människor som bidrar till en härlig stämning på jobbet, och gör så att man tycker det är kul att vara där.

Var för övrigt på jobbet förut en sväng (ja, jag är där typ varje dag) och handlade med min kurre och hennes pojkvän. Fanns ingen middag hemma till mig, pappa och August åt nåt kött-grej och då jag helst inte äter kött blev det liksom inget kvar till mig. Så jag hängde med på Karin och Christoffers storhandling, och gick där, lite utanför, för mig själv med en kundkorg. Haha, kände mig lite som en outsider när dom gick och plockade på sig toapapper och middagsmat och jag proppade korgen full av frukt och hårprodukter ;) Och så middag då såklart, lax med potatisgratäng och broccoli blev det, supergott! Snackade även med två jobbarkompisar, som sagt: alltid trevligt att träffa dom. Vi är nästan som en liten familj, haha ;)

Åkte sedan hem i Christoffer superflashiga bi, en Audi någonting, A3 kanske? I alla fall fanns det knappt något baksäte, så jag satt ganska så böjd där bak (som en banan ungefär), men det gick bra i alla fall. Nu ska jag faktiskt stänga av datorn och kolla på älskade O.C. Sköt om er!


Bild tagen igår

Bästaste








I don't ever see the day when I won't catch you if you fall ♥


Tack för tre grymma dagar mylove, du är välkommen tillbaka när du vill! ;)
I love you.


Lazy days

Hej bloggen,

dåligt med uppdatering har det blivit de senaste dagarna, men det fina vädret gör att man inte direkt blir lockad att sitta inne vid datorn.. I måndags kom Ida hit vid sjutiden. Vi tränade på Kajsas pass och gjorde oss sedan i ordning oss för att åka till Jesper Ståhl. Vi hade lite förkrök här för oss själva, blandade de omtalade drinkarna med vår Aivy Tutti Frutti, och lyssnade på Michelangelo ;). Efter en cykelfärd som startade med en vurpa i diket kom vi fram till Jesper där stämningen inte riktigt var på topp. Ingen var väl egentligen jättetaggad, förutom jag och Ida, så det hela kom aldrig riktigt igång. Well well, sämre kvällar har man haft, och den slutade bra med glass och "Malin-kaka" i Jespers kök. :)

Gårdagen, tisdag, spenderades nere vid Killingholmen där vi fick sällskap av Moa. Vi låg där i några timmar, men till slut började det att blåsa alldeles för mycket så vi åkte hem till mig och jag tror att vi alla somnade på min studsmatta. Ett par timmar senare var vi brända och bestämde oss för att ge upp solningen för dagen. Vi tog istället cyklarna ner till Skafferiet där jag och Ida åt varsin grillad panini till middag. Efter att Moa åkt hem slappade vi i soffan med neddragna persienner framför Vänner i någon timma, innan Olivia kom och vi åkte till mitt kära ICA där Ida köpte kontantkort. Det blev sedan en cykeltur ner till Killingholmen där vi såg på solnedgången och snackade. När solen sedan försvunnit blev det i en hast väldigt kallt, och vi skyndande hem, åt varsin macka, återigen framför Vänner. Vid halv tolv-tiden följde vi Olivia till bussen och drabbades bägge två av dunder-solfrossa, så när vi kom hem blev det varm choklad resp. saft ;) Mitt i sommaren.

Dagen idag började med en promenad till Skinteboden så att Elsa fick lite rastning. Vi köpte även rostbiff till vår lunchsallad. Väl hemma igen kastade vi ihop en sallad och cyklade sedan ner till havet. Fick tag på en mycket bättre, varmare plats idag, kändes som att vi låg i en gryta. Skönt var det i alla fall, även om vi tog det lute lugnare med solningen idag än igår. Vi åkte hem vid halv fyra och nu ligger vi återigen i soffan och kollar Vänner ;) Skönt att koppla av lite, för solen tar verkligen på krafterna.

