Betongkeps på..

Jaaa.. så är väl läget idag. Inte bra skulle jag vilja påstå. Snarare livin' fuckin' dead, vaknade vid halv ett, fick en chock och kollade alla klockor för att se om det verkligen stämde alternativt ifall jag såg i syne. Fick därefter lite ångest för att halva dagen (typ) redan var borta, kände sedan ganska snabbt att mitt huvud gått upp femton kilo i vikt under natten och bestämde mig för att det inte gjorde något att jag sovit lite för länge..

Dagen kommer att spenderas i sängen, om någon vill svänga förbi med en pizza vore jag evigt tacksam, om inte så överlever jag antagligen ändå. Och just det, det var sjukt kul igår.


As time is passing by

Hallåååå bloggen,

gud va tiden går, nu är det en sån där söndag igen.. Första gången jag sitter vid datorn på typ en vecka (okrydd), så tänkte passa på att slänga in ett litet inlägg. Veckan har passerat galet snabbt, jag var på bio med Jonna i onsdags kväll, vi såg Avatar 3D. Bra och helt klart sevärd film, dock lite för lite 3D för att jag skulle vara nöjd, och så är jag inget big fan of science fiction, men är det blåa gubbar med så vet man ju redan innan att filmen inte kommer att vara helt life-like så jag ska inte klaga. Kul att ha sett den i alla fall, dock var den sjuukt lång och jag tyckte synd om Jonna som fick sitta I TRAPPAN i två timmar och fyrtiotvå minuter. Haha, sjuukt :P

I torsdags åkte jag direkt från skolan till jobbet så då blev det inte mycket annat vettigt gjort. Efter skolan i fredags åkte jag, Ellinor och Cornelia till Sweet Coffee Bar och fikade, en fredagstradition jag gärna tar med mig framöver ;) Jättemysigt att för en gångs skull sitta ner i lugn och ro och prata, känns inte som man hinner med det så ofta nu för tiden. På kvällen blev det äntligen umgänge med Järnet, och även Sandra joinade :) Det blev tacos till middag och jag och Olivia fick igenom vår önskan om hemmagjord kladdkaka istället för vår älskade Frödinge, men det blev snarare kladdkakesmet med creme de mascarpone-glass till det. Haha sjukt, men efter tolv minuter i ugnen kan man kanske inte förvänta sig något annat. Galet gott var det i alla fall!
Blev även sjukt flumm framför sexige Roger och en KO som råmade vid precis rätt tillfälle :P Sandra och Ida avlägsnade sig sedan, och vid halv tre började även jag och Olivia röra oss hemåt, dock körde min förbannade buss förbi mig.. -.- Träffade på en minst sagt salongsberusad norrman (?) och snackade med honom ett tag, men sedan langade han fram ett ölglas ur innerfickan och blev minst sagt aggressiv så jag ringde Karolina snabbt som satan och åkte tillbaka till henne. Där blev det nattligt snack och lite för lite sömn, men vi gillaaaar det! Mysfrukost framför Skärgårdsdoktorn satte pricken över i:et :) Tack Bonny för den fina vistelsen! ♥

Jobb igårkväll och även idag, imorgon likaså.. Imorgon kommer i alla fall lönen för december, den har vi väntat på! På tisdag blir det fika med Jimmy och på onsdag fest hos Jennie, torsdag antagligen järnet-fika och fredag och/eller lördag utgång + jobb lördag också, höll på att glömma. Oj oj. Jag tror jag ska ta tillvara på denna lediga söndagseftermiddagen nu faktiskt. Alldeles strax blir det söndagsmiddag, vi ska fira mamma och pappa som tydligen har varit tillsammans i 25 år imorgon. Grattis till dom! :)

Puss på er ♥ 



BÄSTA! ♥


Bad ass motherfucker

Skulle man ha en kriminell man så skulle det ju utan tvekan bli Frank Wagner, man vill inte ha Joel Kinnaman (vem är han liksom?), nej, det ska va FRANK. Waah. Jag är avundsjuk på Moas pappa som varit statist i en av Johan Falk-filmerna, kaaaanske hade man fått sig en liten titt på lite äkta Frank Wagner-agerande.. My gaaad.







