Free day

Ja, så sant som det är sagt, idag är jag ledig! Ska alldeles strax ta och sätta igång den här dagen, det blir till att springa runt på stan, och sen kanske bio..? Fick ett plötsligt sug, om någon är intresserad så så en pling.

Gårdagskvällen i korthet då, vi träffades på Victoria och blev faktiskt ett helt gäng; Jonna, Sara, Saras man Andreas, Cornelia, Calle, Ida, John, Olivia, Lilja, och hm.. Sjöstrand? Brukar ju va bra på namn.. Mycket trevligt var det i alla fall, sådär på en onsdag. Fick sedan skjuts hem av the Crafoord-Svahlstedt's, snällt! :)

Nej, nu ska jag bege mig. Ha en bra dag! ♥

Christmas

Hej vänner!

Så var julen över för denna gång. Jag hade det supermys med familj och släkt, fick digitalkameran jag önskat mig, har ätit en himla massa julmat och godis, osv. Allt i sin ordning alltså!

Tyvärr innebär ju julhelgen även en himla massa jobb för oss som jobbar inom handeln. Jobbade igår och även idag, en jäkla massa kneg kan tyckas, och då kan man ju tro att det blir lite extra klirr i kassan för dessa ytterst obekväma arbetstider, men NEJDÅ. Eftersom julafton så (o)lägligt infann sig på en fredag idag blev det alltså inga extra röda dagar. En dröm för arbetsgivarna, men en smärre katastrof för oss andra. Nja, kanske inte.

Ikväll blir det bara massa julmys igen, imorgon återgår vi till det normala vilket innebär träning och normal mat. För övrigt är det 47 dagar kvar tills vi lämnar Sweden, herrejösses. Ska. Köpa. Ryggsäck. Imorgon. Måste. Börja. Skriva. Packlist. Och. Göra. Allt. Annat. Helst igår

Puss på er!

Älskar denna bilden!



Dan före dan före dan före dopparedan

Hej vänner!

Idag tänkte jag mig att min dag skulle bli himlans bra, ledig och allt eftersom Jonna tog min tid. Vaknade vid halv nio och gick upp för att sätta igång med lite julgodis som jag bestämt mig för att testa och som en viss person ska få av tomten. Japp, satte på julmusik, tända ljus, jösses vad jag kände mig julig. Tills hela jävla vattenbadet kollapsade och vattnet i kastrullen bestämde sig för att det inte alls ville vara med längre, utan vips så befann det sig tillsammans med chokladen i skålen. Inte så värst otippat, eftersom vi alla kan enas om att jag inte är den vassaste kniven i lådan när det kommer till matlagning. Och inte bakning heller.
Anyway, försökte i alla fall rädda chokladen genom att, så gott det gick, hälla ut vattnet. Men chokladen blev sig aldrig riktigt lik efter denna händelse. :( Tänkte då att jag skulle göra ett försök med att smälta den i micron, men nej, det skulle jag aldrig gjort. Efter att två gånger tidigare i mitt liv smält choklad i micro, och bägge gångerna bränt den rejält, borde jag ha vetat bättre. Vet inte om det var den tidiga timman som gjorde mig förvirrad, men chokladen fick jag slänga i soporna. Grr.

Hittade som tur var lite till, tröstade mitt ego och bad sedan mamma smälta den. Det var ju såklart "inga problem". Resten av baket gick hyfsat smärtfritt, förutom att det inte riktigt räckte till så många som det stod i boken. Men men. Slog sedan in lite julklappar, åkte till Kungsmässan, shoppade lite (bad, jag vet) och nu sitter jag här. Ska alldeles strax slänga i mig något att äta, sedan blir det ett högst efterlängtat spinningpass med pizzamannen, åh vad jag har saknat hans pass! Spinningpass överlag för all del. Ikväll blir det julklappsbyte och mys med min favorit-Jonna

Glad tisdag på er!



Inte det jag bakade, men Rocky Road är det sjukaste julgodiset, så gooott!


Saying things we haven't for a while

Hej bloggen.

Jag ligger i min säng, lyssnar på The Script och pysslar lite med ett nytt "projekt". Ska alldeles strax släcka lampan och sova, ska upp vid halv sju imorgon och behöver verkligen mina sömntimmar. Igårkväll var jag hos min bästa Ida för lite välbehövligt, trevligt umgänge med henne och Cornelia (& Gusten!). Vi såg på "Bonde söker Fru" och åt Frödinge med mangosorbet, en helt perfekt lill-lördag enligt mig.
Eftersom jag inte orkade ta mig hem då vårt avlånga land plötsligt förvandlats till ett riktigt Narnia, plockade Ida ner den icke-knakande extrasängen. Vi bäddade ner oss och såg på "Solsidan" och älskade "One Tree Hill", och hann nog med två avsnitt innan pensionären Matilda slumrade till. 