Sådär, där blev det lite uppdatering för de senaste dagarna! Hörs senare ♥


Livin' the dream

Jag har värsta flowet nu känner jag, kan lika gärna passa på att blogga lite nu innan jag sticker iväg till träningen. Måste bara raka benen, sen är jag fot for fight. Det är Kajsas pass dag, hon är så dunderbra, är pepp inför passet redan nu! Wiie :D

Jag hoppas på en superkväll ikväll, jag och Ida är i alla fall taggade till tänderna, och det brukar vara ett gott tecken. Det blir premiär för vår Aivi Tutti Frutti ikväll, funderar på om vi ska köpa tranbärsjuice och apelsin och go all the way så att säga, göra den där drinken som ska vara så god. Var vi än hamnar så känns det som att det kommer bli kul, är vädret såhär underbart somrigt så kan det inte gå fel på nåt sätt. Så känns det i alla fall. Hoppas att vi i alla fall börjar kvällen vid havet, så att man får lite riktig Pripps Blå-känsla! Blir alltid kul med det gänget också, så härliga killar som verkligen vet hur man festar och har kul och kan bjuda på sig själva. Klockrent.

Love this weather

Hallå hallå i solskenet!

Har legat hela dagen i solen nere vid Killingholmen med Lovisa och Lollo, underbart väder men något badande blev det inte för det blåste lite lätt så man blev aldrig sådär jättevarm, vilket var skönt. Vi växlade mellan olika radiokanaler på min gamla 80-talsradio som jag hade med mig, efter någon timma med NRJ då vi hade hört Right Round och Ayo Technology ungefär tre gånger var bytte vi till Bandit Rock med lite rockigare alternativ. Daughtry's No Surprise är helt klart en stor favorit just nu.

Gårkvällen spenderades med ovanstående sällskap + Ida och Hedvig. Vi satt nere vid Billdalsbadet och chillade  och grillade marshmallows medan solen sakta gick ner. Till slut blev det lite för kallt och lite för mycket knott för vårt eget bästa och vi drig oss därför hemåt, men efter bara en liten bit fick L and L punktering och bestämde sig därefter för att promenera med moppen mitt på bilvägen, hehe. Trafiksäkert som tusan.
Lämnade av Ida på busshållplatsen, körde hem de små töserna och var själv hemma vid halv tolv-tiden. Jag satte på Sällskapsresan SOS och somnade sedan gott i soffan. Får väl se klart filmen imon eller nåt.

Nu har jag precis käkat middag, klockan sju blir det träning med Ida som har tagit sitt pick och pack och lämnat stan för att komma och bo hos mig på landet. ;) Ska ju bli fint väder i flera dagar nu, så här gäller det att ta till vara på solen och ledigheten. Jag börjar inte jobba igen förrän på fredag, så nu ska vi banne mej hinna med saker innan dess. Ikväll blir det krök med Jesper och co. Hörs! ♥


Söndag

HEJ :)

Söndag nu igen, och jag kan inte låta bli att varje söndag verkligen njuta av känslan och vetskapen om att imorgon fortsätter helgen. Eller i alla fall lövet. SÅ SKÖNT!

Gårkvällen spenderades hemma hos fröken Ekstrand, vi åkte först till mitt jobb och handlade massa mat. Bakis-Jesper kom dit samtidigt, han vågade inte handla själv antagligen, snyltade på vår korg gjorde han också. Jag höll på att skratta ihjäl mig när han gled omkring där i butiken helt okontaktbar i princip, först skulle han endast ha Cola, men eftersom han var så törstig fick han även plockat med sig en Pucko, en Herrljunga cider samt en flaska saft. Lika bra att slå på stort liksom. Och på toppen av detta kommer han på när vi är vid kassorna att han ska ha dumle-klubbor och morötter. Mums.

När jag och Lovisa kom hem lagade vi i alla fall ordning vår tacos och hade en supertrevlig middag, där vi till stor del diskuterade korkade människor, haha. I stort sett helgonförklarade vi väl oss själva. Därefter blev det Wallader-film och jordgubbar, och sedan ännu en film: Bride Wars. Faktiskt riktigt bra, även om jag somnade på slutet och Lovisa fick berätta vad som hänt. :P

Idag vet jag inte vad som händer, jag hoppas att Ida behagar att komma hem och att Jesper inte ska jobba imorgon, för då blir det krök i hans båt!

Peace out.

Midsommar

Hej på er,

hoppas ni hade en bra midsommar allihop! Min blev väl lite sådär om jag ska vara helt ärlig, och jag skyller det på Jesper. Skulle egentligen till min goa arbetskompis Helen, men så blev det ändrat i sista sekund, och jag kan säga så mycket som att kvällen slutade med en promenad utan jacka i helveteshagel för min del. Skoj.