Nu har jag ju dock inte sett "Snabba Cash" än, jag lär väl kanske ändra mitt uttalande efter det, men det är högst otroligt. Bad ass, med lite halv-slirrigt backslick och skägg, det är ju så.
Frank Wagner, what a man, jag säger då det.



ps. ikväll kommer Johan Falk 2, passa på att se den för snart försvinner Frank ut ut bilden och återkommer inte förrän i film numero 6. Själv har jag redan sett alla filmerna, men ska lätt ta o se den ikväll igen. ds


Puss och kram från obsessed Matilda, wihoo!


I try to forget but it's not enough

På tal om musik som påminner en om gamla minnen, lyssnar på Broken Strings med James Morrison och Nelly Furtado nu, och det påmånde mig om att det snart är ett helt år sedan jag var med Carro, Lollo, Lovisa och mamma Ullerfeldt i Sälen. Sjukt rolig och härlig vecka :) Och denna låten spelades konstant, den blev nog lite av ett signum för hela veckan tror jag. När vi åt frukost och radion stod på, ja då kom Broken Strings, i iPoden spelades Broken Strings, när vi åt middag och tv:n stod på i bakgrunden, ja då kom den, när som helst under dagen; ja, då kunde vi höra Lollos ljuva stämma skråla "You can't plaaaaay on broken striiiiiiiings..." Minnen!















Wiiee :D


Looking back over my shoulder






















Minnen, återigen, dessa två veckor var de absolut bästa under mitt 2009, och jag bryr mig inte om ifall ni tycker att jag tjatar, för SÅ BRA VAR DET! Semestern, havet, solen, maten, drinkarna, dansandet tills morgontimmarna, de goda middagarna på Horizon och Cool Peppers, de galna men roliga engelsmännen, älskade Poseidon Beach Hotel, waffle supreme, Fanta lemon, grekiska sallader, tzatziki och färskt bröd, häng på balkongen, Pringles, jag kan fortsätta för alltid. Vill bara samla ihop alla underbara vänner och trycka in er på ett plan och åka dit ;)
Jag vet att ni vet vilka ni är, och jag hoppas att ni i alla fall överväger en trip i sommar (Ida du är redan bokad bara så du vet, I'm counting on you!) Hade varit drömmen totalt. ♥


Onsdag

Hej på er,

hoppas allt är bra med er! Med mig är det bra, dock känns näsan oroväckande täppt och känner mig lite hängig. Har varit jättetrött de senaste kvällarna, och stupat i säng redan strax innan tio! Men sömn är ju bra, så man ska väl inte klaga. Kylan kan dock gärna få ta och dra härifrån nu, är redan trött på vinterjacka och stövlar och vi har ändå halva januari och hela februari kvar innan man kan säga att det är VÅR.

Mer än halva skolveckan har redan gått, läskigt snabbt, dagen idag var helt okej med en filiosofilektion imorse där MOL blev lite arg på mig för att jag smsade under tiden han malde på med filosofiska teroier (du hade faktiskt själv på mobilen senare på matten Marcus lille!), sedan en EA-timma som spenderades hos vår underbara skolsköterska Cecilia. Vi har blivit riktigt goda vänner hon och jag under dessa snart tre år.. ;) Nej men faktiskt så är hon en väldigt fin människa och grymt bra att prata med. Tror hon har koll på det mesta om mig efter såhär lång tid, kommer sakna henne när vi tar studenten!
Sen blev det lite stress iväg till vår sista gympalektion ever.. :'( Lite tråkigt ändå, tänk att man aldrig mer kommer har idrott, aldrig mer leka svansjage, hoppa längdhopp (kommer jag dock INTE sakna), springa beep-test eller köra skeppsbrott. Minnen, minnen, minnen är vad som dyker upp i mitt huvud nu, allra mest från Lindåsskolans lilla trånga gympasal där man har gjort både det ena och det andra. Haft vanlig idrott såklart, haft skolavslutning något år när det regnade alldeles för mycket för att man skulle våga ta ut instrumenten på fotbollsplan, spelat fotboll och hängt i lijaner med kompisarna på fredagkvällarna, fotbollsträning på söndagförmiddagarna, otaliga försök att komma in i den ständigt låsta "apburen" där alla roliga saker (rockringarna hehe..) fanns. Shit, det märks att man "börjar bli gammal", eller i alla fall äldre och snart går in i en ny fas i livet, för det känns som alla mina inlägg det senaste totalt har ballat ur och kommit in på helt andra spår än vad tanken var från början. Det liksom skenar iväg när man börjar minnas..