Vaknade av att en någon slickade mig i ansiktet, lille Gusten-plutten ville säga godmorgon, men snabb som en raket var mamma Carlsson, som kom rusande efter honom och räddade mitt ansikte från en total morgontvätt, hihi. Skönt när man inte är helt vaken och inte riktigt förstår vem det är som slafsar en i ansiktet, haha :)

Vid lunchtid tog jag vagnen in till stan, och jösses vilken isbana det är ute! Jag själv lyckades med bedriften att inte ramla omkull, men att sitta på vagnen och se ut genom fönstret var som att kolla på en komisk film där varenda kotte slinter och är på gränsen till totalkrasch mot marken. Hörde sedan på radion att Sahlgrenska vädjar till folk att INTE komma till akuten med benbrottsskador, för att det är fullt. De uppmanar en även till att stanna hemma, allt för att undvika skador. Håhåjaja, man kanske skulle vara hemma från jobbet imorgon för att inte ramla på ändan? Hehe, skoja bara.
Träffade i alla fall Ellinor för en lunch på caféet som jag inte kommer ihåg namnet på.. Ligger i alla fall på andra våningen i Arkaden, där Dahl's Bake Shop låg innan. Vi tog varsin sjukt god mixa-själv-sallad (rekommenderas varmt!) och pratade om allt som hänt sen sist. Blir ju inte att vi ses så ofta nu när vi har så otroligt olika vardag, men de få stunder som blir uppskattar jag enormt. :) ♥




En miljon på banken, men ingenting att leva för

Jag tänkte dela med mig av lite musik jag lyssnar på just nu. Kan själv få akut brist på låtar, och då gillar jag när folk är generösa med sina playlists. Dock kör jag inte rätt och slätt på en länk till min Spotify, det är lite tråkigt tycker jag. Ni kan få länken också, men jag vill ändå rekommendera några extra mycket.

Daniel Adams-Ray - Gryningspyromanen - Älskar honom, älskar plattan, älskar låten. Det jag älskar mest med just denna låten är hur texten och beatet är sådär exakt lika bra och gör att man får sån sjuk feeling. Sjuk feeling folk, känn på den, bara gör det.

Kent - Blåjeans - Kent har alltid en självklar plats i alla låtlistor, just nu lyssnar jag mycket på Blåjeans, den har ett skönt gung och funkar lika bra på bussen som ute på kroogen, faktiskt.

Sheryl Crow - If it makes you happy - Verkligen en GAMMAL goding, vet inte varför den kom tillbaka, tror bara att den hoppade på mig på något vis. Refrängen får mig att tänka på en sommar-roadtrip, eller varför inte en dans på stranden i Australien medan solen sakta går ner. Bara lycka och frihet sådär!

Robyn - Indestructable - Åh. Åh åh åh. Denna låten är bara så himla fruktansvärt fantastiskt bra. "And I never was smart with love. I let the bad ones in and the good ones go." Det är genialiskt bra, och om man inte vill festa skjortan av sig när man hör den, ja då är något fel.

Håkan Hellström - Jag vet vilken dy hon varit i - Behövs egentligen ingen kommentar här, förstår man Håkan så vet man. Gör man det inte så är det ingen idé att förklara. För mig är i alla fall denna låten så jävla vacker och ärlig och jag kan lyssna på den i oändlighet.

Rihanna - Love the way you lie (part II) - Denna låten i sitt orginal är så mycket Rhodos, och ett tag därefter tjatades den ut ganska så rejält, men jag har börjat tycka om den igen nu i Rihannas 'egen' version. Särskilt verserna är fina, och riktigt bra.

FloRida - Turn Around (5,4,3,2,1) - Love it! Också en partylåt, grym att tagga till. Lite 'Right Round' 2.0..

James Blunt - Stay the night - Kan man annat än älska James Blunt? Nej. Och hans nya platta är amazing. Stay the night är lite halvlik Train's 'Hey Soul Sister', fast bättre. 'If this is what we've got, then what we've got is gold', fint!

SeLest - September - Älskar verkligen denna låten på riktigt, den har blivit riktigt betydelsefull. Texten är mitt i prick.

Lil' Wayne ft. Drake - Right above it - Lil' Wayne är grym och denna låten är sjukt go. Bra att träna till, men även som partysmashing.