På dagen var vi som vanligt hos farmor och farfar, midsommarlunch och jordgubbar, en tradition som hängt i så länge jag kan minnas. Blev medtvingad att äta middag med mina föräldrar igår också då de firade 10-årig bröllopsdag, och hade tillställning med massa familjekompisar. Kan väl säga att eftersom jag är äldst av "barnen" är jag väl måttligt road av att delta nuförtiden. Men nu har jag varit med så nu slipper jag nog hänga med på ett bra tag. Måste ändå tillägga att dom är jättetrevliga och har ju träffat dom ända sedan jag var liten så lite kul är det ändå, och igår var det mega-organiserat med lekar och poängpromenad och grejer.

I förrgår blev det också en lite random kväll, men ack så rolig. Efter jobb och släktkalas åkte jag och Lovisa ner till Jespers båt där han, Isak, Jesper, David och Linus befann sig. Jag körde bil så kunde därför inte delta i deras drickartävlingar, men hade nog så roligt med att bara se på när dom blev fullare och fullare. Linus den busen var väldigt klängig efter ett tag och verkade trivas prima mellan mig och Lovisa, och verkade helt ha glömt bort sin flickvän. Kändes som att han var I min mun när han skulle berätta om sin fantastiska affärsidé. Vi drog därifrån tillsammans sedan allihopa, och trots ivrig inbjudan till efterfest med bastubad hos honom, tackade vi nej vänligt men bestämt och jag körde hem Lovisa som "inte har varit såhär full sedan... JUL!" Hahaha. Klockren kväll.





Sun is shining and I'm out of here

Sådärja, ny dag nya tag, eller vad var det vi sa? Mm just det. Solen skiner ute, det är sommarlov, här ska vi fan inte grubbla/gråta/bli galna över dumma pojkar. Nej. Vem är han liksom? Kommer faktiskt inte ihåg.

Idag blir det solning på min altan/träffa Ellinor i stan, beroende på viket hon går med på (jag hoppas på det förstnämnda).

Dagens låt: Fibes Oh Fibes - Love child

Peace out.

Since you came around

Jag kan börja mitt inlägg med att hålla med Karolina: Ibland är verkligen allt så komplicerat. Eller i alla fall vissa saker. En grej. Åh. Ena stunden/timman/dagen känns det på topp, för att en stund/timma/dag senare vara botten. Just nu är det väl närmare botten än toppen om jag säger så... Har dessutom jobbat stängning tre dagar i rad nu, och ikväll var verkligen en helvetesstängning. Fan att alla människor ska storhandla på söndag kväll fem i tio. Fuck off säger jag till er.

Jaja. Imorgon blir det i alla fall lunch i stan med Ellinor, och sedan jobb igen. Ska även lämna tillbaka en cykel till en viss person. Gaah. Jag vill bara gå i ide. Eller åka till grekland NU, inte om typ tre veckor... SUCK.

Håll till godo med detta oerhört positiva inlägg, imorgon är jag förhoppningsvis back on track.

PS. Ida är bäst. DS


Söndag

Söndag idag, och kan man ens beskriva hur skönt det är att veta att helgen inte är slut, utan den fortsätter läääänge till.! Lovely. Idag har jag inte gjort så mycket än, legat ute i solen och solat (den försvann dock för en stund sedan), och nu sitter jag här och målar naglarna. Fick bli svart igen på tårna och rosa på fingrarna, för er som är intresserade ;)
Ska sticka iväg till gymmet om en liten stund och sedan blir det jobb från 15-22. Skulle egentligen jobbat 9-15 idag, men det blev ett byte eftersom Therese skulle på fääst. Stängning tredje dagen i rad nu, och trenden fortsätter imorgon då jag jobbar 17-22. Men jag klagar inte, jag gillar att jobba stängning, och det är goa pass och pengar.

Min kväll igår efter att jag slutat var som så att jag åkte hem till Tess där Lovisa, Joy, Malte och Jimmy (busringaren) befann sig. Vi socialiserade lite och sedan ringde min kusin som undrade om jag kunde köra henne och hennes pojkvän in till Sahlgrenska eftersom hennes pojkvän höll på att tuppa av av magsmärtor, och båda hade duckit. Snäll som jag är tackade jag snabbt ja till att leka ambulans, sa hejdå till Tess och Joy och sedan hoppade jag och Lovisa in i bilen och det blev en färd i ilfart (höhö, krydd) till Sahlgrenska, där vi sedan hade lite problem att ta oss ut. Så vi fick köra via Mölndal och kom långt om länge ut på E6:an, men eftersom det var mörkt och vi hade viktiga saker att prata om missade vi Särö-avfarten och fick istället köra av vid Lindome/Spårhaga, hehe. En liten nattlig roadtrip, men vem gillar inte det?
Efter ännu liten härligt snack utanför hennes hus åkte jag hemåt, och var väl i säng vid kvart i två.