Dagens fortsatta planer är i alla fall att inte gå ut mer i denna kylan. Skulle egentligen bli klippt av Nina, men så blev det inte :( Mamma får ta fram saxen ikväll istället, inte en chans att jag vågar gå till en riktig frisör med mitt trassel. Dom skulle seriöst kapa alltihop, utan tvekan. På fredag har jag i alla fall fått tid för slingning, det blir åt det ljusare hållet har jag bestämt mig för nu, vill ju vara ljus till studenten igen och då känns det onödigt att göra det mörkare nu. Imorgon kväll blir det träning med min semla Jonna, vi får väl även försöka styra upp helgens utgång då även Karin den lilla utlänningen ska med :) Det blir nog Nefertiti, ska bli grymt skoj då jag hört mycket bra om det stället från många, och även kul att testa nåt annat än fucking Boulevard.. suck. Jaja, det blir nog bra.

Puss på er ♥

Korean Boy!

Asså den här grabben.. Han e så skön, hade jag fått honom och hans ukulele i julklapp hade jag blivit SÅ glad. Next big rock star, eller? Checka in när det börjar klia vid näsan och han typ försöker "klia-sig-på-näsan-utan-att-använda-händerna", haha! Och det totala utbrottet vid 1.17, I DIE! Jag, Moa och Tove låg dubbelvikta när vi kollade igenom dessa videor...



Kolla 00.40, vilken käänsla! Asså minspelet på denna killen är ju helt underbart, ukulele-spelandet likaså. Riktigt grym är han, och att man inte förstår ett jota av hans hittpå-engelska gör inte så mycket. :)


K to the A to the R to the P!

Funderade faktiskt vidare på det där med carpa igår. Visserligen är det ett ganska så udda ord, men ack så användbart om man tänker efter! Visserligen är ju betydelsen detsamma som "fånga", men det man kan ju liksom inte säga "men carpa firren dåååå", nej nej.

Jag tänkte även på det idag när jag var tillbaka på jobbet efter tre dagar hemma i sjukstugan. Det var en jättebra dag på jobbet, en sån där dag som man önskar man hade jämt, då hade det liksom inte varit något problem alls att jobba (nu tycker jag i princip aldrig att det är jobbigt att gå till jobbet tack vare att mina jobbarkompisar kickar ass, men vissa dagar är ju sämre än andra..). Det var knappt några kunder alls, vilket visserligen inte är så bra för verksamheten, men det gjorde att jag kunde kila på "studiebesök" till Jonna i bageriet och spendera två timmar till att baka wienerbröd, bullar och bröd tillsammans med henne, samtidigt som vi nästan ramlade ihop av skratt mellan plåtarna i all vår brainstorming om att säga upp oss, starta "semle-stuga" - med massage! - på parkeringen utanför jobbet och på så sätt konkurrera ut ICA. (om min chef läser detta, vilket är högst otroligt, så kan jag ju säga att vi aldrig skulle komma på tanken att göra verklighet av vår lilla fantasi, vi älskar jobbet - och dig!). När klockan sedan helt plötsligt var tre och jag, Jonna och Jennie slutade gick vi runt i butiken i vad som kändes som två timmar, eftersom alla tre skulle handla åt sig själva, vi skulle hem i olika bilar, men ville ändå gå tillsammans. Och alla vet ju att för många kockar ger en inte-så-bra-soppa, (särskilt inte när det gäller handling, mina Järnisar, kommer ni ihåg "pepparkaksglass eller mangosorbet, eller båda, eller kanske vanilj..?) men kul hade vi i alla fall! :) 
Det jag vill komma fram till är i alla fall att nånstans, eller flera gånger under dagen faktiskt, stannade jag upp och tänkte att man MÅSTE fan verkligen CARPA! Ja, carpa, nu är det ett ord Karolina, we made it ;) Visst kan man bara flyta med och inte lägga någon större vikt vid vad som händer, men då står man också där när det är över. Oh, hemskt det lät nu, men ett exempel: den 1a februari åker Jennie iväg i fyra månader, då blir vi en mindre på våra jobbhelger, vi är ju som stöttepelare som hjälper varandra att skrattandes, svärandes över värk i ryggar och bittra kunder, suckandes över tidiga mornar, ta oss igenom arbetsdagar med sysslor som egentligen inte alls liknar de vi egentligen skulle vilja hålla på med. Och jag är yngst. Wich means, jag kommer antagligen att bli sist kvar, när jag lämnar skeppet, kommer alla redan att ha gått vidare till nya äventyr. Det är det som känns mest. Även om ICA för oss alla (inte ALLA, men för "oss" jag pratar om) bara är en mellanstation, så är det en jävligt bra sådan och vi har förbannat kul. En skön liten grupp av olika människor i ungefär samma ålder som på något sätt lyckats klicka oerhört bra. Och redan nu vet jag att många av dom kommer lämna; Jennie, Jessica, Hanna, Pontus, Jonna... Fem människor jag lärt känna och  tycker otroligt mycket om, och det var också det som slog mig idag, att det är ingen idé att sörja vad som kommer att hända. Fånga - sorry, carpa - istället de ögonblick som virrar förbi, för det går snabbt, och klyschigt men sant så kommer de aldrig tillbaka. Framtiden kommer den också, och jag tror och hoppas att jag i dessa fantastiska människor fått vänner för livet - det är i alla fall så det känns.