Jaa, det var ett axplock. Om någon vill ha länk så får ni säga till. Enjoy nu, för det här är bra musik! 



Julgodis och flashbacks

Halloooj.

Idag har det varit en ganska slapp och skön söndag. Började dagen med att prata med min tyska vän i någon timma, han ville att jag skulle baka kakor till honom, men kände att jag inte riktigt var in the mood. Tog sedan en sväng ner till stallet där det var julmarknad, men efter att ha sett ca femhundra kunder redan innan jag kommit in i stallet, bestämde jag mig för att det skulle bli en kort vistelse.
Vidare till morfar med hela familjen, där vi mötte upp kusinerna, moster + man för årligt julbak. Blev julkola, mozartkulor och knäck! Lite thamiddag på det, och nu är vi hemma. Försöker febrilt få tag i kära Sara, men hon vill inte svara. Hehe, det rimmade ju.

Annars då. Jag beställde lite foton för framkallning idag, inte en dag för tidigt. Blev en hel del Rhodos-bilder bland annat, och OJ vilka flashbacks jag fick! Den resan, jag vill bara göra om den igen. Ändå är det så himla längesen, känns det som i alla fall, alla människor man träffade, man är så långt ifrån dom nu. 

Igår var det i alla fall EXAKT två månader kvar till vi lämnar Sveriges mark och beger oss mot Sydney, waaah :) Känns helt galet, overkligt typ, men så himla kul ska det bli!

Mina fina pärlor ♥



Dagen D

Godkväll.

Idag har vi haft ännu ett exemplar av "dödens tisdag" som jag sådär lite lätt dramatiskt brukar kalla alla mina tisdagar. Dom är fina. Jag är alltid lika tacksam varje tisdagkväll, för att jag har överlevt dagen, för att dagen är slut.
Idag började DT ännu sämre än vanligt, vilket ledde till att jag gick in i en lättare depression, skickade ett RÅdeppigt sms till Jonna, och fick ett hån till svar "haha, tur att du inte är dramatisk i alla fall!". Haha. Ja det är tur.

Anyway, nu ska jag snart sussa, imorgon är jag ledig och då ska jag och mamma in till stan och jag ska köpa den sista julklappen! Blir nog även lite lunch kanske. Senare blir det häng med Annica och Jonna.

Hoppas ni har det bra! För övrigt är det sjukt töntigt med tjejer som heter killnamn och jag väntar no longer svar av mistermister. Guten Nacht!


Glädje!

Today

Hej kompisar.
Hoppas allt är bra! Idag har jag varit ledig och spenderat dagen inne i stan med Jimmyjam, vi fikade på EH och han letade julklappar och jag agerade hjälp. Fin pojkvän är han den där pöjken, jag fick kika och vara lite smakråd angående julklappen till frugan, väldigt fint! Annars då.

Jobbade hela helgen, lördagen var kaotisk då alla tydligen ville handla samtidigt. Söndagen var mindre rolig, eftersom jag mådde illa som ett as hela förmiddagen och gick igenom alla möjliga tänkbara orsaker (dödlig sjukdom, matförgiftning, VINTERKRÄKSJUKA, bieffekt av twinrix-helvetet, hjärntumör osv) innan jag kom på att jag visst hade fått i mig några små nötter på lördagkvällen. Jag tänker inte demonstrera hur illa jag mådde, men jag kan ju säga som så att om man inte tål nötter, då ska man inte äta nötter. Punkt.

Lördagskvällen var i alla fall väldigt trevligt, Jonna och jag slutade samtidigt så vi åkte hem till mig, slängde ihop en väldigt god pastasallad med grillad kyckling och lite annat gott. Efter lite kitchen disaster av mig (i vanlig ordning), där jag brände chokladen i micron och Jonna fick plocka ut dom svarta klumparna, fick vi även till en sats Rocky Road, och lite väl optimistiska trodde vi att vi skulle orka äta lite annat också, men det fanns det inte plats för i magen. Kollade på "Så mycket bättre" (bara älskar det programmet) och "Sex and the City 2" (bara älskar den filmen), och hade det supermysigt.

Ja, annars.. Vet inte riktigt, denna veckan jobbar jag tisdag, torsdag, fredag, lördag för er som känner mig och är interested. Snart är det jul och jag väntar fortfarande svar av en viss mister. Tills dess: au revoir!


Tänkte lägga upp en fin bild här bara, men jag tog bort den. Kanske kommer en annan dag.

RSS 2.0