Ikväll, om vädret tillåter, väntar övernattning vid havet i endast sovsäck, men det borde väl inte vara några problem för mig? Jag är ju inte rädd för djur eller så, nej nej. Förut när jag kom in i i tvättstugan för att hämta bikini står det en fucking DUVA på golvet. Jag tror inte ni kan förstå hur skräckslagen jag blev. Min första tanke var: "Den är uppstoppad!", men sen börjar fanskapet att . Jag var på vippen att börja gråta (för er som inte vet så HATAR jag fåglar, har i princip fågelskräck), sprang ut i hallen och gallskrek till mamma: "DE E EN DUUUUUUVVVVAAAA I TVÄTTSTUGAN!!" Antagligen var mitt tonläge lite för högt för att en mänsklig varelse skulle kunna uppfatta vad jag sa, så jag fick upprepa det både en och två gånger innan mamma fattade och sa då lugnt: "Ja, men gå ut och säg till pappa och sluta skrik!" Herre.
Jag försökte sansa mig lite men det gick tyvärr inte så bra, när jag kom ut till pappa skakade hela jag och EN TÅR rann ner för min kund. Herrejösses, jag är en sån jävla mes. Jag är arton år och jag gråter när jag ser en duva. Jajjemen.
Jag fick i alla fall fram budskapet till pappa som stod ute och slipade och redan var fit for fight för att tampas med en duva, med arbetshandskarna på. Min bror hörde antagligen att jag skrek som en idiot och kom ner, såg duvan, sprang upp på sitt rum, och kommer ner med KAMERAN. Oj, en duva, det måste vi fota.

Till slut fick pappa tag i fågelskrället och bar ut den, så min bror kunde få sina älskade bilder. Tydligen var det en brevduva upptäckte pappa, fågelskådaren himself. Ja, så spännande kan vi ha det här ute på landet.
När duvan var ur vägen fick jag i alla fall hämtat min bikini och allt var frid och fröjd.

Tvek om någon orkade läsa, men till er som gjorde det, ha en finfin söndag! ♥


Lördag

Godmorgon ♥

Sov faktiskt ganska länge idag för att vara mig, vaknade vid tio, efter att ha vaknat en gång vid sju och seriöst övervägt att gå upp. Men innan dess blev jag väckt vid två-tiden, av Tess kompis Jimmy. Lovisa och co hade lite kul, och ringde telefonlistan runt och busringde. Ohhhh va kul när man ligger och nanar och knappt vet vad man heter. Konversationen såg ut ungefär såhär (har jag fått berättat för mig, själv kommer jag knappt ihåg vad jag sa):

Matilda: Hallå...?
Jimmy: Oj, hej, sover du?
Matilda: Ehm.. nej (?)
Jimmy: Okej va bra jag ringer från ungdomsmottagningen om du vet vad det är?
Matilda: Mhhmm..?
Jimmy: Ja och vi har fått uppgifter om att du har haft samlag nyligen, stämmer detta?
Matilda: Mhhmm..?
Jimmy: Mmmh (avslöjande skratt) Hrm, ja och nu har denna killen kommit till oss och tror att han har fått kli. Vet du vad kli är?
Matilda: Mhhmm..
Jimmy: Så du vet vad kli är?
Matilda: Jaa.. Jag vet vad kli är.
Jimmy: Ja, det är alltså klamydia, och vi tycker det är viktigt att du kommer in hit och testar dig för detta, för i värsta fall kan klamydia leda till att man blir steril. Vet du vad steril är?
Matilda: Mhhmm...
Jimmy: Så du vet vad steril är?
Matilda: JAA.... Jag vet vad steril är.
Jimmy: Okej, då skulle vi...
(här råkar JAG parkera samtalet, var ju som sagt halvsovande)
Jimmy: *skratt* Faan, hon klickade mig.!

Ja, och denna lilla luriga kille ska jag alltså träffa ikväll, plus människorna som satt runt omkring och skrattade. Ball!



Cause boy you came around and you knocked me down



When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in and knocked me on my face
Feels like I'm in a race but I already won first place

Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up
when it knocks you down
Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up
when it knocks you down


...