Oj, nu ska jag knyta ihop säcken också.. Tappade tråden lite lätt. Just det. Det jag tänkte komma fram till innan jag gick helt banans i mina egna tankar och känslor var: jag har funderat en del på det här med carpa sedan senaste inlägget och när jag kom in på bloggen idag fann jag en kommentar från mitt favorit-B om detta ämne - och om fisken med nästan samma namn! - så jag insåg att jag ju måste visa er alla en bild på detta otroligt vackra djur.

Här har ni...


... EN KARP!!


"Tänk vad alla skulle carpa"

Nedan följer en konversation mellan mig och Bonnsan förut på Facebook, då vi blev lite sentimentala och snackade om att tiden går så snabbt och att inget någonsin kommer att bli lika enkelt som det var när man var liten. Förutom möjligtvis vid pensionen..

Matilda:
Ja då ska jag bli TJOCK OCH LYCKLIG :D:D haha ;);)

Karolina:
Då blir vi feta och llyckliga tillsammans abbsy :):)

Matilda:
Ja :D:D wie, ser redan fram emot det ;);) haha

Karolina:
Neeej, carpe diem :D:D

Matilda:
Haha ja FÖRLÅT! jag älskar ändå "carpe julafton", man måste ju typ göra om det uttrycket för varje högtid, typ "carpe 19-årsdagen" eller "carpe skottdagen" inte för att de e i år, men ändå ;);) haha

Karolina:
Hahahha, carpe julafton är det enda rätta. du har helt rätt
det BORDE ju få en plats i ordlistan
tänk vad alla skulle carpa

Karolina, jag tycker att vi - när vi ändå håller på och ändrar ordlistan - kan slänga in "carpa" som ett nytt verb. Haha, älskar det.. Finns dock en fisk som heter karp dock, sjukt läskigt djur, så risken finns att det blir en del dåliga associationer, men det kan vi ta!


Sköön brud ♥



Sick and tired

Jag är fortfarande sjuk, vilket innebär att jag inte är på jobbet idag heller. Illamåendet och frossan är borta som tur är, febern nästan likaså, dock har jag en dundrande huvudvärk som resultat av två dagars hög feber så jag gör bäst i att sitta eller ligga och om jag behöver röra på mig ska det inte ske med alltför hastiga rörelser.
Solen fullkomligt strålar in genom vartenda fönster, men kollar man på termometern så blir man måttligt lockad till att gå ut, alltid något positivt. Just nu pratar jag med Karin som kom hem från Australien i veckan, har saknat henne! Så himla kul att hon är hemma, nu kan hon hänga med på våra galenskaper med da work igen :D

Tänkte ägna resten av min dag åt att kolla OTH och Lost, började kolla på det sistnämnda igår då min bror fick hela boxen i julklapp. Såg på det när det gick påt tv, ända fram tills säsong 3 tror jag, sen tyckte jag att det spårade alldeles för mycket och jag hängde inte med alls, men innan dess var det helt fantastiskt. Hade glömt bort det. 

