Studenten

Wow. Igår var verkligen bästa dagen i mitt liv. Dagen när jag fyllde 18, dagen jag tog körkort, dagen vi hade balen, allihop var underbara dagar, men gårdagen slår allt. Från start till slut var som en fucking wonderful dream, som jag bara aldrig ville skulle ta slut.

Dagen började med att jag tog bussen in till stan och upp till Ida i Lunden för champagnefrukost med jordgubbar. Efter det fick vi skjuts till Kungsport där vi mötte upp alla superladdade studenter, stämningen där var på topp. Vi gick ombord på Paddan och åkte en sväng med ramsor och musik, vinkade till folk som stod vid sidorna av kanalen, och det gjorde inte ett jävla dugg att det var mulet och grått istället för soligt och fint, man brydde sig inte. När vi kom till Brunnsparken ser jag helt plötsligt mina föräldrar på bron! Lite roligt att dom lyckades tajma in precis när vi kom :) Vi kom sedan fram till Operan och sprang in för att ladda utanför ingångsporten i några minuter innan vi ramlade in allihop på en gång kändes det som. Åh, en sån underbar känsla att tåga in till en fullsatt Opera, till tonerna av Fix You, sånt fullkomligt lyckorus. Tårarna var nära vill jag lova!
Vi hittade till slut varsin plats, även om alla bara ville stå upp och skrika, hoppa och tjuta av glädje (vilket vi också gjorde!), avslutningen började och vi fick se en massa bra uppträdande. Allra bäst var Franz och Jakobs technoshow, så galet bra! De andra låtarna var även de sjukt bra, blev helt överlycklig när Journey's Don't stop believing kom. Jag bara rös och njöt (och ja Bonny, jag CARPADE för fulla muggar! :D) hela avslutningen igenom. Så bra.

När alla stipendier var utdelade och rektorn hållit sitt tal, fick vi äntligen kasta av oss halmhattarna och dra på oss studentmössorna. Ut från Operan, in i bussarna, bort till skolan, upp i ett klassrum, och där var det dags för fralla och skriva-i-mössorna uppe i klassrummet. Hann dock inte med alls många i och med att vi skulle fotograferas. Tiden gick galet snabbt och helt plötsligt stod vi där innanför porten. Sån sjuk känsla. Vi stod så långt bak och såg inte om portarna öppnats eller inte, men så helt plötsligt strömmade ljuset in och alla studsade ner för trapporna och ut på platån. Gaaah. Så sjukt! Även här var tårarna inte långt ifrån att ramla ner på kinderna, jag är en sån mes, jag vet, men det var så galet overkligt. Jag såg mitt plakat typ med en gång (tur!) och efter att vi sjungit "Sjung om studentens lyckliga dar" fick vi springa ner till famlij, släkt och vänner. Farmor stod på första parkett ;)

Efter gratulationer, kramar, gosedjur och blommor var utdelade hoppade vi upp på flaket och herre min gud vad kul det var! Vi blev helt felplacerade, lakanen blev inlåsta i ett klassrum, och det duggregnade till och från under hela turen, men inget av det spelade någon roll för det var så jävla kul! Att bara hoppa, dansa, skrika, sjunga, vissla i visselpior och vinka till förbipasserande, var helt amazing. Vi kom långt om länge fram till Poseidon där det blev bad för hela slanten, sjukt kallt, men även det galet roligt.. När vi badar och står där på fontänens kant och dansar, jag tror det är såna minnesbilder som kommer stanna kvar i hjärnan resten av livet.

Sjukt blöt blev jag sedan hämtad av August (som hade lovat att fota vid Poseidon, thank you very much) och Karin, och väl hemma sprang jag in i duschen. Hann i stort sett bara byta kläder innan gästerna började välla in och sen var det igång. Kändes som att det var hur mycket folk som helst hemma hos oss, och jag hann väl inte riktigt prata ordentligt med alla, men det var omöjligt. Är så sjukt tacksam och glad för alla som kom och firade med mig, det värmde seriöst ända in i själen! Min familj, släkt, familjekompisar och vänner - ni är bäst i världen.  
Superfina presenter fick jag också; vinglas, tallrikar, skålar, handdukar, kokböcker, ett halsband som var min älskade mormors ♥, pengar, smycken, tårtfat, presentkort och ett par superfina örhängen av min mamma och pappa. Aah, jag är så galet nöjd med gårdagen, jag kommer aldrig, aldrig någonsin att glömma den, och jag vill skicka ett TACK stort som jagvetintevad till alla fantastiskt fina människor i min närhet som på ett eller annat sätt bidrog till att göra min dag till den bästa någonsin.

Bilder kommer!

Kommentarer
Postat av: I

hahaha, jag blev helt tårögd nu!!

2010-06-12 @ 22:20:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0