Jag har jobbat hela kvällen, och för första gången någonsin känner jag att jag verkligen trivs på mitt jobb.
Jag fick se hela mitt sommarschema och efter att den värsta ångesten och paniken lagt sig så verkar det inte vara så farligt, om jag bara får göra några småändringar.
Jag fick en smekning på kinden, en knuff in i en regnig buske och en kvällspromenad hem med en person som jag bara tycker mer och mer om, och när jag sedan cyklade sista biten hem till mig på hans cykel, hade jag det största leendet någon någonsin haft på läpparna.

Latest

Har ju inte varit alltför flitig med bilder på bloggen det senaste så därför tänkte jag kompensera upp lite nu med lite bilder från senaste tidens händelser...



Förkrök på Tranquilo förra onsdagen innan Hvitfeldtskas studentfest


Två mongon på en balkong - Tove och Maddes nördfest


Jag och Tove senare samma kväll


Min fina!


En pepp Karolina i tisdags!


Mina två nyfunna vänner, I like you two aloot!


Puss!

Där var iaf lite bilder från tre roliga kvällar (åtminstone tyckte vissa att det var kul i tisdags, resten behöver ju inte hänga med nästa gång..) Enjoy!



Det regnar

Hej alla sommarlovsbarn,

bra inledning på sommarlovet med regn? Njae, kanske inte. Men  vi ska inte deppa för det, jag sitter här i min brors rum och lyssnar på Markoolio ;) Ingen sommar utan reggea är klockren, men efter det kom Vi drar till fjällen och det kanske inte är den optimala sommarlåten direkt haha. Jag är glad nu för jag har lyckats få ordning på mitt Spotify, hade ju franska versionen innan, så det var inte konstigt att jag inte hittade mina Magnus Uggla-låtar.. Nu hittade jag dom, + en massa massa andra som jag saknat innan! :)

Idag har jag inte gjort så mycket, bara varit och solat med min kusin, vet inte om jag lyckades få någon färg men det var skönt med lite värme i alla fall. Får gå loss på B.U.S-en innan midsommar om vädret fortsätter såhär. Tur att det inte är alltför långt kvar tills jag och frugan drar till Grekland!

GRATTIS också till Ullis som har tagit körkort idag!! :D


Lista

1. Hur gammal är du om fem år? 23
2. Vem var den sista du träffade? Mamma, pappa och August
3. Hur lång är du? 173 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Senaste Wallander, "Hämnden"
5. Vem ringde du senast? Felix
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? " Ja jag kommer"
7. Vad är dagens planer? Hoppa ur pyjamasen, åka och sommarlovs-fika med familjen och sedan jobba -.-
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa oftast. Men är det någon nära kompis o man har massa att prata om så ringer jag gärna.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? För en timma sedan
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? Kvart i nio av att mamma väckte mig
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, gillar inte katter heller
14. Vilken är din favoritplats? Eh. Får nog faktiskt också säga Kreta, har varit där fyra gånger och kommer ätervända måååånga gånger till. Jag älskar Grekland, men framför allt Kreta.
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ingen aning, vill inte veta heller
17. Vad skrämde dig som barn? Inget, jag var så jäkla töff. Tyvärr försvann det med åren.
18. Vem fick dig att skratta senast? Någon av alla mina friends igår skulle jag tro
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Haha, ja men pappa har en jäkla massa
20. Har du stationär eller bärbar dator? Har en stationär och en bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? PJ
22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre
23. Hur många landskap har du bott i? Tolv. Skoja. Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Fan
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
26. Är du social? Ja det tycker jag
27. Vilken är din favoritglass? Ben and Jerry's "Phish Food"
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara och resa, eller köpa en bil
29. Tycker du om kinamat? Nja, jo det gör jag nog. Har lite svårt att skilja på libanesiskt, kina, thai, indiskt o allt va det heter.. *retard*
30. Tycker du om kaffe? Nej!
31. Vad dricker du till frukost? Heh, vatten
32. Sover du på någon särskild sida? Eh, nej det brukar bli som det blir.
33. Kan du spela poker? Ja men jag är inte bra
34. Tycker du om att mysa? Jaa :)
35. Är du en beroendemänniska? Nej?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Yes, två stycken
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska. Sen minimalt med spanska och tyska. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, hoppas att jag slipper det i framtiden också
40. Föredrar du havet eller en pool? HAVET
41. Vad spenderar du helst pengar på? Delat mellan kläder och skor. Resor lägger jag också gärna pengar på
42. Äger du dyra smycken? Nej inte så värst
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej och jag tänker VERKLIGEN INTE testa heller
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Frulle
45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner många roliga människor
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på mitt hövve som jag fick när läkarna råkade skära I MIG när jag föddes
47. Vad har du för ringsignal? Toploader - Dancing in the moonlight
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Klart, små söta klänningar och sånt
49. Flirtar du mycket? Nej det kan jag inte påstå :P
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I min trädgård
51. Kan du byta olja på bilen? Hoho, nejnej
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej jag kör så lagligt så
53. Vilken var den senaste bok du läste? Kommer inte ihåg vad den jag läser nu heter
54. Läser du dagstidningen? Ja Metro
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix
56. Dansar du i bilen? Haha nej inte om jag kör. Inte om jag åker med heller iofs
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Kommer inte ihåg?
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? -
59. När var du i kyrkan senast? När mi hermano konfirmerade sig, i april
60. Vilka personer utmanar du? Ida, Cornelia, Karolina och Olivia. DO IT NOW ;)

