Lördag

Heeej =)

Ashärligt väder ute idag, så jag mår braa, hoppas ni också gör det =) Lördag också, veckans bästa dag. Har precis kommit hem, har varit iväg och jobbat lite. Nu är farmor här och hon och mamma sitter nere i köket och pratar. Borde nog gå ner och vara lite social, men jag måste ju sköta bloggen också =P Haha.

Idag har jag inte mycket planer, skall med mami till kyrkogården, en "tradition" vi har vid Alla Helgons dag (afton?). Eller aa, det är nog jag som inrättat den traditionen tror jag.. =P Jag frågade mamma igår ba "Mamma, ska vi inte åka till kyrkogården i år??" Hon typ garvade ihjäl sig och kallade mig för pensionär! =O Whaat. ;) Men vadå, jag tycker faktiskt att det är mysigt, eller mysigt är kanske fel ordval, men det är VACKERT att se alla tända ljus och allt sånt på gravarna. Dessutom ligger ju flera av våra släktingar där, det skulle ju inte skada att hälsa på dem.. Men, jag förstår ju om inte alla delar min uppfattning, det finns ju säkert många som tycker det är hemskt och sorgligt att besöka kyrkogården, folk som mist någon riktigt nära. Det har inte jag. Än. Jag har mamma, pappa, syskon, vänner, mor- och farföräldrar och övrig nära släkt i livet, och det är jag väldigt tacksam för. De som är döda i min släkt är mina mor- och farföräldrars föräldrar. Och, inte för att låta hjärtlös, men jag stod inte dem så nära (alla utom tre hade dött innan jag föddes), och hann aldrig lära känna dem, så det är inte direkt så att jag saknar dem varje dag eller tycker det är hemskt sorgligt att gå till kyrkogården bara därför. Missförstå mig inte nu, för det är inte direkt så att jag går runt med ett leende på läpparna när jag är på kyrkogården. Inte alls. Jag tycker det är skithemskt att se små, nyligen ditsatta gravstenar med nallebjörnar och bollar på, med leksaker framför. Och så ser man på födele- och dödsdatum att personen bara hann bli tre år. Framför en sådan sten kan jag stanna i tio minuter, bara stå där och glo på den, och tänka lite. Jag tror det är nyttigt för alla att någon gång då och då besöka kyrkogården, om inte annat så får det en att uppskatta att man lever.

Oj oj, nu blev det här ett jätteseriöst inlägg, kanske inte riktigt meningen från början, men när jag väl börjar skriva så har jag svårt att sluta =P Vill få ner alla tankar, och förmedla vad jag känner och tycker.

Vad gör ni såhär på Alla Helgons afton?


Kommentarer
Postat av: Hampus

Haha. Ja det drabbar nog mest dem. Skriv om du fått löss imorrn, kan va kul att veta! Haha

2007-11-03 @ 12:59:47
URL: http://hampusvestin.blogg.se
Postat av: Hampus

Haha, Ja gör det :) Ha en trevlig lördag, och du, klicka sönder mina annonser på bloggen :D Tack!

2007-11-03 @ 13:07:06
URL: http://hampusvestin.blogg.se
Postat av: Anna

Jag har en sån fast en brun i storlek medium.. För mig är den lite stor nästan, inte tajt i alla fall.. =) Ja visst är dom fina?! *älskar*

2007-11-03 @ 13:08:02
URL: http://moranna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0