Hoppas ni mår bra och att ni får en toppenbra lördag ♥ 

Run to you

Hej bloggen,

trettondagsafton idag och ynka två dagar kvar tills skolan sätter igång igen, neej. Men på ett sätt är det skönt, för det är sista terminen vi påbörjar, vilket betyder att nedräkningen till studenten SNART HAR BÖRJAT! :D

Sitter här och har precis avslutat mitt IR-arbete som jag hållit på med i... hm, en månad? Var ju sjuk i en hel lång vecka innan vi slutade skolan så missade min redovisningstid, och får därför redovisa nu på torsdag istället. Hade ju inte alls glömt av allting om Nordirlandkonflikten.. Fick en flipp nu och la om hela arbetet, ändrade strukturen och allt, så det tog lite tid, men nu är det i alla fall klart och mitt enda nuvarande problem är att skrivar-jäveln vägrar samarbeta. Bläcket är tydligen slut, men min käre bror fyllde alldeles precis nyss på bläcket så jag fattar nada.

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och sedan packa ner det jag behöver för att göra mig i ordning inför kvällen. Ska åka till Jonna innan det bär av in till stan för after work med mina kära kollegor. Vet dock inte hur många som hakar på, det var lite dåligt med festhumöret hos de flesta, men det lär ju inte vara ont om folk ute idag ändå! Ska försöka ta lite bilder, det var längesen. Peace out. ♥


Nothing else I can say

Hallå bloggen,

sista lovsöndagen men det väljer vi att inte fokusera på nu. Fint väder är det ute, så jag tänkte gå ut en sväng så fort jag klätt på mig hela min garderob. Känns som att det behövs för att inta frysa ihjäl..
Ikväll blir det först middag hos morfar och sedan bio med Rebecca och Cornelia, New Moon blir det. Sjukt att varken jag eller Cornelia sett den än med tanke på hur kära vi blev i Twilight.

Har inte så mycket att skriva faktiskt, tänkte ta och göra en sån där nyårlista, lite försenat men ändå ;) På måndag eller tisdag blir det fika och resesnack med Moa och Tove och förhoppnigsvis även bowling och utgång med jobbet på tisdag. Skulle vara välbehövligt.

Kärlek! ♥


2010

Gott nytt år på er allihop!

Hoppas ni hade en kanonbra nyårsafton vad ni än gjorde. Själv hade jag det bra, dock spenderas nästa nyår antingen hemma i soffan eller på varmare breddgrader. Nyårskvällen är en kväll då folk har alldeles för höga förväntningar och det ska bli den bästa kvällen på hela året, men ofta är det just det det inte blir. Allt ska hinnas med, men istället hinns inget alls med. Man ska hinna träffa alla vänner, men istället står man där på tolvslaget på en fest med en massa människor man inte känner. Supertrevligt att träffa nya människor, verkligen, men det nya året firar jag helst in med mina nära.

År 2009 blev ett bra år trots allt. Jag hann bland annat med att fylla 18, fira detta med en oförglömlig fest tillsammans med Carro, fira alla mina underbara vänner som också blev myndiga, haft äkta kvalitetstid med min Ida, Järnets uppkomst + frödingekvällar, åka till Zakynthos två gånger om (klart bästa veckorna på hela året), gå på Coldplaykonsert, snurra runt i Stockholm med Moa, jobbat en jääkla massa, ett x antal sjuka utgångar med mina underbara vänner, och ett x antal sinnessjukt störda men galet roliga utgångar med mina arbetskompisar, i vilka jag även funnit ett par riktigt nära vänner.

Det är svårt att summera året när man bara ser tillbaka på det. Självklart finns det delar jag önskar jag kunde sluppit, men de positiva sakerna väger helt klart över och jag hoppas att om 2009 var ett favorit tv-spel så kommer 2010 att bli nästa utgåva; lite roligare, lite bättre.

I hope you had the time of your life. ♥

RSS 2.0