Första dagen på ett OÄNDLIGT långt sommarlov...

... som vår käre rektor sa igår ;) Ja, man kan ju iaf inbilla sig att det är oändligt långt, och just nu känns det faktiskt så. Första dagen på sommarlovet, jag kan inte fatta att jag redan har gått TVÅ av tre år på gymnasiet.

För att bli lite sentimental så känns det helt seriöst som att det var om inte igår så i förrgår jag började på Sam och bara kände Ullis.
Det känns som att det var alldeles nyss jag och Ullis gick upp för trapporna och Ullis fick syn på Ärret, och jag tänkte shit, den här tjejen gillar inte mig :P Det var alldeles nyss vi blev uppropade i våra klasser och jag, Ärret och Ullis satt på en rad i klassrummet och Cornelia satt på raden framför tillsammans med Bea och Stephanie, och jag tänkte wow, galen, mysko tjej. Jag minns när våra klassföreståndare presenterade sig som Nisse och Gunnar och jag tänkte HAHA,, jag minns att de tvingade oss att gå fram en och en och ställa oss framför klassen för att ta en porträttbild, och jag minns att jag tänkte jävlar vilken cool klass jag har hamnat i och jag minns också att jag tittade på John och tänkte mygoooood vilken snygg pojk och jäklar vilka coola skor. Jag minns att Malin hade en tunn fläta av sitt hår som ett diadem och tänkte shit, snygg tjej, och jag minns första intrycket av Josefina vilket var hurihelvete kan hon vara lika gammal som mig. Jag minns när David skulle fotograferas och skrev Darin på sin namnskylt istället för David, och jag tänkte mogen grabb.
Jag minns när vi var på väg från gamla byggnaden till nya och jag, Ärret, Cornelia och Ullis stannade upp och pratade med Ida och Ellinor och jag minns att jag tänkte jäklar vilka små tjejer. Vi satte oss på Röda Torget och jag kommer ihåg att vi började switcha msn-adresser och mobilnummer och jag minns att Emelie kom med på nått hörn och klottrade ner sin msn i min almanacka.

Jag minns mycket från den där första dagen, jag minns att jag var lycklig när jag kom hem från första skoldagen på gymnasiet, min klass kändes just då som världens bästa. Jag kan inte förstå att vi redan klarat av två av de där tre åren som kändes så fruktansvärt långt borta den där dagen.
Vad jag inte visste den var att det var inte min klass som skulle bli de som gjorde det värt att gå till skolan, det var fem andra otroligt speciella personer. Vi var sex personer som på något plan klickade redan första dagen, och sedan dess har upplevt sjukt mycket roliga saker tillsammans. Jag har bara känt dessa underbara tjejer i knappt två år (förutom Ullis), men ändå känns det som att vi har varit vänner för alltid.

Ida, Cornelia, Ellinor, Ullis & Ärret, you make my day ♥







Det gör ont i mig när jag tittar tillbaka på dessa bilder. Underbaraste veckan!

Alive again

Hej alla!

Nu är jag back on track! Blev ingen bloggning igår, it was not a good day for me. Värsta baksmällan ever, och på toppen av det fick jag pallra mig till Hunnebo, till klassfesten som vi alla hade sett fram emot, men som inte riktigt blev vad det var tänkt att bli (inte för mig iaf), och jag och Ida fick sedan tag i två platser i bilen hem på kvällen. Efter en fasligt snabb färd (eller eh, snarare rally) i Ottos BMW kom jag hem och kunde somna i min egen säng. Som David sa: "Det är så jävla gött att komma hem och somna i sin egen säng!" Snuffe. Dock fruktade jag och Ida för våra liv när Otto och Stenholm racade mot varandra, och Otto brände på och maxade i 220 km/h. Hej och hå. Det gick snabbt!

