Båtfantasier

För att uttrycka mig med hjälp av en metafor (som jag är ett stort fan av) så kan jag ju säga att för att beskriva det jag känner just nu måste du tänka dig att du har gått och spanat på en förjävla fin båt i några månader. En sån där riktig höjdarbåt ni vet, allt är liksom perfekt, men den är ändå lite annorlunda och inte sådär äckligt mainstream. Kanske lite otippad för dig från början, men ju mer du tänkt på det, desto mer har du kommit på att: fan vad just den här båten skulle vara bra för mig. Magnifico.

Dock har båten legat under ett sånt där skydd av plast ni vet, vitt stort och fult, så du har inte riktigt kunnat se allt som du velat. Du har fått klura för dig själv. Ta vara på de tillfällen då plastskräpet blåst upp för en kort stund, och du har tyckt dig se saker som du gillar ännu mer. Bra saker. Du har funderat lite på om båten kanske är lite gammal för dig, men ändå kommit fram till att de få, korta gånger du fått se båten har den gett dig mer än alla andra båtar du stött på under ditt liv. Kommit fram till att det inte spelar någon roll hur gammal båten är, om den inte är exakt din stil, om dina kompisar inte heller har båtar i samma stil. Det spelar liksom ingen roll.  

Tänk dig att du har sett hur allt skulle se ut om du fick den där båten, hur dina dagar skulle vara, hur bra du och båten skulle matcha varandra. Ni skulle bli ett med varandra, och alla skulle säga: "Jaha, du menar Britta, ja men det är ju hon med båten!" Ungefär så. Du har gått där, tagit varje chans du fått att se båten, beundrat allt det fina på utsidan, men först och främst är det insidan du tycker så mycket om.

Men så en dag rycks plötsligt det där fula, onödiga plasttäcket av "din" båt och du upptäcker att framme på däck sitter en annan flicka och putsar på båten. Hon ser glad ut, lite skev men söt ibland, och även fast du inte känner henne så vet du med en gång att henne hatar du. Och även om båten inte visar några jättesvallande känslor tillbaka så ser du att den skiner lite extra. Flickan matchar båten på ett sätt som du visste om redan från början, det har legat och gnagt hos dig fastän du har försökt förtränga det. Hon passar båten bättre än vad du gör, alla tycker det. Förmodligen alla utom du.

När du har fått reda på detta, skulle inte du också vilja snöra fast en jävla sten vid foten och hoppa i havet? Tänkte väl det.


Kommentarer
Postat av: c a s p e l i h n a

I går hade jag närkontakt med en grävling. Har du träffat en grävling nån gång?? =)

2009-06-29 @ 22:18:42
URL: http://caspelihna.blogg.se/
Postat av: shibby

vad söt vovven på headern och till vänster är ;D

2009-06-29 @ 22:18:55
URL: http://metrobloggen.se/shibby
Postat av: shibby

sv; tur det ;P

2009-06-29 @ 22:37:24
URL: http://metrobloggen.se/shibby

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0