Idag mår jag i alla fall mycket bättre, och har en helt ledig dag som jag ännu inte bestämt vad jag ska göra med. Imorgon är det skolavslutning! :D ♥

Urk

Jag ska nog stanna i sängen några timmar till.


Spotify

En väldigt o-effektiv förmiddag har det varit, men det får man faktiskt ha ibland. Varför inte bara ta vara på den lediga tid man har, när man väl har den. Just det. Pratade i alla fall en lång stund med Ida på fejjans äckliga, lilla chatt (hata den), och har plockat i ordning + dammsugit mitt rum, vilket verkligen behövdes. Rent Hus-tanterna hade gått bananas om dom hade kommit in i mitt rum för två timmar sedan, men nu så! Bäddade även rent i sängen så nu blir det skönt att gå och lägga sig ikväll.

OCH JUST DET, jag har även skaffat mig själv Spotify! Jag måste få skryta lite över mig mig själv, för helt utan krydd så är jag den mest otekniska människan in da whole world, och att JAG lyckades kirra Spotify utan att ens ha en invite, tycker jag nästan är värt en liten applåd. *applåååd* Så nu sitter jag här och lyssnar på "Hej hej Monica" med Nic and the Family, inte igår man hörde den! Haha.

Ska alldeles strax börja göra mig i ordning för jobbet, har käkat hemmagjorda piroger nu så jag står mig några timmar framöver, för vem fan vet när jag får se mat nästa gång.. Hoppas att er kväll blir lite mer livad än min, nu ska jag kicka ass på ICA. Puss o kram. / M


Ida, fixar du sprite, tranbärsjuice och apelsin så kan vi blanda såna här godingar på söndag!

Last 24 hours

Blir ett sent inlägg från mig idag, inte min vanlig style, men så får det bli. Har haft fullt upp hela dagen, vaknade imorse klockan nio av en efterbliven människa från Skistar som tydligen tyckte att det passade alldeles ypperligt att ringa och väcka mig... Jag kan väl för fan inte hjälpa att lägenheten vi ska hyra nästa vinter är såld, och jag kan inte heller boka om den på egen hand, och jag vill inte heller göra någon av dessa två saker när jag SOVER! Yeye, aggressionerna la sig ganska så snart och efter frukosten blev det värsta långpromenaden i skogen med mamma, mormor och morfar. Hej familje-utflykt! Kom hem och hann bara sminka mig och andas några djupa andetag innan jag fick slänga mig på bussen till jobbet. Jobbade 14-19 idag, väldigt chill tid måste jag säga. Dock blev slutet en STOR besvikelse, eller ja så hmla farligt var det egentligen inte, men ändå. Lite low and not so up and going från en viss persons sida idag, sånt gillar vi inte, men vem har inte haft en dålig dag liksom?

Det blev promenad med min favoritkusin sedan, lite handling på jobbet där jag även passade på att hyra "I taket lyser stjärnorna" och herre vad jag grät och herre vad "Tzatziki" (Samuel Haus) hade vuxit till sig och blivit hot. Snygga killar på film gillar vi.

Imorgon har jag inte så mkt planer på dagen, men jag planerar i alla fall att sova ut, och håller mina tummar för att Skistar inte planerar att ringa och väcka mitt hus imorgon igen. Jobbar gör jag mellan 15 och 22, men är det någon som har något trevligt på gång efteråt (typ Ida) så är jag mer än på. Lyckades dock dra på mig en tid på lördag också (hej jag heter Matilda och jag är arbetsnarkoman), men bara 10-16 så det var rätt lugnt. Tycker det är svårt att säga nej när det verkligen är kris.

Förresten så var gårkvällen mycket trevlig, jag, Ellinor och Cornelia började kvällen på Tranquilo. Jävligt tufft ställe om jag får säga mitt. Sedan stapplade det in tre tok-fulla bruder, hm tror dom börjar på C? ;) Lajbans och klackarna i taket var det där! Vi vandrade sedan vidare till Trädgårn där vi dansade till bl a Bailando, Bra Vibrationer och My Cool. Gamla godingar helt enkelt, och hade det inte varit onsdag och bussarna hade gått som vanligt så hade jag gärna fortsatt natten länge till där!

ps. Ida, tack för din otroligt söta kommentar, och jag kan bara säga såhär: I can't wait for your birthday, då får jag festa lagligt med min bästis! Farmor ♥ Mormor, se upp för pensionärerna! ds.


Jag gillar min min så mycket på denna bilden, att jag vill bara visa den om och om och om och om IGEN! xD

Going out tonight

Jag har taggat till lite nu, kom precis hem från träningen, det är sjukt vilken energi man kan få från att träna. Innan var jag helt jätte-opepp och kände mest för att dra täcket över huvudet och sova bort kvällen, men nu ska jag strax hoppa in i duschen och riva ut halva garderoben för att hitta något att ha på mig.. Var även inne en sväng på jobbet och såg att de äntligen satt upp schemat för de tre kommande veckorna! :) Jag blev faktiskt oväntat nöjd med tiderna jag fått, ca tre tider i veckan och jag fick vara ledig midsommarafton och midsommardagen! Dock fick jag en tid dagen efter skolavslutningen, börjar klockan åtta vilket kanske var mindre roligt, men jaja. Ska försöka byta bort den.

Nej, nu får jag sätta igång här. Ha en toppenkväll allihop! ♥


Månsan

Gillar Måns starkt, och Miss America är ju bra, men inte direkt någon partylåt. Nu har jag dock hittat remixen av denna låt (hehe, kanske två år efter alla andra?) och den är faktiskt riktigt bra! Ibland kan remixer av bra låtar bli riktiga floppar, men ibland blir det tvärtom en riktig HIT! Här är några remixer som jag gillar.


Sommarlovet är redan här

Heej på eer :)

Jag undrar nästan om vi inte redan har fått sommarlov, det känns nästan så. Var inte i skolan varken i måndags eller igår, och idag när jag skulle vara duktig och var i skolan redan klockan åtta, redo för idrottslektion, nej då var knappt några andra där. Men idrottslektionen blev i alla fall rätt så klockers, fick skrattat för hela veckan framöver när Thai och Sara skulle battla i "marshmallows-ätning", dom skulle proppa in marshmallow efter marshmallow i munnen och efter varje ny skulle dom säga "funny bunny heter jag, o jag e så go o glad". HERREGUD. Jag trodde seriöst jag skulle avlida av skrattanfall och magkramper när Emelie gurglade fram orden efter varje ny marshmallow hon lyckades proppa in i käften ;) Hälften av allt skum hängde ju i princip på utsidan av munnen.. Jösses.

Jag och Ida fick battla med grimaser genom att sätta ett gummiband runt hövvet så att det satt på överläppen under näsan, och sedan skulle vi genom att grimasera och se allmänt efterblivna ut, få ner gummibandet under munnen. LÄTT!? Nej inte särskilt, speciellt inte eftersom jag även där höll på att garva ihjäl mig åt Ida som tog det hela på dödligt allvar och grimaserade värre än värst, och jag kunde inte heller sluta fundera på var gummibandet som jag hade I munnen hade befunnit sig innan..? Bacillskräck, hej. Yeye, vårt lag vann i alla fall efter att vi gissat städer, och Frida vann en den-som-visslar-först-efter-att-ha-ätit-ett-Marie-kex-tävling. Roligt sätt att fördriva tiden.. :P

Sedan blev det i alla fall håltimma, och efter det lunch i bamba där det serverades tacos, tro´t eller ej. Vi begav oss sedan till stan och träffade Moa, köpte present till Madde och Tove och åkte sedan tillbaka till skolan. Städade snabbt ur skåpen, lämnade tillbaka alla böcker och sedan åkte jag hem! Nödvändigskoldag.se

Satt här och funderade lite, och antagligen var det här min sista skoldag för denna terminen. Imorgon blir det ingen skola då vi endast har en lektion på morgonen, sedan börjar jag jobba klockan två så kan ändå inte gå på sista lektionen. På fredag är det också massa uteblivna grejer och onödiga lektioner (vad gör man i skolan utan böcker när betygen är satta liksom?) och sen börjar jag jobba klockan tre. På måndag lär hela klassen vara lagom bakis efter Klass 2D Klassfest Vol 2, så där lär det inte bli någon skola. Och på tisdag slutar vi! :D


Får spela lite partymusik och försöka peppa mig själv inför Hvitfeldtskas studentfest ikväll, för just nu är jag så OPEPP som man kan bli.

RSS 2.0